Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΠΙ



Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης για δικαιότερη και ορθολογικότερη κατανομή των εισφορών που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες προς την ΑΕΠΙ, ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται σε μικρά χωριά παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών, δόθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρα η παρακάτω απάντηση:










« Εξαιρέσεις στο δικαίωμα δημόσιας εκτέλεσης βάσει του χαρακτηρισμού περιοχών  δεν συνάδουν τόσο με το εθνικό όσο και με το κοινοτικό και διεθνές νομικό πλαίσιο.
Το αρθρ. 56 παρ. 3 του Ν. 2121/1993 ορίζει ότι κατά την κατάστρωση και εφαρμογή των αμοιβολογίων τους, οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης οφείλουν να ενεργούν χωρίς αυθαιρεσία και να μην προβαίνουν σε καταχρηστικές διακρίσεις. Στην πράξη ( χωρίς να ορίζεται αυτό από το νόμο ) και όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα αμοιβολόγια των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, ο προσδιορισμός των αμοιβών για τη χρήση των έργων του ρεπερτορίου τους πραγματοποιείται βάσει διαφόρων κριτηρίων και παραμέτρων ( τρόπος ή μέσο, με τον οποίο γίνεται η δημόσια εκτέλεση, σκοπός δημόσιας εκτέλεσης, χωρητικότητα του καταστήματος με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, το γεγονός αν πρόκειται για αστική, τουριστική ή επαρχιακή περιοχή, κ.α. ).
Επιπλέον, σύμφωνα με το αρθρ. 56 παρ.3 του Ν. 2121/1993, οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης και οργανώσεις αντιπροσωπευτικές των χρηστών μπορούν να καταρτίζουν συμφωνίες που ρυθμίζουν την αμοιβή την οποία καταβάλλει ο χρήστης σε κάθε κατηγορία δικαιούχων, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά στις σχέσεις των δύο μερών στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου αυτού. Στις συμφωνίες αυτές λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης και περιοχής. Ορισμένοι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης έχουν υπογράψει τέτοια συμφωνητικά με αντιπροσωπευτικές οργανώσεις χρηστών.
Το κριτήριο «προβληματικών» και «παραμεθορίων» περιοχών ως εκ του νόμου διαχωρισμός στα αμοιβολόγια των οργανισμών είναι σχετικά προβληματικό δεδομένου ότι υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που είναι παραμεθόριες αλλά ταυτόχρονα και τουριστικές και συνεπώς μη προβληματικές.

Επιπλέον αναφέρεται ότι ο Ν. 2121/1993 στο αρθρ. 56 παρ. 3 ορίζει ότι οι διαφορές μεταξύ των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης και των χρηστών ως προς το ύψος της αμοιβής που θα πρέπει να καταβάλλει ο χρήστης στον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης είναι δυνατό να υπαχθούν σε διαιτησία. Οι διαιτητές ορίζονται από πίνακα που καταρτίζει κάθε δύο χρόνια ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά το ζήτημα της συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων και έχει δημοσιεύσει σχετική Πρόταση Οδηγίας με σκοπό την εναρμόνιση πτυχών του εν λόγω τομέα στην Κοινότητα ».
  




ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ο Ο.Σ.ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΑΝΩ ΓΑΡΕΦΙ.



 Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας, πραγματοποίησαν πεζοπορία στο Γαρέφι, από το Άνω Γαρέφι έως το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής (φωτο).


Την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο σύλλογος θα βρεθεί στο Μαύρο Δάσος όπου θα πραγματοποιήσει πεζοπορία από την περιοχή δεξαμενές. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας.
 Για πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6936970557 Μίνου Χρήστος
 και στα γραφεία του συλλόγου (Γ.Αβέρωφ 5 στο στενό της ΔΕΗ στην Αριδαία) την Τετάρτη μετά τις 9:00 μ.μ. 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ.



Τονώνει αλήθεια το μεταβολισμό;
Ποια είναι η σωστή ποσότητα;

Έχεις φτάσει να το αποφεύγεις
με μανία. Πίσω από ένα λαχταριστό καλαμάκι χοιρινό βλέπεις μόνο
λιπαρά, θερμίδες, κιλά και ασθένειες. Το ήξερες όμως πως το κρέας είναι πολύ καλός τρόπος να αυξήσεις το μεταβολισμό;

Ή ό, τι σε λογικές ποσότητες αποτελεί το μυστικό για ελαστικό, λαμπερό δέρμα;
Ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει τους λόγους που δεν πρέπει να «εξορίσεις» το κρέας από τη διατροφή σου. Plus: Τα τρία βήματα που αν τα ακολουθήσεις θα το απολαμβάνεις χωρίς το φόβο ότι θα σου προσφέρει περισσότερες θερμίδες ή λιπαρά από όσα χρειάζεσαι!
TO KΡΕΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ…

Τέρμα λοιπόν στις απαγορεύσεις… ένα καλό κομμάτι στήθος κοτόπουλο, ένα άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο ή μια καλοψημένη μπριζόλα – αφού της αφαιρέσεις το ορατό λίπος – είναι σύμμαχος και στο αδυνάτισμα και στην ομορφιά και στην υγεία σου:
- Χτίζει σώμα… Το κρέας ενισχύει τη δόμηση της μυικής ομάδας του οργανισμού, μια διεργασία απαραίτητη ειδικά αν γυμνάζεσαι. Ξέρεις άλλωστε πως μύες δύνατοί σημαίνει πολύ απλά πως καις περισσότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση.
- Ομορφαίνει… Τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος και στηρίζει το αιμοποιητικό σύστημα του οργανισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μυοσφαιρινίνη / αιμοσφαιρίνη ειδικά το κόκκινο κρέας.
- Boost στο μεταβολισμό. Ως καλή πηγή πρωτεΐνης το κρέας συμβάλλει στην τόνωση του ενεργειακού μεταβολισμού
- Θωρακίζει τον οργανισμό από τις ιώσεις. Ένα καλό γεύμα με κρέας προσφέρει πολύ σημαντική τόνωση στην ανοσοποιητική λειτουργία.
- Sexual revolution… Η κατανάλωση κρέατος σε άτομα νεαρής ηλικίας συνεισφέρει στην σεξουαλική ωρίμανση
- Εντείνει τις αισθήσεις… Ακούγεται υπερφυσικό, όμως το κρέας βοηθά τον οργανισμό να οξύνει τις αισθήσεις γεύσης και όσφρησης.
- Everyday help! Τέλος το κρέας συμβάλλει στις φυσιολογικές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού, νευρομυικές, καρδιαγγειακές και ορμονικές!
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ… ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ

Το κρέας – και το κόκκινο κρέας ειδικότερα – δεν λείπει από ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Είναι απλά σε μικρές δόσεις, όπως όλα τα ωραία σε αυτή τη ζωή. Αν μάθεις μάλιστα να το επιλέγεις σωστά, τότε θα το απολαμβάνεις γνωρίζοντας πως σου κάνει μόνο καλό…

Απόλαυσε το κρέας χωρίς ίχνος ενοχής σε 3 απλά βήματα!

1. No fat please
Βάλε μια προτεραιότητα… πρώτα άπαχα κρέατα όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα ή το λευκό μέρος του κουνελιού. Όταν επιλέξεις χοιρινό θα πρέπει να αφαιρέσεις το ορατό λίπος. Κάτι τέτοιο μπορείς να το πετύχεις καλύτερα αν το τεμαχίσεις σε λεπτά μέρη ώστε να αφαιρέσεις και το εσωτερικό λίπος. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και με το μοσχαρίσιο κρέας.
Smart Tip: Το ψαρονέφρι στο χοιρινό και το φιλέτο στο μοσχάρι είναι τα κομμάτια με το λιγότερο λίπος. Μπορεί να σου κοστίσουν λίγο περισσότερο, αλλά είναι πιο υγιεινά και πεντανόστιμα.
2. Mix & Match… and then eat! Κατά την κατανάλωση κρέατος, θα πρέπει να επιλέξουμε τη συνοδεία αμυλώδη προιόντων ώστε να αυξήσουμε την βιοαπορροφησιμότητα των πρωτεινών του κρέατος. Ρύζι, πατάτες ή ακόμη και μακαρόνια δηλαδή είναι οι καλύτερες επιλογές. Ναι και εδώ θα ήταν προτιμότερο να επιλέξεις ολικής άλεσης…
Το μοσχάρι καλό είναι να το συνδυάσεις με μπόλικα λαχανικά στο ψήσιμο ή και με σαλάτα. Μην λυπηθείς ούτε το λεμονάκι ώστε να τονωθεί η αιμοδυναμική δυνατότητα του κρέατος.
Smart Tip: Τώρα θα σε λυπήσω… Α λα κρεμ και άλλες τέτοιες λιχουδιές που συνδυάζουν τα γαλακτοκομικά με το κρέας καλό είναι να τις αποφύγεις. Το κόκκινο κρέας έχει πολύ σίδηρο, που με τον τρόπο αυτό δεν θα προσφέρεις στον οργανισμό σου την δυνατότητα απορρόφησης και αξιοποίησης του σιδήρου.
3. Μοναδικά αποτελέσματα, στη σωστή ποσότητα! Τώρα λοιπόν που κατάλαβες πως δεν ευθύνεται το κρέας για τα παραπάνω κιλά, αλλά η συχνότητα που το καταναλώνεις, σημείωσε και τη σωστή «δοσολογία»! «Δύο φορές στην εβδομάδα, είναι το μέγιστο ποσό συχνότητας κατανάλωσης κρέατος, ώστε να διασφαλίζεται το υγιές επίπεδο προστασίας του οργανισμού» εξηγεί ο διαιτολόγος.
Smart Tip: Κάθε άνθρωπος δεν είναι ίδιος… έτσι και η συνιστώμενη ποσότητα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εσύ κράτησε τον μέσο όρο που είναι 90γρ./μερίδα για τις γυναίκες και 120γρ./μερίδα για του άνδρες.



ΠΗΓΗ...iator.gr


ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΕΣ ΝΥΧΤΕΣ.


Κρύες νύχτες του χειμώνα ωραία παρέα. Τι λέτε για ένα γευστικό αρωματικό, θεραπευτικό ρακόμελο;

Είναι απλό: Βάζουμε σε δύο φλιτζάνια του τσαγιού ρακή, 5 κουταλιές του γλυκού μέλι, 3-4 ξύλα κανέλας,
και καμιά 10αριά γαρυφαλάκια.

Σε χαμηλή φωτιά,και σε αρκετά μεγαλύτερο σκεύος (Προσοχή στη φωτιά,και μεγάλο σκεύος είναι εύφλεκτη η ρακή)
βάζουμε τα υλικά μέσα στο σκεύος και μόλις αρχίσει να ατμίζει το κρατάμε σε σταθερή φωτιά 3-4 λεπτά.

Το σερβίρουμε σε μία γυάλινη κανάτα και το συνοδεύουμε με ωμά μήλα-πορτοκάλια!Καλή παρέα!!!




ΠΗΓΗ...http://www.filenades.gr

ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ!!!


Στις σχολές της αστυνομίας, χωρίς εξετάσεις, θα εισάγεται όποιος βοηθήσει στην καταπολέμηση του εγκλήματος ή στη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν, σύμφωνα με τροπολογία που περιλαμβάνεται στον Νόμο 4058/12, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 22 Μαρτίου 2012.

Μάλιστα προβλέπεται η δυνατότητα απευθείας πρόσληψης σε αστυνομική υπηρεσία, ανάλογα με τα προσόντα του, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι κενή οργανική θέση. Το ίδιο ισχύει και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μοναδική προϋπόθεση, να έχει εκθέσει «αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο»...

Ειδικότερα, στο άρθρο 25 του νόμου (που αντικατέστησε το 31 του ν. 2800/2000) αναφέρεται:

«Όποιος συμμετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ή σε αστυνομική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ' υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών, μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήματος. Η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών διαπιστώνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος.»

Επιπλέον, ορίζεται ότι:

«4. Όποιος διακρίνεται για εξαίρετες πράξεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 31 του ν. 2800/2000 (Α΄ 41) δύναται αντί να καταταγεί στην Ελληνική Αστυνομία ή το Πυροσβεστικό Σώμα να προσλαμβάνεται στα εν λόγω Σώματα αντίστοιχα, ως πολιτικός υπάλληλος ή με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανάλογα με τα προσόντα του, κατ' εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων και ανεξαρτήτως ύπαρξης κενής οργανικής θέσης, επιφυλασσομένων των διατάξεων περί κωλυμάτων διορισμού (άρθρα 4 έως 8 του ν. 3528/2007, Α΄ 26). Το ως άνω δικαίωμα ασκείται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση.»





ΠΗΓΗ...http://ethel-sinadelfos.blogspot.com

Η ΖΩΗ, Η ΧΑΡΑ , Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ!!!


Στη πιο θλιβερή μέρα για τη χώρα, την παράδοσή της με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έχουν ξεκινήσει από το πρωί τα κανάλια να ασχολούνται με τις σφαίρες που πέσανε το πρωί, με τους προπηλακισμούς που έγιναν προχτές, με τη βία που ασκήθηκε από τους τάδε.Κοροϊδία μέσα στη μούρη μας. Τιποτένια ενημέρωση φτιαγμένη με φαστφουντάδικο τρόπο για πολίτες που τους θεωρούν υπολελειμμένους στο νου...

Ένα θλιμμένο, βαρύ τοπίο. Ένας χειμώνας που η σκοτεινιά του δεν οφείλεται στο συνέφιασμα, ούτε σ΄αυτά που η φύση ζωγραφίζει. Η σκοτεινιά απλώνεται πάνω από τα κεφάλια μας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Βιαστικά να προλάβουμε να τα δώσουμε όλα. Να προλάβουμε να κάνουμε περισσότερα κι από αυτά που μας ζήτησαν για να αποδείξουμε την πλήρη υποταγή μας.

Κοιτάζω έξω από το παράθυρο. Το ραδιόφωνο μουρμουράει το the road to hell. Σκέφτομαι πως στην ουσία δεν έχω τίποτα να χάσω από αυτά που έχουν για να απειλούν το κόσμο. Σπίτι? Με νοίκι. Αν δεν έχω και νοίκι ούτε θα μείνω και σε παγκάκι. Ούτε φοβάμαι, ούτε μου μοιάζει αδιανόητο. Αυτοκίνητο? Δεν έχω. Τα ποδαράκια μου να είναι καλά. Κάτι ιδιαίτερο, πολύτιμο μέσα στο σπίτι? Δεν νομίζω πως ενδιαφέρεται κάποιος να κερδοσκοπήσει ούτε με τα βιβλία μου ούτε με τη συλλογή μου από ταινίες. Γιατί αυτά είναι τα πολύτιμα του σπιτιού. Τη δουλειά μου? Δεν είναι κάποια ζηλευτή καριέρα. Δουλειά για το μεροκάματο είναι. Εδώ και πολλά χρόνια δουλειά μου ονομάζω εκείνο το υποχρεωτικό οχτάωρο που μου δίνει ένα ταπεινό ποσό για να έχω τη δυνατότητα να μπορώ να κάνω στο επόμενο οχτάωρο τα πράγματα που πραγματικά με ενδιαφέρουν. Αν με πετάξουν έξω θα είμαι στη γύρα όπως άλλες χιλιάδες άνθρωποι. Εχω βρεθεί κι άλλες φορές σε τέτοια θέση. Κι αποκόμισα εκτός από βάσανα και μεγάλα μαθήματα ζωής από εκείνες τις εποχές...

Κι όμως οι καριόληδες ακόμα και σ΄ενα άτομο σαν και μένα, που ουδόλως με απασχολεί, ούτε με φοβίζει φυσικά, γιατί οι καταστάσεις της ζωής μ΄εχουν κάνει να ζήσω διάφορα επίπεδα ζωής (από μεγάλες πολυτέλειες μέχρι ξέφρενη φτώχεια...) έχουν τρόπο να με κρατάνε δέσμια στο κωλοσύστημά τους. Γιατί και να μην με νοιάζει αν θα δω εμένα να χτυπιέμαι από κάθε λογής ζόρια, αν μείνω ταπί και ψύχραιμη , αδιάφορη να τακτοποιήσω οποιαδήποτε ηλιθιότητα το σύστημα μου απαιτεί για να έχω πρόσβαση στα βασικά ζητήματα , δεν θα μπορώ να βοηθήσω τα γερόντια μου που δεν θα έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους, δεν θα έχουν να φάνε... δεν θα μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου που θα είναι χωρίς δουλειά, χωρίς όνειρα, χωρίς αύριο....

Αυτά τα τέρατα γνωρίζουν πως και οι πιο δυνατοί πολεμιστές έχουν την αδύναμη φτέρνα τους. Θυμάστε στο Πράσινο μίλι πως παγίδευσε τις δυο αδελφούλες το κτήνος? Με την αγάπη που είχαν μεταξύ τους. Τις απειλούσε πως αν δεν υπάκουε η μία θα σκότωνε την άλλη. Τις κράταγε πειθήνιες μέχρι να τις σφάξει με την αγάπη τους.

Σ΄αυτές τις κοινωνίες τις αποκρουστικές , που είναι φτιαγμένες από τα κατακάθια της ανθρώπινης ύπαρξης, η αγάπη είναι όπλο στα χέρια όλων. Το ίδιο όπλο που μπορεί να σε σκοτώσει, μπορεί και να σε σώσει. 

Ποντάρουν πως οι γονείς δεν θα βγουν στους δρόμους γιατί θα αγωνιούν να βρούνε ένα μεροκάματο να δώσουν φαΐ στα παιδιά τους. Ποντάρουν πως οι άρρωστοι δεν θα ορμήξουν να τους πνίξουν για το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, γιατί θα υπάρχει κάποιος κοντά τους που με θυσία θα τους φροντίσει. Έτσι ξέρουν πως στα αρπαγμένα σπίτια οι οικογένειες θα συρρικνώνονται σε δυο δωμάτια για να επιβιώσουν μαζί με τους αγαπημένους τους, πως ο ένας θα θυσιάζει τη ζωή του για τον άλλον, κι όσοι δεν έχουν την ψυχική αντοχή ή αρετή για να κάνουν κάτι τέτοιο, θα βρουν άλλους δρόμους για να μαζέψουν χρήμα, για να εξασφαλιστούν. Ίσως να γίνουν πουτάνες, βαποράκια ή κλεφτρόνια.... αλλά εκείνους δεν θα τους ενοχλήσουν...

Δεν είναι τυχαίο πως δυο πράγματα αυξάνονται γοργά σε περίοδο κρίσης. Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων από τη μια μεριά κι η στυγνή εγκληματικότητα από την άλλη.

Ο άνθρωπος μακριά από προστάτες , πατερούληδες, νονούς κλπ, έχει πάντα να επιλέξει ανάμεσα στο να μεγαλουργήσει ή να εγκληματίσει για να επιβιώσει. Να πολεμήσει η να προδώσει τον εαυτό του και όσους τον αγαπούν. Όσους αγαπά. Στην εποχή της σκοτεινιάς η αγάπη είναι το μοναδικό φως που μπορεί να αντέξει κάθε είδους χτύπημα.

Κι αυτή την αγάπη, αυτές τις δύσκολες μέρες, πολλοί άνθρωποι που την είχαν ξεχάσει σε μια άκρη, αρχίζουν και τη νοιώθουν ξανά. Στην αγωνία πάνω σ΄ενα τραπέζι πως να βρούμε λύσεις για να ζήσουμε. Στην έγνοια πως θα καταφέρουμε να πάμε το παππού σε ένα νοσοκομείο πως να τσοντάρουμε όλοι για να πάρει τα φάρμακά του, στη έγνοια πως να βοηθήσουμε τα παιδιά του αδελφού μας, το φίλο μας που έχει πέσει σε πλήρη απόγνωση, πως να του δώσουμε κουράγιο κι ένα χέρι βοήθειας. Στην έγνοια πως να δώσουμε από τα δυο πού έχουμε το ένα σ΄οποιον αγαπημένο μας έχει ανάγκη, ή ακόμα και στο γείτονα, στο περαστικό που μας ζητήσει βοήθεια σε μια γωνιά...

Αυτό δεν είναι η σιχαμερή υποκριτική φιλανθρωπία. Είναι η αλληλοβοήθεια μεταξύ ανθρώπων που υποφέρουν. Είναι η προσφορά από εκείνον που δεν έχει ούτε ο ίδιος για τον εαυτό του. Η συμπαράσταση στο πόνο από κάποιον που κι ο ίδιος πονάει. Το ξενύχτι δίπλα σ΄ενα συνάνθρωπο που βασανίζεται από κάποιον που δεν μπορεί κι αυτός να κοιμηθεί...

Η βοήθεια από το υστέρημα είναι ένα μεγαλείο που μόνο η άδολη κι ανιδιοτελής αγάπη μπορεί να δώσει. Κι αυτό αυτοί το ξέρουν. Γνωρίζουν πως οι πιο φτωχοί άνθρωποι θα καλύπτουν τις τρύπες που ανοίγει η ασυδοσία τους. Πως απλοί άνθρωποι θα ταΐζουν τους πεινασμένους , εκείνους που τους άρπαξαν θρασύτατα το φαΐ τους τ΄αρπαχτικά. Γνωρίζουν πως στις μικρές γειτονιές θα αρχίσει πάλι να πηγαινοέρχεται η ζάχαρη, ο καφές που λείπει, το οινόπνευμα που τελείωσε, μια ασπιρίνη, μια μερίδα από το φαΐ που μόλις ψήθηκε, ένα φύλαγμα στο παιδάκι που η μάνα δεν έχει που να το αφήσει.

Σ΄εκείνες τις γειτονιές που με κάθε τρόπο οι ίδιες κρατικές συμμορίες φρόντισαν ώστε να μοιάζουν αποκρουστικές, απρόσιτες, επικίνδυνες για τη ζωή, γεμάτες από κάθε είδους νονούς της νύχτας ντόπιους και εισαγώμενους, νακρωτικά, πορνεία , υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να αντέξουν, περήφανα, ο ένας με τον άλλον.
Κοιτάζω έξω από το παράθυρο... ο δρόμος για τη κόλαση είναι αυτός που περπατάμε ήδη. Κι όμως σ΄αυτό το σκοτεινό δρόμο αμέτρητες φορές η ψυχή μου μπορεί και βλέπει την ομορφιά μέσα στην ασχήμια, νοιώθω μια ευτυχία σε μικρά πράγματα που κανείς δεν μπορεί να μου αφαιρέσει, ψαχουλεύοντας μέσα στη λάσπη των γουρουνιών όπως λένε βλέπω πως ακόμα υπάρχουν διαμάντια, νοιώθω αυτάρκης, ούτε μια στιγμή υποχρεωμένη να κάνω οτιδήποτε από αυτά που θα με διατάξουν, γιατί είναι στο χέρι μου να επιλέξω τι πραγματικά έχω ανάγκη και τι όχι από όλη αυτή τη σαβούρα που μου προωθούν σαν πράγμα απαραίτητο για την επιβίωση.

Με κρατάνε ακόμα από την αγάπη μου, ίσως όμως δεν υπολογίζουν πως στο αμέσως επόμενο στάδιο η αγάπη από συμπόνοια μπορεί με μια σπιθα να μεταλλαχθεί σε αγριεμένο θηρίο. Κι εκείνο θηριώδες στάδιο της αγάπης είναι αδύνατον να το υπολογίσουν όσο καλοί τεχνοκράτες και να είναι, εκείνοι, που για την Αγάπη δεν ξέρουν τίποτα.

Σας έχω νέα κερατάδες. Οσο και να με ζορίσετε. Οσο και να με εκβιάσετε. Οσο και να προσπαθήσετε να με μετατρέψετε με διάφορες κατεργαριές, τη φράση στ΄αρχ@δια μου όλα δεν θα τη πω, που να  γκρεμιστεί το σύμπαν.





ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ: Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.


Διονύσιος Σολωμός Ο ποιητής του έθνους

Από την Ελλάδα δεν έλειψαν οι ποιητές όσο έλειψε η Ελλάδα από τους ποιητές της… Κι αυτό που έλειψε, ήταν η κατανόησή τους· το ότι δεν μπορέσαμε ως έθνος να τους αφουγκραστούμε, να τους τραγουδήσουμε (όχι στις πανηγυριώτικες συναυλίες, ούτε στα κοσμικά Μέγαρα), να τους απολαύσουμε, να τους τοποθετήσουμε στην κορυφή της παράδοσής μας, να τους σπουδάσουμε. Στα πανεπιστήμιά μας δεν είχε ποτέ εξέχουσα θέση ο ποιητικός τους λόγος· η απολιθωμένη κομματική νεολαία δεν χαμπαριάζει απ’ αυτά – μένει στην πρωτοπορία των καταλήψεων και υπερασπίζεται το… άσυλο. Αλλά και η συντηρητική κοινωνία γενικότερα δεν υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη μαζί τους αφού πάντα θεωρούσε την ποίηση και τον ποιητή συνώνυμα του ψώνιου, της αποτυχίας, της τρέλας και της εξαθλίωσης. Για μια ακόμα φορά στη νεότερη Ιστορία της, η χώρα αποδείχθηκε μικρή κι ανήμπορη να αναδείξει το μεγάλο. Προτίμησε τον φατριασμό, τον μικροκομματισμό, τη φτηνή συναλλαγή.

Λίγα ήθελε αυτή η χώρα για να προκόψει, μα ούτε κι αυτά τα λίγα, τα ελάχιστα δεν κατάφερε να επιτύχει. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν· τη μοίρα σου τη φτιάχνεις εσύ. Κι η μοίρα μας ήταν η αντιπαροχή, ο μπιντές, το εξοχικό, το αναγκαίο 4x4, η κομματοκρατία. Έτσι, ο αυθεντικότερος ποιητής της νεότερης Ελλάδας, ο άνθρωπος που ύμνησε με τη μεγαλοφυΐα του την Επανάσταση, στο σύγχρονο νεοελληνικό άθυρμα μένει εκτός της… «επανάστασης» των Νεοελλήνων. Πάντως, οι ποιητές κανονικά ανήκουν στον λαό και αν όχι σε αυτόν – γιατί έχει άλλες προτεραιότητες… – ανήκουν στη γλώσσα τους, τη μεγάλη μας πατρίδα. Κι ο Σολωμός είναι η πατρίδα μας, η κορυφαία έκφραση της σύγχρονης ύπαρξής μας, η πιο ευτυχής μας στιγμή ως χώρα.

Νεανικά χρόνια - σπουδές
Παραλίγο νόθος, ο Διονύσιος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1798. Ο πατέρας του Νικόλαος ήταν ευγενικής καταγωγής και έφερε τον τίτλο του κόντε. Η οικογένεια του πατέρα του κρατούσε από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα ειωθότα της εποχής, ο Νικόλαος άφησε έγκυο την ερωμένη - υπηρέτριά του. Η Αγγελική Νίκλη, μητέρα του Σολωμού, ήταν τότε μόλις δεκαπέντε ετών, ενώ ο πατέρας του διένυε αισίως το εξηκοστό πρώτο έτος της ηλικίας του. Ο αξιοσέβαστος Κόντε Νικόλαος χήρεψε το 1807 από τη νόμιμη σύζυγό του Μαρνέττα Κάκνη, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ρομπέρτο και την Έλενα. Λίγο πριν αφήσει κι ο ίδιος την τελευταία του πνοή – κι αφού είχε αποκτήσει και ένα δεύτερο παιδί με την Αγγελική, τον Δημήτριο, αδελφό του Διονύσιου – παντρεύτηκε την υπηρέτριά του και έτσι τα παιδιά της κληρονόμησαν τον τίτλο του μαζί με σημαντικό μέρος της μεγάλης πατρικής περιουσίας.

Κατά την εποχή της ενηλικίωσης του Σολωμού, τα Επτάνησα βρίσκονται στη δίνη του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων της εποχής. Ο νεαρός Σολωμός με τον αδελφό του Δημήτριο, ορφανοί πλέον, τίθενται υπό την κηδεμονία του θείου τους, Κόντε Νικόλαου Μεσσσάλα. Εκείνη την εποχή, κυρίαρχοι των Επτανήσων ήταν οι Γάλλοι. Η ώς τότε εκπαίδευση του Σολωμού, σύμφωνα με τις συνήθειες των ευκατάστατων οικογενειών, βασιζόταν στην ιταλική κουλτούρα. Άλλωστε, επίσημη γλώσσα των ανώτερων τάξεων είχε επικρατήσει να είναι η ιταλική. Τα ελληνικά του μικρού Διονύσιου ήταν αυτά που μιλούσε με τη μάνα του. Δηλαδή όλη κι όλη η γλωσσική προίκα του κορυφαίου Έλληνα ποιητή ήταν μια φτωχή λαϊκή γλώσσα… Κατά τα άλλα, η εκπαίδευσή του υπήρξε αμιγώς ιταλική, όπως συνήθιζαν τότε – με ιδιωτικούς ιταλομαθείς ή Ιταλούς δασκάλους.
Έτσι, ο θείος του, στην προσπάθειά του να λάβει ο νεαρός Σολωμός μια σοβαρή μόρφωση, τον παραδίδει στον δάσκαλό του Σάντο Ρώσση, ο οποίος τον γράφει στο Λύκειο της Αγίας Αικατερίνης στη Βενετία, ένα φημισμένο εκπαιδευτήριο σ’ όλη την Ιταλία. Εκεί, ο Σολωμός δεν μπορεί να προσαρμοστεί, με αποτέλεσμα να πάει στην Κρεμόνα, την ιδιαίτερη πατρίδα του Ρώσση. Δίπλα στον αγαπημένο του δάσκαλο, ο Διονύσιος θα βρει τον εαυτό του, την αγάπη και τη στοργή που στερήθηκε στη Βενετία. Αργότερα, τον Νοέμβριο του 1815, θα εισαχθεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Παβίας, από όπου θα αποφοιτήσει στα 20 χρόνια του, παίρνοντας το πτυχίο του δικηγόρου.

Στη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής στην Ιταλία, η οποία μαστίζεται από τις σφοδρές επεμβάσεις των Αυστριακών, έρχεται σε επαφή με το πνεύμα του φιλελευθερισμού και τις διακηρύξεις περί εθνικής ανεξαρτησίας. Ταυτόχρονα, γίνεται μάρτυρας του αγώνα των Ιταλών συγγραφέων να «απελευθερώσουν» τη γλώσσα τους από την «καταπίεση» της γαλλικής. Επηρεασμένος από την άνθιση της ιταλικής λογοτεχνίας, θα γράψει τα πρώτα του ποιήματα στα ιταλικά.

Επιστροφή στην πατρίδα
Με την επιστροφή του στη Ζάκυνθο το 1818 ο Σολωμός εντάσσεται στην πλούσια ποιητική παράδοση του νησιού και κάνει παρέα με ντόπιους συγγραφείς. Μαζί τους συνηθίζει να διασκεδάζει σε διάφορα σπίτια σκαρώνοντας σατιρικά ποιήματα. Λίγο αργότερα, το 1822, εκδίδονται οι σατιρικοί του στίχοι στα ιταλικά με τον τίτλο «Rime Improvisate».
Εκείνη τη περίοδο, όπως σημειώνει ο Κ.Θ. Δημαράς, ο ποιητής πραγματοποιεί το όνειρό του, που ήταν να συλλέξει τα «εθνικά τραγούδια», δηλαδή τα δημοτικά τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδας, σε μια προσπάθειά του να αποτελέσουν αυτά την πρώτη του ποιητική ύλη. Η πεποίθηση που σχηματίζει πως η ποίηση, για να βρει την τελείωσή της, πρέπει να ακουμπήσει στη δημοτική παράδοση, και παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά του είναι ακόμα φτωχά, αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα που θα οδηγήσει τον Σολωμό στην κορυφή της ελληνικής ποίησης. Από τη στιγμή αυτήν, η ελληνική γλώσσα βρίσκει τον ποιητή της. Ταυτόχρονα, είναι η εποχή που, μαζί με τον αδελφό του Ροβέρτο, γίνεται μέλος της Φιλικής Εταιρείας.

Στην Ελλάδα δεν έλειψαν ποτέ οι σοφοί άνθρωποι…
Το 1822, ο Σολωμός συναντήθηκε με τον Σπυρίδωνα Τρικούπη στη Ζάκυνθο. Στη συνάντησή τους, ο Σολωμός, λόγω των φτωχών του ελληνικών, δεν τόλμησε να του δείξει τα ποιήματά του στα ελληνικά, παρά μόνο όσα ήταν στα ιταλικά. Η απάντηση του Τρικούπη έμεινε ιστορική: «Η ποιητική σας ιδιοφυΐα σάς επιφυλάσσει μια διαλεχτή θέση στον ιταλικό Παρνασσό. Αλλά οι πρώτες θέσεις εκεί είναι πιασμένες. Ο ελληνικός Παρνασσός δεν έχει ακόμη το Δάντη του». Ο Σολωμός τού εξήγησε ότι δεν γνώριζε καλά τα ελληνικά και ο Τρικούπης τότε ανέλαβε να τον βοηθήσει στην εκμάθηση της γλώσσας μας! Ο Σολωμός, ξεκινώντας από την ιταλική παιδεία, «ανακάλυψε τον νέο ελληνισμό σαν μια δύναμη άγνωστη, θαυμαστή και γονιμοποιό» (Κ.Θ. Δημαράς).

«Ύμνος εις την Ελευθερίαν»
Τον Μάιο του 1823 και ενώ η Επανάσταση είχε μετεξελιχθεί σε εμφύλιο σπαραγμό (1823-1825), που ξέσπασε ως ανταγωνισμός ισχύος για την ηγεσία της Επανάστασης αλλά και του υπό διαμόρφωση νέου ελληνικού κράτους, ο Σολωμός ολοκληρώνει τον μνημειώδη του «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», μια ποιητική σύνθεση εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι η πρώτη φορά που η φήμη του ποιητή ταξιδεύει πέρα από τα σύνορα της γενέτειράς του. Πρόκειται για ένα ταξίδι προς την αθανασία. Οι δυο πρώτες στροφές θα αποτελέσουν τον «Εθνικό Ύμνο» της χώρας του και οι στίχοι του θα σκορπούν ρίγη συγκινήσεως σε όλες τις επερχόμενες γενιές των Ελλήνων ανά τους αιώνες. Και αυτό αποτελεί την ύψιστη τιμή και επιβράβευση που μπορεί να έχει ένας ποιητής για την προσφορά του στη γλώσσα της χώρας του – πόσω μάλλον όταν αυτή η γλώσσα είναι κληρονομιά του Ομήρου! Με τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν», αρχίζει μια νέα εποχή για την ποιητική του Σολωμού, ο οποίος φαίνεται να έχει κατακτήσει τη γλώσσα του και να στρέφεται σε απαιτητικότερες μορφές σύνθεσης.

«Ο Σολωμός πέθανε τον Φεβρουάριο του 1857· ήταν μόλις 59 χρόνων. Από την υψηλή ποίηση των ώριμων χρόνων του, τον “Κρητικό”, τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους”, τον “Πόρφυρα”, τίποτα δεν ήξεραν οι σύγχρονοί του την ώρα του θανάτου του. Στο πρόσωπό του τιμούσαν ακόμα τον “εθνικό ποιητή” του “Ύμνου εις την Ελευθερίαν”. […] Ο ποιητής είχε προχωρήσει πολύ πιο εμπρός από την εποχή του· το μήνυμά του έμεινε ακατάληπτο. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμα ώσπου η νεοελληνική ποίηση να αξιοποιήσει τα διδάγματά του».

Λίνος Πολίτης, ΜΙΕΤ, Αθήνα 1985

Η δυναμική της ποίησης του Σολωμού υπερβαίνει τα όρια της Ελλάδας. Πρόκειται για οικουμενικού μεγέθους ποιητή, τον οποίο δεν έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να προβάλει η χώρα του, αλλά και να αντιμετωπίσει το μέγεθός του, το οποίο συστηματικά παραβλέπει δυο εκατονταετίες τώρα, απασχολημένη καθώς είναι με τις… ανώτερες προτεραιότητες που της θέτει το πολιτικό - πολιτιστικό της σύστημα. Δίκαια θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς «τι μέλλον μπορεί να έχει μια χώρα η οποία δεν μπορεί να κατανοήσει τους εθνικούς της θησαυρούς;».


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.


Αυτοί οι άπλυτοι, αυτοί οι γιεγιέδες, οι τρομοκράτες, οι παραβάτες, το περιθώριο. Τα μιάσματα της κοινωνίας. Τα παιδιά προβληματικών οικογενειών. Τα όρθια προβλήματα.

Εμείς ζούμε και επιθυμούμε τη Δημοκρατία. Και η Δημοκρατία έχει κανόνες. Και οι κανόνες δεν επιτρέπουν κατάληψη δημόσιου είτε ιδιωτικού χώρου. Τέλος.

Πάμε στις προτεραιότητες μιας Δημοκρατίας.

Η Αναρχία είναι η απόλυτη κατάσταση αυτοσυνείδησης και αυτοπροσδιορισμού. Στηρίζει την καθημερινή λειτουργία της κοινωνίας στην ομοφωνία, ίσως τον συμβιβασμό, που επιτυγχάνεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες όπως μια συνέλευση. Συνελεύσεις γειτονιάς, κοινότητας, Δήμου κ.ο.κ..

Η Αναρχία αποτελεί την αποθέωση της προσωπικότητας και του ανθρώπινου είδους ως ένα ον που έχει ένστικτο και λογική. Η απόλυτη εξύψωση της προσωπικής ελευθερίας στις επιλογές. Στις επιλογές που δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις της συλλογικότητας. Τις Αρχές της. Τις Αρχές της ελευθερίας.

Η Αναρχία είναι η απόλυτη Δημοκρατία. Είναι τόσο ιδανική που μάλλον είναι λίγο ανέφικτη πάνω στο ατελές και εγωιστικό ον που λέγεται άνθρωπος (αυτό είναι η γνώμη μου). Άσε που οι Αναρχικοί φέρουν μόρφωση και δεν είναι χάπατα που δεν την… ψάχνουν. Την ψάχνουν σε βαθμό που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις ίσως μαζί τους.

Η αστική Δημοκρατία, τώρα, όπως αυτή που όρισαν οι Διαφωτιστές. Του συμβιβασμού, του σεβασμού της διαφωνίας της μειοψηφίας, της συμμετοχής στα πλαίσια της αντιπροσώπευσης. Στους κοινούς κανόνες που πηγάζουν από τον λαό και λέγεται Σύνταγμα. Η Δημοκρατία, δηλαδή, περιορίζει τις ελευθερίες, αλλά παίρνει υπόψη ως ένα βαθμό τους ελαττωματικούς ανθρώπους.

Μια τέτοια Δημοκρατία πρέπει να βάζει προτεραιότητες. Και πρέπει να επιλέξει κάτι που βρίσκεται σε ευθεία με τις Αρχές της Δημοκρατίας των Διαφωτιστών. Να επιλέξει να κατατροπώσει τους φασίστες. Τους ανθρώπους που δεν επιθυμούν την κατάλυση του Συντάγματος επειδή είναι προϊόν των εκμεταλλευτών του λαού, αλλά την κατάλυσή του για να επιβάλλουν τον ανθρώπινο περιορισμό. Το μίσος, τον θάνατο και την υποβάθμιση της προσωπικότητας ως μια κρεατότσαντα άξια μόνο για πόνο.

Με αυτούς όμως τους «ανθρώπους» συνεργάζεται η «αστική ψευδο-Δημοκρατία». Τους χρησιμοποιεί. Τους έχει ανάγκη. Τους επιφορτίζει να επιτελούν το έργο που δεν μπορεί να επιτελέσει ο επίσημος οργανισμός καταστολής, η Αστυνομία.

Σε μια κοινωνία που έχει κατέβει στο επίπεδο μιας Δημοκρατίας των οικονομικών ελίτ και όχι αυτού που αποτελεί τον πυρήνα της (όπως αναφέρεται παραπάνω) Δημοκρατίας, εμείς οι πολίτες, οι Δημοκράτες πολίτες πρέπει να διαλέξουμε συμμάχους. Έστω κι αν αυτοί δεν συμφωνούν με εμάς απόλυτα. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι απ’ τους αναρχικούς.

Τα συσσίτια και η στέγαση απόρων ανθρώπων που διοργανώσει αυτοί οι άνθρωποι είναι αμέτρητα και συνεχή. Τα έκαναν και τότε που εσύ και εγώ κρεμιόμασταν από τα πατάρια στον Καρρά. Αλλά δεν είχαν από πίσω μια κάμερα, όπως εσχάτως έπραξαν δύο φορές άλλοι άλλων χώρων.

Έκαναν κοινωνικά φροντιστήρια ξένων γλωσσών πριν εσύ και εγώ αντικρίσουμε την Κρίση και ανακαλύψουμε ο ένας τον άλλο. Έλεγαν «συναυλίες αλληλεγγύης» αυτό που εσύ και εγώ λέμε «συναυλίες φιλανθρωπίας». Εκεί που θα χριζόταν ένα ακόμη τσιμεντένιο πάρκινγκ επί πληρωμή, εκείνοι έκαναν  κατάληψη και πρόσφεραν ένα πάρκο πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας. Ελεύθερο για όλους. Κατάληψη για δημόσια χρήση… Αλλά όσο και ωραία να είναι αυτά, είναι ιδανικά γιατί απαιτούν αφύσικα ισχυρές προσωπικότητες.

Το «επιχειρησιακό», λοιπόν, τμήμα του λαού είναι οι αναρχικοί, όπως το «επιχειρησιακό» τμήμα της Δημοκρατίας των ελίτ είναι η Αστυνομία.

Το «Δεν Πληρώνω» έσβησε, όπως και οι αυθόρμητες Πλατείες. Όλοι περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έρθει ως Σωτήρας που θα αναλάβει χωρίς τον δικό μας κόπο, τη λύτρωση της κοινωνίας. Κοινωνική σιγή παρά το γεγονός ότι τώρα έχει αποκαλυφθεί ο Δρ. Χάιντ του κυρίαρχου πολιτικού μας προσωπικού. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στην ελίτ να ξεμπερδέψει με το τελευταίο οχυρό της κοινωνίας. Τους αναρχικούς. Αυτούς που χειροκροτούσαν 800.000 πολίτες στη συγκέντρωση του προσπέρσινο Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.


Η «Δημοκρατία» έχει προτεραιότητες. Αλλά δυστυχώς δεν βάζει πρώτους αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται, αλλά εκείνους που είναι σίγουρα πιο κοντά σε εκείνη τη Δημοκρατία που δεν έχει εισαγωγικά.

Πηγή: GMT+7

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 666 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;


1Ο αριθμός 666, είναι ένας αριθμός συμβολικός και αποκαλυπτικός, τον οποίον μεταφράζει ως εξής ο άγιος Ανδρέας Καισαρείας.

Το πρώτο νούμερο συμβολίζει την παράλογη επιθυμία, δηλαδή την αχαλίνωτη εξάπλωση της ακολασίας και παντός σαρκικού πάθους, κατά τον έσχατο αιώνα. 
Το δεύτερο νούμερο συμβολίζει αλλά φοβερά πάθη, όπως: την ασυγκράτητη οργή, η οποία θα κυριάρχηση στον κόσμο, κατά τους έσχατους καιρούς. Δηλαδή την έξαψη της μέχρι εγκλήματος κακίας, τον άνευ ευσπλαχνίας και αιτίας φόνο αθώων ανθρωπίνων υπάρξεων, δηλ. βρεφών από την κοιλιά της μητέρας των (εκτρώσεις).

Το τρίτο νούμερο συμβολίζει αλλά αποκαλυπτικά πάθη, όπως: την παράλογη φαντασία με την οποία θα εξαπατάται η ανθρωπότητα στους έσχατους καιρούς.

Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πλέον να ζήσουν χωρίς την αυταπάτη του λογικού, διότι μ’ αυτό τον τρόπο ο διάβολος εισχωρεί ευκολότερα και ανεπαίσθητα στην καρδιά του ανθρώπου. Πριν από το τέλος του κόσμου οι άνθρωποι δεν θα έχουν στην καρδιά των την πνευματική αίσθηση.

Δεν θα έχουν ζήλο πλέον για την εκκλησία, την προσευχή, την ανάγνωση των ψυχωφελών βιβλίων, την νηστεία, την εκτέλεση των καλών έργων. Επειδή η καρδιά των θα είναι έρημη από κάθε ιερό και όσιο, θα ζουν μόνο με τις υλικές αισθήσεις, με τους επαίνους του κόσμου, για το θεαθήναι στους άλλους, με εγωιστική φαντασία, όπως τα λέγει ο προφήτης Ησαΐας: “Εισήλθεν ο θάνατος ταις θυρίσι (δηλ. από τας αισθήσεις) ημών”.

Αυτοί πού θα απομακρυνθούν από την αληθινή στον Χριστό πίστη θα λάβουν στο μέτωπο και στα χέρια των, δηλ. στον νου, στην θέληση, στην σκέψη και στα έργα των το σημείο των τριών ομοίων αριθμών το 666, δηλ. τα πάθη πού συμβολίζονται με αυτά. Θα αιχμαλωτισθούν και στα τρία μέρη της ψυχής από τον σατανά, στον νου, στην θέληση και την καρδιά.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν με το χέρι των και την καρδιά των το σημείο της νίκης και σωτηρίας, τον Τίμιο Σταυρό. Ενώ οι καλοί χριστιανοί θα τιμούν τον Τίμιο Σταυρό, θα διώκονται και θα μισούνται από όλα τα έθνη χάριν του Ονόματος του Χριστού. Άλλα “ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται”.

Ο σοφός Σολομών λέγει ότι η ανομία θα ερήμωση όλη την γη και θα ανατρέψει τον θρόνο των δυναστών. Συνεπώς λοιπόν, όχι τα όπλα θα ερημώσουν τις ψυχές των ανθρώπων και ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η αμαρτία. Ενώ ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος λέγει ότι από την κοιλία θα αρχίσει ο παμμίαρος αντίχριστος να πολεμά τους ανθρώπους, δηλαδή με την πείνα.

Άλλοι θείοι Πατέρες λέγουν ότι στην Μέλλουσα Κρίση θα ηχήσουν οι σάλπιγγες των αγγελικών ταγμάτων, τα οποία έχουν τεθεί ως φύλακες των Χωρών και των διαφόρων τόπων του κόσμου, πού θα είναι αναρίθμητες για να καλέσουν τους λαούς για την Κρίση, όπως λέγει ο προφήτης Δαβίδ: “Κληθήσεται ο ουρανός άνω και η γη κάτω (δηλ. οι άγιοι του παραδείσου και οι ψυχές των αμαρτωλών από την κόλαση) του επιλέγει τον λαόν αυτού”. Και τόσο δυνατά και φοβερά θα κτυπήσουν οι σάλπιγγες, ώστε θα τρομοκρατήσουν τους ευρισκομένους στον Άδη και στον παράδεισο, ώστε να εξέλθουν για την Μέλλουσα Κρίση (κατά το βιβλίο, Θύρα της Μετανοίας). Ενώ ο τόπος της εσχάτης Κρίσεως λέγουν οι Άγιοι Πατέρες θα γίνει στον αέρα, πάνω από την Ιερουσαλήμ, όπου σταυρώθηκε ο Σωτήρ για την σωτηρία του κόσμου, ώστε όλοι “όψονται όν έξεκέντησαν”. Τότε θα φανερωθεί στον ουρανό το σημείο του υιού του Άνθρωπου, δηλ. ο Τίμιος Σταυρός και “τότε κόψονται πάσαι αί φυλαί της γης” διότι δεν πίστευσαν στον Χριστό.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΙ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ FEMEN ΞΑΦΝΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.


1
Τάχθηκαν κατά της χριστιανικής ομοφοβίας 

  
Τέσσερα μέλη της ακτιβιστικής ομάδας Femen από την Ουκρανία, χθες Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της προσευχής του Πάπα, έβγαλαν αιφνιδιαστικά τις μπλούζες τους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. 

Η φεμινιστική ομάδα αυτή τη φορά υπερασπίστηκε τα διακαιώματα των ομοφυλόφιλων με συνθήματα όπως: «Στους Gay που εμπιστευόμαστε», το οποίο σατιρίζει το γνωστό «In God we trust».    Μόλις η δυναμική παρουσία τους έγινε αντιληπτή από τους άντρες ασφαλείας, οι γυναίκες συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν από την πλατεία. 



1





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΒΡΕΦΩΝ.


Συγκλονίζει η «οδύσσεια» των αδήλωτων δίδυμων βρεφών
Συναγερμός έχει σημάνει στους Γιατρούς του Κόσμου από την ιστορία δύο δίδυμων κοριτσιών πέντε μηνών, τα οποία έφτασαν στα γραφεία της οργάνωσης εντελώς απροστάτευτα και τα οποία για το ελληνικό κράτος δεν υφίστανται καν, αφού δεν είναι δηλωμένα πουθενά.

Σοκαρισμένος από το γεγονός δηλώνει στο in.gr ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, ο οποίος επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Αυτό το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που ισχυρίζομαι τόσο καιρό. Το ότι υπάρχουν παιδιά-φαντάσματα, παιδιά που δεν είναι δηλωμένα πουθενά και που βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο».

Όπως λέει ο κ. Κανάκης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που υπάρχει τα δύο μωρά, μάλλον αφγανικής καταγωγής, τα άφησε η μητέρα τους σε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο, προκειμένου να φύγει από την Ελλάδα. «Δεν είχε χρήματα και σκόπευε να τα στείλει αργότερα με κάποιον συγγενή της. Συγκεκριμένα, τα άφησε σε μία θεία, η οποία και αυτή έφυγε και άφησε τα παιδιά σε μια σειρά από μετανάστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν και τα έδωσαν σε μία από τις δικές μας επωφελούμενες που έμενε σε μας, μια γλυκίτατη γυναίκα, η οποία τα κράτησε, αλλά έφτασε σε απόγνωση, καθώς δεν είχε τι να τα ταίσει και έτσι τα έφερε σε μας».

Τα κοριτσάκια έφτασαν στην οργάνωση αρκετά περιποιημένα και σήμερα θα εξεταστούν από παιδιάτρους. «Φαίνονταν καλά στην υγεία τους. Η γυναίκα που τα φρόντιζε, πρόσφυγας και η ίδια είναι μια γλυκίτατη γυναίκα και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει».

Η οργάνωση έχει ήδη ενημερώσει τις Αρχές, την εισαγγελία ανηλίκων και θα ξεκινήσει η διαδικασία να φιλοξενηθούν τα μωρά σε κάποιο ίδρυμα. «Υπάρχει αμηχανία. Είναι κάτι πολύ καινούργιο και για μας και μας αποκαλύπτει ένα άλλο πρόβλημα το οποίο είχαμε υποτιμήσει. Ότι παιδιά κυρίως μεταναστών είναι τελείως απροστάτευτα».

Όπως τονίζει συγκλονισμένος ο κ.Κανάκης το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν σε ελληνικό μαιευτήριο και στην πραγματικότητα για το ελληνικό κράτος είναι σαν να μην υπάρχουν. «Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα μαιευτήρια. Φεύγουν παιδιά χωρίς να πάρουν χαρτιά και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ή γεννιούνται στα σπίτια. Άρα έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα προστασίας παιδιών και το κυριότερο είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι τελείως ευάλωτα».

Πρόκειται για τα έκτα παιδιά που φτάνουν απροστάτευτα στα αζήτητα στους Γιατρούς του Κόσμου, όμως αυτά τα δίδυμα κοριτσάκια είναι τα πιο μικρά. «Είναι περιορισμένοι οι μηχανισμοί προστασίας των παιδιών και αυτό από μόνο του δημιουργεί πολύ μεγάλα θέματα. Καταλαβαίνετε ότι αυτα τα παιδάκια μπορεί ο καθένας να τα κάνει ό,τι θέλει. Στην πραγματικότητα αυτό συνέβαινε πριν πέντε μήνες».

«Είναι για μένα θέμα τιμής να ανοίξω το κεφάλαιο "παιδιά-φαντάσματα" και θα το κάνω ο κόσμος να έρθει ανάποδα. Γιατί πλέον δεν μπορώ να παριστάνω ότι δεν ξέρω, δεν είδα» λέει ο κ.Κανάκης.

«Θέλουμε να ανοίξει μία συζήτηση σοβαρή γιατί κανείς δεν μπορεί να πει τι γινεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα παιδιά αυτά θα χρειαστούν υποστήριξη».

»Από αυτό το περιστατικό προκύπτουν πολλά ερωτήματα, όπως πχ πως θα έφευγαν τα παιδιά από τη χώρα; Ανοίγει ένα παράθυρο σε κάτι που δεν ήθελα να πιστέψω ότι υπάρχει. Ότι είναι πολύ εύκολο να διακινηθούν παιδιά και αυτό από μόνο του είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν λέω ότι συμβαίνει κάτι άλλο, αλλά ότι μπορεί και να συμβεί».


Κική Μαργαρίτη
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.



 O Σαίξπηρ «ακονίζει» το μυαλόΤα έργα κλασικών συγγραφέων και ποιητών ενισχύουν την εγκεφαλική δραστηριότητα
«Τονωτικές ενέσεις» στην εγκεφαλική δραστηριότητα φαίνεται να προσφέρει η ανάγνωση κλασικών αριστουργημάτων λογοτεχνίας, υποστηρίζουν οι βρετανοί επιστήμονες
Λονδίνο 
Ευεργετική δράση στη λειτουργία του εγκεφάλου φαίνεται πως έχουν τα έργα κλασικών συγγραφέων και ποιητών όπως π.χ. ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ, ο Τόμας Στερνς Ελιοτ, υποστηρίζουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, στη Βρετανία.
Με τη βοήθεια απεικονιστικών εξετάσεων του εγκεφάλου, οι ερευνητές παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα 30 εθελοντών κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης αριστουργημάτων της κλασικής λογοτεχνίας. Στη συνέχεια μετέφρασαν τα κλασικά κείμενα στη σύγχρονη γλώσσα  και κατέγραψαν εκ νέου την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων.
Παρατήρησαν λοιπόν, ότι η απαιτητική πρόζα και η περίτεχνα περίπλοκη ποιητική γλώσσα ανέβαζε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου στα ύψη, σε αντίθεση με τη σύγχρονη και πολύ πιο απλοϊκή γλώσσα.
«Σοφά» ευρήματα
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κάθε φορά που οι αναγνώστες συναντούσαν στο κείμενο παράξενες και λιγότερο συνηθισμένες λέξεις, πρωτότυπες εκφράσεις και πιο απαιτητικά σημεία από πλευράς δομής, περιοχές του εγκεφάλου τους «άναβαν» με πρωτοφανή τρόπο. 
Η συγκεκριμένη εγκεφαλική υπερδραστηριότητα, φάνηκε να διαρκεί ανεβάζοντας την ταχύτητα επεξεργασίας του εγκεφάλου και ενθαρρύνοντας έτσι την περαιτέρω ανάγνωση των δύσκολων κειμένων.

Ακόμα, η μελέτη έδειξε πως η ανάγνωση συγκεκριμένα ποίησης, ενισχύει τη δραστηριότητα του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, μιας περιοχής η οποία σχετίζεται με την «αυτοβιογραφική μνήμη», βοηθώντας τον αναγνώστη να ανακαλεί μνήμες που αφορούν προσωπικά του βιώματα με αφορμή αυτά που διαβάζει. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ανάγνωση κλασικών έργων είναι πιο αποτελεσματική από βιβλία αυτοβοήθειας.
«Τα κλασικά αριστουργήματα λογοτεχνίας φάνηκε να λειτουργούν ως “ρουκέτες ενέργειας” του εγκεφάλου» εξηγεί χαρακτηριστικά ο δρ Φίλιπ Ντέιβις. «Η συγκεκριμένη μελέτη επισημαίνει τη δύναμη της λογοτεχνίας να δημιουργεί νοητικά μονοπάτια και συλλογισμούς, να διαμορφώνει τον τρόπο σκέψης και να δημιουργεί συνδέσμους ανάμεσα σε βιώματα και εμπειρίες, τόσο σε νέους όσο και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας».
Επόμενες μελέτες
Σε επόμενη φάση ο δρ Ντέιβις σκοπεύει να παρακολουθήσει την εγκεφαλική δραστηριότητα εθελοντών κατά την ανάγνωση έργων του βρετανού συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς.
Επίσης, σε συνεργασία με τους ειδικούς του University College του Λονδίνου, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ αναμένεται να εξετάσουν την επίδραση της ανάγνωσης κλασικών έργων στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου ασθενών που πάσχουν από άνοια.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΞΥΛΟΥ-ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.


Απόφοιτοι ΤΕΙ Λάρισας από τμήμα Ξύλου&Επίπλου βρίσκουν εύκολα εργασία
Σε μία εποχή στην οποία τα ποσοστά της ανεργίας στους αποφοίτους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κινούνται σε υψηλά επίπεδα, το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας, με έδρα την Καρδίτσα, χαράσσει έναν άλλο δρόμο γεμάτο αισιοδοξία και ελπίδα για τους νέους του τόπου.
Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της τελευταίας ορκωμοσίας 41 νέων σχεδιαστών και τεχνολόγων ξύλου και επίπλου που έγιναν στο Τμήμα, τον περασμένο μήνα, το 70% των αποφοίτων είχε ήδη βρει δουλειά πριν ακόμη τη λήψη του πτυχίου (άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενη με το πτυχίο τους, είτε άλλης φύσεως) και μόνο το 17% ήταν σε αναζήτηση της πρώτης του εργασίας! Το υπόλοιπο 13% είτε υπηρετούσε στο στρατό είτε θα συνέχιζε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Σεπτέμβριος 2012), το ποσοστό ανεργίας των νέων (ηλικίας μικρότερης των 24 ετών) σε όλη την Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό 56,4%!



Πηγη ΑΠΕ


ΠΛΟΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


Πλοηγηθείτε στον δήμο ΘεσσαλονίκηςΣύστημα γεωγραφικών πληροφοριών για smartphones

Νέα εφαρμογή, που θα επιτρέπει στους χρήστες της να βρίσκουν πληροφορίες που έχουν να κάνουν με μνημεία, διευθύνσεις, ποδηλατοδρόμους και άλλα, παρέχεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, σε όλους τους πολίτες.

Η νέα εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για iOS συσκευές όσο και για Android, και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συνδεθούν με το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών του δήμου, αφού πρώτα έχουν ενεργοποιημένο το GPS στο κινητό τους τηλέφωνο και είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Η εφαρμογή σε γενικές γραμμές λειτουργεί όπως ένας οποιοσδήποτε πλοηγός οδήγησης, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που έχουν εισαχθεί ή που θα εισάγονται σταδιακά στο μέλλον, στο G.I.S (Geographical Information System).

Η μεγάλη διαφοροποίηση της συγκεκριμένης εφαρμογής, έχει να κάνει με τη διαδραστικότητα του συστήματος, την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ συστήματος και χρήστη, που από τη μία ενημερώνει τον χρήστη για τις πληροφορίες που επιθυμεί ενώ από την άλλη, προσθέτει στο σύστημα νέα δεδομένα για μελλοντική χρήση.

Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής αξίζει να σημειωθεί πως περιλαμβάνει πολύ λεπτομερή χάρτη της Θεσσαλονίκης, 4 διαφορετικά Layers (στρώσεις) για την απεικόνιση των διαφόρων κατηγοριών, εξελιγμένη αναζήτηση 30.000 σημείων ενδιαφέροντος που είναι χωρισμένα σε 20 κατηγορίες, υπηρεσία πλοήγησης με αναγνώριση του σημείου που βρίσκεται ο χρήστης, φωτογραφίες των μνημείων της πόλης και εξειδικευμένες πληροφορίες για μηχανικούς, όπως πολυγωνικά, υψομετρικά, τριγωνομετρικά σημεία κτλ.








ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΘΡΥΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ.


Θρυλικές μπάντες, ακόμα θρυλικότεροι καυγάδεςΞακουστές κόντρες στο εσωτερικό διάσημων συγκροτημάτων

Δεν θα μιλήσουμε για μουσικές έριδες και βεντετίστικες αψιμαχίες, αλλά για μπάντες που τα μέλη τους μισούνταν θανάσιμα.

Τα συγκροτήματα άλλωστε με τις τεράστιες εσωτερικές κόντρες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυθολογίας του ροκ, το ίδιο το αλατοπίπερό του. 

Η δημιουργική ένταση στο εσωτερικό μιας μπάντας είναι εξάλλου από κείνα τα συστατικά που πάνε τη μουσική μερικά επίπεδα παρακάτω. 

Συμβαίνει ωστόσο κάποιες φορές η ένταση να μετατραπεί σε απαξίωση και τελικά σε μίσος, δεινό που καταστρέφει τα συγκροτήματα τελεσίδικα.

Οι μπάντες της λίστας τα είχαν όλα: από έντονους διαπληκτισμούς και μηνύσεις μέχρι και... φόνο.

Το κοινό τους χαρακτηριστικό; Ότι τα μέλη τους κατέληξαν να μισούνται...

Pink Floyd



H επανένωση της θρυλικής μπάντας πριν από λίγα χρόνια ήταν πράγματι θαύμα: ποιος θα πίστευε ότι τα μέλη της θα μπορούσαν να ξανασταθούν στην ίδια σκηνή χωρίς να επιτεθεί ο ένας στον άλλον; Όταν λοιπόν ο Roger Waters αποχώρησε από τους Floyd το 1985, ο κιθαρίστας David Gilmour αποφάσισε να συνεχίσει χωρίς αυτόν την περιπέτεια του συγκροτήματος, καταλήγοντας σε μια σειρά από περιβόητες μηνύσεις. Το πράγμα ξεκίνησε από τον Waters, που μήνυσε την μπάντα σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψει να αποκαλούνται πλέον Pink Floyd. Ο Gilmour αποκρίθηκε στην πρόκληση αποκαλώντας τον Waters «σκύλο» και στέλνοντάς τον στον αγύριστο. Αυτή έμελλε να ήταν η κατάληξη ενός δράματος που είχε ξεκινήσει χρόνια πριν, με πισώπλατα μαχαιρώματα και αποχωρήσεις. Κι αν σήμερα εμφανίζονται και πάλι «ενωμένοι», το ψευδεπίγραφο του πράγματος δεν κρύβεται: τα μέλη των Pink Floyd δεν έλυσαν ποτέ τις διαφορές τους. Τα παλιά μίση είναι ακόμα ενεργά, υποχωρούν απλώς για χάρη της δημόσιας εικόνας...

Cream



Οι Cream ήταν άλλοτε μια από τις πρώτες σούπερ μπάντες της ροκ, και τα πρώτα ονόματα εγείρουν συνήθως και σούπερ εγωισμούς! Η βασική πηγή κακοδαιμονίας της μπάντας ήταν η συνεχής διαμάχη του ντράμερ Ginger Baker και του μπασίστα Jack Bruce. Πριν αμφότεροι ενώσουν τις δυνάμεις τους με το συγκρότημα του Eric Clapton, είχαν ένα πλούσιο παρελθόν μίσους ως μέλη της μπάντας The Graham Bond Organization. Επόμενο ήταν να μεταφέρουν τις διαφορές τους και στα νέα τους καθήκοντα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διάλυση των Cream λίγα χρόνια αργότερα. Στις τελευταίες μάλιστα στιγμές του γκρουπ, οι Baker και Bruce προσπαθούσαν απλώς να επισκιάσουν ο ένας τον άλλο, παίζοντας τόσο δυνατά στα live που αργότερα ο Baker θα ισχυριστεί ότι αυτό έβλαψε ανεπανόρθωτα την ακοή του. Κι όταν δεκαετίες αργότερα οι Cream θα επανενώνονταν για λίγες συναυλίες, το μίσος των Baker και Bruce θα δυναμίτιζε και πάλι την ατμόσφαιρα υπονομεύοντας οριστικά κάθε ελπίδα για αρμονική συνύπαρξη...

Oasis


Τα αδέρφια Gallagher είναι σήμερα περισσότερο γνωστά για το μίσος που θρέφει ο ένας για τον άλλον παρά για τις ένδοξες στιγμές της καριέρας τους! Για χρόνια, οι δυο τους αλληλομαχαιρώνονταν στον Τύπο και καραδοκούσαν σαν νευρικά κοκόρια. Όταν ωστόσο το 2009 ο Liam επιτέθηκε στον Noel με την κιθάρα του τελευταίου, τα πράγματα έμελλε να ξεφύγουν: το γκουπ θα διαλυόταν και οι δυο τους δεν θα ξαναμιλούσαν έκτοτε ποτέ. Πρόλαβαν ωστόσο να καταθέσουν μηνύσεις ο ένας για τον άλλο και να πιέσουν τα πράγματα στα απόλυτα όριά τους...

The Beach Boys


Οι Beach Boys είναι γνωστοί για δύο πράγματα: τον επαναπροσδιορισμό της ποπ μουσικής και τα γελοία μελοδράματα που υπογράμμιζαν τη δυσλειτουργικότητα της οικογένειάς τους! Η διαβόητα τοξική σχέση ήταν ανάμεσα στα ξαδέλφια Mike Love και Brian Wilson, οι αθεράπευτες έριδες και οι μηνύσεις των οποίων θα τους καταντούσαν καρικατούρες των εαυτών τους. Οι συνεχείς μάλιστα μηνύσεις του Love στον Wilson κυριολεκτικά για τα πάντα, από πνευματικά δικαιώματα μέχρι και δημόσιες αναφορές, θα έφταναν το πράγμα στο απροχώρητο. Εν τω μεταξύ, τα δύο αδέλφια του Wilson στο γκρουπ θα πέθαιναν και ο Love θα προλάβαινε να τα βάλει με το άλλο μέλος της μπάντας, Al Jardine, καταλήγοντας σε μια γενικευμένη διαμάχη που δεν θα ξεπερνιόταν ποτέ. Όλοι (όσοι απέμειναν) εναντίον όλων...

The Eagles




Όταν μιλάμε για δυσλειτουργικά ροκ συγκροτήματα, ένα όνομα έρχεται αυτομάτως στο μυαλό: οι Eagles! Οι τύποι αυτοί μισούνταν τόσο πολύ και για τόσο μικροπρεπείς λόγους, που το όνομά τους θα έμενε συνώνυμο της καταραμένης μπάντας που διαλύθηκε εξαιτίας της εσωτερικής διαμάχης. Μίση, έριδες, φιλονικίες, όλα υπήρξαν στους Eagles και ο επίλογος της κοινής τους μουσικής περιπέτειας έμελλε να συνοψίσει την πελώρια αντιπαλότητα: η μπάντα διαλύθηκε το 1980 με τους Glenn Frey και Don Felder να περνάνε την τελευταία συναυλία του συγκροτήματος διαφωνώντας επί σκηνής και εκτοξεύοντας απειλές! Τελικά το γκρουπ θα ξαναενωνόταν και θα περιόδευε παρέα -με διαλείμματα- τα τελευταία 15 χρόνια, χωρίς βέβαια να λείψει το μελόδραμα: ο Felder θα έτρωγε πόδι από το γκρουπ και θα μήνυε την υπόλοιπη παρέα το 2001. Έκτοτε η μάχη κλιμακώθηκε και τα πράγματα δείχνουν ότι δεν θα καταλαγιάσουν ποτέ...

Guns N’ Roses



Έχει υποστηριχθεί ότι οι Guns ‘N Roses ήταν τόσο συναρπαστικοί γιατί ένιωθες ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να διαλυθούν. Κάτι που βέβαια συνέβη! Η πλέον περίφημη κόντρα του γκρουπ ήταν μεταξύ του Axl Rose και του κιθαρίστα Slash, όπου κάθε φορά αρνούνταν αμφότεροι να συνυπάρξουν επί σκηνής και «έψελνε» ο ένας τον άλλο στον Τύπο. Ο Rose δεν περιόρισε ωστόσο τους διαπληκτισμούς του μόνο στον περίφημο κιθαρίστα, αλλά πέρασε στον ντράμερ Steven Adler, τον αντικαταστάτη του Adler, Matt Sorum, τον μπασίστα Duff McKagan, τον παιδικό του φίλο και κιθαρίστα Izzy Stradlin και βασικά με όλους όσοι υπήρξαν μέλη ή συνδέθηκαν με κάποιον τρόπο με την μπάντα! Οι Guns N’ Roses δεν έμελλε να κρατήσουν και όσο η κόντρα Axl-Slash συνεχιζόταν, τόσο πιο κοντά έφταναν στο τέλος...

Van Hallen



Η κόντρα των Eddie Van Halen και David Lee Roth έχει στοιχειώσει την ιστορία του ροκ! Το πρόβλημα είναι ότι ο Eddie πιστεύει ότι αυτός είναι το αστέρι του γκρουπ και ο Diamond Dave είναι απλώς... ο Diamond Dave. Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν λειτουργήσει ως πεδίο μάχης για το μίσος των δυο τους, που έχει καταλήξει να γίνει θρυλικό. Το πιο ξεκαρδιστικό περιστατικό, δηλωτικό του τεταμένου κλίματος, συνέβη το 1996 κατά την τελετή των βραβείων του MTV, όταν η μπάντα βρέθηκε σύσσωμη στη σκηνή για να απονείμει ένα βραβείο εν μέσω επευφημιών από το πλήθος που παραληρούσε: ο Eddie δεν κατάφερε ούτε εδώ να κρύψει το μίσος του για τον Dave, γεγονός που θα κατέληγε στη διάλυση της μπάντας πριν καν επανενωθεί! Το χρήμα θα απαιτούσε φυσικά μπόλικες προσπάθειες κοινής συνύπαρξης, όλες τους όμως θα στεφθούν αργά ή γρήγορα από αποτυχία...

The Kinks


Οι Kinks ήταν το πνευματικό παιδί των αδελφών Ray και Dave Davies, που ήταν βασικά τα αδέλφια Gallagher πριν από τους Gallagher! Οι θρυλικές τους κόντρες τα τελευταία 50 χρόνια περιλαμβάνουν λεκτικές μονομαχίες, φυσική βία και δημόσιες αποκαλύψεις του μίσους που κρύβει ο ένας για τον άλλον. Όταν μάλιστα πριν από μπόλικα χρόνια ο Dave έπαθε εγκεφαλικό, ο Ray δήλωσε ότι ήταν ώρα να θάψουν τον πέλεκυ του πολέμου, γεγονός που φυσικά δεν συνέβη ποτέ. Το μίσος παραείναι μεγάλο για να κρυφτεί κάτω από το χαλί της αρμονικής συνύπαρξης. Η απέχθεια που νιώθουν ο ένας για τον άλλον καταντά να επισκιάζει τη δόξα τους...

Mayhem 


Υπάρχει μίσος εντός της μπάντας που σε κάνει να μην μπορείς να αντέξεις τον άλλον και υπάρχει και το μίσος της διαβόητης νορβηγικής μπάντας black metal, τα μέλη της οποίας μισούνταν τόσο φαρμακερά που ο Count Grishnackh κατάληξε να μαχαιρώσει θανάσιμα τον Euronymous! Ο Count θα ισχυριστεί αργότερα ότι ο μόνος λόγος που σκότωσε τον Euronymous ήταν για να προλάβει τη δική του δολοφονία από τον τελευταίο, κι όλα αυτά μετά το γεγονός ότι οι δυο τους είχαν ήδη κάψει μερικές εκκλησίες και σκόπευαν πλέον να κάψουν και τον περίφημο Καθεδρικό Nidaros. Το δικαστήριο ωστόσο είχε άλλη γνώμη, θεωρώντας ότι οι 23 μαχαιριές που δέχτηκε ο Euronymous δεν συνιστούσαν αυτοάμυνα, και θα καταδίκαζε τον Count Grishnackh σε 21 χρόνια κάθειρξης. Όταν λοιπόν μιλάμε για ξακουστές κόντρες εντός συγκροτημάτων και μίση θανατερά, τίποτα δεν μπορεί να φτάσει τα απίστευτα επίπεδα έριδας των Mayhem, που θα κατέληγαν σε φόνο...



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...