Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Έδεσσα



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αξίζει την προσοχή της πολιτείας – Τεράστια η προσφορά του στην διατήρηση της ειρήνης και κοινωνική υποστήριξη»

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και ανοικτή έκθεση οπλικών συστημάτων ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Έδεσσα, έδρα της ΠΕ Πέλλας


Με επισημότητα και εκπροσώπηση όλων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν χθες (21/9), ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας. Εντός του ναού πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πέλλας κ. Αντώνιο Παπακώστα. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο διαχρονικό και σύγχρονο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και, ιδίως, στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για τη διατήρηση της ειρήνης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Στρατού και περιλάμβαναν τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τους ένστολους και λοιπούς παραβρισκόμενους. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, υπήρχε ανοικτή στο κοινό έκθεση οπλισμού την οποία επισκέφτηκαν μαθητές σχολείων και πολίτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, σε μήνυμά του αναφέρει: «Η υπεραγία Θεοτόκος, Υπέρμαχος Στρατηγός του Ελληνικού Έθνους, να μας προστατεύει και να μας δίνει δύναμη στο καθημερινό έργο μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την ευημερία της Ελλάδας. Οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις, πολύ κοντά στα σύνορά μας, δείχνουν ότι χρειάζεται να είμαστε ενήμεροι για τα διεθνή θέματα διπλωματίας και γεωστρατηγικής που επηρεάζουν την πορεία της χώρας μας. Χρόνια Πολλά, με υγεία για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, στελέχη των πολιτικών, στρατιωτικών και παραγωγικών αρχών και φορέων, απόστρατοι αξιωματικοί, μέλη των εφεδροπολεμικών οργανώσεων, των Αναπήρων Πολέμου, των Συνδέσμων Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, της Εθνικής Αντίστασης, μαθητές  και πλήθος κόσμου.   



Ασπρόμαυρα Δια-βιώματα...


Στιγμιότυπα ζωής

Αναμνήσεις ετών

Ο καθένας ζει την Άνοιξή του

Όλοι γιορτάζουν τον χορό

Όλοι δικαιούνται το "Αρνί"

της Γιορτής των Ρομά...


Επιμέλεια:
ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μουσική επένδυση:
Ederlezi - Dikanda
(Goran Bregovic)
Εντερλέζι

Ευχαριστίες στην Ελένη

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...