Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΚΙ ΟΜΩΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ!!!


Οι εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές κατέχουν τα πρωτεία στις αστείες προειδοποιήσεις ασφαλείας που συχνά αναγράφονται στις συσκευασίες τους, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τους καταναλωτές από μια...

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"!

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο Μεξικό, για τη δολοφονία μίας γυναίκας και δύο 10χρονων παιδιών. 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.


Παραδοσιακή μάχη με ταύρους στην Ινδία,μια μάχη ηρωισμού και κουράγιου και αίματος όπως το λέει η παραδοσή τους.Εορτάζουν την ημέρα του Mattu Pongal.Μοιάζει με τις ταυρομαχίες της Ισπανίας αλλά έχει μια διαφορά..

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (VIDEO)


Απίστευτη γκάφα του Υπ.Εξωτερικών
Απέρριψαν αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να πάει στο Άγιο Όρος.  Έντονα δυσαρεστημένο με την Ελληνική Κυβέρνηση είναι το Κρεμλίνο, μετά την άρνηση της Ελλάδας στο αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την μεγάλη Βδομάδα του Άγιο Όρος.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ).


ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.
Για να μην ξεχνάμε. Δεν υπάρχουν απαραίτητα καλοί και κακοί. Πρέπει να πιέσουμε για λύσεις που δεν κανιβαλίζουν τους συνανθρώπους μας (και δεν κάνουν εμάς κανίβαλους).

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1994.Ο KURT COBAIN ΤΩΝ NIRVANA ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ.




































 Απριλίου 1994 ο Kurt Cobain αυτοκτονεί.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ENDURO ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.


Η εμπειρία με μια Εnduro σε πρώτο πρόσωπο

Βίντεο από την κάμερα που τοποθέτησε ο αναβάτης Chris Birch στη μηχανή του

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....


Διασκεδάζοντας στη δουλειά

Ή πώς να εξασφαλίσεις την απόλυση σου

ΠΟΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙ ΣΟΥ?


Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη απευθύνεται στις νονές και στους νονούς και εξηγεί ότι δεν θα πρέπει να πάρουν στο βαφτιστήρι τους μία λαμπάδα με τον αγαπημένο του ήρωα, αλλά μία παραδοσιακή ώστε να μην χαθεί η έννοια του Πάσχα...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ


Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα: «Προγραμματισμός Υλοποίησης Δράσεων Ανάπτυξης Μελισσοκομίας».

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Tο γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου Αλμωπίας ανακοινώνει ότι από τις 04-04-2012 ξεκίνησε η παραλαβή φακέλων για εποχιακή και εξαρτημένη εργασία.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΓΙΝΕ 4-4-2012 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ









ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ 
 Ποιοι είμαστε;
 Είμαστε ένα κομμάτι αυτού του πονεμένου και προδομένου λαού που είχαμε την ατυχία να διαγνωστούμε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ομάδα μας όμως δεν αποτελείται αποκλειστικά από πάσχοντες, αλλά και από ανθρώπους που μας στηρίζουν και θεωρούν δίκαιες τις αξιώσεις μας. Τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας; Η ΣΚΠ (Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) είναι μια ανίατη μέχρι στιγμής ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα για άγνωστους λόγους επιτίθεται στο ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, το οποίο αποτελείται από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό) και συγκεκριμένα στη μυελίνη-ουσία που βοηθάει να μεταφέρονται τα μηνύματα-εντολές από το ΚΝΣ στα ανάλογα εκτελεστικά όργανα (μύες, αδένες). Έτσι, ανάλογα με τα σημεία του νευρικού συστήματος που έχουν υποστεί απομυελίνωση (καταστροφή της μυελίνης), μερικά από τα συμπτώματα που μπορούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή μας είναι: διαταραχές της αίσθησης (αλλαγή στην αίσθηση των χεριών ή των ποδιών, όπως μούδιασμα), προβλήματα στην όραση, μυική ατροφία, κατάθλιψη, προβλήματα στον προσανατολισμό και την ομιλία, εξάντληση, νοητική βλάβη, προβλήματα με την ισορροπία, πόνος, μόνιμη αναπηρία (σε προχωρημένες περιπτώσεις). Και επειδή πολλά από αυτά τα συμπτώματα δε φαίνονται σε όσους μας βλέπουν, αντιμετωπίζουμε πολλές φορές και από πάνω την κοροϊδία και δυσπιστία των συνανθρώπων μας, των γιατρών και των υγειονομικών επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας. Δε ζητάμε κάτι το παράλογο, κυρίως κατανόηση και ανθρωπιά. Δεν επιλέξαμε να έχουμε σκλήρυνση, μας έτυχε. Ο Καιάδας στον οποίο μας σπρώχνουν οι πολιτικές των κυβερνώντων δεν αξίζει σε κανένα άνθρωπο, παρά μόνο σε εκείνους που θέλουν να μας ρίξουν μέσα. Έτσι, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, έχουμε τις παρακάτω δίκαιες και ανθρώπινες αξιώσεις: 1. Ποσοστό αναπηρίας (Π.Α.) 67% με τη διάγνωση της νόσου, η οποία νόσος θα πιστοποιείται από τα κατά τόπους Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας . 2. Παροχή εξωιδρυματικού επιδόματος και απαλλαγή από την εφορία στα εισοδήματα των ΑμΣΚΠ βάσει του 67% Π.Α. 3. Εάν υπάρχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα, να δίνεται 80% Π.Α. , με πλήρη απαλλαγή από την εφορία και την παροχή του επιδόματος κίνησης. 4. Απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας, καθώς και το δικαίωμα αγοράς Αναπηρικού αυτοκινήτου για όλους, με οποιοδήποτε Π.Α. 5. Δικαίωμα σύνταξης σε όλους, μειωμένης ή πλήρους ανεξαρτήτως ταμείου βάσει των χρόνων εργασίας ή αν είναι άνεργος-η να δικαιούται σύνταξη Πρόνοιας, ξεχωριστά από το εξωιδρυματικό επίδομα. 6. Συμμετοχή 0% σε όλα τα φάρμακα, εργαστηριακές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, οδοντιατρικές εργασίες, ιατρικών ειδών-βοηθημάτων όπως: βακτηρίες, αμαξίδια, κλπ και απαραίτητων αναλώσιμων υλικών.

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΧΤΕΣ.
ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.





ΠΗΓΗ...http://aperigraftos.blogspot.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...