Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"


ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η  ΤΟΥ ΜΑΗ

1η Μαΐου, γυρίζουμε τη μνήμη μας πίσω στους αγώνες και στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας στους πρωτοπόρους που αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν αξιοπρεπή εργασία και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει κάθε εργαζόμενο, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση εν μέσω προβλημάτων, αποτέλεσμα των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Συρρίκνωση της ανάπτυξης, μείωση δημόσιων εσόδων και σημαντική αύξηση της ανεργίας.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι προκλήσεις γίνονται ακόμη πιο έντονες και απαιτούν σωστές αντιδράσεις και αποφάσεις από όλους τους φορείς για λύσεις ισορροπημένες, κοινωνικά ευαίσθητες, για λύσεις που να διορθώνουν τα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα, να διαφυλάσσουν θεσμούς, κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις.

Στάθης Καστερίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας


Γιαννιτσά 30/4/2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"


Φίλες και φίλοι,
   Μήνες τώρα σε κάθε μέσο μαζικής επικοινωνίας με κάθε ευκαιρία, μιλούσα ή έγραφα από καρδιάς για την Αλμωπία και τους ανθρώπους της. Για τα προβλήματα και τις λύσεις. Κάλεσα δημόσια σε συστράτευση, στη βάση πάντα κοινών κανόνων και αρχών, όποιον πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει. Απεύθυνα κάλεσμα στους νέους μας. Διακήρυξα δημόσια ότι στην επιλογή μου θα έχω αυστηρούς κανόνες και δε θα κάνω καμία έκπτωση ως το τέλος.
  Και να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα και δεκάδες συμπολίτες μας συνενώνουν τις δυνάμεις τους  βάζοντας στην άκρη κομματικές ταυτότητες και ανούσιες διαφορές του παρελθόντος.
  Όλοι εμείς που συγκροτούμε το συνδυασμό η ‘’Αλμωπία της καρδιάς μας’’ γνωρίζουμε πολύ καλά τι πάμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε άλλωστε όλοι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι.
  Νοιώθουμε και εμείς το έλλειμμα στην ποιότητα της διοίκησης στο Δήμο μας. Και αυτό το έλλειμμα μας πληγώνει. Πιστεύουμε πως οι συμπολίτες μας δικαιούνται τουλάχιστον τα αυτονόητα.
  Απέναντι στη λογική των εντυπωσιακών αλλά τελικά ανέφικτων προγραμμάτων, προτάσσουμε την αντιμετώπιση των αυτονόητων, απλών, αλλά τόσο σημαντικών προβλημάτων με τρόπο ριζικό. Έτσι ώστε να λειτουργούν όλα όπως πρέπει τώρα αλλά και στο μέλλον.
  Ας λύσουμε πρώτα τα μικρά, μια για πάντα, βάζοντας κανόνες και τρόπους λειτουργίας, που είναι δεδομένοι ακόμη και στο πιο μικρό χωριουδάκι της Κεντρικής Ευρώπης αλλά αποτελούν  ζητούμενο στο Δήμο μας.
  Και μετά ας ασχοληθούμε με τα μεγάλα και σημαντικά. Τι ωφελεί να μιλάμε για μεγαλόπνοα σχέδια, όταν δεν έχουν πετρέλαιο τα σχολεία μας, λάμπες οι δρόμοι μας και τα σκουπίδια κοντεύουν να μας πνίξουν.
  Όπλο μας στην προσπάθεια αυτή η ποιότητα, οι γνώσεις και η όρεξη για δουλειά όλων μας. Όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι που ζητούν την εμπιστοσύνη σας, είναι γεμάτοι ζωντάνια, διάθεση για προσφορά και δύναμη.

Δημήτρης Μπίνος
Υποψήφιος Δήμαρχος

ΠΟΣΟ ΣΚΛΑΒΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Πόσο σκλάβος αισθάνεσαι σήμερα;

Σε κατηγόρησαν για τεμπέλη.
Σε κατηγόρησαν για διεφθαρμένο.
Σε κατηγόρησαν για φοροφυγά.
Δεν μίλησες, λούφαξες.

Άκουσες τον γιό του χαρισματικού να σου μιλά με φόντο το Αιγαίο. Πίστεψες πως αστειευόταν, ίσως και να μην κατάλαβες και τι έλεγε. Σε είχε τυφλώσει το γαλάζιο και η αθωότητα στην ματιά του.
Σε γαλούχησαν πως ζεις στον ψωροκώσταινα της Ευρώπης.
Σε έστειλαν και σε ξανάστειλαν στην ανεργία.
Δεν μίλησες, λούφαξες.

Διέλυσαν τα ασφαλιστικά σου ταμεία.
Μείωσαν μέχρι εξευτελισμού τον μισθό σου.
Σου παρέδωσαν φύλλο πορείας.
Δεν μίλησες, λούφαξες.

Μείωσαν την σύνταξή σου.
Πλήρωσες για να μην πτωχεύσουν οι τράπεζες.
Άνοιξαν το λεξικό και όποια παράξενη λέξη έβρισκαν την ονόμασαν φόρο.
Δεν μίλησες, λούφαξες.

Έβαλαν κυρίους και κυρίες με παράξενα ονόματα να ελέγχουν την Κυβέρνηση.
Αποφάσισαν να ελέγχουν τι λες, πως το λες, γιατί το λες.
Κατάντησαν το Σύνταγμα κορσέ για παχουλές.
Δεν μίλησες, λούφαξες.

Κατηγόρησαν και εξευτέλισαν τον γείτονά σου, τον γιό σου, τον συμπολίτη σου.
Μπήκαν συνεταίροι στην δουλειά σου, στο σπίτι σου, στο μεροκάματό σου.
Κατήργησαν το τραπεζικό απόρρητο, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, το οικογενειακό άσυλο.
Δεν μίλησες, λούφαξες.

Ελέγχουν μήπως ανάσανες χωρίς να πληρώσεις τον φόρο που αναλογεί.
Εξευτέλισαν και ευτέλισαν το κοινοβούλιο, έκαναν πιόνια τους βουλευτές
Δεν μίλησες, λούφαξες.

Σου αφαίρεσαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, ακόμα και αυτό της ζωής.
Υποτιμούν την εργασία, την ζωή, την αξιοπρέπειά σου.
Ξεπούλησαν και ξεπουλούν ότι με ιδρώτα έφτιαξαν οι προηγούμενες γενιές.
Δεν μίλησες, λούφαξες.

Ψήφισες Αντωνάκη και σου βγήκε Μέρκελ.
Ψήφισες Δημοκρατία και σου βγήκε Άδωνης.
Αλήθεια αισθάνεσαι καθόλου σκλάβος σήμερα; Έστω λίγο;Πηγή:
logiosermis.net 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ WEBBY AWARDS ΤΩΝ OSCAR ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ποιο ήταν το πιο επιτυχημένο viral της χρονιάς;

To "Worst Twerk Fail EVER", το στημένο βίντεο του παρουσιαστή Jimmy Kimmel από το ομώνυμο επιτυχημένο show της αμερικανικής τηλεόρασης, με το κορίτσι που κάνει Twerking και τελικά τυλίγεται στις φλόγες, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Viral της Χρονιάς, στα βραβεία Webby. 
Τα Webby Awards, από το 1996 ξεχωρίζουν τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές του παγκόσμιου internet και αντιμετωπίζονται ως τα Oscar του Διαδικτύου, βραβεύοντας τις πιο επιτυχημένες -εμπορικά, νοηματικά ή αισθητικά- δουλειές που εμφανίζονται online.
 Εκτός από την ψήφο του κοινού, που απονέμει τα People's Choice Awards, υπάρχει και μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες διαφόρων κλάδων της showbiz, του design και της τεχνολογίας μεταξύ των οποίων ήταν ο Kevin Spacey και η Arianna Huffington.
   Άλλες δουλειές που ξεχώρισαν στα φετινά Webbies ήταν το διαδραστικό site του Guardian που κάλυψε την ιστορία με τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές της NSA από τον Edward Snowden, στον τομέα της δημοσιογραφίας, το site του New Yorker στην κατηγορία του πιο "καλογραμμένου site" και o ιστότοπος έυρεσης πόρων για καινοτόμες ιδέες Kickstarter, που έκλεισε 5 χρόνια λειτουργίας.
   Ανάμεσα στους νικητές βρέθηκαν επίσης οι De La Soul στην κατηγορία της μουσικής, ο Pharell Williams για το βίντεο του single του "Happy", το χιουμοριστικό site του Will Ferell "Funny or Die" καθώς και το στημένο, κωμικό talk show του Zach Galifianakis "Between Two Ferns", που φιλοξενείται στο ίδιο site.   Η πλήρης λίστα των νικητών, καθώς και των φιναλίστ των Webby Awards βρίσκεται σε αυτό τον σύνδεσμο

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΜΕ...70 ΣΦΑΙΡΕΣ

Μηνύσεις κατά της γαλλικής αστυνομίας για εκτέλεση αγελάδας με 70 σφαίρες

Μήνυση κατά της γαλλικής αστυνομίας υπέβαλλαν δύο οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων μετά την εκτέλεση από αστυνομικούς μιας αγελάδας με 70 σφαίρες.
   Το περιστατικό συνέβη στις 19 Μαρτίου όταν μια αγελάδα και το μοσχαράκι της ξέφυγαν από φορτηγό που τις μετέφερε στο σφαγείο. Ο οδηγός ειδοποίησε την αστυνομία και από το σημείο αυτό αρχίζει το κυνηγητό των αστυνομικών που κατάφεραν να πιάσουν το μοσχαράκι αλλά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την αγελάδα.
   Η αγελάδα πανικοβλημένη από το κυνηγητό μπήκε σε δρόμο, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, εισήλθε σε κοινότητα, τραυμάτισε πολύ ελαφρά ένα κορίτσι, βούλιαξε το καπό περιπολικού και διέσχισε ένα ποτάμι.
   Όμως παρά την προσπάθεια της, περικυκλώθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι έριξαν εναντίον της 70 σφαίρες, εκτελώντας την.
   Οι οργανώσεις ζητούν λεπτομερή έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί σκότωσαν την αγελάδα και υποστηρίζουν ότι η εξουδετέρωση της θα μπορούσε να γίνει με ένα όπλο με αναισθητικό.
   Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι χρειάστηκαν τόσες πολλές σφαίρες, επειδή δεν ήταν διατρητικές. 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Ο ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ "ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ" ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate/ LiFO

1.300 τόνοι νευροπαραλυτικών αερίων θα ποντιστούν στα σύνορα Ελλάδας -Ιταλίας 

Ύστερα από τις επιθέσεις με χημικά όπλα που προκάλεσαν χιλιάδες θύματα, κυρίως αμάχους και γυναικόπαιδα, ο ΟΗΕ και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPSW ή ΟΑΧΟ) απαίτησαν από το καθεστώς  Άσαντ να παραδώσει το χημικό του οπλοστάσιο ως τις 30 Ιουνίου. Ο «χασάπης» Μπασάρ ανταποκρίθηκε απρόθυμα –όχι όμως, ακόμα, πλήρως– και ο ΟΗΕ ανέλαβε να καταστρέψει το «καταραμένο» απόθεμα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται σήμερα αποθηκευμένο σε δύο σκανδιναβικά πλοία στο συριακό λιμάνι της Λαττάκειας. Μέχρι εδώ, όλα καλά – ας πούμε.
 Το ζήτημα είναι ότι καμία χώρα δεν δέχτηκε να γίνει αυτό στο έδαφός της, οπότε η διαδικασία αυτή, που αφορά πάνω από 1.300 τόνους χημικών άγνωστης σύνθεσης, κυρίως νευροπαραλυτικά αέρια, αποφασίστηκε να γίνει στη Μεσόγειο, και συγκεκριμένα στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Ιταλίας!Η είδηση έχει ξεσηκώσει όχι μόνο οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και παράκτιες κοινότητες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη. Μαζικές κινητοποιήσεις είχαμε τις προηγούμενες μέρες σε Κρήτη και Κύθηρα, κι αν δεν το ξέρατε, είναι γιατί ελάχιστα καλύφθηκε από τον Τύπο και καθόλου από τα μεγάλα κανάλια – δεν «συμφέρει» ως θέμα, διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη, πλησιάζει και η τουριστική σεζόν…
 Κανείς δεν θα ήθελε να ξέρει ότι κάνει μακροβούτια σε χημικές «σούπες» ή ότι τρώει καρκινογόνα μπαρμπούνια. 

Υπερβολές, βεβαίως, αυτά τα τελευταία, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ελληνικής Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης. Πρόβλημα, όμως, υπάρχει: «Η υδρόλυση είναι μία αρκετά αξιόπιστη μέθοδος καταστροφής χημικών όπλων, με την έννοια ότι προκαλεί το μικρότερο δυνατό κακό…
 Το ζήτημα είναι πως όλο αυτό γίνεται με μια μυστικότητα κι αδιαφάνεια που δεν δικαιολογούν οι κανόνες ασφαλείας, πως δεν υπάρχει καμιά σοβαρή ενημέρωση των τυχόν θιγόμενων ή κάποιο σχέδιο πρόβλεψης για την περίπτωση ατυχήματος. Η γνώμη των κατοίκων δεν μετρά; Και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν, ο μη γένοιτο, συμβεί μια αναποδιά;».
 Από κοινού με τα υπόλοιπα γραφεία της Greenpeace στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης είχε στείλει προ μηνός επιστολή, εκφράζοντας τις ανησυχίες της τόσο στον  Έλληνα υπουργό Εξωτερικών όσο και στον ΟΗΕ. Αντί άλλης απάντησης, ο ΟΗΕ κάλεσε τους εκπροσώπους της Greenpeace για… ξενάγηση στο πλοίο του αμερικανικού ναυτικού που θα αναλάβει την επιχείρηση και το οποίο, προς το παρόν, αράζει στη ναυτική βάση της Ρότα στην Ισπανία.
 Ο δε στομφώδης και λαλίστατος, κατά τα άλλα, Ευάγγελος Βενιζέλος, προτίμησε την απόλυτη σιωπή. Τι πρόβλημα, εξάλλου, να έχει με τα χημικά στις θάλασσές μας μια κυβέρνηση, η αστυνομία της οποίας δεν διστάζει να μετατρέπει για ψύλλου πήδημα την πρωτεύουσα, και όχι μόνο, σε κανονικό «θάλαμο αερίων», χρησιμοποιώντας ακόμα και απαγορευμένα χημικά; 

Έτσι κι αλλιώς, η κυβερνητική ενημέρωση προς περιφέρειες, δήμους και πολίτες για το θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας υπήρξε ως τώρα εξαιρετικά φειδωλή. Καθόλου τυχαίες, οπότε, οι  εντεινόμενες αντιδράσεις και η ανησυχία που απλώνεται στις δυτικές, ιδίως, παράκτιες περιοχές της χώρας: «Όχι, δεν θέλουμε τα χημικά στις θάλασσές μας, ούτε τη Μεσόγειο νεκρή λίμνη. Εμάς, τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ούτε μας ρώτησε, ούτε μας συμβουλεύτηκε κανείς. Ζητάμε ειρήνη στη Συρία και σεβασμό στη ζωή και το περιβάλλον» λέει σχετικά η Αθηνά Γιαννουλάκη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων και υποψήφια δημοτική σύμβουλος.
 Μιλά για περαιτέρω κινητοποιήσεις με διαμαρτυρία έξω από την Αμερικανική Βάση της Σούδας, αποστολή, ει δυνατόν, στολίσκου στο σημείο όπου πραγματοποιηθεί η υδρόλυση. Ήδη την ερχόμενη Κυριακή, σε προγραμματισμένη παγκρήτια συγκέντρωση στα Σφακιά, θα λάβει χώρα μια πρώτη «εν πλω» διαμαρτυρία. Αναμένεται, εξάλλου, διεθνοποίηση των δράσεων, με την Καλαβρία να συστρατεύεται στην κοινή υπόθεση.
 Η επαρχία της Νότιας Ιταλίας, από όπου θα αποπλεύσει προτού ξεκινήσει την επιχείρηση το αμερικανικό μηχανοκίνητο Cape Ray, έχει ήδη μια άσχημη προϊστορία, καθώς στη θάλασσά της η Μαφία «πόνταρε» παράνομα επί σειρά ετών τα χημικά απόβλητα του πλούσιου, βιομηχανικού Βορρά, όταν δεν τα έθαβε σε παλιά λατομεία και χωματερές, όπως είδαμε στην ταινία Gomorra. Ανησυχία υπάρχει και στην Κύπρο, όπου έχει στήσει βάση ο ΟΑΧΟ και όπου είναι επίσης πιθανό να ελλιμενιστεί το Cape Ray. Γιατί μπορεί η ανάγκη καταστροφής των χημικών της Συρίας να χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επείγουσα», αυτό όμως δεν μπορεί, ούτε πρέπει να γίνει με τρόπους που από πλευράς διαφάνειας, τουλάχιστον, θυμίζουν ενοχλητικά τους μαφιόζικους.  ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΑ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ξεκαρδιστικά: Πειραγμένα μηνύματα και αφίσες στο διαδίκτυο για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, προκαλούν τρελό γέλιο [εικόνες]

Βρίσκονται ανάμεσά μας. Μπορεί να είμαστε και εμείς οι ίδιοι. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι παντού σε αυτές τις εκλογές, που όλοι έχουμε κάποιον οικείο σε ένα ψηφοδέλτιο να ζητάει σταυρό. Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από τα γνωστά πειραχτήρια του διαδικτύου, που έφτιαξαν ειδικές αφίσες και μηνύματα.


Από την επιδημία των ιών στο facebook, μέχρι την κλασική ατάκα της γειτόνισσας μετά από έγκλημα «πέσαμε από τα σύννεφα», τα αστεία του διαδικτύου είναι εμπνευσμένα και εύστοχα.

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΦΥΛΟ; ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ

Ποιο είναι το αδύναμο φύλο; -Τα κορίτσια «κερδίζουν» τα αγόρια σε όλα τα μαθήματ

Φιλολογικά μαθήματα για τα κορίτσια, θετικές επιστήμες για τα αγόρια. Ακόμη και τώρα, δάσκαλοι και γονείς θεωρούν ότι το στερεότυπο ισχύει. Κι ας έχει το λεγόμενο αδύναμο φύλο καλύτερους βαθμούς από τους αρσενικούς εκπροσώπους, ακόμη και στα μαθηματικά και τη φυσική τον τελευταίο αιώνα. 

Μία ανασκόπηση 308 ερευνών, στις οποίες μετείχαν περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια αγόρια και κορίτσια, μαθητές από το 1914 έως και το 2011, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Για περισσότερα από 100 χρόνια, όπως προδίδουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 30 χώρες, τα κορίτσια ξεπερνούν τα αγόρια σε όλα τα μαθήματα, από τα φιλολογικά, μέχρι τα μαθηματικά και τη φυσική. Και μάλιστα αυτό ισχύει για όλη τη σχολική τους ζωή, από το δημοτικό μέχρι την αποφοίτηση. 

Παρότι τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα, ακόμη και κάποιοι από τους ερευνητές παραδέχθηκαν ότι αυτή η θηλυκή πρωτοκαθεδρία τους εξέπληξε. Παράλληλα, τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η ανωτερότητα των μαθητριών έναντι των αγοριών ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι στις σκανδιναβικές χώρες, όπου η ισότητα των φύλων είναι περισσότερο διαδεδομένη.


ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ESTRELLA ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

To ωραιότερο πρωινό της Ελλάδας σερβίρεται στην Εstrella της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

Εχει εξελιχθεί σε ικανό λόγο για να επισκεφθεί κανείς τη Θεσσαλονίκη. Το all day εστιατόριο, ουσιαστικά χώρος πανηγύρι των γεύσεων, Εstrella, που έγινε γνωστό όχι μόνο στο πανελλήνιο, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, χάρη στο μπουγατσάν (ξένα μέσα ενημέρωσης το επισκέφτηκαν), προσφέρει όμως και την πιο ευφάνταστη ποικιλία πρωινών που συναντά κανείς στην Ελλάδα.
Την σπάνια εμπειρία ενός ηδονικού πρωινού που προσφέρουν μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, μπορείς να γευθείς στην Estrella. Δεν χρειάζεται να πιάσεις τον κατάλογο στα χέρια σου, αρκεί να ανατρέξεις στη σελίδα του μαγαζιού στο facebook, για να ταξιδέψεις στον παράδεισου του πρωινού.


Μια ενδιαφέρουσα πρόταση: smoothie με ταχίνι, bagel με κρέμα τυριού και καπνιστή γαλοπούλα, αυγά με μανιτάρια, σπανάκι και γραβιέρα, ομελέτα με τσένταρ μπέικον και άγρια χόρτα.


Ρολλά σφολιάτας με κρέμα κανέλας και τριφτό ψωμάκι με τηγανιτό αυγό και γραβιέρα


Αυγοφέτες με μπανάνες και σοκολάτα


Αυγά στο φούρνο


Πλούσιο σοκολατένιο κέικ με κρέμα λεμόνι και φράουλες.


Pancakes με σάλτσα από φράουλα και φρούτα του δάσους


Και βέβαια: Μπουγατσάν!


ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ SCORPIONS ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Στη φυλακή ο ντράμερ των Scorpions -Τα έκανε μπάχαλο στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άγριο νιάτο, αλλά παρότι έχουν περάσει τα χρόνια, ο Τζέιμς Κότακ δεν έγινε καλό παιδί. Αποτέλεσμα αυτού, να βρεθεί στη φυλακή ο ντράμερ των Scorpions, καθώς τα έκανε μπάχαλο στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. 

Ο 51χρονος Αμερικανός καταδικάστηκε σε ένα μήνα φυλάκισης για απρεπή συμπεριφορά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το περιστατικό έγινε στις 3 Απριλίου, όταν το συγκρότημα ταξίδευε με προορισμό το Μπαχρέιν για συναυλία. Οπως αναφέρουν, ο Κότακ κατηγορήθηκε για προσβολή του Ισλάμ, άσεμνες χειρονομίες- ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του- και για το γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος. 

Ο ντράμερ συνελήφθη όταν προκάλεσε αναστάτωση σε χώρο του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, άρχισε να βρίζει, να μιλά για «αγράμματους Μουσουλμάνους» και να κάνει χειρονομίες. Μάρτυρες κατέθεσαν ακόμη πως ο Κότακ ούρλιαζε ότι δεν θα ταξιδέψει με Πακιστανούς και Αφγανούς. 

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αν και παραδέχθηκε ότι τα είχε... τσούξει. «Δεν έβρισα τους Μουσουλμάνους ή το Ισλάμ. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν ήμουν μεθυσμένος», είπε ο Κότακ, σύμφωνα με την εφημερίδα Gulf News. Για την κατανάλωση αλκοόλ χωρίς άδεια του επιβλήθηκε πρόστιμο 550 δολαρίων, ενώ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος και να απελαθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς ήταν υπό κράτηση από τη στιγμή της σύλληψής του. 
ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ

Η τελευταία επιθυμία μέλους του ΚΚΕ -Η αντίδραση του ιερέα

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις προκαλούν τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια κηδείας μέλους του ΚΚΕ, στην περιοχή της πεδινής Ηλείας.

Η τελευταία του επιθυμία ήταν να διαβαστεί και να ταφεί με τη σημαία του ΚΚΕ πάνω στο φέρετρό του. Ωστόσο, ο ιερέας του χωριού που κλήθηκε να τελέσει την κηδεία εξέφρασε την αντίθεσή του, ζητώντας την απομάκρυνση της σημαίας.

Τελικά, μετά και από την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, η σημαία παρέμεινε πάνω στο φέρετρο και η κηδεία συνεχίστηκε κανονικά. Το περιστατικό, σημειώθηκε στην περιοχή της πεδινής Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο εκλιπών, αγωνιστής και στέλεχος μια ζωή του ΚΚΕ, είχε ζητήσει ο ίδιος από τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών να ταφεί με τη σημαία, όταν θα ερχόταν η «ώρα» του. Όταν αυτή η ώρα ήρθε, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών θέλησε να ικανοποιήσει την τελευταία επιθυμία του πελάτη του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας ζήτησε την απομάκρυνση της σημαίας θεωρώντας ότι αποτελεί ασέβεια στο μυστήριο. Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν, αλλά πιο πολύ αντέδρασε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών ζητώντας να ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για να βρει ανάπαυση η ψυχή του. Τελικά το μυστήριο τελέστηκε και ολοκληρώθηκε με την σημαία πάνω στο φέρετρο.
ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΝΑΣΒΙΛ Ο Μ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ

Βραβείο καλύτερου Ηθοποιού στον Μανώλη Μαυροματάκη -Η ιδιαίτερη τιμή σε διεθνές φεστιβάλ

Με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού τιμήθηκε ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάσβιλ, για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Τενεσί των ΗΠΑ όπου διαγωνίστηκαν 16 ταινίες.

Η ταινία «Ο Εχθρός Μου» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ και αμέσως μετά προβλήθηκε σε πανελλήνια πρώτη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Μετά το βραβείο καλύτερης ανεξάρτητης ευρωπαϊκής ταινίας που απέσπασε στο Παρίσι, και τις σημαντικές διακρίσεις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου και μοντάζ), επιλέχθηκε ανάμεσα στις 15 ταινίες, από τις συνολικά 837 ταινίες από 88 χώρες και 6 ηπείρους, για το διαγωνιστικό τμήμα του 4th Beijing Interational Festival (16-23 Απριλίου 2014).

Ο Μανώλης Μαυροματάκης, γράφει το culturenow.gr, υποδύεται έναν οικογενειάρχη του σήμερα, αμετανόητα ιδεολόγο, χαλαρό, συνετό και συνειδητοποιημένο, που χάνει τη γη κάτω απ' τα πόδια του, όταν η οικογενειακή του θαλπωρή παραβιάζεται από την εισβολή μιας ανελέητης συμμορίας. Ενώ πρέπει να επαναφέρει την απαιτούμενη σταθερότητα στο εσωτερικό του σπιτιού του, ο ήρωας εναντιώνεται στη βία και ψάχνει εμμονικά, με την βοήθεια ενός γείτονα, να βρει τους εισβολείς. Το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρει να ισορροπήσει στη λεπτή γραμμή της λογικής ή θα τυφλωθεί από την οργή του και θα πάρει το νόμο στα χέρια του...ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ"

«Πόρτα» Γιατρομανωλάκη στο Υπουργείο Πολιτισμού – Αρνήθηκε το βραβείο Μετάφρασης για λόγους «προσωπικού γούστου»

Οπως ακριβώς, πριν από περίπου δύο χρόνια, ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε να παραλάβει το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, έτσι τώρα και ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργης Γιατρομανωλάκης, αρνήθηκε το Κρατικό Βραβείο απόδοσης έργου ελληνικής γραμματείας στα νέα Ελληνικά.

Η άρνηση, αυτή τη φορά, δεν έχει σχέση με μια στάση, όπως αυτή του ποιητή, που τάσσεται εναντίον τέτοιου είδους βραβεύσεων, αλλά -όπως φαίνεται στην περίπτωση του κ. Γιατρομανωλάκη- το θέμα ήταν μοιρασιά του βραβείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Κρατικό Βραβείο απόδοσης έργου της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στα νέα ελληνικά απονεμήθηκε ομόφωνα εξ ημισείας στον Γιώργη Γιατρομανωλάκη για τη μετάφραση του έργου «Ιεροί λόγοι» (Άγρα) του Αίλιου Αριστείδη και στον Λίνο Μπενάκη για τη μετάφραση του έργου «Προτρεπτικός επί φιλοσοφίαν» (Ακαδημία Αθηνών) του Ιαμβλίχου Χαλκιδέως.

Η άρνηση του κυρίου Γιατρομανωλάκη συνοδεύτηκε από την ακόλουθη δήλωσε: ««Ευχαριστώ πολύ τους κυρίους και τις κυρίες που διάβασαν και βράβευσαν το βιβλίο μου, ωστόσο να μου επιτραπεί για λόγους προσωπικού γούστου και αυτοσεβασμού να μη δεχτώ τη μοιρασιά».


ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΧΑΚΕΡΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Δείτε αν έχετε πέσει θύμα χάκερς -Πώς να ελέγξετε αν σας έχουν υποκλέψει κωδικούς και δεδομένα

To Ηeartbleed είναι ένα κενό ασφαλείας στο Διαδίκτυο που εντοπίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες και προκάλεσε πανικό, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό, εξαιτίας του εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών, από τραπεζικούς μέχρι mail, να ήταν εκτεθειμένοι στις... κακές διαθέσεις των χάκερς, επί τουλάχιστον δύο χρόνια. 
Το αν -εξαιτίας του Heartbleed- υποκλάπησαν κωδικοί, παραμένει άγνωστο ή, τουλάχιστον, δεν αποκαλύπεται. Ωστόσο, τρεις ιστότοποι δίνουν την ευκαιρία σε όλους να διαπιστώσουν αν έχουν πέσει θύμα των χάκερς και έχουν υποκλαπεί οι κωδικοί τους
Σύμφωνα με το Forbes, για να δει κανείς αν έχει εκτεθεί στο Heartbleed αρκεί να επισκεφθεί μια από τις εξής τρεις ιστοσελίδες: 
Παράληλα, οι τρεις αυτοί ιστότοποι δίνουν τη δυνατότητα σε όλους όσοι εγγραφούν σε αυτούς, σε περίπτωση που κάποιος λογαριασμός τους χακαριστεί, να λάβουν αυτόματα τη σχετική ενημέρωση. 

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΣΚΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΩΝΙΚΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ

Στην πραγματικότητα οι αρχαίες μορφές της μοναστικής ζωής εμφανίστηκαν στο Όρος πολύ νωρίτερα από τη Μεγίστη Λαύρα, το πρώτο αθωνικό κοινόβιο, που ιδρύθηκε το 963.
Θωρώντας τρεις εμβληματικές μορφές του πρώιμου αθωνικού αναχωρητισμού, τον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη, τον Άγιο Ευθύμιο τον Νέο και τον Ιωάννη Κολοβό, συνειδητοποιούμε ότι κατά τη διάρκεια του 9ου αιώνα μια ριζική αλλαγή έλαβε χώρα στη συμπεριφορά των αθωνιτών ασκητών.
Ο Πέτρος απαρνήθηκε τον κόσμο, εφαρμόζοντας διά βίου μια σκληρή άσκηση αυστηρά μοναχική. Ενώ ο Ευθύμιος και ο Ιωάννης, ιδρυτές μοναστηριών και οι δυο τους, ακολούθησαν το παράδειγμα του Πέτρου για μια μεταβατική περίοδο αυστηρά ατομικής άσκησης, ως ένα σκαλοπάτι προς την οργάνωση μιας από κοινού ζωής υπό την προστασία του κράτους και του ανώτατου κλήρου. Αυτό το σκαλοπάτι μερικές δεκαετίες αργότερα άνοιξε τον δρόμο στον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη και τη δική του Μεγίστη Λαύρα.
Η ίδρυση της Μεγίστης Λαύρας πυροδότησε μια ζωηρή αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο τρόπους αναχωρητισμού στην αυγή του αθωνικού μοναχισμού. Η έκδοση του πρώτου αθωνικού Τυπικού (972) συμφιλίωσε τα δύο μέρη, αναγνωρίζοντας εμμέσως τους νεωτερισμούς του Αθανασίου, και έτσι έκτοτε όλα τα αγιορείτικα μοναστήρια
που ιδρύονταν ακολουθούσαν το πρότυπο της Λαύρας του Αθανασίου. Στην ουσία, η επικύρωση του πρώτου αθωνικού Τυπικού εξέφραζε τη στήριξη του κράτους προς τα οργανωμένα κοινόβια μάλλον και λιγότερο στους μοναχικούς ερημίτες. Παρ’ όλ’ αυτά, το πρότυπο του μοναχικού αναχωρητισμού δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει στην Αθωνική χερσόνησο, παράλληλα με τον κοινοβιοτισμό, αν και έκτοτε ο πρώτος προοδευτικά περιορίστηκε στις πιο απόμακρες και δυσπρόσιτες περιοχές.
Βιγλίζοντας το Αιγαίο
Αυτή η διαδικασία της μετάβασης από τους μοναχικούς ασκητές στα οργανωμένα κοινόβια στον Άθω πρέπει να ερμηνευθεί στη βάση των γεωπολιτικών και στρατιωτικών συνθηκών της εποχής. Μετά την τελευταία αναλαμπή της Ιουστινιάνειας περιόδου (527-610), η Μεσόγειος παύει να είναι μια ρωμαϊκή λίμνη.Και καθώς οι αραβικές φυλές εξαπλώνονται ορμητικά αποσπώντας εδάφη από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αναδύεται η στρατηγική σημασία του Άθω, που διατρυπά το Βόρειο Αιγαίο και ελέγχει τις θρακικές ακτές, δηλαδή τη χερσαία επικοινωνία Κωνσταντινούπολης – Θεσσαλονίκης, και τα Δαρδανέλια, τον θαλάσσιο δρόμο που οδηγεί στην Κωνσταντινούπολη και τη Μαύρη Θάλασσα.
Σύντομα μια αλυσίδα φρουρίων εκτείνονταν κατά μήκος όλης της ανατολικής ακτής της χερσονήσου. Ήταν ή έγιναν εξαρτήματα των μεγάλων μοναστηριών αυτής της πλευράς, ή τα ίδια τα μοναστήρια χτίστηκαν με τη μορφή πραγματικών κάστρων. Το φαινόμενο επαναλήφθηκε στη δυτική ακτή της χερσονήσου 3-4 αιώνες μετά την ίδρυση της Λαύρας, ξεκινώντας από τον 14ο αιώνα, δηλαδή όταν η βυζαντινή επικράτεια στη Μακεδονία περιορίστηκε στο Παλαιολόγειο Δεσποτάτο της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις δύο χερσονήσους Κασσάνδρα και Άθω, ενώ η μεσαία, η Σιθωνία, είχε ήδη καταληφθεί από τους Τούρκους.
Όλα τα μοναστήρια του Όρους απέκτησαν τη σημερινή τους μορφή μετά από διαδοχικές οικοδομικές επεκτάσεις διαμέσου των αιώνων. Μερικά είχαν χτιστεί εξαρχής στη μορφή μεγάλων συγκροτημάτων, υπό την προστασία κάποιων ισχυρών δωρητών, ενώ άλλα συνδέθηκαν εξαρχής με μονήρεις ασκητές, και η σημερινή μορφή του καθενός είναι αποτέλεσμα διαδοχικών προσθηκών σε έναν αρχικό πυρήνα μαθητών συγκεντρωμένων γύρω από τον πνευματικό οδηγό τους.
Σε άλλες περιπτώσεις οι τοποθεσίες των αρχικών ασκητικών εγκαταστάσεων δεν βρήκαν τις πρόσφορες συνθήκες για την ανάπτυξή τους ως κυρίαρχων μονών (π.χ. Καυσοκαλύβια) ως την εποχή που παγιώθηκε η σημερινή αγιορείτικη ιεραρχία. Αυτό οφείλεται είτε σε αντίξοες συνθήκες είτε στις θέσεις των οικισμών αυτών, για τους οποίους δεν εκτιμήθηκε ότι είχαν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία.ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΤΩΡΑ...

Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.
Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους.
Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.
Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.
Αν σπείρεις στοχασμό, θα θερίσεις αρμονία.
Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.
Αν σπείρεις συγχώρηση, θα θερίσεις συμφιλίωση.
Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.
Αν σπείρεις υπομονή, θα θερίσεις βελτίωση.
Αν σπείρεις πίστη, θα θερίσεις θαύματα.
Αν σπείρεις ανεντιμότητα, θα θερίσεις δυσπιστία.
Αν σπείρεις εγωισμό, θα θερίσεις μοναξιά.
Αν σπείρεις περηφάνια, θα θερίσεις καταστροφή.
Αν σπείρεις ζήλια, θα θερίσεις ταλαιπωρία.
Αν σπείρεις οκνηρία, θα θερίσεις στασιμότητα.
Αν σπείρεις πικρία, θα θερίσεις απομόνωση.
Αν σπείρεις πλεονεξία, θα θερίσεις απώλεια.
Αν σπείρεις κακολογία, θα θερίσεις εχθρούς.
Αν σπείρεις στενοχώριες, θα θερίσεις ρυτίδες.
Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές.
Πρόσεχε, λοιπόν, τί σπέρνεις τώρα. Αυτό θα καθορίσει τί θα θερίσεις αύριο.
ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΟΜΙΛΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Δ.Α.Κ.Α. ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΣήμερα 30-05-2014 και ώρα 19:00 στο κατάστημα του Σαμσούρη Γεωργίου (Κέντρο νεότητας) στους Προμάχους Πέλλας
ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας ΚΟΓΙΟΣ  θα ενημερώσει τους κατοίκους με την οικονομική ομάδα τεχνικών Έργων
καθώς επίσης θα γίνει ενημέρωση για την διαγραφή των κόκκινων  δανείων και για τα επενδυτικά εργα που μπορούν να υλοποιηθούν

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΓΙΟΣ
ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"

Φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου που βρίσκεται στην Αριδαία στην οδό Κύπρου 3 (στο κατάστημα της πρώην Εμπορικής Τράπεζας) το Σάββατο 3 Μαΐου στις 20:30 .

Η Αλμωπία της καρδιάς μας

Δημήτρης Μπίνος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.
Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
·      Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή 4 Μαΐου 2014
10.15': Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.
Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου  Τζιτζικώστα.

11.00: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Γ’Σ.Σ. από τους κ.κ.:
Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Στρατηγό Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.


Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΠΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥΕπιστημονική Ημερίδα για τη ΔΕΠΥ από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στα Ιωάννινα την επιστημονική ημερίδα με θέμα "Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Σύγχρονα δεδομένα στην Αναγνώριση, Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση. Συνύπαρξη με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και προβλημάτων λόγου". 
Η Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας».

Θέματα και εισηγητές:
1. "Διαγνωστική Ταξινόμηση και Αξιολόγηση παιδιών και εφήβων με ΔΕΠΥ"
Γεράσιμος Κολαΐτης
Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής
Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, ΓΠ Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"

 2. "Σύγχρονες προσεγγίσεις στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ"
Τέρψη Κόρπα
Παιδοψυχίατρος
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ

3. "Η συννοσηρότητα της ΔΕΠΥ και των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)"
Ελένη Λιβανίου
Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, PhD
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας
Υπεύθυνη Μαθησιακού Τμήματος της ειδικής θεραπευτικής και διαγνωστικής μονάδας για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης»
Εξωτερικός Συνεργάτης, Nottingham Trent University - Αγγλία

4. "Προβλήματα λόγου και ομιλίας σε παιδιά με ΔΕΠΥ και Μαθησιακές Δυσκολίες"
Σταυρούλα Μπέλλα
Λογοθεραπεύτρια, MSc
τ. εργαστηριακή συνεργάτιδα τμήματος Λογοθεραπείας Ιωαννίνων


* Μετά το πέρας της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν προαιρετικά δύο ομάδες εργασίας (workshops)
* Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 6986180630 ή στο e-mail diepistimoniko.edu@gmail.com.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Επιστημονική Ημερίδα και για τα σεμινάρια του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://diepistimoniko-seminars.blogspot.gr και τη σελίδα https://www.facebook.com/Diepistimoniko.gr.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.


Το ζήτημα των αδειοδοτήσεων χρήσεως νερού για τους παραγωγούς θέτει με επιστολή του ο Διονύσης Σταμενίτης προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
Ειδικότερα ο Βουλευτής  αναφέρει στην επιστολή του: «Όσοι αγρότες έχουν Γεωτρήσεις και Πηγάδια πρέπει να έχουν τις Άδειες Χρήσεις Νερού των υδροληψιών τους στα χέρια τους μέχρι τις 31-7-2014. Αν δεν συμβεί αυτό τότε οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειών δεν θα χορηγούν το Γεωργοτεχνικό Δελτίο, που είναι απαραίτητο να προσκομισθεί στη ΔΕΗ, ώστε να μη γίνει αλλαγή του Αγροτικού Τιμολογίου της υδροληψίας τους σε Εμπορικό».

Συνεχίζοντας ο κ. Σταμενίτης επισημαίνει ότι: «ο σχετικός μηχανισμός που προβλέπεται για την διεκπεραίωση του θέματος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί. Οι Δήμοι, που παραλαμβάνουν τις αιτήσεις για τις άδειες χρήσης του νερού, λόγω του μεγάλου όγκου φακέλων, της έλλειψης προσωπικού αδυνατούν μέχρι τις 31-7-2014 να έχουν ελέγξει τους φακέλους και να έχουν αποστείλει τις ανάλογες εισηγήσεις στις αποκεντρωμένες περιφέρειες. Αυτές, με τη σειρά τους, δεν θα είναι σε θέση να εκδώσουν ή να απορρίψουν τα αιτήματα για έκδοση άδειας χρήσης νερού λόγω απαγορευτικών διατάξεων που ισχύουν κατά περιοχή».


Ως εκ τούτου ο Βουλευτής ζητά απο τον Υφυπουργό την άμεση διευθέτηση του ζητήματος με παράταση της προθεσμίας μέχρις ότου υπάρξει διεκπεραίωση και έκδοση των σχετικών αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή και με την κατάθεση, απο τους ενδιαφερόμενους, του αριθμού πρωτοκόλλου της υποβληθείσας αίτησης για έκδοση άδειας.

ΟΜΙΛΙΑ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΓΙΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ
Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις.», αναφέρθηκε στις δύο τροπολογίες του Νομοσχεδίου που αφορούν τις βοσκήσιμες εκτάσεις και τα δημοπρατήρια.

Ο κ. Τζαμτζής στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

Ιορδάνης Τζαμτζής: Επί του νομοσχεδίου, κύριε Πρόεδρε, θέλω να σταθώ σε δύο θέματα. Θέλω να σταθώ σε δύο από τις τροπολογίες που είναι πάρα πολύ σημαντικές. Και οι δύο αφορούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η μία αφορά τις βοσκήσιμες εκτάσεις.
Γνωρίζετε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι υπάρχει σοβαρότατο θέμα απώλειας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ενισχύσεων των κτηνοτρόφων και γενικότερα του κλάδου των κτηνοτρόφων.
Η λύση που προτείνεται μέσα από αυτήν την τροπολογία, κύριε Υπουργέ, είναι πολύ σημαντική. Ο χαρακτηρισμός της βοσκήσιμης έκτασης, η χρήση των GIS συστημάτων καταγραφής και γενικότερα το πλάνο που εισάγει η συγκεκριμένη τροπολογία για τον καθορισμό των βοσκήσιμων εκτάσεων δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που έχουμε φέτος.
Τρομακτικό είναι το πρόβλημα, ας μην κλείνουμε τα μάτια. Υπάρχουν ακόμη κτηνοτρόφοι μας οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πάρουν τις ενισχύσεις που έπρεπε -τις δικαιούνται!- και αυτό οφείλεται σε κάποια σημεία που πρέπει να διορθωθούν.
Ε, λοιπόν, αυτή η τροπολογία που εισάγεται -την υπογράφουμε πολλοί συνάδελφοι, μεταξύ αυτών είμαι και εγώ- σας λέω ότι λύνει πραγματικά το πρόβλημα. Και εδώ η συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ιδίου του Υπουργού ήταν πολύ σημαντική, γιατί δίνει λύση στο πρόβλημα των κτηνοτρόφων και επιπλέον δίνει τη λύση ώστε να μη χαθούν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους.
Το δεύτερο θέμα στο οποίο θέλω να αναφερθώ είναι η δεύτερη τροπολογία την οποία υπογράφουν οι συνάδελφοι Κόλλιας και Κασσής. Ενδεικτικά, βέβαια, την υπογράφουν, γιατί όλοι μας συμφωνούμε.
Το θέμα των δημοπρατηρίων είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε μείνει πίσω ως χώρα. Από το 1992 με την ιδιότητα του δημάρχου -πιστέψτε με, κύριε Υπουργέ- παλεύουμε στο Δήμο της Σκύδρας να δημιουργήσουμε δημοπρατήριο. Έχουμε δει πώς δουλεύουν στην Ευρώπη. Τα πιο μεγάλα δημοπρατήρια, το Greenery φερ’ ειπείν στην Ευρώπη, που είναι στην Ολλανδία, στη Χάγη, τα έχουμε επισκεφθεί.
Ο θεσμός πολύ σωστά εισάγεται με την τροπολογία αυτή και όλες οι αναφορές που γίνονται και για τις ΑΣΟ και για τις συμπράξεις των αγροτών και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς είναι σωστές.
Είναι μία τροπολογία που δίνει λύση σε πάρα πολλά προβλήματα που αφορούν την οργάνωση, τη λειτουργία, αλλά και την εμπορία και τη δυνατότητα εμπορίας των αγροτικών μας προϊόντων μέσα από τους συνεταιρισμούς.
Ξέρετε ότι έχουμε μπροστά μας τη νέα ΚΑΠ. Πρέπει να έχουμε σωστά δομημένο συνεταιριστικό κίνημα, σωστά δομημένες οργανώσεις που να μη βουλιάζουν στα χρέη, να έχουν τη δυνατότητα να έχουν τίμιους ανθρώπους στις διοικήσεις, να έχουν ξεκάθαρες θέσεις, για να μπορέσουμε μέσα από τη νέα ΚΑΠ να λειτουργήσουμε και να ανεβαίνουμε συνεχώς στον αγροτικό τομέα.
Είναι πολύ σημαντικό, κύριε Υπουργέ, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Συνεχώς αυξάνουμε τις εξαγωγές μας. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.
Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι αυτό το οποίο ήδη έχει αναφερθεί. Παλαιότερα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εγώ εξαιρώ την ΠΑΣΕΓΕΣ. Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει κάνει και κάνει πολύ μεγάλο έργο. Είναι μία οργάνωση που πραγματικά δεν έχει ζηλέψει τίποτα από ευρωπαϊκές οργανώσεις. Υπάρχουν, όμως –επειδή δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου- και η ΣΥΔΑΣΕ και η ΓΕΣΑΣΕ. Είναι συνδικαλιστικές οργανώσεις ουσιαστικά κομματικές, για να το πούμε έξω από τα δόντια. Εδώ υπήρξε δέσμευση από πλευράς Πρωθυπουργού ότι τα ποσά χρηματοδοτήσεων προς αυτές τις οργανώσεις θα πάνε σε πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες, σε παιδιά πολύτεκνων αγροτικών οικογενειών.
Πιστεύω ότι θα πρέπει να προσεχθεί αυτό το σημείο και ότι θα πρέπει να προσεχθεί και να διορθωθεί αυτή η διάταξη.

Σας ευχαριστώ». 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ &
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου συνεδρίασε και αποφάσισε την συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΕΠΟΝ στις 11 π.μ. .
      Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία, να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας και να παλέψουμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας που κατακτήθηκαν με αίμα.
      Όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου παίρνουμε μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος) στις 11 π.μ.
        

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
                                                                                

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΩΣΤΑΣ  ΠΙΝΔΗΣ                                               ΣΤΑΜΑΤΗΣ  ΖΕΓΓΙΝΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...