Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

"Πυλώνες καινοτομίας και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, με κίνητρα ποιοτικά, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στα χωριά μας".


Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή τις αλλαγές του Κλεισθένη άρχισα να προβληματίζομαι για το μέλλον και την εξέλιξη της επαρχίας και κυρίως της ανατολικής Αλμωπίας, διότι τυχαίνει να κατάγομαι αλλά και να μένω σ ένα από τα πιο υπέροχα γραφικά χωριά της, τη λεγόμενη Φούστανη.

Η Φούστανη λοιπόν, ήταν κάποτε βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας, αλλά και ολόκληρης της Αλμωπίας, σαν ένα από τα μεγαλύτερα από πληθυσμό χωριά, με ολοκληρωμένες και μεγάλες καλλιέργειες (δενδροκαλλιέργειες,καπνός,αμπέλια) αλλά και κέντρο βασικών εμπορικών δραστηριοτήτων. 
Σήμερα όμως είναι ένας απλός επαρχιακός προορισμός, μιας κοινής ταμπέλας που ευτυχώς συνεχίζει να αποτελεί μέχρι και τώρα, συναισθηματικός προορισμός της δεύτερης και τρίτης γενιάς των κατοίκων, που έφυγαν από το χωριό τις προηγούμενες δεκαετίες και για διάφορους λόγους, ο καθένας.
Εύκολα θα σκεφτεί κανείς ότι συμβαίνει σε όλη την ελληνική επαρχία αυτό, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο οι λόγοι θα πρέπει να γίνουν λίγο πιο ευκρινείς και “δικαιολογημένοι” απ όλους.
Ελληνική επαρχία: Παρθένα φύση, Αύγουστος ως καλύτερος μήνας, πανηγύρι, κάτοικοι αγνοί – φιλόξενοι, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος, ο αγροτικός γιατρός, οι αστυνομία του δρόμου, ο ιδιόρρυθμος νεαρός βοσκός, ο ταβερνιάρης, αλλά και χαρακτήρες παράξενοι, γεμάτοι μυστήρια και δια κατεχόμενοι από φιλοδοξία, ιδιοτέλεια και δόλο, έτοιμοι να κατασπαράξουν το διπλανό τους, μακριά από τη βουή μιας μεγαλούπολης και πάει λέγοντας...
Είμαι σίγουρη ότι με κάποιες από αυτές τις λέξεις θα περιέγραφε κάποιος τις αναμνήσεις από τις διακοπές στο χωριό του ή ίσως να πρόσθετε και έναν καλοκαιρινό χωριάτικο έρωτα αλλά, η ουσία των δεδομένων παραμένει άλυτος γρίφος για το πώς η ποιότητα ζωής στα χωριά μας θα μπορούσε άμεσα να αναβαθμιστεί.
Η εσωστρέφεια, η λάθος αναπτυξιακή δόμηση, τα ανύπαρκτα επιχειρηματικά κίνητρα, η έλλειψη της τεχνογνωσίας και της ψηφιοποίησης του πρωτογενούς τομέα σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική κρίση, θα απαγορέψουν σταδιακά την δημιουργική ανάπτυξη των αγαπημένων μας χωριών και δυστυχώς σε αυτή την περιγραφή των αρνητικών συντελεστών θα προσθέσω και τον νόμο του Κλεισθένη, που επισφραγίζει κατά τη γνώμη μου, το άδοξο τέλος μιας ελληνικής και απομακρυσμένης επαρχίας, όπως των χωριών της ανατολικής Αλμωπίας.
Εκπέμπω λοιπόν, ένα μεγάλο S.O.S και την ελπίδα ότι η παρούσα κυβέρνηση θα εξετάσει και θα χτίσει τους σωστούς πυλώνες καινοτομίας και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, με κίνητρα ποιοτικά, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στα χωριά μας, αλλά και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για εμάς και τις οικογένειες που έχουμε ή θέλουμε να κάνουμε ή ακόμα, και για τις οικογένειες που θέλουν να γυρίσουν πίσω στα χωριά τους και πρέπει να βρουν “κάτι όρθιο οικονομικά” να τους περιμένει.
Οι σκέψεις και οι ιδέες πολλές, αλλά η υλοποίηση σηματοδοτεί την επιτυχία των μεγάλων αλλαγών...


                                         Δήμητρα Δούλη

DISCO POOL PARTY SUMMER 2019 ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ¨Η ΠΕΛΛΑ¨

                                                            
   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούμε όλους τους χορευτές, μέλη και φίλους του Ομίλου
για μια ανάσα δροσιάς, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στην ΑΡΕΝΑ με τον καταπληκτικό DJ MAKISS TOMMY
Ελάτε να ξεφαντώσουμε  σε ένα Αυγουστιάτικο Σαββατόβραδο με κέφι ζωντάνια και πολλές εκπλήξεις.

                                                                      ΜΕ ΤΙΜΗ
                                                                        ΤΟ Δ.Σ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...