Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Εγκρίσεις έργων από την Οικονομική επιτροπή και παραλαβή νέων απορριμματοφόρων στον Δήμο Αλμωπίας



 Εγκρίσεις έργων από την Οικονομική επιτροπή

 Εγκρίσεις έργων και μελετών περιελάμβανε η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας. 

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση που έγινε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν μελέτες και έργα που αφορούν προμήθεια εξοπλισμού για την άρδευση, προμήθεια τροφίμων για την ΔΗΚΕΑ και το ΚΕΚΠΑ, προμήθεια προβολέων για το Δημοτικό στάδιο της Αριδαίας, προμήθεια  υλικών συντήρησης και επισκευής δικτύου ηλεκτροφωτισμού,  ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών στο Γαρέφι και την  Ίδα, βελτίωση υποδομών του δικτύου της ΔΕΥΑ, αποδοχή χρηματοδοτήσεων για τα πεζοδρόμια της Αριδαίας, συντήρηση και επισκευή κάδων απορριμμάτων αλλά και την ανακατασκευή του γηπέδου της Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα. 

 Τέλος ο Δήμος προκειμένου να είναι έτοιμος για την νέα αγροτική περίοδο προέβη έγκαιρα στην πρόσληψη υδρονομέων για όλες τις κοινότητες του Δήμου.   

Νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Αλμωπίας  

Τρία νέα σύγχρονα  απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Αλμωπίας για τις ανάγκες του εργοταξίου. 

Στην παραλαβή τριών απορριμματοφόρων συνολικής αξίας 493.520 ευρώ προέβη ο Δήμος Αλμωπίας. Τα τρία νέα απορριμματοφόρα αναμένεται να συμβάλουν στην καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου, καθώς ενισχύουν σημαντικά τον στόλο του εργοταξίου. 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης δήλωσε: 

Αφίξεων συνέχεια στον Δήμο Αλμωπίας και στο Εργοτάξιο. Μετά από αρκετά χρόνια κάναμε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μελέτες ώστε να μαζέψουμε τα απαραίτητα ποσά για να γίνει ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός ώστε να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση για την παραλαβή των τριών νέων απορριμματοφόρων, τα οποία θα βοηθήσουν στην καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων. Η ενίσχυση του εργοταξίου ήταν προσωπική μου δέσμευση και γίνεται πράξη, έτσι μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου της ΔΗΚΕΑ και το τσαπάκι που πήραμε,  σύντομα θα έχουμε την περαιτέρω ενίσχυση του εργοταξίου με την παραλαβή διαξονικού φορτηγού αλλά και με το καινούργιο φουξ.  Το φθινόπωρο θα έρθει άλλο ένα νέο τριαξονικό φορτηγό για τις χωματουργικές εργασίες  ενώ τέλος του έτους θα παραλάβουμε τρία αγροτικά οχήματα. Εμείς είμαστε εδώ και τελειώνουμε διαδικασίες χρόνων και μαζί με την δικιά μας οικονομική ενίσχυση φτάσαμε στο απαιτούμενο ποσό και παραλάβαμε τα νέα οχήματα.   

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

 


17/05/2022


Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 10/17-05-2022) που ισχύει από το μεσημέρι της Τετάρτης 18-05-2022.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού:

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα από το μεσημέρι της Τετάρτης (18-05-2022) έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (19-05-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.


Πιο συγκεκριμένα :

1) Την Τετάρτη (18-05-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν :

α) από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

και βαθμιαία στην κεντρική, τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

β) από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

γ) Το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).


Την Πέμπτη (19-05-2022), έως τις πρωινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές

βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια

και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


2) Από το απόγευμα της Τετάρτης (18-05-2022) μέχρι και την Πέμπτη

(19-05-2022) θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

3) Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο, από

βορρά προς νότο, κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.


Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...