Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ξανθιά στην καφετέρια, παραγγέλνει καφέ.
Η σερβιτόρα της φέρνει τον καφέ.
Ξανθιά: «Συγνώμη, αλλά αυτός ο καφές μυρίζει όπως ένα πέος ... Ντροπή σας!»

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ.


Χρόνος προετοιμασίας: 50’
Ποσότητα: 4 μερίδες
Υλικά• 700γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 300γρ. αρνίσιος κιμάς
• 1 κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο καλά από τα νερά
• 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
• Φρυγανιά τριμμένη όσο πάρει
• 2 αυγά
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
• ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
• ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
• ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
• ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 8 μεγάλα καλαμάκια

Για το σερβίρισμα
• 4 πίτες μεγάλες
• Λίγο ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• Πάπρικα γλυκιά
• Ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 300γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Για την σάλτσα
• 1 κουτί τοματάκια
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 πολτοποιημένο σκόρδο
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• Αλάτι
• Πιπέρι 

Εκτέλεση
Κεμπάπ
1. Πλάθουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μυρωδικά, τα αυγά και στο τέλος αφού τον έχουμε ζυμώσει καλά ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υγρά.
2. Φτιάχνουμε 8 μακρόστενα μπιφτέκια και τα περνάμε στα καλαμάκια.
3. Τα ψήνουμε στο γκριλ 7’ την κάθε μεριά.
4. Τα σβήνουμε με λίγο λευκό ξηρό κρασί προαιρετικά.

Σάλτσα
1. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο (μόλις κάψει το λάδι).
2. Προσθέτουμε τα τοματάκια, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα και λίγο νεράκι.
3. Την ανακατεύουμε τακτικά και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.
4. Μόλις κρυώσει λίγο την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σερβίρισμα
1. Έχουμε λαδώσει κι έχουμε ψήσει τις πίτες 1’ την κάθε μεριά και τις κόβουμε στα 4.
2. Τοποθετούμε στο κάθε πιάτο μία πίτα κομμένη στα 4, από πάνω 2 κεμπάπ, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό, περιχύνουμε την σάλτσα πάνω στα κεμπάπ, και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Τελειώνουμε με πάπρικα γλυκιά.




ΠΗΓΗ...http://syntages-mamakas.blogspot.gr

ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" MONSANTO.


Φρίκη και μόνο φρίκη από τα αποτελέσματα έρευνας για το καλαμπόκι
της “πράσινης” Monsanto μετά από εργαστηριακή έρευνα που έγινε στην Γαλλία... 


Οι Γάλλοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εταιρείας για να δουν τις επιπτώσεις που θα είχαν ποντίκια και χοιρίδια τρεφόμενα με αυτό.

Τα δύστυχα ζώα στην...

κυριολεξία καταστράφηκαν οργανικά, αφού εκτός από τους όγκους, υπέστησαν μη αναστρέψιμες βλάβες στα νεφρά αλλά και στο συκώτι.

Τις ίδιες ακριβώς συνέπειες παρατήρησαν και σε ζώα που τράφηκαν με προϊόντα καλλιέργειας για την οποία χρησιμοποιήθηκε το “εξαιρετικό” ζιζανιοκτόνο της Monsanto.

Μόλις τα αποτελέσματα της έρευνας κοινοποιήθηκαν, η Γαλλική κυβέρνηση σύμφωνα με το Reuters έδωσε εντολή στον Εθνικό οργανισμό υγείας να επιληφθεί, αλλά έστειλε και τα αποτελέσματα της έρευνας στην αρμόδια Ευρωπαϊκή υπηρεσία για να αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% των αρσενικών και το 70% των θηλυκών πειραματόζωων πέθανε πρόωρα. 

Δηλαδή οι βλάβες στον οργανισμό τους είχαν άμεσο αντίκτυπο και στον κύκλο ζωής τους.

Ο Μιχάλης Αντωνίου, ερευνητής Ελληνικής καταγωγής από το King’s College του Λονδίνου, ήταν κάθετος μιλώντας στο Reuters: Τα συγκεκριμένα προϊόντα πρέπει άμεσα να ανακληθούν από την αγορά, όπως και οι άδειες κυκλοφορίας τους, εως ότου γίνουν ευρύτερες έρευνες και σε άλλα ήδη ζώων. Όχι το αντίστροφο!

Δυστυχώς δικαιώνονται όσοι πολέμησαν για να εμποδίσουν τα μεταλλαγμένα να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη. 

Ας λογοδοτήσουν επιτέλους και όσοι επέτρεψαν την κυκλοφορία τους παρά τις αντιδράσεις, με το αζημίωτο βέβαια…





ΠΗΓΗ...http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

ΣΕ ΚΕΛΙΑ ΟΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!



 Σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο έχουν προκαλέσει οι εικόνες ζητιάνων στην Κίνα τους οποίους οι αρχές έχουν βάλει μέσα σε...
κελιά για να μη χαλάσουν την επίσκεψη των τουριστών σε μια θρησκευτική εορτή.

Οι διοργανωτές με τελεσίγραφο απαίτησαν από τους ζητιάνους είτε να παραμείνουν μέσα σε κλουβιά κατά τη διάρκεια των τελετών στο Ναντζανγκ είτε να απομακρυνθούν από τους εορτασμούς καθώς με την παρουσία τους «καταστρέφουν τη γιορτή».
 
Τα κελιά είναι τόσο χαμηλά που οι ζητιάνοι δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι. Είναι ωστόσο ελεύθεροι να φύγουν με τη θέλησή τους, ωστόσο ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές ότι αν εντοπισθούν στο πανηγύρι θα εκτοπισθούν από την πόλη.

Η θρησκευτική γιορτή του Ναντζανγκ είναι από τις μεγαλύτερς ετήσιες γιορτές της Κίνας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών και προσκυνητών, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πόλος έλξης και για χιλιάδες ζητιάνους από ολόκληρη τη χώρα.



ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ.


https://xreokopimenoikairoi.wordpress.com
Η πορεία μας είναι προδιαγεγραμμένη.

Από τα πιο ψηλά μεγάφωνα το φώναξαν, βάζοντας σε παύση κάθε παλμό και γεμίζοντάς τον με αναίτια ένταση και αχάρακτο μέλλον.

Μας έδωσαν καθρέφτες με έτοιμα είδωλα και κοιταχτήκαμε, μέχρι που δεν χρειάστηκε να ψάξουμε άλλο για να βρούμε το τίποτα κι έτσι, απλά, αγκαλιαστήκαμε.

«Εσείς από εδώ, εσείς από εκεί» μας χώρισαν και τράβηξαν στη μέση μια γραμμή. Μας έδωσαν όπλα και χτύπησαν το καμπανάκι, να κυλήσει το αίμα. Ποιος να αντισταθεί, άραγε, ποιος να καταλάβει;

Εμείς μπορούμε να αντισταθούμε και εμείς μπορούμε να καταλάβουμε. Πια, εδώ που φτάνουμε, εδώ που ο κανόνας είναι η αποτροπή των αναπνοών, νικητές θα είναι αυτοί που παίρνουν βαθιές ανάσες. Εδώ που δρόμοι δεν υπάρχουν, νικητές θα είναι αυτοί που περπατούν στο κενό.

Κι αν χρειαστεί να φτύσουμε το πρόσωπό μας, αν χρειαστεί να καγχάσουμε τις γονατισμένες σκιές μας, αν χρειαστεί να αποκαλυφθούμε ως ζώα, μη διστάσουμε. Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, συνυφασμένη με τη φύση, με όριο πέρα από την απλή αντίσταση, μια μεταμόρφωση αναγκαστική και αναγκαία.

Θα έρθει με δάκρυα, αίμα και θάνατο, όπως όλες οι μεταμορφώσεις, όπως όλες οι γέννες. Δεν είναι επιλογή, δεν είναι δράμα, δεν είναι καν αποτέλεσμα. Είναι απλά μια βεβαιότητα, όπως ο αέρας και η θάλασσα, η βροχή και το χιόνι.

Φτάνει με την απόδοση του μίσους, με την ανάλυση της γενιάς, με τα παιχνίδια και τις συνωμοσίες των πολιτικών, φτάνει, με τη μεμψιμοιρία μη τυχόν και χάσουμε το κεκτημένο τέλος, με την επανάληψη του φτηνού συναισθηματισμού που μας ενώνει μόνο μέσα από το Facebook.

Καιρός για αλλαγές και θερισμούς, των καταιγίδων και της γης.

Δεν υπάρχει χώρος για να στοιβάξουμε άλλη διστακτικότητα, δεν υπάρχει ώρα να μετρήσουμε παραπανίσιο φόβο. Δεν υπάρχει άλλη μέρα να χαραμίσουμε ενάντια στα παιδιά μας, τα δικά μας και των άλλων, στα ανίψια μας, τα δικά μας και των άλλων, στους εαυτούς μας, τους δικούς μας και των άλλων.

Είναι μια πορεία προδιαγεγραμμένη, μια πορεία που παρασέρνει, θέλουμε δε θέλουμε, κάθε τι που νομίζουμε ότι προστατεύουμε: μα τίποτα, τίποτα δεν προστατεύεται από την επιβίωση.

Και ίσως, μέρες πολλές μετά, όταν θα κοιτάμε τα σύνορα της μάχης, όταν θα έχει μείνει παρά μόνο η στάχτη και τα χαμόγελα της ανακούφισης, να νιώσουμε τι σήμαινε το εμπρός και όχι το πίσω, το ρίσκο της φωτιάς και όχι ο λίθος της ατροφίας.

Μέσα στη μοίρα αφημένοι, μετά από αγώνες στους προσωπικούς μας δρόμους, θα ξεχυθούμε σαν κύμα που ξέρει, πάνω από όλα, τι σημαίνει να χαράζεις το μέλλον μέσα στις παλάμες, το δικό σου μέλλον, στις δικές σου παλάμες.

Κλείσε τα μάτια και προχώρα.

Χρεωκοπημένοι Καιροί




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.


Ελληνας δημιούργησε υλικό που σπάει το ρεκορ ενεργειακής αποδοτικότητας


Ένα εντυπωσιακό επιστημονικό επίτευγμα παρουσίασαν οι ερευνητές των Πανεπιστημίων Northwestern και Μίσιγκαν των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον 'Ελληνα καθηγητή Χημείας Μερκούρη Καναντζίδη. Η ομάδα δημιούργησε ένα νέο θερμοηλεκτρικό υλικό που μετατρέπει αποτελεσματικά τη διαφεύγουσα θερμότητα σε ηλεκτρική ενέργεια καλύτερα από κάθε άλλο παρόμοιο υλικό.

Συγκεκριμένα, το νέο υλικό επιτυγχάνει συντελεστή θερμοηλεκτρικής απόδοσης (ΖΤ) της τάξης του 2,2, κάτι που ποτέ πριν δεν έχει επιτευχθεί και το οποίο ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά ενεργειακής τεχνολογίας, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν πετύχει συντελεστές απόδοσης της τάξης του 1,6 έως 1,8 ενώ το να ξεπεράσουν τον συντελεστή 2 ήταν άπιαστο όνειρο μέχρι πρότεινος. Η σημασία του επιτεύγματος γίνεται αντιληπτή, αν επισημανθεί ότι περίπου τα δύο τρίτα όλης της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι διάφορες συσκευές (υπολογιστές, φώτα, μηχανές κ.λπ.), πάει χαμένη με τη μορφή απωλειών θερμότητας.

Τα θερμοηλεκτρικά παράγουν ηλεκτρισμό από τη θερμότητα και το επαναστατικό αυτό υλικό, ανατρέπει όλα τα δεδομένα, καθώς η μέχρι τώρα ελλιπής ενεργειακή αποδοτικότητα των θερμοηλεκτρικών υλικών έχει περιορίσει την εμπορική αξιοποίησή τους. Οι υπάρχουσες θερμοηλεκτρικές τεχνολογίες μετατρέπουν σε ηλεκτρισμό μόλις το 5% έως 7% της θερμότητας, όμως το νέο υλικό έχει υπερδιπλάσια αποδοτικότητα, παρόμοια πλέον με αυτήν των βιομηχανικών φωτοβολταϊκών, καθώς μετατρέπει σε ηλεκτρισμό περίπου το 15% έως 20% της θερμότητας που διαφεύγει στο περιβάλλον.

Το υλικό αυτό, ουσιαστικά καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο αποδοτικού ενεργειακά θερμοηλεκτρικού υλικού σε οποιαδήποτε θερμοκρασία και μπορεί μελλοντικά να τύχει ευρείας βιομηχανικής αξιοποίησης. Οι κυριότερες πιθανές πρακτικές εφαρμογές του είναι στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας (βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση της βενζίνης), της βαριάς βιομηχανίας (υαλουργίας, οικοδομικών υλικών, διυλιστήρια, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής κ.α.), καθώς και οπουδήποτε αλλού υπάρχει συνεχής λειτουργία μηχανών εσωτερικής καύσης (όπως στα μεγάλα πλοία). Οι διαφεύγουσες θερμοκρασίες σε αυτά τα πεδία κινούνται από 400 έως 600 βαθμούς Κελσίου και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για θερμοηλεκτρική παραγωγή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το υλικό αυτό, βασίζεται στο τελλουρίδιο του μολύβδου, ένα στοιχείο που ήδη χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς. Ενδεικτικά, το όχημα "Curiosity" της NASA, που μόλις άρχισε την εξερεύνηση του Άρη, τροφοδοτείται ενεργειακά με θερμοηλεκτρισμό που βασίζεται στο τελλουρίδιο του μολύβδου μικρότερης ωστόσο αποδοτικότητας από αυτήν που πέτυχε η ερευνητική ομάδα του Καναντζίδη).





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ...ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK.


Ξεχάστε τις αναμνήσεις σας με την βοήθεια του facebook
Την εμπειρία της «απώλειας των αναμνήσεων» μπορούν να βιώσουν οι χρήστες του facebook.

Περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν «χάσει τις αναμνήσεις τους» καθώς πάσχουν από άνοια ή από Αλτσχάιμερ.

Την εμπειρία της «απώλειας των αναμνήσεων» μπορούν να βιώσουν συμβολικά μόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, οι χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook που θα κάνουν χρήση μιας εφαρμογής.

Κατεβάζοντας την εφαρμογή από τη διεύθυνση www.alzheimersday2012.org οι χρήστες του facebook θα χάσουν για μiα μόνο ημέρα όλα όσα έχουν δημοσιεύσει στο Χρονολόγιο τους (τα οποία  θα επανεμφανιστούν την επόμενη ημέρα).

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία των Εταιρειών Αλτσχάιμερ για την υποστήριξη των ατόμων που πάσχουν από άνοια με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι να κατανοήσουν όλοι το πως είναι η ζωή χωρίς αναμνήσεις προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα άτομα που πάσχουν από τις παραπάνω ασθένειες.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

«ΕΠΕΖΗΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ» (VIDEO)

15
Ακούστε τη γεμάτη σφρίγος και πάθος ομιλία μιας νέας κοπέλας από την Αμερική, της Gianna Jenssen, η οποία γεννήθηκε ζωντανή όταν έκαναν έκτρωση στη μητέρα της και κατόπιν επέζησε.

Δείτε τα βίντεο:









ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

POPINATOR: ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ !


Δεν θα πιστεύετε τι κάνει το συγκεκριμένο gadget.  Εντοπίζει το στόμα και εκτοξεύει σ’ αυτό pop corn από απόσταση 4 μέτρων!
Μάλιστα μπαίνει σε λειτουργία αφού πρώτα αυτός που το χρησιμοποιεί φωνάξει pop!
Δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί: 




ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΠΟΡ?


Γιατί εφευρέθηκαν τα σπορ;

Η θεία πρόνοια έβαλε το χεράκι της στην όλη διαδικασία...

Αν νομίζεις ότι τα σπορ υπάρχουν για χάρη του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, πλανάσαι οικτρά! 

Άλλοι λόγοι, ταπεινότεροι, έδωσαν ώθηση στην οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα...

Τα σπορ λοιπόν υπάρχουν:

Για να δίνουν σε τύπους με χαμηλό IQ μια ευκαιρία να πλουτίσουν



Τόσους και τόσους ξέρεις, μην μπούμε σε ονόματα, που αν δεν ήταν αθλητές γνωστοί δεν θα είχαν καμία τύχη στον σούπερ ανταγωνιστικό κόσμο μας. Όσο για το IQ κάποιων επαγγελματιών αθλητών, ξέρεις τώρα, από συνεντεύξεις και δηλώσεις, είναι αρκετά ανησυχητικό...

Για να προμοτάρουν τον υγιεινό τρόπο ζωής



Αποστολή... δεν εξετελέσθη! Βλέπεις τα πρότυπα υγείας αλλάζουν από εποχή σε εποχή. Είναι όμως και η ίδια η φύση κάποιων σπορ που δεν απαιτούν και την καλύτερη φυσική κατάσταση. Βλέπε γκολφ...

Για να απελευθερωθούν οι σκλάβοι



Το «Gladiator» το 'χεις δει φαντάζομαι; Ε, στα παλιά τα χρόνια υπήρχαν τα σπορ για να δίνουν μια ευκαιρία στους δούλους να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Πλέον όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η δουλεία έχει καταργηθεί, σωστά;

Για να μπορούν κάποιοι άντρες να σταθούν τυχεροί


Ξεκάθαρα! Δεν χρειάζεται να το κάνουμε λιανά. Δεν πα να 'σαι και ο Κουασιμόδος, αν είσαι γνωστός μπαλαδόρος, έχεις το supermodel στο τσεπάκι σου. Χωρίς τη βοήθεια των σπορ λοιπόν, η εξωτερική εμφάνιση του άντρα θα έπαιζε έναν κάποιο ρόλο στη σεξοβόμβα...

Για να σώζουν γάμους



Οι άνθρωποι στις μέρες μας ζουν περισσότερο, κάτι που σημαίνει και περισσότερα χρόνια γάμου και κοινής συζυγικής ζωής. Βλέπεις πού πάει το πράμα ε; Πώς παλεύεις λοιπόν τα 40 χρόνια συνύπαρξης κάτω από την ίδια στέγη; Εύκολα! Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου και βλέπεις σπορ. Πολλά σπορ, πολλές ώρες. Χωρίς να μιλάς, χωρίς να αλληλεπιδράς. Κι έτσι τα πράγματα γίνονται κομματάκι πιο υποφερτά...



ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥΣ!!!


Θέλουν τον μάστορά τους

Ερασιτέχνες του είδους




























ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΣΟΚ: "ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ".


«Κόψτε το πόδι μου, δεν έχω λεφτά για θεραπεία»

Όπου φτωχός κι η μοίρα του - Η σοκαριστική απόφαση μίας κινέζας χωρικού

Η Λιου είναι μία νεαρή μητέρα από την Κίνα, η οποία, τα τελευταία πέντε χρόνια ζει έναν εφιάλτη. Εξαιτίας ενός προβλήματος στους λεμφαδένες, το δεξί της πόδι άρχισε να διογκώνεται και, τώρα πια, έχει το μέγεθος ενός ποδιού ελέφαντα. 

Το πρόβλημα της Λιου την καθιστά ανίκανη να εργαστεί, ενώ δυσκολεύεται να φροντίσει και τις δύο μικρές κόρες της. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο σύζυγος της Λιου υποφέρει από φυματίωση. 

Οι γιατροί της έχουν πει ότι υπάρχει θεραπεία για την κατάστασή της, αλλά η οικογένειά της είναι άπορη και δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα. Έτσι, η Λιου έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την πιο δραστική λύση: τον ακρωτηριασμό. 

«Θα ήθελα να κρατήσω το πόδι μου, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ελπίζουμε μόνο να βρεθεί ένα νοσοκομείο που θα δεχθεί να κάνει δωρεάν τον ακρωτηριασμό». 










ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ.


Έκτακτα μέτρα έχει πάρει η αστυνομία του Χάρεν στην Ολλανδία, μετά την πρόσκληση που ανέβασε στο Facebook μια 16χρονη.


Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε η αστυνομία του Χάρεν, στη βόρεια Ολλανδία, καθώς το... πάρτι γενεθλίων της 16χρονης φαίνεται να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού χιλιάδες καλεσμένοι αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη των 18.000 κατοίκων το βράδυ της Παρασκευής.

Η κοπέλα “ανέβασε” την πρόσκληση στη σελίδα της στο Facebook. Έκανε όμως το λάθος και δεν διευκρίνισε οτι ήταν “κλειστή”. Ετσι, οι φίλοι της κάλεσαν τους δικούς τους φίλους και γνωστούς.... Αποτέλεσμα ήταν να προσκληθούν πάνω απο 24.000 άνθρωποι. Απο αυτούς οι 2.500 δήλωσαν οτι θα πάνε. 

"Χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν ότι θα συμμετάσχουν στη βραδιά", είπε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Μέλανι Ζουάμα, τονίζοντας ότι οι αρχές λαμβάνουν "συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας".

Πολλοί χρήστες του Ίντερνετ έφτιαξαν μπλογκ αφιερωμένα στο πάρτι που το αποκαλούν "Project X Haren", παραπέμποντας στην αμερικανική ταινία Project X που αφηγείται το πάρτι που οργανώνουν τρεις έφηβοι και το οποίο τελικά παρεκτρέπεται. Μία σελίδα μάλιστα, που δημοσιεύει την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού της κοπέλας, μετρά αντίστροφα τις ώρες μέχρι την έναρξη της γιορτής και διαβεβαιώνει ότι έχουν προσκληθεί 150.000 άνθρωποι.

Το δημοτικό συμβούλιο του Χάρεν, αποφάσισε να πάρει έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη "εισβολή γλεντζέδων". Μάλιστα, για να αποφύγουν τα χειρότερα σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να μετατρέψουν το πάρτι γενεθλίων σε γιορτή για όλη την πόλη...




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

"IG": ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ...ΝΟΜΠΕΛ ΠΑΡΩΔΙΑ!


Εσείς, από ποια πλευρά κοιτάζετε τον Πύργο του Άιφελ; Οι πιο απίθανες και γελοίες έρευνες βραβεύτηκαν με Ig, δηλαδή τα Νόμπελ παρωδία!


Εξωφρενικές, αστείες, ασυνήθιστες ή απλώς άχρηστες επιστημονικές ιδέες και ανακαλύψεις βραβεύτηκαν για22η χρονιά. Στόχος των Ig δεν είναι άλλος από το βραβεύονται ανακαλύψεις που «πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάνε και μετά τους κάνουν να σκεφθούν».

Τα Ig απονέμονται από τον χιουμοριστικό οργανισμό-περιοδικό «Χρονικά της Απίθανης Έρευνας» και η τελετή, για 22η χρονιά, έγινε στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, με πραγματικούς νομπελίστες να απονέμουν τα φετινά βραβεία-παρωδία. 
Το Βραβείο Ψυχολογίας πήραν Ολλανδοί ψυχολόγοι που ανακάλυψαν ότι αν κάποιος γέρνει προς τα αριστερά, ο πύργος του Άιφελ του φαίνεται μικρότερος, ενώ αν γέρνει προς τα δεξιά, του φαίνεται ψηλότερος (γενικότερα, φαίνεται πως η κλίση του σώματος προς τα αριστερά ή τα δεξιά επηρεάζει διαφορετικά την εκτίμηση του μεγέθους ενός αντικειμένου).

Το Βραβείο Νευροεπιστήμης πήραν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες που ανακάλυψαν (παραπλανητική) εγκεφαλική δραστηριότητα σε ένα νεκρό σολομό, ενώ Ιάπωνες ερευνητές πήραν το Βραβείο Ακουστικής επειδή δημιούργησαν μια συσκευή (SpeechJammer) που μπερδεύει τα λόγια ενός ανθρώπου και έτσι μπορεί να σωπάσει ακόμα κι έναν πολυλογά καυχησιάρη.
Ακόμα, βραβεία απονεμήθηκαν σε Αμερικανούς επιστήμονες που ανακάλυψαν ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να αναγνωρίζονται μεταξύ τους όταν βλέπουν φωτογραφίες από τα οπίσθιά τους (Βραβείο Ανατομίας), καθώς και σ' ένα Σουηδό ερευνητή που ανακάλυψε γιατί τα μαλλιά των ανθρώπων πρασινίζουν, όταν ζουν σε συγκεκριμένα σπίτια σε μια συγκεκριμένη σουηδική πόλη (Βραβείο Χημείας).

Επίσης, βραβεύτηκαν:

- Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές που χρησιμοποίησαν πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις προκειμένου να εξηγήσουν γιατί οι ουρές των αλόγων πόνι παίρνουν το χαρακτηριστικό σχήμα τους (Βραβείο Φυσικής).

- Αμερικανοί επιστήμονες που με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετέτρεψαν παλιά ρωσικά πυρομαχικά σε νέα διαμάντια (Βραβείο Ειρήνης).

- Αμερικανοί ερευνητές που βρήκαν γιατί δύσκολα μπορεί να μεταφέρει κανείς ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς να τον χύσει (Βραβείο Δυναμικής των Ρευστών).

- Γάλλος ερευνητής που ανακάλυψε με ποιό τρόπο οι γαστρεντερολόγοι που κάνουν κολονοσκοπήσεις του εντέρου, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο έκρηξης αερίων μέσα στους ασθενείς τους (Βραβείο Ιατρικής).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ.


Σίγουρα δεν γνωρίζουν τι σημαίνει κρίση. Και σίγουρα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει...εκπτώσεις στον γάμο της κόρης του.

Ο λόγος για τον Σουλτάνο του Μπρουνέι που πάντρεψε την 32χρονη κόρη του πριγκίπισσα Χαφιζαζ με τιμή και δόξα και πολύ χρήμα.
 
1.700 καλεσμένοι πέρασαν τις πύλες του παλατιού και τίμησαν με την παρουσία τους τον γάμο αυτό. Γαμπρός ο 29χρονος Ρουζαϊνί φυσικά από...ευκατάστη οικογένεια και αυτός!
 
Το Σουλτανάτο του Μπρουνέι είναι μια χώρα στην Νοτιοανατολική Ασία πάνω στο νησί Βόρνεο με πληθυσμό 388.190. Είναι πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
 
Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, έχει μπει στο Βιβλίο Γκίνες, γιατί έχει στην κατοχή του πάνω από 7.000 αυτοκίνητα.
 
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η συλλογή του εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο, όταν πριν από λίγες μέρες μάλιστα αγόρασε μια δεκάδα Aston Martin One – 77, ένα από τα ωραιότερα, γρηγορότερα και ακριβότερα μοντέλα supercar. που κυκλοφορούν. Σε ό,τι αφορά το κόστος, η κάθε μια από αυτές τις κινούμενες σφαίρες στοιχίζει 1,3 εκατ. ευρώ. Συνολικά, το κονδύλι που εκταμίευσε ο Σουλτάνος του Μπρουνέι για να αποκτήσει μερικά παραπάνω… αυτοκινητάκια, φτάνει τα 17,6 εκατ. ευρώ.
 
Γνωστός ο μεγιστάνας κατά καιρούς για το χαρέμι του, για τις χρυσές λεκάνες στο μπάνιο του παλατιού του, για τις γυναίκες που πληρώνει για να μείνουν στο χαρέμι του, για τις πολυάριθμες εξτραβαγκάντζες του. Όμως το γκαράζ του ιδιόρρυθμου ηγεμόνα, είναι μάλλον το πλέον περιζήτητο. Τ
 
Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον πλούτο του μικρού αυτού κράτους από τον γάμο της κόρης του Σουλτάνου!
 
 



 




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ.



Θέμα : Για τις μετακινήσεις των μαθητών 

Από το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά χιλιάδες μαθητές σ’ όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μείνουν στα σπίτια τους γιατί δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί η μεταφορά τους προς και από τα σχολεία στους περισσότερους δήμους της χώρας.
Μετά τον Καλλικράτη και την εφαρμογή του αυτόνομου αποκεντρωμένου σχολείου της αγοράς, προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς (επιδοτώντας τους με 0,35 ευρώ/ χιλιόμετρο) καθώς πολλοί διαγωνισμοί που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άγονοι. Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία όπως και μια σειρά άλλες κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους με τον Καλλικράτη πέρασε στους δήμους. Αυτές οι αλλαγές συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του «νέου» σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της “τοπικής κοινωνίας”. Στα πλαίσια λοιπόν της πλήρους αποκέντρωσης και της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης εντάσσονται και οι εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς.
Η κυβέρνηση στις 30/12/2011 προχώρησε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην παράταση των συμβάσεων (τρίτη κατά σειρά) μέχρι το τέλος Φλεβάρη ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει 150 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την μεταφορά την επόμενη χρονιά και ότι το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε λόγω της αδυναμίας των δήμων να διεξάγουν τους διαγωνισμούς.
Με την έναρξη της σχ. χρονιάς 2012-2013, κατά δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών «μόνο 25 Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μεταφορά των μαθητών και ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να αναλάβουν και για το σχολικό έτος 2012-2013 την ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών.»
Σήμερα πάνω από 1000 παιδία με ειδικές ανάγκες στη Αττική τα οποία είναι εγγεγραμμένα δεν έχουν τρόπο να πάνε στα σχολεία και μένουν σπίτι. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει έντονο και οξυμμένο πρόβλημα αφού μια σειρά μεταφορείς αρνούνται να εκτελέσουν δρομολόγια γιατί τους χρωστάνε εδώ και αρκετό καιρό. Αρκετοί δήμοι μεταφέρουν την ευθύνη στους γονείς γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του δήμου Αλεξανδρούπολης όπου με έγγραφο του ενημέρωνε πέρσι πώς «εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών και επειδή το σχ. έτος έχει προχωρήσει κατά περίπου 3 μήνες κάτι που αποδεικνύει ότι οι μαθητές δύνανται να μεταφερθούν με ιδιόκτητα μέσα των γονιών τους σας ενημερώνουμε ότι για το σχ. έτος 2011-2012 δεν δύναται να ληφθεί απόφαση χορήγησης μηνιαίου επιδόματος μεταφοράς μαθητών». Ήδη, σε ορισμένα νησιά της Ελλάδας όπως Χίος, Ικαρία, κ.α. δεν εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια. Παράλληλα αυξάνουν οι καταγγελίες για επικίνδυνη μεταφορά μαθητών με ακατάλληλα μέσα (π.χ. στο Σούλι με αγροτικό).  
Επιπροσθέτως παρατηρείται το φαινόμενο 
α) στην επαρχία: να παίρνονται πίσω τα πάσο από μαθητές γιατί δεν καλύπτεται από τις νέες χιλιομετρικές αποστάσεις του νέου νόμου, ο οποίος ορίζει ότι το σχολείο πρέπει να απέχει 1,5 χλμ (για δημοτικά), 2,5χλμ (για γυμνάσια) και 4χλμ για λύκεια (π.χ. ΣΑΛΑΜΙΝΑ πάρθηκαν πίσω 180 πάσο). 
β) στα μεγάλα αστικά κέντρα: οι ελεγκτές (οι έλεγχοι θα αυξηθούν στο πνεύμα της είσπραξης χρημάτων) κατεβάζουν νεαρούς μαθητές σε επικίνδυνα σημεία γιατί δεν είχαν ακυρώσει εισιτήριο (π.χ. ΠΕΡΑΜΑ στη μέση δρόμου ταχείας κυκλοφορίας με πολλά καταγεγραμμένα ατυχήματα). 
Με την παράταση των συμβάσεών που εξήγγειλε ο κ. Υφυπουργός θα συνεχιστεί το άθλιο, ανεπαρκές και επικίνδυνο σημερινό σύστημα, ενώ δεν θα λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς του συνόλου των μαθητών, γιατί οι μαθητές που γράφτηκαν φέτος στα σχολεία και βρίσκονται εκτός των περσινών δρομολογίων είτε μεταφέρονται μονοί τους είτε από τους γονείς τους ή μένουν στα σπίτια τους.
Τα 150 εκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται πως εξασφάλισε ο κ. Υφυπουργός είναι κατά 100 εκατομμύρια λιγότερα αφού πέρσι διατέθηκαν για τις μεταφορές 250 εκατομμύρια ευρώ. Τη στιγμή μάλιστα που λειτουργούν 2000 λιγότερα σχολεία (μετά τις συγχωνεύσεις του 2011) άρα είναι και αυξημένες οι ανάγκες -ειδικά στην περιφέρεια - για τη μεταφορά περισσότερων μαθητών, χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τα 185.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία βρίσκονται στα σπίτια τους παρόλο που η ειδική αγωγή είναι υποχρεωτική! Αλλά και ακόμα αυτά τα 150 εκατ. ευρώ που υποτίθεται πως θα δοθούν είναι ζήτημα αν θα καταβληθούν στο σύνολό τους μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περίπου 6.700 θα μείνουν μακριά από τα σχολεία τους, αφού η ΠΔΕ για το 2012-13 χρωστά στους μεταφορείς 13,5 εκατ. ευρώ και πήρε μόλις 1,8 εκατ. ευρώ. 
Στην περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 27η Συνεδρίασή του (πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου) ανακοινώνει την πρόθεσή της να καταβάλει άμεσα από ιδίους πόρους το ποσό των 3.000.000 Ευρώ, επιπλέον του ποσού των 3.172.000 Ευρώ που ήταν η δόση του Υπουργείου Εσωτερικών. Μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), στις 14-9-2012, ανακοινώθηκε παράταση του έργου της μεταφοράς για 2 μήνες !! με τη δέσμευση να αποπληρωθεί άμεσα το 30% των οφειλών στους μεταφορείς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε :

Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών με ευθύνη του κράτους.
Να αποπληρωθούν οι οφειλές στους μεταφορείς
Πως θα αντιμετωπίσει τη πρόταση των γονιών για δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδι–κευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση;
Να καταργηθεί ο χιλιομετρικός περιορισμός για την έκδοση πάσο δωρεάν μετακίνη–σης των μαθητών στην επαρχεία με ΚΤΕΛ;
Να μετακινούνται δωρεάν σε όλα τα αστικά ΜΜΜ οι μαθητές όλες τις ώρες τις μέρας;

Οι βουλευτές του ΚΚΕ 
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Ελένη Γερασιμίδου
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Γιώργος Λαμπρούλης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...