Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΔΕΣΣΑΣ.


Τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του εκθέσει το ζήτημα του κτιριακού για το ΙΚΑ Έδεσσας.
Ειδικότερα ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Αμπατζόγλου ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ Έδεσσας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης των διοικητικών υπηρεσιών, με αποτελέσμα να προκαλείται μεγάλη ταλαιπώρια τόσο στο προσωπικό όσο και στους ασφαλισμένους που καταφθάνουν καθημερινά για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Για τον λόγο αυτό ο κ. Σταμενίτης ζήτησε απο τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης στο ΙΚΑ των χώρων που βρίσκονται στην κυριότητα του ΟΑΕΔ αλλά δεν χρησιμοποιούνται, προκειμένου να λυθεί το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα.

Ο κ. Αμπατζόγλου απο την πλευρά του τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταφθάσει κλιμάκιο του ΟΑΕΔ προκειμένου να εξετάσει τους χώρους και αν αποδειχθεί ότι πληρούνται όλες οι προϋποθεσείς τότε θα προχωρήσουν στην παραχώρηση.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΚΡΟΑΤΙΑΣ & ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ


Τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στη Σερβία, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, θα συγκεντρώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των πρεσβειών της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αριστοτέλους (κάτω από την οδό Μητροπόλεως).
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν αφορούν σε κλινοσκεπάσματα, ράντζα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιδικές τροφές, παιδικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής, φακούς, μπαταρίες και γαλότσες. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στις γειτονικές χώρες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα διανεμηθεί από τον Ερυθρό Σταυρό, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
 «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει την αλληλεγγύη πράξη και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους δοκιμαζόμενους Βαλκάνιους γείτονές μας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ “Όλοι μαζί μπορούμε”, σε συνεργασία με το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 7 Ιουνίου καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, όπου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Σερβίας, της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
           Ήδη η πρωτοβουλία του “Όλοι μαζί μπορούμε” συνάντησε τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών στην Αττική, όπου το περασμένο Σάββατο συγκεντρώθηκαν πάνω από 19 φορτηγά με 95 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Αυτό το Σάββατο η προσπάθεια μεταφέρεται στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, όπου όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στήριξης στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Γιατί για μας η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν γνωρίζουν σύνορα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.


«Επίσπευση της διαδικασίας για την έγκριση των ιατρικών μηχανημάτων ζητά ο Βουλευτής»
Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης κ.  Δημήτρη Κυριτσάκη, επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του ζητήσει να επισπευθούν οι διαδικασίες για την διεκπεραίωση της διαδικασίας έγκρισης του καταλόγου των ιατρικών μηχανήματων, τα οποία αποτελούν δωρεά της Siemens προς το ελληνικό δημόσιο.
Όπως είχε ενημερώσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον κ. Σταμενίτη στη λίστα των προβλεπόμενων μηχανημάτων εντάσσεται και ένας αξονικός τομογράφος για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Απο την πλευρά του ο κ. Κυριτσάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι θα ενεργήσει άμεσα ώστε η διαδικασία να λάβει τέλος σε όσο δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετική είδηση τόσο για τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών όσο και για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ταλαιπωρηθεί απο την έλλειψη αξονικού τομογράφου.

ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Το χωριό του Ρεθύμνου που οι κάτοικοί του είναι όλοι πετυχημένοι επιχειρηματίες -Πώς τα κατάφεραν [εικόνες]

Την κρίση σε επιτυχία κατάφεραν να μετατρέψουν οι κάτοικοι του χωριού Αργυρούπολη στο Ρέθυμνο. Εριξαν το βάρος τους στην παραγωγή ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων τα οποία κατάφεραν να εξάγουν στο εξωτερικό και κέρδισαν το στοίχημα.
Οι κάτοικοι του χωριού αυτού της Κρήτης, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος», έκαναν το εξής απλό: Χρησιμοποιώντας ντόπια προϊόντα, παραδοσιακές τεχνικές και πολύ εφευρετικότητα έστησαν επιχειρήσεις που κάνουν θραύση. Μια οικογένεια καλλιεργεί αβοκάντο και εξάγει το λάδι και καλλυντικά που φτιάχνει από τον καρπό, μία άλλη φτιάχνει μοντέρνα υφάντα με τα χαλιά της να εντυπωσιάζουν και μια μικρή επιχείρηση παράγει τσάι, αλεύρι και ζυμαρικά από χαρούπι. 
  • Καλλυντικά από αβοκάντο
Η οικογένεια της Μαρίας Μανούσακα παρασκευάζει καλλυντικά με κύριο συστατικό έλαια από αβοκάντο τα οποία καλλιεργούν από το 1984. Τώρα εξάγουν σε Γερμανία και Σκανδιναβία σαμπουάν, κρέμες σώματος, λάδι από αβοκάντο για δερματοπάθειες, εκζέματα ή ψωρίαση, αναπλαστικές κρέμες για τα μαλλιά που ξεκινούν από 2,5 ευρώ και φθάνουν τα 15. (www.lappa-avocado.gr).

  • Ζυμαρικά, τσάι, παξιμάδια από χαρούπι
Η ιδέα για την παραγωγή προϊόντων από χαρούπι ήρθε από τον Ηλία Μανούσακα ο οποίος είδε προϊόντα κατασκευασμένα από τον καρπό αυτό να πωλούνται στον Καναδά. Στη μνήμη του ήρθαν διηγήσεις από την κατοχική Κρήτη και έτσι το 2011 σκέφθηκε να αξιοποιήσει το προϊόν που βρίσκεται σε αφθονία στο νησί αλλά είχε εγκαταλειφθεί από δεκαετίες και κατέληγε ως ζωοτροφή. Εξάγουν μπάρες, παξιμάδια, μέλι, τσάι, υποκαταστάτο καφέ και κακάο, αλεύρι, αλλά και δύο είδη σαπουνιού σε Αγγλία, Γερμανία και Πολωνία.(www.cretarob.com).

  • Tσάντες από τον αργαλειό
Η ενασχόλισή της με την υφαντική τέχνη ξεκίνησε πριν από 19 χρόνια όταν παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια του υπουργείου Γεωργίας. Ο λόγος για την Ελένη Κουιδή. Εκτός από χαλιά που, λόγω των υλικών τους είναι ακριβά, φτιάχνει τσάντες, πορτοφόλια και κοσμήματα τα οποία κάνουν θραύση τόσο εντός των συνόρων, όσο και εκτός (www.looo,com.gr).




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΒΕΣΚΟΥ


ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...