Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Χαιρετισμός του Γιάννη Σηφάκη στα εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη. Ανεργία- προγράμματα ΟΑΕΔ- κοινωνική οικονομία


Χαιρετισμός στα εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη

Παλεύουμε για ποιοτικές και μόνιμες θέσεις εργασίας μέσα από την δίκαιη ανάπτυξη
Τα προγράμματα εργασίας μέσω ΟΑΕΔ ( που πρώτη φορά γίνονται με αξιοκρατία και χωρίς πελατειακές σχέσεις) ανακουφίζουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεκάδες χιλιάδες ανέργους και συμβάλουν στην κατάρτιση και εκπαίδευση τους
Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία πρέπει να προχωρήσει
Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του βουλευτή: 
Χαιρετίζω σήμερα τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα και εύχομαι από καρδιάς σε σας Κα Διευθύντρια και σε όλους τους συναδέλφους σας καλή δύναμη, καλό κουράγιο στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελείτε, έργο που απευθύνεται στο πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας μας ,τους ανέργους, όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι θύματα της πολύχρονης κρίσης και της ύφεσης, θύματα των πολιτικών που οδήγησαν στην καταστροφή του 25% του εθνικού πλούτου της χώρας τα λίγα τελευταία χρόνια, κατέστρεψαν 1.000.000 θέσεις εργασίας περίπου, και εκτόξευσαν την ανεργία από 7% το 2008 στο δυσθεόρατο 28% του 2014 εκεί που η παρούσα κυβέρνηση ανέβαλε την κυβερνητική εξουσία.  
Ανεργία που έχει μεν καθοδική τάση , το 2015 έκλεισε με 24,9%, το 2016 θα κλείσει με 23,5% και η πρόβλεψη για το 2017 είναι στο 22,4% αλλά το ύψος της είναι αδιανόητο για ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα μέλος της Ευρωζώνης.
Οι στόχοι της υπηρεσίας σας που είναι η προώθηση της απασχόλησης, η καταβολή επιδόματος ανεργίας που προσπαθούμε να είναι επίδομα εργασίας, η προστασία της οικογένειας και την μητρότητας, η κατάρτιση και η επαγγελματική εκπαίδευση των ανέργων και ακόμη η προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας απασχόλησης είναι τομείς που βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής της κυβέρνησης. 
Η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να γίνει με ποιοτικές θέσεις  εργασίας που θα δημιουργηθούν μόνο μέσα από την ανάπτυξη, την δίκαιη ανάπτυξη που επιδιώκουμε. Γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε σαν χώρα ακριβώς στο μεταίχμιο αλλαγής από την ύφεση στην ανάπτυξη, όλες οι προβλέψεις είναι περί το 2,7% ανάπτυξη το 2017. Ακόμη η πάλη μας για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους που έχουν υποχρέωση οι εταίροι μας να συζητηθεί μέχρι το τέλος του έτους και η ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ που ευελπιστούμε να γίνει επίσης μέχρι το τέλος του έτους  θα δημιουργήσουν όρους εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που θα επιδράσουν σημαντικά στην αύξηση της απασχόλησης. 
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο αναπτυξιακός νόμος και τα ΕΣΠΑ. 
Τα προγράμματα που διαχειρίζεστε στο μεταξύ μπορούν να δώσουν προσωρινή ανακούφιση στους ανέργους για κάποιο χρονικό διάστημα και να βοηθήσουν στην εκπαίδευση τους.
Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία πρέπει ακόμη να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την απασχόληση ανέργων και να ανοίξει νέους δρόμους με την συνεργασία σε συνεταιριστική βάση και στους κύριους τομείς της οικονομίας της Πέλλας, τον πρωτογενή τομέα ( τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους υλοτόμους ), τον ήπιο τουρισμό αλλά και άλλους τομείς.
Εύχομαι ξανά καλή δύναμη, στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία και ειλικρινά πιστεύω ότι με την επίμονη προσπάθεια σας, με τις πρωτοβουλίες και το μεράκι σας θα υλοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις πολιτικές για την υποβοήθηση των ανέργων που τόσο τις έχουν ανάγκη   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...