Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Συνάντηση εργασία πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίδης με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμο Αλμωπίας μετά την χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών.
Συγκεκριμένα, η Προϊσταμένη του Γραφείου κα Μαρία Παπά και η Τμηματάρχης κα Μαρία Καρακώστα, συνοδευόμενες από συνεργάτες τους πραγματοποίησαν αυτοψία σε Τοπικές Κοινότητες όπως η Ξιφιανή, το Άλωρο, η Χρυσή, καθώς επίσης και στην Δημοτική Κοινότητα Αριδαίας, ενώ από την Δευτέρα θα επιστρέψουν για να επισκεφθούν κι άλλα χωριά όπως η Θηριόπετρα, το Βορεινό, η Δωροθέα, η Πολυκάρπη κ.α.

Ο κ. Τσιμτσιρίδης κατά τη σύσκεψη τους καλωσόρισε και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει μία αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΕΛΓΑ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής μας.


ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ



Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η αποκομιδή των γυάλινων απορριμμάτων από τους ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης που έχουν τοποθετηθεί στον Δήμο Αλμωπίας.

Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη νέα δράση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φανερώνοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική συνείδηση της τοπικής μας κοινωνίας.


Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Χρήστος Μπάτσης με δήλωσή του ευχαριστεί τους Δημότες και τους προτρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ



Γιάννης Σηφάκης :  Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κα Σαββαίδου για το Τελωνείο της Σκύδρας
Με πρωτοβουλία των βουλευτών Πέλλας Γιάννης Σηφάκη και Χρήστου Σμία πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την ΓΓ Δημοσίων εσόδων Κα Σαββαίδου και τους συνεργάτες της για το Τελωνείο Σκύδρας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν, πλην των βουλευτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης, η Δήμαρχος Σκύδρας Κα Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, η Αντιδήμαρχος Σκύδρας Κα Γιακαμόζη Μαρία
Οι κ.κ. βουλευτές, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και οι παριστάμενοι Δήμαρχοι ανέλυσαν τους σημαντικούς λόγους που πρέπει το Τελωνείο Σκύδρας να συνεχίσει να λειτουργεί. Η ύπαρξη ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, η συστέγαση και του Χημείου, η ύπαρξη σιδηροδρομικής γραμμής πάνω στον Ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό άξονα 10, η δυναμική της περιοχής στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και στις εξαγωγές, η αδήριτη πραγματικότητα που είναι ότι εξυπηρετείται από το Τελωνείο Σκύδρας πλην της Πέλλας και η Ημαθία, η θέση του ως 17ο Τελωνείο σε όγκο συναλλαγών κ.α.
Η Κα Σαββαίδου και οι συνεργάτες της ήταν πολύ καλοί γνώστες του θέματος και είπαν ότι η απόφαση που είχε ληφθεί για συνένωση των τελωνείων Πέλλας- Ημαθίας και Πιερίας με έδρα το Κλειδί έχει εγκαταλειφθεί εδώ και ένα χρόνο που ανέλαβαν και εξετάζοντας από όλες τις πλευρές το θέμα κλείνουν  στην άποψη ότι το Τελωνείο Σκύδρας πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητα των εξελίξεων σε σχέση με την συνένωση των τελωνείων ή όχι. Ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους βουλευτές να παρέμβουν για την πρόσληψη τελωνειακών υπαλλήλων για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των τελωνειακών υπηρεσιών. Το θέμα θα λήξει το επόμενο διάστημα. Θεώρησαν σημαντική και χρήσιμη την συνάντηση τους με τους φορείς της Πέλλας.

Οι παρευρεθέντες στην σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από το επίπεδο κατανόησης του θέματος από την Γενική Γραμματέα και δήλωσαν παρόντες μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος. 

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Γιάννης Σηφάκης: Λήψη έκτακτων μέτρων για την  αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Πέλλας

Γιάννης Σηφάκης :  Συναντήσεις σε  Υπουργεία για θέματα της Πέλλας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Δημάρχους Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας 

Πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 18 και 19 Ιούνη συναντήσεις του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με Υπουργεία και κεντρικές υπηρεσίες για θέματα της Πέλλας μαζί  με τον  Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους Δημάρχους Αλμωπίας κ.Δημήτρη Μπίνο, Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου και Δήμαρχο Σκύδρας Κα Κατερίνα Ιγνατιάδου.  

Με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη επισκέφτηκαν την ΥΔΕ για θέματα εγκρίσεων εξόδων για πετρέλαιο κίνησης της Αντιπεριφέρειας, οφειλόμενα σε πολιτιστικούς συλλόγους της Πέλλας κ.α.  Ακόμη επισκέφτηκαν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κώστα Πουλάκη παραδίδοντας εμπεριστατωμένη πρόταση για κατάργηση της ΥΔΕ και κάποιων άλλων μηχανισμών ελέγχου αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ιδρύθηκαν τα χρόνια του μνημονίου που καθιστούν την υλοποίηση των αποφάσεων της Αυτοδιοίκησης πολύ γραφειοκρατική και δημιουργούν μεγάλες αργοπορίες. Προτάθηκε η αντικατάσταση τους με τους μηχανισμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο ΓΓ αντιμετώπισε με κατανόηση το ζήτημα και το παρέπεμψε για μελέτη στους αρμόδιους διευθυντές του Υπουργείου ούτως ώστε να ενταχθεί στο σύνολο του ή εν μέρει σε νομοθετική ρύθμιση αφού σταθμιστούν όλες οι παράμετροι. 

Με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημ. Μπίνο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη επισκέφτηκαν το ΕΠΕΡΑΑ για το αποχετευτικό της Αριδαίας και προσπάθησαν να λυθούν σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν για την έναρξη κατασκευής του έργου. Ο βουλευτής ανέλαβε να κάνει προς τους Υπουργούς και του Γενικούς  Γραμματείς τις περαιτέρω ενέργειες.  Επισκέφτηκαν ακόμη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την παραχώρηση στον Δήμο της έκτασης που είναι κατασκευασμένο το Δημαρχείο Αριδαίας και στην οποία ανήκουν ακόμη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα κτίρια που χρησιμοποιούσαν τα ΤΕΑ ( για εγκατάσταση υπηρεσιών της Αλμωπίας που σήμερα νοικιάζουν κτίρια).  

Με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου επισκέφτηκαν τον ΓΓ Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Πουλάκη για το θέμα των Καταρρακτών. 

Με την Δήμαρχο Σκύδρας Κα Ιγνατιάδου επισκέφτηκαν την ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαίδου για το Τελωνείο ( με συμμετοχή και όλων των υπολοίπων πολιτικών παραγόντων της Πέλλας) και ασχολήθηκαν με θέματα των έργων που είναι ενταγμένα στο ΟΠΑΑΧ.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η αξία της πολύ καλής συνεργασίας βουλευτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ουσιαστική προώθηση των οξυμμένων προβλημάτων της Πέλλας. 

"ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ" - ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Βλέπω τον θάνατό... μου - Το τεστ που τα σπάει στο διαδίκτυο!

Ερευνητές επινόησαν ένα διαδικτυακό τεστ προσδόκιμου ζωής, το οποίο υπολογίζει τον κίνδυνο θανάτου ενός ατόμου εντός πενταετίας και ελπίζουν οι άνθρωποι να το εκμεταλλευτούν ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους.

Χρησιμοποιώντας ένα ερωτηματολόγιο με περίπου 12 απλές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα πόσα αυτοκίνητα έχει κάποιος ή αν περπατάει αργά ή γρήγορα, κάθε Βρετανός ηλικίας από 40 ως 70 ετών θα μπορεί να μάθει για τον κίνδυνο θανάτου που διατρέχει για μία πενταετία.

Οι ερευνητές που επινόησαν το τεστ σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Sense Αbout Science--μία βρετανική ΜΚΟ έργο της οποίας είναι να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοούν τους επιστημονικούς και ιατρικούς ισχυρισμούς--υποστηρίζουν ότι το τεστ μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και στο μέλλον να χρησιμοποιείται από οικογενειακούς γιατρούς για να εντοπίζουν τους υψηλού κινδύνου πιθανούς ασθενείς.

Το διαδικτυακό τεστ που ονομάζεται Ubble (από τα αρχικά του UK Longevity Explorer--"Εξερευνητής Μακροβιότητας Ηνωμένου Βασιλείου") βρίσκει επίσης την "Ubble ηλικία" κάποιου. Συγκεκριμένα, αν η "Ubble ηλικία" του είναι μικρότερη από την πραγματική του ηλικία, τότε και ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου είναι μικρός. Σε αντίθετη περίπτωση, προτείνουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι θα έπρεπε να σκεφτούν πιθανές βελτιώσεις για την υγεία τους όπως τη διακοπή του καπνίσματος και μία πιο υγιεινή διατροφή.

"Το σκορ μπορεί να μετρηθεί διαδικτυακά μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου χωρίς να απαιτούνται εργαστηριακές εξετάσεις ή κλινική εξέταση", δήλωσε ο Άντρεα Γκάνα του σουηδικού Ινστιτούτου Karolinska, ένας από τους επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

Ο Γκάνα και ο συνάδελφός του Έρικ Ίνγκελσον του σουηδικού πανεπιστημίου της Ουψάλα ανέλυσαν τα δεδομένα που αφορούσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ενήλικες 40 με 70 ετών και τα οποία συνέλεξαν για την UK Biobank (μία τεράστια τράπεζα από ιατρικά δεδομένα εθελοντών), από το 2006 που ιδρύθηκε μέχρι το 2010.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα στατιστικό μοντέλο επιβίωσης για να αξιολογήσουν την πιθανότητα 655 συγκεκριμένες δημογραφικές μετρήσεις καθώς και μετρήσεις υγείας και τρόπου ζωής να μπορούν να προβλέπουν πιθανό θάνατο από οποιαδήποτε αιτία αλλά και από έξι συγκεκριμένες αιτίες για γυναίκες και άνδρες χωριστά.

Ο Γκάνα, ωστόσο, προειδοποιεί ότι το σκορ "έχει ένα βαθμό αβεβαιότητας και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μία ντετερμινιστική πρόβλεψη".

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο υψηλός κίνδυνος θανάτου για μία πενταετία μπορεί να μειωθεί με περισσότερη σωματική άσκηση, διακοπή του καπνίσματος και υγιεινή διατροφή, είπε ο ίδιος.

Εκτός από τον κίνδυνο θανάτου για μία πενταετία, ο υπολογιστής, που διατίθεται στην ιστοσελίδα http://www.ubble.co.uk, βρίσκει στους χρήστες και την "Ubble ηλικία" τους.

Εκείνοι των οποίων η "Ubble ηλικία" είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την πραγματική τους ηλικία θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν ως προειδοποίηση για την υγεία τους--επισημαίνουν οι επιστήμονες--και να σκεφτούν στα σοβαρά να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ;



Μετά τον αποκλεισμό του ελληνικού κράτους από τις διεθνείς αγορές και το PSI («κούρεμα» των ομολόγων που είχαν στα χέρια τους ιδιώτες), η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια δημοσίων οργανισμών.

   Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το euronews: 

  Το 44% (€142 δις) το κατέχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility, EFSF).

   Στα «χέρια» των κρατών της Ευρωζώνης βρίσκεται το 16,5% (€52,9 δις από το πρώτο πακέτο στήριξης που έλαβε η χώρα το 2010 και είχε τη μορφή διακρατικών δανείων)

  Το 8% (€27 δις) βρίσκονται στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών

   Το 7,8% (€25 δις) έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

   12% (€39 δις) του ελληνικού χρέους έχει «μείνει» στα χέρια ιδιωτών και ένα 3,3% (10,9 δις) στα χαρτοφυλάκια ελληνικών τραπεζών.

   Το πιο ισχυρό επιχείρημα εναντίον της απομείωσης του ελληνικού χρέους είναι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα κληθούν να πληρώσουν «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι». Είναι όμως έτσι; Όχι ακριβώς.

   Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους το κατέχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το Ταμείο, πέρα από το αρχικό κεφάλαιο των €80 δις για τη σύστασή του όπου κάθε μέλος της Ευρωζώνης συνεισέφερε με βάση το μέγεθός του, αντλεί τη ρευστότητά του από τις διεθνείς αγορές.

   Εκδίδει, δηλαδή, ομόλογα και χάρη στην πιστοληπτική του ικανότητα που βρίσκεται στην ανώτατη βαθμίδα (AA από τη Standard & Poor’s, Aa1 από τη Moody’s και AA από τη Fitch) το κάνει με χαμηλό κόστος.

   Αυτό το καταφέρνει γιατί παρουσιάζει ως εγγυητές τα κράτη της Ευρωζώνης, όπως Γερμανία, Ολλανδία, Φιλανδία κλπ.

   Στην ακραία περίπτωση που μία χώρα (πχ η Ελλάδα) δεν καλύψει τις υποχρεώσεις της στο Ταμείο, αυτό θα καλύψει το «κενό» στα κεφάλαιά του μέσω νέου δανεισμού. Είναι απίθανο τα ευρωπαϊκά κράτη να χρειαστεί να αναπληρώσουν από τα ταμεία τους τις απώλειες.

   Άρα η Ελλάδα δεν χρωστάει σε μεμονωμένα κράτη; 

  Χρωστάει, αλλά το ποσό είναι σαφώς μικρότερο από αυτά που λέγονται στα διάφορα μέσα.

   Συνολικά, τα διακρατικά δάνεια ανέρχονται σε 52,9 δις ευρώ.   Το μεγαλύτερο είναι φυσικά προς τη Γερμανία, η οποία δάνεισε στην Ελλάδα, μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας KfW.

   Σύμφωνα με Ένωση Τραπεζών της Γερμανίας, στα συρτάρια της υπό κρατικό έλεγχο τράπεζας, υπάρχουν ελληνικά κρατικά χρεόγραφα συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

  Ακολουθούν οι Γαλλία (€11,4 δις), Ιταλία (€10 δις), Ισπανία (€6,6 δις), Ολλανδία €(3,2 δις), Βέλγιο (€1,9 δις), Αυστρία (€1,5 δις), Πορτογαλία (€1,1 δις), ενώ τα υπόλοιπα μοιράζονται στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης σε ποσά μικρότερα του ενός δισεκατομμυρίου.



 Πηγή: www.lifo.gr

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ;

Εχει συμβεί σε όλους. Οταν, ειδικά την πρώτη φορά, κάποιος ακούσει ηχογραφημένη τη φωνή του παθαίνει σοκ. Και ποτέ δεν του αρέσει. 
Για αυτό υπάρχει εξήγηση και μάλιστα επιστημονική. Ο λόγος που κανείς δεν αναγνωρίζει τη φωνή του όταν την ακούει ηχογραφημένη έχει να κάνει με τις λειτουργίες του αυτιού μας, στα εξωτερικά, μεσαία και εσωτερικά μέρη του. 
Το μεσαίο τμήμα είναι αυτό που ενισχύει και μεταφέρει τον ήχο στο εσωτερικό μέρος, το οποίο τον μεταφράζει σε σήματα προς τον εγκέφαλο. 
Οι ήχοι που εισέρχονται στα αυτιά μας είναι δύο ειδών: Αυτοί που μεταφέρονται με τον αέρα (εξωτερικοί ήχοι, όπως το να ακούμε τη φωνή μας ηχογραφημένη) και αυτοί που μεταφέρονται με τα κόκαλα (το να ακούμε δηλαδή τη φωνή μας την ώρα που μιλάμε). 
«Οταν οι άνθρωποι ακούν τη φωνή τους ηχογραφημένη, οι ήχοι που προκύπτουν από τα κόκαλα, τους οποίους όμως έχουν μάθει να ακούν ως μέρος της φωνής τους, λείπουν. Ακούν μόνο τη φωνή τους όπως τη μεταφέρει ο αέρας, όπως δηλαδή την ακούν όλοι», τονίζει ο ωτορινολαρυγγολόγος Κρις Τσανγκ μιλώντας στo NBC.
«Ουσιαστικά αυτή η απαίσια φωνή που ακούμε όταν έχουμε ηχογραφήσει τον εαυτό μας είναι αυτή η φωνή που ακούν όλοι οι άλλοι. Και αυτός είναι και ο λόγος που όλοι, όταν ακούμε τη φωνή μας ηχογραφημένη, ξαφνιαζόμαστε, ξινίζουμε, παραξενευόμαστε», προσθέτει. 


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΠΕΤΑΧΤΑ ΑΥΤΙΑ - Ο ΚΡΥΦΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Πεταχτά αυτιά, ο κρυφός εφιάλτης [εικόνες]
Αποτελεί την πηγή πανικού για εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Αιτία bullying στο σχολείο, πηγή άγχους στην εφηβία, τα πεταχτά αυτιά θεωρούνται ότι μπορούν να χαλάσουν και το πιο ωραίο πρόσωπο.
Ο κόσμος της μόδας γνωρίζει το πρόβλημα. Πανέμορφα κορίτσια υποφέρουν από το κόμπλεξ με τα αυτιά. Διάσημοι σχεδιαστές, αποφάσισαν, λοιπόν, να απευθυνθούν σε αυτά τα κορίτσια, ακριβώς και επέλεξαν τα τελευταία μοντέλα τους με εμφανή δυσμορφία.
Η αγγλίδα Freya Lawrence, 15χρονη βρετανίδα, ποζάρει με τα τεράστια αυτιά της στον φακό του  Juergen Teller για την επίκαιρη διαφήμιση της Céline.
Η Molly Bair, 17χρονη αμερικανίδα και «νύφη» στο τελευταίο σόου της Chanel, δείχνει να έχει βγει μόλις από την ταινία Ε.Τ., όπως δήλωσε ο ίδιος ο Καρλ Λάγκερφελντ.
Η Ondria Hardin, 18 ετών, είναι η αγαπημένη του ομίλου Prada.
Η Nastya Sten, που μοιάζει με ελαφάκι με μεγάλα αυτιά, είναι μια 19χρονη πανέμορφη ρωσίδα.
Και η Harriet Rose, 23 ετών, επελέγη από τον σύμβουλο μόδας Benjamin Galopin γα το τελευταίο τεύχος του CR Fashion Book με τίτλο «Ομορφάσχημη».

«Τα πεταχτά αυτιά ταιριάζουν με την εποχή. Δεν είναι ντροπή και θέλω αυτό να το αναδείξω. Ακόμη και το Carine Roitfeld, που προμοτάρει το πιο σικ στιλ, αφιερώνει ένα ολόκληρο τεύχος σε κορίτσια με ιδιαίτερη ομορφιά, με τεράστια αυτιά και σιδεράκια στα δόντια», λέει ο Galopin.
Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μια απλή ιδιοτροπία αλλά για μια αισθητική επιλογή που ταιριάζει στην εποχή. «Μέσα από αυτή τη διαφορετική ομορφιά, οι μάρκες αυξάνουν το δημιουργικό τους μήνυμα. Η μόδα είναι κάτι πέρα από το ρούχο, είναι μια νέα ματιά στον κόσμο» επισημαίνει η  Élisabeth Azoulay, ανθρωπολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «100.000 χρόνια ομορφιάς».


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ - ΜΙΑ ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Μητρικό γάλο για ενήλικες: Μια μόδα που εγκυμονεί απίστευτους κινδύνους
Μία νέα τάση που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς είναι η αγορά και η κατανάλωση μητρικού γάλακτος από ενήλικες. 
Αυτή η τάση ωστόσο, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.
Σε άρθρο τους στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the Royal Society of Medicine, ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν λιγοστές ενδείξεις που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς ότι το μητρικό γάλα -το οποίο πωλείται μέσω ιστοσελίδων σε μία εξαιρετικά επικερδή αγορά για ενήλικες αγοραστές- ανήκει στις υπερτροφές και μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό και να τον θωρακίσει από ασθένειες.
Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ακόμη ότι οι ισχυρισμοί πως το μητρικό γάλα βοηθάει στη στυτική δυσλειτουργία και στη θεραπεία του καρκίνου δεν έχουν καμία κλινική βάση.
Αντίθετα, προειδοποιούν οι επιστήμονες, το νωπό, μη παστεριωμένο ανθρώπινο γάλα που πωλείται στο Διαδίκτυο, μπορεί να εκθέσει τους καταναλωτές σε πολλές και σοβαρές μολυσματικές νόσους, περιλαμβανομένης της ηπατίτιδας, του ιού του AIDS HIV και της σύφιλης.
Επίσης, πιθανόν είναι πολύ επικίνδυνο αν καταναλώνεται ως υποκατάστατο μίας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής, γράφει στην επιστημονική επιθεώρηση η Σάρα Στιλ του Queen Mary University of London.
Διατροφικά, είπε η ίδια, το μητρικό γάλα έχει μικρότερη περιεκτικότητα πρωτεϊνών σε σχέση με άλλους τύπους γάλακτος, όπως για παράδειγμα το αγελαδινό.
«Οι πιθανοί αγοραστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία από μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ανθρώπινου γάλακτος από ενήλικες προσφέρει τίποτα περισσότερο από το φαινόμενο placebo», είπε η Στιλ.
Όπως πρόσθεσε η ίδια, η αποτυχία των γυναικών να αποστειρώνουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σωστά όταν παράγουν γάλα σε συνδυασμό με την ακατάλληλη και παρατεταμένη φύλαξη και μεταφορά του γάλακτος μπορούν επίσης να εκθέσουν τους καταναλωτές σε ασθένειες που προκαλούνται από τα βακτήρια στα τρόφιμα.
«Παρότι πολλές μητέρες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο ισχυρίζονται ότι έχουν ελεγχθεί για ιούς στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν συνειδητοποιούν ότι τέτοιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται τακτικά. Σεξουαλικές ή άλλες δραστηριότητες... ενδέχεται να εκθέσουν τις γυναίκες σε ιούς που άθελά τους θα μεταδώσουν στους καταναλωτές».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...