Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας και το Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας, σας προσκαλούν στο ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ με τη συμμετοχή του καθηγητή και των σπουδαστών της τάξης πιάνου, που διοργανώνουν τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 19:00 μ. μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


                       Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δράση καθαριότητας και συντήρησης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αριδαία



Συνεχίζουμε την προσπάθεια……..
Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας και του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, με αφορμή την ημέρα γης και στα πλαίσια του σχολικού εθελοντισμού, πραγματοποιήσαμε δράση καθαριότητας και συντήρησης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αριδαία.
Ένα σημαντικό χώρο που στη συνέχεια προγραμματισμένα θα γίνουν εκπαιδευτικές  και ενημερωτικές επισκέψεις των μαθητών των Σχολείων του Δήμου μας. 
 Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας ευχαριστεί θερμά την καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας κα Μαντά Αριάννα και τους μαθητές της για τη συμμετοχή στην προσπάθεια και δράση αυτή.
Ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μπάτση Χρήστο, που πάντα είναι παρόν με τα μηχανήματά του και την προσωπική του εργασία και τον κ. Ιατρίδη Γεώργιο με τους συνεργάτες του, σκληρά εργαζόμενους.
Είναι καθήκον μας σαν Δημοτική Αρχή να κρατήσουμε λειτουργικό και ενεργό αυτό τον χώρο και είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας – Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και στους πολίτες που πραγματοποιούν δωρεές

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας συνεχίζεται για 2η ημέρα η διανομή τροφίμων στα Γιαννιτσά στο πλαίσιο του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α.


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) από την Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με Επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης βρέθηκε νωρίς το πρωϊ στα Γιαννιτσά, στον ειδικό χώρο όπου πραγματοποιείται η διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους συμπολίτες μας του προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος κα. Ελένη Καραντώνη για την πορεία της διαδικασίας και για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

«Η δεύτερη διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους του προγράμματος του ΤΕΒΑ πραγματοποιείται λίγο πριν το Πάσχα, σε μία δύσκολη περίοδο για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Η διαδικασία διανομής εξελίσσεται ικανοποιητικά, ταυτόχρονα, στους τέσσερις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν και συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των ωφελούμενων του προγράμματος. Είναι πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση γιατί έτσι αποδεικνύουμε την αλληλεγγύη ως τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερα, θα ήθελα να σταθώ στο θεσμό των δωρεών, που ήδη έκαναν πράξη κάποιοι συμπολίτες μας και τους ευχαριστούμε θερμά. Απευθύνω κάλεσμα σε όσους συμπολίτες μας θέλουν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση να επικοινωνήσουν με τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας που αποτελούν την Ομάδα Υλοποίησης του Έργου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για να ενισχυθούν οι ποσότητες και τα είδη τροφίμων και ειδών υλικής συνδρομής που παραλαμβάνουν οι ωφελούμενοι» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης.


Για πραγματοποίηση δωρεών ή οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία χρειαστούν οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2381351209 (κα. Ελένη Καραντώνη, Υπεύθυνη Υλοποίησης του Προγράμματος στην Π.Ε. Πέλλας)

Μεταφορά της ημέρας διενέργειας των λαϊκών αγορών Πολυκάρπης, Αψάλου και Εξαπλατάνου.


Ο _ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Έχοντας υπόψη:
1) Το Ν. 4264/2014 με τον οποίο οι λαϊκές λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο, εκτός των επίσημων εθνικών ή τοπικών αργιών.
2) Το Ν.3852/2010 [ΦΕΚ.87/7-6-2010 τεύχος Α΄] <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης>> άρθρο 94 παρ.6 υποπαρ.32 σύμφωνα με τον οποίο η έκδοση αποφάσεων για ίδρυση, μετακίνηση, διάλυση και καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας λαϊκών αγορών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους.
3) Την αριθμ. 175/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Δήμου Αλμωπίας»
4) Τις ανάγκες της αγοράς. Εισερχόμενο

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Α) Η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Πολυκάρπης της Μεγάλης Παρασκευής 29 Απριλίου 2016, να διενεργηθεί το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016 σύμφωνα με την αριθμ. 175/2014 απόφαση του Δ.Σ. Αλμωπίας.
Β) Η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Αψάλου  της  Δευτέρας 2 Μαΐου  2016, να διενεργηθεί το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016, λόγω της αργίας της Δευτέρας του Πάσχα.
Γ) Η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Εξαπλατάνου της Τρίτης 3 Μαΐου 2016, να διενεργηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, λόγω του καθορισμού της Τρίτης 3/5/2016 ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας (εργατική πρωτομαγιά), για όλες τις εργασίες γενικά οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές σύμφωνα με την αριθμ. 12618/288/17.3.2016 Υπουργική Απόφαση.
                                                                                   
         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


                                                                                                   ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ



Αριδαία, 21/4/2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ

Το Δημοτικό Σχολείο Σαρακηνών επισκέφθηκε ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Παπάς, ο Διευθυντής και Δάσκαλος κ. Σταύρος Σουλίδης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο στόχος της επίσκεψης ήταν συμβολικός αλλά και ουσιαστικός, καθώς μοιράστηκαν πασχαλινά δώρα και λαμπάδες στους μικρούς μαθητές, οι οποίοι κρατούν ζωντανό το σχολείο ενός ορεινού χωριού της Ακριτικής μας Αλμωπίας.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τον δάσκαλο, τους μαθητές και τους γονείς, ενώ ταυτόχρονα εισέπραξε πολλά παιδικά χαμόγελα.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...