Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ



Τα "Προμαχιώτικα Νέα" κατάφεραν να μπουν στα άδυτα των προπονήσεων των Πρωταθλητών του 1ου ομίλου της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας και σας αποκαλύπτουν την απόκρυφη,άσκηση, το μεγάλο επτασφράγιστο μυστικό του προπονητή Βασίλη Σαμαρά, που εφαρμόζει στους ποδοσφαιριστές του και τους κάνει "τούρμπο".
Απλά δείτε τα βίντεο που ακολουθούν...



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ 2 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



Συμμετοχή στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας  σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Επενδύουμε στην εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού για τη συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, η πρώτη σε βιομηχανία και η δεύτερη σε δασικές εκτάσεις με τη συμμετοχή στελεχών όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, η πρώτη άσκηση πραγματοποιήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία των Γιαννιτσών στη βιομηχανία ALTERRA A.Ε. και περιελάμβανε ένα σενάριο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο της βιομηχανίας, με ταυτόχρονη διαρροή αμμωνίας και διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου στο χώρου του μηχανοστασίου. Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν άμεση και άψογα οργανωμένη ενώ έδωσε στους παραβρισκόμενους μία πολύ απτή εικόνα των συνθηκών εκτάκτου ανάγκης που συνδέονται με βιομηχανικά ατυχήματα υψηλής επικινδυνότητας. Οι συμμετέχοντες κινήθηκαν με βάση τον σχεδιασμό και οι χρόνοι που είχαν τεθεί τηρήθηκαν με πολύ μεγάλη πιστότητα. 

Η δεύτερη άσκηση ήταν η προγραμματισμένη «ΠΥΡΣΟΣ 2015» ενόψει της θερινής περιόδου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Ήταν «επί χάρτου», χωρίς δηλαδή πραγματική κινητοποίηση των δυνάμεων, τα σενάρια τα οποία επεξεργάστηκαν όμως οι συμμετέχοντες ήταν βασισμένα σε υπαρκτούς κινδύνους για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σύμφωνα με εκτιμήσεις και προβλέψεις των οικείων πυροσβεστικών υπηρεσιών. Η Άσκηση κάλυψε περιστατικά στις τρεις επαρχίες της Πέλλας και περιλάμβανε ακόμη και ακραίες συνθήκες ετοιμότητας, όπως η οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμών.

Τα ασκούμενα επιτελεία είχαν πολύ καλή απόδοση και υπεύθυνη συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια των ασκήσεων ενώ, παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τεχνικές λεπτομέρειες που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν κατάλληλα σε αντίστοιχες πραγματικές συνθήκες.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την θετική ανταπόκρισή τους στην υλοποίηση των ασκήσεων και το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας που αποδείχθηκε ότι διαθέτουν. Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το εαρινό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τη συζήτηση των δράσεων πρόληψης από δασικές πυρκαγιές. 





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ



Αξιότιμοι Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. των Ποντιακών και Προσφυγικών Συλλόγων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησή μας στις 3 Απριλίου 2015, επικοινωνώ σήμερα μαζί σας για την έγκαιρη προετοιμασία και άρτια οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων με ημερομηνία εορτασμού την Κυριακή, 24 Μαΐου 2015 στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Προκειμένου να τιμήσουμε την μνήμη των προγόνων μας και ο εορτασμός να λάβει ένα ιστορικό και παλλαϊκό περιεχόμενο σας προσκαλώ να παρευρεθείτε σε νέα συνάντηση – συζήτηση για τη συνδιοργάνωση του περιεχομένου των επίσημων εκδηλώσεων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 και ώρα 13.00, στην αίθουσα συσκέψεων του 5ου ορόφου στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Σας παρακαλώ να προετοιμάσετε τις τελικές προτάσεις σας ώστε μέσα από τη συζήτηση να αποφασιστούν οι δράσεις και εκδηλώσεις που θα αποτελέσουν το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και αναμένω τη θετική και εποικοδομητική συμβολή σας στον επίσημο εορτασμό. 
 
Με εκτίμηση,
O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας & 
Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. 



Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

"ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ" - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΠΕΛΛΑΣ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση συζήτηση με θέμα 
“Παύση πληρωμών, Διαγραφή του χρέους οριστική Αυτή είναι η απάντηση η εργατική”

με ομιλητές τους:

Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
Θοδωρή Βουρεκά, Πρωτοβουλία Διαγραφή Χρέους Τώρα
Μπάμπη Κουρουνδή, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ- ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Επείγουσα συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον νέο Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Κύρκο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Ηλία Τσιαμήτρο για τα φλέγοντα προβλήματα στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών 
Άμεση η ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων 

 Τον νέο Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Κύρκο επισκέφτηκαν ο Βουλευτής Πέλλας  Γιάννης Σηφάκης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας Ηλίας Τσιαμήτρος και ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Θωμάς Μουμτζιδέλλης για να συζητήσουν την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία  Έδεσσας και Γιαννιτσών και την ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων που να ανακουφίζουν την κατάσταση. 
Στην διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες που μπορούν να αντιμετωπίσουν το επείγον του προβλήματος όπως η επαναφορά των γιατρών που έχουν αποσπαστεί από τα Νοσοκομεία του Νομού και εργάζονται σε άλλες περιοχές, η δυνατότητα συγκεκριμένοι γιατροί του ΠΕΔΥ να εφημερεύουν στα νοσοκομεία της Πέλλας και να πάρουν βαθμό στο ΕΣΥ. Σοβαρή ανακούφιση μπορεί να προκαλέσει η κατάργηση των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης που τον Δεκέμβριο του 2014  ψήφισε μέσα στον Νόμο 4316/14 διάταξη που επιβάλει οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών να μην υπερβαίνουν το 9% των τακτικών εφημεριών ανά Νοσοκομείο αντί της πρόβλεψης που ίσχυε νωρίτερα να μην υπερβαίνουν το 9% των τακτικών εφημεριών   ανά ΥΠΕ. Ακόμη η άμεση πρόσληψη επικουρικών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων ( αναισθησιολόγος και μικροβιολόγος στα Γιαννιτσά, παθολόγος και παιδιάτρου στην Έδεσσα). 
Μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει η άμεση πρόσληψη των ιατρών που ήταν έτοιμοι για πρόσληψη το 2010, η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί και το θέμα ήταν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 
Ο Κος Κύρκος ζήτησε από τον Κο Τσιαμήτρο να του προσκομίσει αναλυτικά στοιχεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα ΠΕΔΥ  καθώς και προτάσεις για την λύση των προβλημάτων. Δεσμεύτηκε να επιδιώξει την καλύτερη και ταχύτερη λύση στα κυριότερα από αυτά. 
Ανέφερε ότι η πληρωμή των καθυστερημένων εφημεριών στους γιατρούς και άλλους εργαζόμενους  των νοσοκομείων από το 2012 ως σήμερα θα γίνει αμέσως .
Ο Κος Τσιαμήτρος  δεσμεύτηκε για την άμεση προσκόμιση των στοιχείων καθώς και για έγγραφες συγκεκριμένες προτάσεις. 
Ο Θωμάς Μουμτζιδέλλης ανέλυσε τα προβλήματα των γιατρών και αναφέρθηκε την υποστελέχωση των Νοσοκομείων και στην έλλειψη εργαζόμενων και υλικών. 
Ο βουλευτής αφού έκανε έκκληση προς όλους να συνεργαστούν για να βρεθούν οι καλύτερες και ταχύτερες άμεσες λύσεις, δεσμεύτηκε να συζητήσει με τον Κο Υπουργό και τον Κο Αναπληρωτή Υπουργό για τα θέματα που προαναφέρθηκε ότι απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις ή κεντρικές αποφάσεις. 
Ακόμη δεσμεύτηκε για την διεκδίκηση άμεσης εξασφάλισης αξονικών τομογράφων και στα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας και για την ικανοποίηση της επείγουσας απαίτηση της κοινωνίας της Πέλλας για την μετεγκατάσταση της μονάδας  τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου της Έδεσσας από το υπόγειο σε ισόγειο χώρο που έχει υποδειχτεί. Συνεννοήθηκε με τον Κο Διοικητή της ΥΠΕ για την από κοινού επίσκεψη στην τεχνική υπηρεσία για την επανεξέταση του κόστους της μετεγκατάστασης του τεχνητού νεφρού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...