Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ 2 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΣυμμετοχή στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας  σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Επενδύουμε στην εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού για τη συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, η πρώτη σε βιομηχανία και η δεύτερη σε δασικές εκτάσεις με τη συμμετοχή στελεχών όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, η πρώτη άσκηση πραγματοποιήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία των Γιαννιτσών στη βιομηχανία ALTERRA A.Ε. και περιελάμβανε ένα σενάριο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο της βιομηχανίας, με ταυτόχρονη διαρροή αμμωνίας και διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου στο χώρου του μηχανοστασίου. Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν άμεση και άψογα οργανωμένη ενώ έδωσε στους παραβρισκόμενους μία πολύ απτή εικόνα των συνθηκών εκτάκτου ανάγκης που συνδέονται με βιομηχανικά ατυχήματα υψηλής επικινδυνότητας. Οι συμμετέχοντες κινήθηκαν με βάση τον σχεδιασμό και οι χρόνοι που είχαν τεθεί τηρήθηκαν με πολύ μεγάλη πιστότητα. 

Η δεύτερη άσκηση ήταν η προγραμματισμένη «ΠΥΡΣΟΣ 2015» ενόψει της θερινής περιόδου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Ήταν «επί χάρτου», χωρίς δηλαδή πραγματική κινητοποίηση των δυνάμεων, τα σενάρια τα οποία επεξεργάστηκαν όμως οι συμμετέχοντες ήταν βασισμένα σε υπαρκτούς κινδύνους για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σύμφωνα με εκτιμήσεις και προβλέψεις των οικείων πυροσβεστικών υπηρεσιών. Η Άσκηση κάλυψε περιστατικά στις τρεις επαρχίες της Πέλλας και περιλάμβανε ακόμη και ακραίες συνθήκες ετοιμότητας, όπως η οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμών.

Τα ασκούμενα επιτελεία είχαν πολύ καλή απόδοση και υπεύθυνη συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια των ασκήσεων ενώ, παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τεχνικές λεπτομέρειες που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν κατάλληλα σε αντίστοιχες πραγματικές συνθήκες.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την θετική ανταπόκρισή τους στην υλοποίηση των ασκήσεων και το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας που αποδείχθηκε ότι διαθέτουν. Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το εαρινό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τη συζήτηση των δράσεων πρόληψης από δασικές πυρκαγιές. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...