Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.


Ο «δεκάλογος» του νερού

Οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για το πολύτιμο δώρο της φύσης

ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ:"ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".




Παρά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται ζήτημα ένταξης των Σκοπίων χωρίς να ...
επιλυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας, ο ευρωβουλευτής της Ολλανδίας, Γιόχανες βαν Μπάαλεν φαίνεται πως επιχειρεί να λύσει «προσωπικά» το...

θέμα προχωρώντας σε πρωτοφανείς προκλητικές δηλώσεις!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΟΥΚ:ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ.



Vincent Van Gogh, Wheat field with Crows, 1890
 
Το έργο αυτό είναι από τα τελευταία, αν όχι το τελευταίο του Βικέντιου. Είναι κατά την γνώμη μου ένα τρανό παράδειγμα του το πώς μια αφηρημένη και εκφραστική πλαστική γλώσσα-γραφή, μέσα από μια απλή απεικόνιση, όπως πχ ενός τοπίου, μπορεί να μετουσιώσει μια δυσβάστακτη έννοια όπως το "τέλος που έρχεται". Το έργο παλεύει μεταξύ αγωνίας και στωικότητας.

21 ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!


Επιφανείς επιστήμονες υπογράφουν επιστολή όχι μόνο με ευχές αλλά και με προτάσεις

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ

1
Στο ξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Σκιάθο, μέσα στο δάσος και χωρίς ο αμαξιτός δρόμος να φτάνει στην πόρτα του, ανηφόρισαν μερικές ψυχές, ίσα που κόντευαν τις δυό δεκάδες.

ΓΕΡ. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΔΟΝΕΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΝΟΧΕΣ;

15
Ηδονές είναι όσα «ηδύνουν» και γλυκαίνουν τη ζωή μας και είναι διπλές καθώς και η φύση μας είναι διπλή. Όπως είμαστε σώμα και ψυχή και καθένας έχει τις αισθήσεις και τα μέλη του, έτσι και οι ηδονές ανήκουν και στα δύο μέρη. Είναι οι σωματικές ηδονές, που γίνονται αισθητές μέσω των μελών του σώματος. Είναι και οι πνευματικές, που ανήκουν στον ψυχικό και πνευματικό μας κόσμο.

ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!


 
Πριν από λίγους μήνες, η Κίνα έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου ενεργών κινητών. Μιλάμε, βέβαια, και για τα smartphones και για τα ταπεινά feature phones, αλλά όπως και να το κάνουμε το νούμερο προκαλεί δέος.

BBC:ΜΟΝΟ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ.


Image
Έρευνα του BBC που παραθέτει στοιχεία του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι η χώρα μας δέχεται αδίκως τα πυρά της Γερμανίας και των συμμάχων της σχετικά με τη μειωμένη... εργατικότητα των Ελλήνων.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.

Το βιβλίο του καθηγητή της Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, Ξενοφώντα Μουσά, με τίτλο «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων», το οποίο εκδόθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών το 2011, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνδυασμό με σχετική έκθεση.

ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.


Με εξαφάνιση κινδυνεύει το τσάι του βουνού
Εως και 5 τόνους εκτιμάται ότι μπορούν να αποψιλώσουν επιτήδειοι μέσα σε μια… καλή χρονιά

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟ.


Το απόσπασμα της συνέντευξης είναι από την εκπομπή Face to Face του BBC από το 1959. Όμως θα μπορούσε να είναι οποιασδήποτε εποχής, παρελθοντικής και μελλοντικής. Ο ιστορία του ανθρώπου είναι μια πάλη ενάντια στους περιορισμούς του, κι όμως οι ίδιοι περιορισμοί τον εμποδίζουν να εξελιχθεί: το μίσος, η ζήλια, η στενομυαλιά.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ Γ' ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

15Γιορτάζουμε σήμερα 25 Μαΐου, ημέρα της Γ' ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ας πούμε λίγα λόγια:
 
Η Τιμία Κεφαλή του Αγίου  Ιωάννου του Προδρόμου, ενώ ήταν κρυμμένη για πολλά χρόνια, "φάνηκε μέσα από τη γη και έλαμψε ως χρυσός" (όπως λέει και το Απολυτίκιο της ημέρας). Και ενώ στην αρχή βρισκόταν τοποθετημένη σε ειδική στάμνα, βρέθηκε μέσα σε αργυρό αγγείο και σε ιερό τόπο. Η εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του έγινε κατόπιν πληροφορίας, την οποία έδωσε κάποιος ιερέας από τα Κόμανα της Καππαδοκίας, ο οποίος είδε το ακριβές σημείο σε ιερό εφύπνιο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...