Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ "ΚΕΧΑΓΙΑΣ" : ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ


Αγαπητοί πελάτες,
Η γνώμη σας είναι πολύτιμη για εμάς.

Με γνώμονα τη βελτίωση των υπηρεσιών που καθημερινά σας παρέχουμε και τη γνώση των αναγκών σας

θα θέλαμε να αφιερώσετε 5 λεπτά από τον χρόνο σας και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στο link.
Πατήστε  εδώ!
Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε μέχρι την Παρασκευή 06/11/2015.   ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ "ΚΕΧΑΓΙΑΣ"
                 Ταγμ. Χαϊλη 12
                Αριδαία Πέλλας
Τηλ: 2384021310 - Fax: 2384022850

Διεύθυνση
Ταγματάρχη Χαϊλή 12, 58400 Aridea, Pella, Greece

Ημερομηνία έναρξης
Άνοιξε, 14 Ιουνίου 1974
Ωράριο λειτουργίας
Δευ:
8:30 π.μ.-2:30 μ.μ.
Τρι:
8:30 π.μ.-2:30 μ.μ.
6:00 μ.μ.-9:00 μ.μ.
Τετ:
8:30 π.μ.-2:30 μ.μ.
Πεμ-Παρ:
8:30 π.μ.-2:30 μ.μ.
6:00 μ.μ.-9:00 μ.μ.
Σαβ:
8:30 π.μ.-2:30 μ.μ.

Σύντομη περιγραφή
ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ
Γενικές πληροφορίες
Εδώ και 38 χρόνια είμαστε δίπλα σας σε κάθε Ασφαλιστική ανάγκη.
Με στόχο την ικανοποίηση της κάθε σας ανάγκης, συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρίες της αγοράς για να σας προσφέρουμε το κατάλληλο προϊόν, στην καλύτερη τιμή.
Διαθέτοντας οργάνωση, εμπειρία και εκπαιδευμένο προσωπικό έχουμε καταφέρει να βλέπουμε την ανάγκη του κάθε πελάτη σαν ξεχωριστή, να προτείνουμε το πλέον κατάλληλο προϊόν γι αυτόν και να είμαστε συνεχώς μαζί του...
Τηλέφωνο
2384022850
Email
kehagias@loutrapozar.grΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"


1. Ο ΜΧΣ Προμάχων " Οι Πρόμαχοι " ανακοινώνει ότι από Δευτέρα 2 Νοέμβριου 2015 ξεκινούν τα μαθήματα παραδοσιακού πλεξίματος. Οι μέρες λειτουργίας του τμήματος θα είναι Δευτέρα και Τρίτη τις ώρες 18:00 με 20:00 στα γραφεία του συλλόγου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 2384075175 (ώρες λειτουργίας του τμήματος).


2. Ο ΜΧΣ Προμάχων "Οι Πρόμαχοι" ανακοινώνει ότι από Δευτέρα 2 Νοέμβριου 2015 ξεκινούν τα μαθήματα χορού τα δυο τελευταία τμήματα του συλλόγου , των γυναικών και των αρχαρίων. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 6974625062
Πρόγραμμα:
Γυναίκειο τμήμα : 20:30 - 21:30
Τμήμα Αρχαρίων : 21:30 - 22:30

ΠΑΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ


12 Νοέμβρη Απεργούμε!
Όλοι μια γροθιά!
Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.


Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί! Κανένας άνεργος μόνος του! Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα, για να διεκδικήσουμε τις συνθήκες ζωής που μας αξίζουν! Για να ανταμειφθεί ο κόπος και ο ιδρώτας μας! Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να κατακτήσουμε για τα παιδιά μας έναν άλλο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση!

Οι συνάδελφοι στον κλάδο του εμπορίου βιώνουν καθημερινά την βαρβαρότητα των νέων αντεργατικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ "Καρφούρ" και στο νομό μας, έρχονται  πλέον καθημερινά αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση της εργασίας τους, το κλείσιμο τμημάτων ή και καταστημάτων, με απολύσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο βιώνουν καθημερινά τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Η ανεργία δεν ανακόπτεται και η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, για βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, παραπέρα συρρίκνωση της πρόνοιας, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, την νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων με συρρίκνωση ή και κατάργηση των αποζημιώσεων. Στον κλάδο μας όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με την μείωση των μισθών και με την κατάργηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η 1η Νοέμβρη είναι μέρα απεργίας για τους εμποροϋπαλλήλους, για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην Κυριακή αργία. Κόντρα στα μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης, αλλά και με ανοιχτό μέτωπο απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
·       Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  8 Κυριακές το χρόνο.
·       Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα   καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
·       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·       Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζομένων στα προ της μείωσης επίπεδα.
·       Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο!
·       Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
·       Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·       Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
·       Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.


Κεφάλαιο ΕΕ Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!Να δώσουμε τώρα την δική μας απάντηση στα σχέδιά τους! Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Νεκρώνουμε τα πάντα!


·       Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
·       Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
·       Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
·        Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων!
·       Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
·       Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς   συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
·       Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων!
·       Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.


Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μία διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!


Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους χώρους δουλειάς μας και στις γειτονιές μας. Είναι το δικό μας όπλο. Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας. Συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία, για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των λίγων. Για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για κάλυψη των αναγκών των πολλών.
Εργατιά μπροστά! Τώρα μια γροθιά

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑΟ εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Π.Ε. Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Τιμούμε τους ήρωες και αγωνιστές του έπους του ‘40


Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Σηφάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Χρήστος Καρυώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Θεολόγος Τζουμαΐλης, ο Αν. Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Έδεσσας κα. Μαρία Βλάχου-Κατσάρα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με τη χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Ζέρζη.

Ο κ. Ζέρζης αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του έπους του ‘40, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων, στα χρόνια της κατοχής και αντίστασης. Κλείνοντας τόνισε ότι η ψυχή των Ελλήνων παραμένει αδούλωτη ενώ μέσα από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην Πέλλα, έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, δημιουργώντας και πάλι συνθήκες για πρόοδο και ευημερία.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και Εθνικός Ύμνος. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών σχολείων και επαγγελματικών σχολών, προσκόπων-οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.


Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Εμπνεόμαστε από τους αγώνες και θυσίες των αγωνιστών και ηρώων του έπους του ‘40. Οι Έλληνες γνωρίζουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται. Διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με σαρωτικές κοινωνικο-οικονομικές και πολιτικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο. Χρειάζεται να αποδεικνύουμε την αγάπη μας προς την πατρίδα καθημερινά και να παραμένουμε σε ετοιμότητα για νέους αγώνες στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας και με ορίζοντα την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και ευημερία».
STOP ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΥΡΟΕΙΔΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣΗSTOP   στην γυροειδή αλωπεκία, (αυτοάνοσο νόσημα που  προσβάλλει το τριχωτό της κεφαλής αλλά και το υπόλοιπο σώμα) , βάζουν Έλληνες γιατροί   με την θεραπεία  αυτόλογου πλάσματος αίματος  του ασθενούς(μεσοθεραπεία PRP).
Τα αποτελέσματα από την χρήση της θεραπείας για την γυροειδή αλωπεκία στην  κλινική Cosmetic   Derma    Medicineπαρουσίασε η διαπρεπής δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, με την επιστημονική της ομάδα ,στο 24ο Πανευρωπαϊκό Δερματολογικό Συνέδριο, που έγινε 7-11 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη.
 «Η χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP( πλάσμα αίματος)  όχι μόνο βάζει stopστην γυροειδή αλωπεκία , αλλά βοηθά καταλυτικά στην πλήρη επανάκτηση των μαλλιών»αναφέρει  η Δρ Αμαλία Τσιατούρα και προσθέτει: «Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, ξεχωρίζει για τον μη επεμβατικό χαρακτήρα της και χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση διαφόρων μορφών τριχόπτωσης, αλλά και στην ανάπλαση του δέρματος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα αποτελέσματα από τη χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRPστην  κλινική Cosmetic    Derma     Medicine  είναι θεαματικά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 15χρόνου σήμερα μαθητή με γυροειδή αλωπεκία ο οποίος υποβλήθηκε σε   θεραπεία 6 συνεδριών, μία ανά 2 μήνες. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας έγινε επανάκτηση των μαλλιών στο κεφάλι  και  των φρυδιών.
«Ο μαθητής ήρθε στην κλινική μας με  σχεδόν ολική γυροειδή αλωπεκία της τάξης του 80%, αλλά και πεσμένη ψυχολογία καθώς είχαν αποτύχει όλες οι μέχρι τότε θεραπείες που είχε κάνει» τονίζει  η Δρ Τσιατούρα και συνεχίζει.

«Μετά την ολοκλήρωση των 6 συνεδριών  το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αφού υπήρξε σχεδόν πλήρης επανάκτηση των μαλλιών και των φρυδιών. Το θεαματικό αποτέλεσμα της θεραπείας συνέβαλε καθοριστικά στην ψυχολογική του ανάταση και σήμερα συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, χωρίς τα περίεργα βλέμματα και ενίοτε πειράγματα των συμμαθητών του».

 
    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ  ΑΥΤΟΛΟΓΗΣ  ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 
Η  θεραπεία βασίζεται στο αίμα του ίδιου του ασθενή και εφαρμόζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής . Αρχικά γίνεται αιμοληψία  και στη συνέχεια επεξεργασία του αίματος για να γίνει διαχωρισμός του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος. Ακολουθεί ενεργοποίηση του πλάσματος με ιόντα ασβεστίου και το ενεργοποιημένο πλάσμα εγχέεται στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή μεσοθεραπείας.
Τα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRPείναι σημαντικά καθώς:
 • Ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων και οδηγεί σε επανεμφάνιση των τριχών
 • Αυξάνει το μέγεθος της διαμέτρου της τρίχας
 • Επιμηκύνει το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας (αναγενής φάση) με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην πέφτουν πρόωρα
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRPεφαρμόζεται και ως συντηρητική μέθοδος σε περιπτώσεις ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας καθώς και έπειτα από μεταμόσχευση μαλλιών, ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών και την επούλωση.

                       ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ    ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Η γυροειδής αλωπεκία είναι αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει το 1-2% του πληθυσμού. Τα δύο φύλα προσβάλλονται με την ίδια συχνότητα, ενώ συνηθέστερη είναι η εμφάνιση της γυροειδούς αλωπεκίας σε παιδιά και εφήβους.
 Η αυτοάνοση αιτιολογία της γυροειδούς αλωπεκίας ενισχύεται  και από τη συνύπαρξή της με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως λεύκη, θυρεοειδίτιδα Hashimoto, νόσος του Adison, αυτοάνοση πολυενδοκρινοπάθεια. Επίσης συχνά η γυροειδής αλωπεκία συνυπάρχει με ατοπική δερματίτιδα και σύνδρομο Down.
Η  γυροειδής αλωπεκία εμφανίζεται με τις παρακάτω μορφές και σχήματα:
 • Περιγεγραμμένη ,περιορίζεται συνήθως σε μία αποψιλωτική πλάκα  στο κεφάλι σχήματος στρογγυλού ή οβάλ
 • Εντοπισμένηκατά πλάκες, με μία ή περισσότερες πλάκες στο κεφάλι ή στο σώμα
 • Οφίαση, εμφανίζεται στην ινιακή χώρα με έκταση από το ένα αυτί στο άλλο
 • Ολική , με  απώλεια των μαλλιών στο κεφάλι
 • Καθολική μεαποτρίχωση όλου του σώματος
 • Διάχυτη,  συνηθέστερη στα άτομα που ήδη πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία.
Η ολική και  η καθολική  είναι σπάνιες μορφές, καθώς αντιπροσωπεύουν το 1-2 % όλων των μορφών γυροειδούς αλωπεκίας.
Παρόλη την αυτοάνοση φύση της γυροειδούς αλωπεκίας , αρκετοί   είναι οι  παράγοντες  που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της όπως:
 • το μακροχρόνιο ή αιφνίδιο έντονο ψυχολογικό stress ή σωματικό stress,
 • ο πυρετός,
 •  η φλεγμονή,
 • τα κακοήθη νοσήματα.
Επίσης η εμφάνιση της γυροειδούς αλωπεκίας μπορεί να πυροδοτηθεί από τοπικό τραυματισμό, ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη, κύηση, ορμονικές διαταραχές, χημικές ουσίες, αλλεργικές αντιδράσεις και εποχιακές μεταβολές.
Την εργασία, που παρουσιάστηκε στο 24ο Πανευρωπαϊκό Δερματολογικό Συνέδριο, υπογράφουν οι δερματολόγοι Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Σεβαστή Αφαντενού και οι γιατροί Δήμητρα Ζαφειράτου και Γεωργία Καράμπα.

www.cosmeticdermamedicine.gr   Τηλ.2106980451 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...