Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ


12 Νοέμβρη Απεργούμε!
Όλοι μια γροθιά!
Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.


Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί! Κανένας άνεργος μόνος του! Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα, για να διεκδικήσουμε τις συνθήκες ζωής που μας αξίζουν! Για να ανταμειφθεί ο κόπος και ο ιδρώτας μας! Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να κατακτήσουμε για τα παιδιά μας έναν άλλο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση!

Οι συνάδελφοι στον κλάδο του εμπορίου βιώνουν καθημερινά την βαρβαρότητα των νέων αντεργατικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ "Καρφούρ" και στο νομό μας, έρχονται  πλέον καθημερινά αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση της εργασίας τους, το κλείσιμο τμημάτων ή και καταστημάτων, με απολύσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο βιώνουν καθημερινά τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Η ανεργία δεν ανακόπτεται και η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, για βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, παραπέρα συρρίκνωση της πρόνοιας, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, την νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων με συρρίκνωση ή και κατάργηση των αποζημιώσεων. Στον κλάδο μας όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με την μείωση των μισθών και με την κατάργηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η 1η Νοέμβρη είναι μέρα απεργίας για τους εμποροϋπαλλήλους, για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην Κυριακή αργία. Κόντρα στα μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης, αλλά και με ανοιχτό μέτωπο απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
·       Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  8 Κυριακές το χρόνο.
·       Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα   καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
·       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·       Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζομένων στα προ της μείωσης επίπεδα.
·       Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο!
·       Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
·       Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·       Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
·       Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.


Κεφάλαιο ΕΕ Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!



Να δώσουμε τώρα την δική μας απάντηση στα σχέδιά τους! Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Νεκρώνουμε τα πάντα!


·       Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
·       Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
·       Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
·        Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων!
·       Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
·       Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς   συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
·       Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων!
·       Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.


Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μία διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!


Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους χώρους δουλειάς μας και στις γειτονιές μας. Είναι το δικό μας όπλο. Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας. Συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία, για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των λίγων. Για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για κάλυψη των αναγκών των πολλών.




Εργατιά μπροστά! Τώρα μια γροθιά

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...