Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ



Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Π.Ε. Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Τιμούμε τους ήρωες και αγωνιστές του έπους του ‘40


Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Σηφάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Χρήστος Καρυώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Θεολόγος Τζουμαΐλης, ο Αν. Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Έδεσσας κα. Μαρία Βλάχου-Κατσάρα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με τη χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Ζέρζη.

Ο κ. Ζέρζης αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του έπους του ‘40, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων, στα χρόνια της κατοχής και αντίστασης. Κλείνοντας τόνισε ότι η ψυχή των Ελλήνων παραμένει αδούλωτη ενώ μέσα από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην Πέλλα, έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, δημιουργώντας και πάλι συνθήκες για πρόοδο και ευημερία.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και Εθνικός Ύμνος. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών σχολείων και επαγγελματικών σχολών, προσκόπων-οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.


Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Εμπνεόμαστε από τους αγώνες και θυσίες των αγωνιστών και ηρώων του έπους του ‘40. Οι Έλληνες γνωρίζουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται. Διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με σαρωτικές κοινωνικο-οικονομικές και πολιτικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο. Χρειάζεται να αποδεικνύουμε την αγάπη μας προς την πατρίδα καθημερινά και να παραμένουμε σε ετοιμότητα για νέους αγώνες στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας και με ορίζοντα την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και ευημερία».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...