Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ-ΡΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΞΙΦΙΑΝΗΣ-ΑΛΩΡΟΥ.


Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Αλμωπίας, έχοντας υπόψη του :

 1.Την παρ.1 της Εγκυκλίου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, με αρ.πρωτ. 606/148/12934-2.9.2011 σύμφωνα με την οποία: “Από 1.9.2011 το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, φορέας υποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ορίσθηκε ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών, που είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους αναδόχους
καθαριστές/καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού στις σχολικές μονάδες της Α/βαθμιας ή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις

2. Το άρθρο 6 του Ν. 4076/2012 (ΦΕΚ Α΄159/2012), η περιπτ. γ΄ της παραγράφου 1 του Ν. 3870/2010(Α΄138), όπως είχε αντικατασταθεί

3. Την με αριθμ. 98301/ΔΕ4/1-9-2011 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: “Ορισμός του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας ως αρμόδιου φορέα για τη σύναψη των συμβάσεων Μίσθωσης έργου με καθαριστές /στριες και συνεργεία καθαρισμού στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας σε όλη τη χώρα”.

4.Την με αριθμ. 98687/Δ4/2-9-2011 Κοινή Απόφαση Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: “Τρόπος διαχείρισης χρηματοδοτήσεων με αναδόχους καθαριστές/ καθαρίστριες και συνεργεία καθαρισμού στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας σε όλη τη χώρα”.

5 Την εισήγηση του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Ξιφιανής-Αλώρου, Αριθ.Πρωτ.  237/5-12-2011 και  152/2-10-2012 και προϊσταμένης του Νηπ/γείου Αλώρου Αριθ.Πρωτ 23/28-9-2012 για την άμεση ανάγκη πρόσληψης καθαριστή ή καθαρίστριας λόγω συνταξιοδότησης της  καθαρίστριας ΙΔΑΧ .

6.Την με αριθμ.28/07-09-2012 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ
                                     
                                         
                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ
 
    Ότι η  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ θα προβεί στην  πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου με 1 καθαριστή / καθαρίστρια για το σχολικό έτος 2012-2013 για την κάλυψη των αναγκών του  Δημοτικού σχολείου Ξιφιανής –Αλώρου και συγκεκριμένα του διδακτηρίου Αλώρου και νηπιαγωγείου Αλώρου,Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας, μετά από εισήγηση των Διευθυντών για την άμεση ανάγκη πρόσληψης καθαριστή ή καθαρίστριας λόγω συνταξιοδότησης των υπηρετούντων για το Χρονικό διάστημα από την ημερομηνία Σύμβασης έως 30-06-2013.
Ο ανάδοχος αναλαμβάνει τον καθαρισμό των αιθουσών διδασκαλίας, των γραφείων, του προαυλίου καθώς και όλων των κοινόχρηστων χώρων του σχολείου σε καθημερινή βάση.
Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να πληρούν κατ' ελάχιστο τις εξής προϋποθέσεις:
1. Να είναι Έλληνες Πολίτες η να έχουν την ελληνική υπηκοότητα και έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2. Να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους.
3. Το συνολικό ετήσιο εισόδημά τους, από διάφορες πηγές να μην υπερβαίνει το 50% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος του ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
4. Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Τοπικού Διαμερίσματος Αλώρου του Δήμου Αλμωπίας στον οποίο εδρεύει το σχολικό συγκρότημα. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί υποψήφιος/α που να είναι δημότης και μόνιμος κάτοικος του Τοπικού Διαμερίσματος Αλώρου θα επιλεγεί υποψήφιος/α που είναι δημότης του Δήμου Αλμωπίας.
5. Να μην έχει συνάψει σύμβαση με άλλη Σχολική Μονάδα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
6. Να μην έχει καταδικαστεί και να μην είναι φυγόποινος/η για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα.
7. Να είναι άνεργος/η για τουλάχιστον 12 μήνες. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί υποψήφιος / α άνεργος/η θα επιλεγεί υποψήφιος που δεν πληροί το συγκεκριμένο κριτήριο.

Οι υποψήφιοι/ες κατατάσσονται με σειρά προτεραιότητας ως εξής:

1. Προηγούνται οι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Τοπικού Διαμερίσματος Αλώρου του Δήμου Αλμωπίας στον οποίο εδρεύει το σχολικό συγκρότημα.

2.  Έπονται οι άνεργοι υποψήφιοι οι οποίοι είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και μεταξύ αυτών, εκείνοι που έχουν περισσότερα τέκνα εν ζωή (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι), ανεξάρτητα εάν είναι ανήλικα ή ενήλικα και μεταξύ αυτών εκείνοι που έχουν τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

3. Έπονται οι άνεργοι υποψήφιοι με 4 τέκνα και άνω και ακολουθούν οι υποψήφιοι με τρία τέκνα. Υποψήφιος γονέας τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, προηγείται όλων των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο ανεξάρτητα εάν το εισόδημά του υπερτερεί των λοιπών συνυποψηφίων του.

4. Τέλος κατατάσσονται όλοι οι υποψήφιοι σύμφωνα με τον αριθμό των τέκνων τους και το εισόδημά τους.

Η κατάταξη των υποψηφίων θα επικυρωθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση ενώπιον του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, των Διευθυντών του Σχολικού συγκροτήματος και των ενδιαφερομένων

                ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Αίτηση
2. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας έτους 2011. Σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση θα κατατεθεί σχετική βεβαίωση της οικείας Οικονομικής Εφορίας.
4. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
6. Για τους γονείς με τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, Πιστοποιητικό της Υγειονομικής Επιτροπής του Ασφαλιστικού Φορέα τους.
7. Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία να δηλώνεται α) η φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων β) ότι δεν έχουν καταδικαστεί και ότι δεν είναι φυγόποινοι ή φυγόδικοι για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα γ) ότι δεν έχουν συνάψει Σύμβαση με άλλη Σχολική Μονάδα.
8. Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ για την απόδειξη της ανεργίας.
9. Κάθε άλλο σχετικό έγγραφο που θα βοηθήσει στην πρόσληψη
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν αυτοπροσώπως, στη Γραμματεία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  Αλμωπίας που στεγάζεται στην Αριδαία Πλατεία Αγγελή Γάτσου Δημαρχείο , από 03-10-2012 έως 10-10-2012 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Αρμόδιος υπάλληλος κ. Αναστασιάδης Δημήτριος τηλ.2384350207.
.Ο υποψήφιος/α που θα επιλεγεί θα υπογράψει σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως και την 30-06-2013 και η αμοιβή του/της (συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών) θα καταβάλλεται από την Σχολική Επιτροπή, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ' αριθμ. 2/18254/0022/3-4-2008 (ΦΕΚ 672/Β17-4-2008) Κοινής Απόφασης Υπουργών Οικονομίας Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Πληρωμή θα γίνεται όταν κατατίθενται τα χρήματα από τον αρμόδιο φορέα το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Οι Αποδοχές τους υπολογίζονται βάσει των αιθουσών. Για το  Δημοτικό σχολείο Ξιφιανής –Αλώρου και συγκεκριμένα το διδακτήριο Αλώρου 2 αίθουσες κλασικό και νηπιαγωγείο Αλώρου  1 αίθουσα κλασικό.
Περίληψη της παρούσας να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στη είσοδο του Σχολικού Συγκροτήματος , στο κτίριο του Δήμου και στο Τοπικό Διαμέρισμα  Αλώρου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


 Η Νομαρχιακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία  της Αριδαίας  ενάντια στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, τον νέο αντεργατικό προϋπολογισμό την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις  7.30’ το απόγευμα .
          Καλούμε την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να δώσουν αποφασιστική απάντηση, συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μονοπωλίων.
          Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.  Η φιλολαϊκή λύση για το λαό περνάει μέσα από την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των αντιλαϊκών νόμων, με την μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ΕΕ που γεννάει μνημόνια, με τη  Λαϊκή Εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
          Ο λαός μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη νίκη του, να βάλλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις.

Όλοι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ !

·       ΑΡΙΔΑΙΑ στις 7.30’ μ.μ. στη Κεντρική Πλατεία

 

                                                                                        ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΕΛΛΑΣ  

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ.ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ....



Ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη χρήσης του ηλεκτρονικού πίνακα της Τούμπας
αποφάσισε στο ημίχρονο του ντέρμπι ΠΑΟΚ- Άρη να γράψει το γνωστό σύνθημα του....
Κλάους «σεξ και βία», στον πίνακα του γηπέδου.
Το περιστατικό αντιλήφθηκαν λίγοι, ωστόσο όπως αναφέρει το thestival.gr, μετά από αυτή την κίνηση, απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν να απομακρύνει τον συγκεκριμένο υπάλληλο.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ:
«Το προκλητικό σχόλιο του ποδοσφαιριστή Αθανασιάδη -απ’ ό,τι φαίνεται- βρήκε υποστηρικτές ανάμεσα στους υπευθύνους διεξαγωγής του παιχνιδιού από την γηπεδούχο ΠΑΕ, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου αναγράφηκε το συγκεκριμένο σλόγκαν.
Η αμεσότητα του συγκεκριμένου σλόγκαν ήρθε να επιβεβαιωθεί και στη φυσούνα, όπου οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, Παπαστεριανός και Νταμαρλής, δέχτηκαν άνανδρη επίθεση και χτυπήθηκαν από ανθρώπους της ασφάλειας της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ καταδικάζει τις παραπάνω ακραίες συμπεριφορές και περιμένει την αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς και την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ»
Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει με το σχόλιο: «Σεβόμενοι την μνήμη των αδικοχαμένων οπαδών στα Τέμπη, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ παρέδωσε στεφάνι, το οποίο για άγνωστο λόγο δεν κατατέθηκε ποτέ».





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΠΙΑΤΑ.


Απίστευτη λύση που πολλοί ίσως ήδη να γνωρίζετε. Τα άπλυτα πιάτα είναι πλέον παρελθόν.









Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε, ότι το πλαστικό της σακούλας όσον αφορά το περιβάλλον μας είναι σκέτη καταστροφή.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

" Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΗ...."

Μια φωνή από το παρελθόν που δεν ακούστηκε εγκαίρως


Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει παρά την ύπαρξη αφρόνων μεταξύ των πολιτών του. Μπορεί να επιζήσει ακόμη και παρά την ύπαρξη υπερφιλόδοξων στο έδαφός του.
Αλλά ένα έθνος δεν μπορεί να επιζήσει όταν συντελείται προδοσία στο εσωτερικό του.

Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο απειλητικός, αφού είναι αναγνωρίσιμος και κρατάει στα χέρια τη σημαία του, χωρίς να την κρύβει.
Αντίθετα, ο προδότης κινείται ελεύθερα ανάμεσα σε όλους όσους βρίσκονται εντός των τειχών.
Οι ύπουλοι ψίθυροί του ακούγονται σαν θρόισμα φύλλων που σκορπά ο άνεμος από τα ταπεινά σοκάκια μέχρι τις αίθουσες των κυβερνητικών κτιρίων.
Ο προδότης δεν μοιάζει με προδότης.
Μιλάει με γλώσσα οικεία προς τα θύματά του.
"Ενδύεται" την έκφραση του προσώπου τους και αναπαράγει τα επιχειρήματά τους.
Εκμεταλλεύεται ό,τι μικροπρεπές φωλιάζει βαθιά στην ψυχή όλων των ανθρώπων.
Διαβρώνει σε σημείο αποσύνθεσης την ψυχή ενός έθνους.
Εργάζεται μυστικά και μέσα στην ανωνυμία, στα σκοτεινά, για να υπονομεύσει τα θεμέλια της πολιτείας του, κάνοντας τους στυλοβάτες της να τρίζουν.

Μολύνει το πολιτικό σώμα της χώρας του, έτσι ώστε να του αφαιρέσει τη δυνατότητα κάθε μορφής αντίστασης.
Από έναν δολοφόνο έχει λιγότερα να φοβάται κανείς.
Ο προδότης είναι η αληθινή μάστιγα".

ΜΑΡΚΟΣ ΤΟΥΛΙΟΣ ΚΙΚΕΡΩΝΑΣ,
(διαβλέποντας τον εμφύλιο που προκάλεσε η τριανδρία στη Ρώμη).

ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ...


Son Ofeon



" Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟ ΤΡΟΛ ΜΟΥ".


Magnify Image
 “Με έδιωξε από το Twitter, χάκαρε τη σελίδα μου στο Facebook, κακοποίησε και τρομοκράτησε την οικογένειά μου. Ωστόσο το μεγαλύτερο σοκ ήρθε όταν έμαθα ποιός είναι.»

Από τη Guardian. Μετάφραση: Λένα Φουτσιτζή

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2009. Ήμουν στο Twitter για πάνω από δύο χρόνια, έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό το Μάιο του 2007, και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Κάποια στιγμή κάποιος φαινομενικά αβλαβής μου έκανε follow και εγώ έκανα follow back. Μέσα σε δέκα λεπτά είχα λάβει προσωπικό μήνυμα (DM) που ήταν το εξής: “βρωμερό γαμημένο εβραϊκό κάθαρμα". Μπλόκαρα τον λογαριασμό και τον ανέφερα ως spam. Την επόμενη εβδομάδα συνέβη ξανά με τον ίδιο τρόπο. Ένας νέος follower, έκανα follow back, έλαβα μια σειρά από υβριστικά DM, τον μπλόκαρα, τον ανέφερα ως spam. Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Μερικές φορές δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Ένας καθημερινός κύκλος αποκλεισμού και αναφορών, όλα τα μηνύματα γεμάτα από λεκτική βία. Έτσι κλείδωσα τον λογαριασμό μου και το πρόβλημα για λίγο απομακρύνθηκε. Δεν είχα πια προβλήματα στο Twitter αλλά χακαρίστηκε ο λογαριασμός μου στο Facebook, το blog μου γέμισε spam και το inbox  του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλημμύρισε με υβριστικά και αηδιαστικό σχόλια και εικόνες. Εικόνες από πτώματα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαμελισμένα σώματα.

Και πάλι, τα πράγματα ησύχασαν για μερικές εβδομάδες. Χαλάρωσα. Νόμιζα ότι κουράστηκαν επειδή τελικά δεν μπόρεσαν να με κάνουν να αντιδράσω. Τεράστιο λάθος.

Δεν το αναφέρω στη γυναίκα μου. Δεν έβλεπα το λόγο να την ανησυχήσω. Στη συνέχεια όμως μπήκε στο Twitter για να δει τι είναι και άρχισε να της αρέσει. Δεν ήταν αμέσως προφανές σε τρίτους αν ήταν άνδρας ή γυναίκα. Έκανε το λάθος, όμως, να αλλάξει την περιγραφή του προφίλ της σε «Αυτή που υποφέρει ως γυναίκα του @LeoTraynor". Δεν ήταν καλή ιδέα. Έλαβε το εξής DM: «Ο άντρας σου είναι ένα απόβρασμα. Είναι ένα σάπιο κάθαρμα και είσαι μια πόρνη.» Εκείνη γέλασε και το αγνόησε. Μπλόκαρε το λογαριασμό, ανέφερε το πρόβλημα και η ιστορία ξανάρχισε. Σταματήσαμε να αποδεχόμαστε νέους followers αλλά μια μέρα η γυναίκα μου δέχτηκε τέτοιο βίαιο χείμαρρο από βρισιές και απειλές μέσω DM και στο δημόσιο timeline που από τότε δεν έχει ξαναμπεί στο Twitter - το οποίο είναι πραγματικά κρίμα γιατί έχει πολλά να μοιραστεί και είναι πιο ενδιαφέρουσα από μένα.

Ο κόσμος με ρωτούσε συνέχεια, «Γιατί; Γιατί να τα βάζουν μαζί σας;» Δεν μπορούσα να τους απαντήσω κάτι, εκτός από το ότι θα είναι κάποιοι τυχαίοι ηλίθιοι που δεν εκτιμούν τις πολιτικές μου απόψεις ή την καταγωγή μου. Ή ακόμα και κάποιος που δε μπορεί να λύσει τα αινιγματικά μου σταυρόλεξα!

Το όλο θέμα κλιμακώθηκε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2012. Μια μέρα όμως συνέβη κάτι που πραγματικά με φόβισε. Δεν τρομάζω εύκολα, αλλά αυτό ήταν χυδαίο.

Έλαβα ένα δέμα στη διεύθυνση κατοικίας μου. Τίποτα ασυνήθιστο – λαμβάνω πολλά. Όταν το άνοιξα είδα ένα τάπερ γεμάτο με στάχτες. Το συνοδευτικό του σημείωμα έλεγε «Πες γεια στους συγγενείς σου από το Άουσβιτς.» Αρρώστησα.

Είχα πετρώσει. Είχαν τη διεύθυνσή μου. Το αναφέραμε στις Αρχές και ελπίζαμε για το καλύτερο.

Δύο ημέρες αργότερα άνοιξα την πόρτα μου και βρήκα ένα σωρό από ξερά άνθη με ένα σημείωμα με το παλιό όνομα Twitter της γυναίκας μου. Το ίδιο βράδι έλαβα ένα DM “μια μέρα θα γυρίσεις σπίτι και ο λαιμός της γυναίκας σου θα είναι κομμένος και ο γιος σου θα έχει εξαφανιστεί.»

Πήγα πάλι στις αρχές, αλλά εκτός του ότι ήταν ευγενικοί και συμπαθητικοί, δεν φάνηκε να ξέρουν τι θα μπορούσε να γίνει.

Για εβδομάδες έχασα τον ύπνο μου. Άκουγα θορύβους, άνοιγα την πόρτα κάθε μέρα με τρόμο. Προσπαθώντας να διατηρήσω μια επίφαση ομαλότητας για να μην αφήσω τη γυναίκα μου και το γιο μου να καταλάβουν ότι εσωτερικά πέθαινα. Τρομοκρατημένος με την ιδέα ότι μπορεί να ήταν σε κίνδυνο επειδή έχω μεγάλο στόμα ή εξαιτίας της καταγωγής μου.

Και μετά, η τελευταία σταγόνα. Ένα tweet, στο δημόσιο timeline αυτή τη φορά. «Ελπίζω να πεθάνεις ουρλιάζοντας, αλλά όχι πριν με δεις να κατουράω τη γυναίκα σου.»

Έκλεισα το λογαριασμό μου αμέσως και ορκίστηκα ότι δε θα γυρίσω ποτέ, παρά τους φίλους που έχω εκεί.

Έκανα σαφές ότι θα κυνηγήσω το troll ή τα trolls και ότι θα αναλάβω δράση. Αυτό που δεν είπα όμως ήταν ότι είχα ξεκινήσει την καταδίωξη πριν από εβδομάδες και είχα μια ιδέα για το πού, αν όχι ποιος ήταν.

Τον Ιούλιο με προσέγγισε ένας φίλος που είναι ιδιοφυία σε IT και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Είπε ότι θα μπορούσε να εντοπίσει τους χάκερ και τα trolls με απόλυτα νόμιμη τεχνολογία, η οποία θα οδηγούσε στις IP τους. Δέχτηκα. Τότε άρχισα να ρίχνω δολώματα. Ήμουν σκόπιμα πιο προκλητικός από πριν.

Πριν διακόψω τον λογαριασμό στο Twitter, κάλεσα τον κόσμο να επικοινωνήσει μαζί μου στο Google+, στο μπλογκ μου και στο Facebook. Χαίρομαι που πολλοί από τους υπέροχους φίλους μου το έκαναν. Είμαι επίσης ευτυχής που το έκανε και το troll μου.

Αποκαλύφθηκε ότι η κατάχρηση είχε προέλθει από τρεις ξεχωριστές διευθύνσεις IP σε διάφορες γωνιές της Ιρλανδίας. Δύο από αυτές ήταν από δημόσια Wi-Fi, αλλά η τρίτη… Η τρίτη θέση ήταν η ενδιαφέρουσα.

Η τρίτη θέση ήταν το σπίτι ενός φίλου.

Το troll ήταν ο γιος του. O 17χρονος γιος του.

Ήμουν αποσβολωμένος.

Μίλησα με το φίλο μου σε βάθος. Μου είπε πως ο γιος του ήταν πάντα κολλημένος στο laptop, tablet ή το smartphone του. Πώς δε μπορούσε να παρακολουθήσει μια τηλεοπτική εκπομπή χωρίς να τουιτάρει γι’ αυτή ταυτόχρονα. Και ότι είχε απορροφηθεί από σάιτ με θεωρίες συνομωσίας. Σιγουρεύτηκα ότι και οι άλλες δύο διευθύνσεις IP είχαν χρησιμοποιηθεί από τον γιο του.

Ήταν τρομοκρατημένος από αυτό που είχε κάνει ο γιος του. Τρομοκρατημένος, αλλά όχι έκπληκτος. Ήθελε να επικοινωνήσει επιτόπου με τις αρχές και να καταδώσει το γιο του, αλλά του είπα όχι.

Λίγες μέρες μετά από αυτή τη συζήτηση, συνάντησα το φίλο μου, τη σύζυγό του και το γιο τους, σε ένα ήσυχο και διακριτικό σημείο. Ο γιος, το τρολ που παραλίγο να με τρελάνει, δεν είχε πληροφορηθεί ότι θα με έβλεπε.

Κάθισα και παράγγειλα μια μεγάλη τσαγέρα με τσάι. «Σου αρέσουν ακόμα τα κουλουράκια με σοκολάτα;» ρώτησα το τρολ κι αυτός έγνεψε ανυπόμονα, μια σκιά του μικρού αγοριού που ήταν κάποτε τρεμόπαιξε στο πρόσωπό του.

Μιλήσαμε. Τους είπα για τη γυναίκα μου και τον γιο μου. Τους είπα για τις πρόσφατες ασθένειές μου. Ρώτησα το τρολ πώς τα πηγαίνει στο κολέγιο. Κάποια στιγμή ο πατέρας του τρολ μου έγνεψε και άνοιξα την τσάντα μου, βγάζοντας έναν φάκελο.

Έδειξα στη μητέρα και στον πατέρα του τρολ τα κατορθώματά του.

Τους έδειξα από τις στάχτες και τα ξερά άνθη.


Επισήμανα ότι ένα από τα μηνύματα που έλαβε η γυναίκα μου, τα οποία ήταν απειλητικά για τη ζωή μου, τα έλαβα όταν στην πραγματικότητα ήμουν βαριά άρρωστος.

Τους είπα για το πώς είχα γίνει τόσο παρανοϊκός που πραγματικά δεν ήξερα ποιόν να εμπιστευτώ.

Τους είπα για τις νύχτες που περπατούσα στα δωμάτια, αναπηδώντας με τις σκιές και κλαίγοντας πάνω από τα κοιμισμένα σώματα της οικογένειάς μου, φοβούμενος για όλα όσα θα υποστούν εξαιτίας μου.

Και τότε συνέβη…

Το τρολ ξέσπασε σε δάκρια. Ο πατέρας του με ήπιο τρόπο τον εμπόδισε να φύγει από το τραπέζι.

Έβαλα το χέρι μου στον ώμο του και τον ρώτησα: "Γιατί;"

Το τρολ σκέφτηκε για μια στιγμή και είπε: «Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Λυπάμαι. Ήταν κάπως σαν ένα παιχνίδι."

Κάπως σαν ένα παιχνίδι.

Λοιπόν, αυτό ήταν…

Η μητέρα του τρολ είπε: «Αν θέλεις να καλέσεις την αστυνομία θα σε υποστηρίξω. Ντρέπομαι γι’ αυτόν.»

Απάντησα: «Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης ενός 17χρονου γιατί θα καταστραφεί το μέλλον του, όμως, θα γράψω γι’ αυτό – και πρέπει να μου εγγυηθείτε ότι θα δει κάποιον ψυχίατρο για το θέμα αλλιώς θα σας κυνηγήσω νομικά.»

Τότε σηκώθηκα να φύγω. Κοίταξα το τρολ στα μάτια και είπα: «σήκω πάνω.»

Σηκώθηκε. Είπα: «Κοίτα, εγώ είμαι ένας μεσήλικας άνθρωπος που κουτσαίνει και με φύσημα και έχω ένα γιο και μια γυναίκα που αγαπώ και δεν είμαι ένα άβαταρ. Είσαι καλύτερος απ’ αυτό. Έχεις ένα δικό σου όνομα. Να μην το κρύβεις κι εγώ δεν θα το καταστρέψω αν πας με τα νερά των γονιών σου. Τώρα ας δώσουμε τα χέρια.»

«Λυπάμαι», είπε, και φαινόταν σα να το εννοεί. «Ευχαριστώ που μου δίνεις μια ευκαιρία.»

Και μετά σφίξαμε τα χέρια.

Κι έτσι κατέληξα να σφίγγω το χέρι του διώκτη μου.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ 1941

.
του Τάσου Κοντογιαννίδη

Τέτοιες μέρες το 1949, 28 Σεπτεμβρίου, ο  αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ακαδημαϊκός, ο από Τραπεζούντος Χρύσανθος, άφηνε την τελευταία του πνοή για να περάσει στην αιωνιότητα, σε διαμερισματάκι της Γλυφάδας (επι κατοχής διέμενε στην οδό Σουμελά 4 στην Κυψέλη). Και η πάνδημη κηδεία του, παρουσία του βασιλιά Παύλου, έγινε με τιμές πρωθυπουργού. 

Ο Χρύσανθος ηταν άνθρωπος και ιεράρχης αλύγιστος. Δεν ήξερε τι θα πεί ελαστικότης χαρακτήρος, τι θα πει ανάγκη ηθικής προσαρμογής προς τις περιστάσεις, της οποίας ελατήριο θα ήταν το ατομικό συμφέρον. 

Ευλόγησε τα όπλα  στο  ΟΧΙ του 1940, στάθηκε  δίπλα στους τραυματίες του πολέμου και δεν δέχθηκε συμβιβασμό με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με το Στρατό κατοχής…
Στις 27-4-1941, οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα. Ο έλλην φρούραρχος Καβράκος, του ζητούσε  να πάνε μαζί να τους υποδεχτούν στους Αμπελοκήπους και να τους παραδώσουν  την πόλη. Αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας! « ΄Εργον του Αρχιεπισκόπου είναι να ελευθερώνη και  όχι να υποδουλώνη». Δυο μέρες μετά, ο επίτροπος του ναού της Μεταμορφώσεως  Πλάκας Πλάτων Χατζημιχάλης, του αναγγέλλει τον σχηματισμό της κυβερνήσεως  Τσολάκογλου της οποίας ήταν μέλος, και ζητεί απο τον Χρύσανθο να τους ορκίσει!!

Του απαντά: «Η εθνική κυβέρνησις την οποία ώρκισα, εξακολουθεί να υφίσταται και να συνεχίζη τον πόλεμον. Αλλην κυβέρνησιν δεν δύναμαι να ορκίσω!…», προσθέτοντας  ότι «σε ύποπτες και αντεθνικές  ενέργειες, που θα είναι εθνικώς ολέθριες, δεν μπορεί η εκκλησία να δώσει  τον όρκο και την ευλογία της…»

Και λίγες ώρες μετά, καθώς έβγαινε από την   Αρχιεπισκοπή για  να κηδέψει τον φίλο του Κων. Σπανούδη, δημοσιογράφο στην Πόλη και πρόεδρο της ΑΕΚ, συναντά τον υπασπιστή του Τσολάκογλου ( ταγματάρχη Δ. Γαργαρόπουλο) που τον  καλεί εκ μέρους του στρατηγού να πάει στην ορκωμοσία. «Εγώ δεν έρχομαι να ορκίσω κυβέρνησιν προβληθείσα υπο του εχθρού, τας Κυβερνήσεις ορίζει ο λαός ή ο Βασιλεύς. Η κυβέρνηση που όρκισα εξακολουθεί να υπάρχη και να δίδη τον υπέρ  της ελευθερίας και του Έθνους αγώνα στην  Κρήτη». Θαρραλέα στάση τήρησε όταν τον επισκέφθηκε την επομένη ο γερμανός στρατηγός Στούμ, λέγοντας του: «Προσέξατε στρατηγέ μου, να μήν τραυματίσητε την υπερηφάνειαν του Ελληνικού Λαού…» Λίγες μέρες μετά, ο μέγας  αυτός ιεράρχης  θα παυθεί και τη θέση του θα πάρει  ο από Κορινθίας Δαμασκηνός, με τις ευλογίες του Τσολάκογλου.

Ο Χρύσανθος ( κατά κόσμον Χαρίλαος Φιλιππίδης) γεννήθηκε στη Γρατινή Ροδόπης το 1881.Φοίτησε στο Γυμνάσιο Ξάνθης, σπούδασε στη θεολογική σχολή Χάλκης, χειροτονήθηκε διάκονος το 1903 κι εστάλη στην Τραπεζούντα ως ιεροκήρυκας και καθηγητής στο εκεί  Φροντιστήριο. Σπούδασε στην Λειψία και την Λωζάνη, ορκίσθηκε Μητροπολίτης Τραπεζούντος το 1913 και αγαπήθηκε από τον Ποντιακό Ελληνισμό. Όταν λίγο αργότερα οι Ρώσοι κατέλαβαν την Τραπεζούντα κι έφυγε η τουρκική διοίκηση, πήρε υπο την προστασία του τον μουσουλμανικό πληθυσμό.

Κατά την ταραχώδη περίοδο 1915-1923, μεταβάλλεται σε εθνικό ηγέτη για τον ελληνισμό της “καθ΄ημάς Ανατολής” και αγωνίζεται στο Παρίσι για τα δίκαια της φυλής μας στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης του 1919, με συναντήσεις και συνομιλίες που είχε, με τον αμερικανό πρόεδρο Ουίλσων και το Γάλλο πρωθυπουργό Κλεμανσό. Εκεί έθεσε ενώπιον τους την ανεξαρτησία του Πόντου, κέρδισε τον θαυμασμό τους και βοήθησε σημαντικά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο χειρισμό των θεμάτων της Ανατολής.

Το 1921, ο πρωθυπουργός Γούναρης καλεί τον Χρύσανθο να μετάσχει της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, αλλά στην Τουρκία  το «Δικαστήριο της Ανεξαρτησίας» το πληροφορείται, και τον  καταδικάζει ερήμην εις θάνατον! Το 1938 εκλέγεται αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε επανεκλογή, με αντίπαλο τον από Κορινθίας Δαμασκηνό.

Η διαθήκη του Χρυσάνθου

Ο Χρύσανθος, με  την από 10-7-1943 διαθήκη, ζητούσε συγγνώμη από όσους ελύπησε και συγχωρούσε όσους τον ελύπησαν. Περιουσία δεν είχε και τα λίγα προσωπικά  του είδη ( σταυρό,  αρχιερατικούς ράβδους, άμφια και στυλογράφο) τα άφησε σε συνεργάτες του αρχιμανδρίτες και διάκους. « Οι συγγενείς μου κατά σάρκα – έγραφε – θα σεβαστούν τη μνήμη μου και δεν θα ζητήσουν συντάξεις και επιδόματα από το Κράτος. Αν κανείς αθετήσει την τελευταίαν μου ταύτην θέλησιν, τον τοιούτον αποκηρύσσω από συγγενήν μου και παρακαλώ Εκκλησίαν και Πολιτείαν να απορρίψωσι τοιαύτην ασεβήν αίτησιν».




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!"

.
«Τον Πάπα να καταράσθε, γιατί αυτός θα είναι η αιτία του κακού» - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Μέσα από τους σελίδες ενός βιβλίου, με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» μία Ελβετίδα εξηγεί γιατί τόσο η ίδια, όσο και η δύση μισούν τους Έλληνες. 

Μάλιστα, δίνει την δική της απάντηση στο γιατί συμπεριφέρονται όλοι με «άθλιο» τρόπο στον ελληνικό λαό! Ωστόσο, μεταξύ άλλων, εκμυστηρεύεται ότι παρόλο που υπάρχει ένα συναίσθημα μίσους από την πλευρά της, την ίδια στιγμή θαυμάζει και σέβεται το ελληνικό πνεύμα και τους αρχαίους Έλληνες. «Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ' απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται». 

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ' εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μία φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Καί τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ενίωθε "ψυχικά καταπιεσμένη" γιατί "Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν τεκμηριώσει, να μην το είχαν τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες"! Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον.... συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά σιγά ενίωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "*Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων.

«Ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μία, ο Ιπποκράτης απ' την άλλη! Ο Γαληνός τη μία μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ' απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από 'δω, Στέφανος ο Αθηναίος από 'κει. Δεν μπορούσα ν' ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μία δύσκολη, σπάνια, μία χρήσιμη, μία έξυπνη, μία όμορφη, μία μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Καί άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τούς μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Καί μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε.

Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ' όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μία ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης!

Δεν θα βρείς και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! Η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!

Γιὰ αὐτὸ παρόλο ποὺ τοὺς μισῶ, γιατί δὲν προέρχομαι ἀπὸ τὴ φυλή τους, δὲν μπορῶ νὰ μὴ τοὺς θαυμάζω καὶ νὰ μὴ τοὺς σέβομαι καὶ θὰ συνεχίσω νὰ Μελετάω τὸν Πλάτωνα, τὸν Σωκράτη καὶ τὸν Περικλῆ ὅσο θὰ ζῶ, διδάσκοντας στὰ παιδιά μου τὴ Δύναμη τῆς Σοφίας τους καὶ τὴν ἐπιρροή της στὴ Ζωή μας καὶ στὴν Εὐτυχία μας!».




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

MUSE: ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΡΟΚ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥΣ.


Το τραγούδι «Follow Me» του Βρετανικού συγκροτήματος Muse  έχει μια ιδιαιτερότητα.
Ο τραγουδιστής του γκρουπ, Matt Bellamy έβαλε στο εν λόγω τραγούδι τους χτύπους της καρδιάς του γιου του!
Ο καλλιτέχνης είχε ηχογραφήσει τους χτύπους όταν αυτό βρισκόταν ακόμα στη κοιλιά της μαμάς του, της διάσημης ηθοποιού Kate Hudson.

«"Ήταν κάτι αυθόρμητο που μου ήρθε στο μυαλό δύο μέρες πριν ο μικρός γεννηθεί», ανέφερε ο διάσημος ρόκερ.



ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ!


Κι όμως. Στη σημερινή εποχή της εξέλιξης της τεχνολογίας, το Πυροσβεστικό Σώμα για την κατάσβεση των πυρκαγιών χρησιμοποιεί γαϊδούρια. Εν έτη 2012, με αυτόν τρόπο οι άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαλαμίνας μεταφέρουν σωλήνες.






ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΚΡΑΣΤΑΣ.


Σε απόσταση μιας ώρας και 15'  από Θεσσαλονίκη ( 102,3 χλμ ), από Βέροια 35' ( 28 χλμ ) και από Νάουσα 12'  ( 7 χλμ ) , στις συναντήσεις των δασικών κι αγροτικών εκτάσεων των κοινοτήτων Γιαννακοχωρίου  ,Ροδοχωρίου ,Μαρίνας, του Νομού Ημαθίας, κυλά το ποτάμι Μέγα Ρέμα, όπου συναντούμε το φαράγγι της Κράστας, μήκους 90 μέτρων, ύψους 100 - 250 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων, υψομετρικό του ποταμού περίπου 300 μέτρα πάνω από τη επιφάνεια της  θάλασσας.
Ο λόφος της Κράστας,  ύψος κορυφής 520 μέτρα, δεσπόζει με τα ασβεστολιθικά πετρώματα και τους εξαίσιους χρωματικούς ,βράχινους ,σχισμένους όγκους , ενώ στην κορυφή του , το Μάιο διαφεντεύει η βασίλισσα των βοτάνων η κατακόκκινη άγρια Παιωνία,
που μέθα και έλκει το υπερπέραν.
Στην Κράστα, προερχόμενη ίσως από τα κάστρα , όχι άδικα, πριν 200 έτη - ακόμα υπάρχουν ίχνη - έχουμε σκαλεμένο στο μέσο των βράχων, το Ασκηταριό ,ένα διώροφο  κτίσμα τότε, με πολεμίστρες και έδρα λήσταρχων, όπου διδάσκονταν κρυφά τα Ελληνικά  σε παραπλήσιο σπήλαιο, όπως διηγούνται οι παλαιότεροι.



ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ!


Στις πρώτες θέσεις της... ακρίβειας στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα ανά ομάδα προϊόντων είναι η εξής:
  • Στο ψωμί -δημητριακά η χώρα μας βρίσκεται στην 8η θέση (από 7η το 2010), δηλαδή 16% ακριβότερη από το μέσο όρο της ΕΕ ενώ έχει και την υψηλότερη τιμή παραγωγού.
  • Στα ψάρια η Ελλάδα είναι η 6η ακριβότερη χώρα με 12,4% πάνω από το μέσο όρο.
  • Στο γάλα- τυροκομικά η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα, με 31,5% πάνω από το μέσο όρο στην ΕΕ. Και εδώ η τιμή παραγωγού είναι υψηλότερη (47- 56 λεπτά για το αγελαδινό γάλα έναντι 29 στην ΕΕ).
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς δήλωσε ότι τα περιθώρια μείωσης των τιμών υπάρχουν και τόνισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής και οι τιμές.







ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΕΝΘΙΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΧΑΝΙΩΝ?


Γιατί χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες στην Κίσσαμο Χανιών;
Οι φορείς της περιοχής προχωρούν σε αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση διαμαρτυρίας αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην επικείμενη κατάργηση της ΔΟΥ αλλά και του Ειρηνοδικείου της περιοχής.
Όπως αναφέρει το prismanews.gr, oι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στην περίπτωση που δεν υπάρξουν επίσημες απαντήσεις στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Στην περίπτωση που δεν δοθεί λύση την Τετάρτη θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Χανίων.
Στο σχετικό ψήφισμα του δήμου και των φορέων της περιοχής αναφέρεται:
1. Ζητάμε άμεσα την ανάκληση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών της Κισσάμου, όπως της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου. Καλούμε τους βουλευτές και τους θεσμικούς φορείς των Χανίων να τοποθετηθούν επίσημα και ξεκάθαρα στο δίκαια αιτήματά μας και να μας ενημερώσουν σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν για την υπεράσπισή τους μέχρι και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.
2. Ζητάμε να αναγνωριστεί και να γίνει αποδεκτή η πρωτοβουλία μας να αναλάβουμε το κόστος ενοικίασης ή στέγασης των Υπηρεσιών αυτών με σκοπό να διατηρηθούν στην Κίσσαμο χωρίς καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.
3. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποψίλωση της Κισσάμου οι καμπάνες των εκκλησιών μας θα ηχούν πένθιμα την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.
4. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης ή και μη απάντησης, δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Χανίων την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου. Καλούμε σε προσυγκέντρωση όλους τους φορείς και τους πολίτες της Κισσάμου έξω από το Δημαρχείο στο Καστέλι την ίδια ημέρα και στις 9 π.μ.
5. Απαιτούμε να παραμείνουν όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες στην Κίσσαμο και την ενδυνάμωση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Απαιτούμε άμεση συνάντησή μας με τον κ. πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς για να τους εκθέσουμε τα επιχειρήματα μας προκειμένου να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις λανθασμένες που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την κοινωνία των πολιτών.



ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΕ ΚΟΡΝΕΡ ΑΠΟ 17ΧΡΟΝΟΥΣ!!!


Απίστευτη κομπίνα σε κόρνερ από 17χρονους! (video) | onsports.gr
Μια απίστευτη κομπίνα σε κόρνερ που τελικά κατέληξε σε γκολ επιχείρησαν οι παίκτες της εθνικής Σερβίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων (Κ-17) σε αναμέτρηση με τη Μολδαβία.
Αφού κέρδισαν το κόρνερ και το εκτέλεσαν, τρεις παίκτες που ήταν στην ίδια ευθεία άφησαν την μπάλα να περάσει διαδοχικά κάτω από τα πόδια τους, με τον πέμπτο παίκτη που ακούμπησε τη μπάλα να κάνει το σουτ και να βρίσκει δίχτυα!
Δείτε το video:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ...ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ.


Απίστευτη ιστορία: Κρατούν τα... εκατομμύρια στα συρτάρια!

Τη φαρσοκωμωδία που παίζεται στην Κρήτη με τα εκατοντάδες κληροδοτήματα τα οποία ευεργέτες είχαν αφήσει για να γίνουν διάφορες αγαθοεργίες -με εκατομμύρια να μένουν στα συρτάρια!- προσπαθεί τώρα να τελειώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση...ξετινάζοντας όλα τα ιδρύματα που είναι στη δικαιοδοσία της για έλεγχο!


Στο φως έρχεται σήμερα μια ακόμη απίστευτη περίπτωση...αβελτηρίας των υπηρεσιών, που προέκυψε και αφορά το «Διαλυνάκειο Νοσοκομείο» της Νεάπολης το οποίο εδώ και...8 χρόνια διαθέτει 4 εκατομμύρια (μέσω Ηρακλείου) και πλέον ευρώ για να φτιάξει ένα κέντρο αποκατάστασης αναπήρων και δεν το προχωράει!
Μάλιστα η σύμβαση για τη μελέτη που πρέπει να γίνει βρίσκεται από τον Άννα στον Καϊάφα και Κάθε φορά που Πέφτει και μια...υπογραφή ανεβαίνει το κόστος κατά μερικές χιλιάδες ευρώ! Από 400.000 ευρώ ξεκίνησε το κόστος κι όλα δείχνουν ότι θα περάσει το 1 εκατομμύριο μόνο η μελέτη!
Σύμφωνα με το cretalive.gr, το Νοσοκομείο της Νεάπολης ιδρύθηκε το 1944 από την τοπική ηγεσία του ΕΑΜ. Στη συνέχεια έγινε δημοτικό νοσοκομείο κι όταν ο ευεργέτης Γεώργιος Διαλυνάς που κληροδότησε ένα μεγάλο ακίνητο στο Ηρακλειο (στη Δικαιοσύνης εκεί που σήμερα είναι το κατάστημα Marks and Spencer) ονομάστηκε 'Διαλυνάκειο'. Έδωσε και χρήματα τα οποία πρέπει να πανε για τον σκοπό αυτό: την κατασκευή κεντρου αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες. Τέτοιο κεντρο δεν υπάρχει στην Κρήτη, αλλά Κάποιοι κωλισιεργούν και δεν γίνεται τίποτα! Τα 4 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ περιμένουν 'παγωμένα' στις τράπεζες και το έργο δεν γίνεται...
Τι Κάνουν τόσα χρόνια; Μα, προσπαθούν λέει να αναθέσουν τη μελέτη για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο! Αρχικά είχαν αποτανθεί στον ΟΑΝΑΚ , αλλά στη συνέχεια η πρώην διοικητής απευθύνθηκε σε ιδιώτες υπογράφοντας μια σύμβαση με την Περιφέρεια που φαίνεται ότι είναι στον αέρα!
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην διοικητής δεν είχε νομική δυνατότητα να υπογράψει τη σύμβαση και μάλλον ακυρώνεται ενώ οι υπηρεσίες έκριναν ότι το κόστος από τα αρχικά 400.000 ευρώ θα ανέβαινε και ίσως ξεπερνούσε το εκατομμύριο!
Μάλιστα σε επίσημη αναφορά του νοσοκομείου αναφέρεται ότι έχει ανατεθεί η μελέτη!
"Στόχος μας είναι η δημιουργία Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης με την παράληλλη αναμόρφωση του Οργανισμού. Ήδη έχει ανατεθεί η μελέτη και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης. Το Κέντρο αυτό θα απευθύνεται σε όλη την Κρήτη και όχι μόνο, και προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε ασθενείς με παθήσεις του μυικού, ερειστικού νευρικού συστήματος , κακώσεις σε άτομα, που έχουν ανάγκη λογοθεραπείας, φυσικοθεραπείας' κλπ
Συνάντηση
Χθες για το θέμα αυτό μάλιστα έγινε κλειστή συνάντηση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκη, των στελεχών του ΟΑΝΑΚ αλλά και του διοικητή του νοσοκομείο Νεάπολης κ.Μαυρικάκης. Στη συνάντηση προσπάθησαν αν βρουν λύση για να ξεμπλοκάρουν το πρόβλημα που έχει προκύψει και κυρίως να αξιοποιηθούν τα χρήματα.
'ΘΑ τα δούμε όλα τα κληροδοτήματα. Γι αυτό και εγώ ξεκίνησα με αυτά" τόνισε ο κ.Δεικτάκης που δεν θέλησε να Κάνει κανένα σχόλιο για το 'Διαλυνάκειο' αλλά ο ίδιος επεσήμανε ότι 'πρέπει τα λεφτά να αξιοποιηθούν και να μην βρίσκονται κλεισμένα σε ένα λογαριασμό' τόνισε. Και πρόσθεσε ότι 'όλα τα κληροδοτήματα θα ελεγχθούν'!
Από την πλευρά του ο κ.Μαγγανάς δήλωσε ότι 'ο ΟΑΝΑΚ μπορεί βεβαίως να Κάνει τη μελέτη φτηνά και γρήγορα και πως δεν αντιλαμβάνεται πως ένα τέτοιο θέμα δεν έχει προχωρήσει ακόμη'!



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...