Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΡΕΛΑ



Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσες και όσους τίμησαν με τη ψήφο τους στο πρόσωπό μου τον συνδυασμό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ για την κεντρική Μακεδονία.
Παρά τις αντιξοότητες και τα πενιχρά μέσα που διαθέταμε, κατορθώσαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τα ποσοστά μας, αλλά και να τα αυξήσουμε τόσο στα πλαίσια του νομού, όσο και πανελλαδικώς.
Την ερχόμενη Κυριακή στηρίζουμε, ψηφίζουμε τον λαϊκό σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη των εθνών.
Να είστε καλά.

Αλέξανδρος Βαρελάς.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΧΡΕΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Ισλανδία: Παραγράφονται χρέη νοικοκυριών

Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της Ισλανδίας αναμένεται να ανακουφιστούν από τη διαδικασία παραγραφής μέρους των χρεών προσώπων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, η οποία ξεκίνησε σήμερα στη χώρα. 


Το ισλανδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την περασμένη Παρασκευή ένα νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν την παραγραφή χρεών τους, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος.

Το μέτρο συνίσταται στη μείωση του κύριου μέρους του χρέους των νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό - κάτι που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων - χωρίς εισοδηματικές προϋποθέσεις: 

Η κυβέρνηση εκτιμά πως η ρύθμιση αφορά περίπου 69.000 νοικοκυριά - από τα 124.000 που αριθμεί η χώρα - και πως κατά μέσο όρο μπορούν να διεκδικήσουν 1,1 εκατ. κορώνες (7.100 ευρώ).

Αυτή η ελάφρυνση χρεών, η οποία εξαρτάται από το ποσό του δανείου, έχει ανώτατο όριο τις 4 εκατ. κορώνες (πάνω από 25.900 ευρώ).

Χθες, η εφορία άνοιξε έναν ιστότοπο στο Ίντερνετ, τον leidretting.is, στον οποίο οι Ισλανδοί μπορούν να υποβάλουν το φάκελό τους: Μέσα στις πρώτες δύο ώρες λειτουργίας του ιστότοπου, είχαν υποβληθεί 5.000 φάκελοι, δήλωσε στην εφημερίδα Frettabladid ένας από τους τεχνικούς υπευθύνους του.

Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε την κύρια προεκλογική υπόσχεση του κεντρώου Κόμματος της Προόδου του πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον, νικητή των βουλευτικών εκλογών του 2013 μαζί με τον συντηρητικό σύμμαχό του, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας.

Η ρύθμιση προκάλεσε πάντως εκτεταμένη πολεμική στην Ισλανδία και αλλού, εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's, εξαιτίας του υψηλού κόστους του και των αβέβαιων οικονομικών επιπτώσεών του.


Πηγή:
thepressproject.gr


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από τα πλημμυρισμένα Βαλκάνια

Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών έπληξαν τις τελευταίες μέρες τα Βαλκάνια και έχουν προκαλέσει το θάνατο, μέχρι στιγμής, 44 ανθρώπων.
   Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
    Παρά την υποχώρηση της στάθμης των υδάτων σε πολλές περιοχές της Σερβίας και της Βοσνίας, τα νερά του ποταμού Σάβα, που διέρχεται και από το Βελιγράδι, αναμένεται να απειλήσουν τα περίχωρα της πρωτεύουσας.
   Οι εικόνες από την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο σπαραχτικές. 

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ Ο IAN CURTIS

Magnify Image
[Φωτογραφία απο το φιλμ Control ] «Δεν είναι η πραγματική Annik στο φιλμ. Είναι το κορίτσι του Ian. Είναι όλα στη φαντασία του σκηνοθέτη. Ήταν μια πλατωνική σχέση. Πολύ παιδαριώδης, πολύ αγνή. Δεν είχα σεξουαλική επαφή με τον Ian» 

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ

  «Το φταίξιμο πάντως δεν είναι μόνο δικό μου», συνέχισε η Μιντόρι. «Ίσως είμαι λιγάκι ψυχρή, το παραδέχομαι. Αν όμως κι εκείνοι-ο πατέρας μου και η μητέρα μου-με αγαπούσαν λίγο παραπάνω, θα ήμουν κι εγώ σε θέση να νιώσω περισσότερα-να νιώσω πραγματική λύπη, για παράδειγμα»


Magnify Image

   [Φωτογραφία απο το φιλμ Control ] «Μπορεί ο κόσμος να λέει ό,τι θέλει για εμένα αλλά έχω τα γράμματά του που αποδεικνύουν ότι η σχέση του με τη γυναίκα του είχε τελειώσει πριν την πρώτη μας συνάντηση»

   «Πιστεύεις ότι δεν σε αγαπούσαν αρκετά;» Σήκωσε το κεφάλι της και με κοίταξε. Ύστερα έγνεψε καταφατικά. «Μ’ αγαπούσαν κάπου ανάμεσα στο «όχι αρκετά» και το «καθόλου». Πάντα πεινούσα για αγάπη. Θα ήθελα να νιώσω έστω μια φορά, μια φορά μόνο, ότι με αγαπούν, ότι έχω όση αγάπη θέλω κι ακόμα παραπάνω. Να χορτάσω. Μα ποτέ δεν μου την έδωσαν αυτή την αγάπη. Ποτέ. Ούτε μια φορά.


Magnify Image

   «Του μίλησα το ίδιο βράδυ και όλοι ήξεραν ότι ήταν χαρούμενος. Την επόμενη μέρα θα έφευγε για περιοδεία στις ΗΠΑ. Έπαιρνε είκοσι χάπια την ημέρα και τα ανακάτευε με αλκοόλ. Το Σάββατο στις 17 Μαΐου, ήμουν σε ένα gig στο Plan K και ο Ian μου τηλεφώνησε λέγοντας ότι θέλει να με δει στο Χίθροου πριν φύγει για την Αμερική. Όταν έφτασα στο Λονδίνο την Κυριακή το πρωί, αισθανόμουν ότι κάτι θα συμβεί. Όταν δεν ήρθε στο ραντεβού, πήρα τηλέφωνο στο σπίτι των γονιών του-βρισκόταν εκεί για κάποιες εβδομάδες- και τότε ο πατέρας του Ian μου είπε: «O Ian είναι νεκρός. Κρεμάστηκε»

   Όποτε τολμούσα να τους ζητήσω κάτι, άρχιζαν να μου φωνάζουν και να γκρινιάζουν για τα έξοδα. «Όχι! Δεν φτάνουν τα χρήματα!». Αυτό μόνο άκουγα από το στόμα τους. Αποφάσισα λοιπόν να βρω κάποιον να με αγαπάει δίχως όρους τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο. Πήγαινα στο δημοτικό τότε. Το πήρα απόφαση μια για πάντα.» «Ουάου!» είπα-με είχε εντυπωσιάσει πράγματι. «Και τον βρήκες;» «Είναι δύσκολο», είπε η Μιντόρι κι έμεινε για λίγο αμίλητη κοιτάζοντας τον καπνό. «Περιμένω τόσο καιρό, αλλά μάλλον ψάχνω το τέλειο, αυτό που δεν υπάρχει. Για αυτό αργώ να το βρώ». «Την απόλυτη αγάπη;»  


Magnify Image

 [Φωτογραφία απο το φιλμ Control ] «Οι γονείς μου και εγώ, δεν μοιραστήκαμε τις ιστορίες μας(…), ούτε αυτοί, ούτε ο αδερφός μου ήξεραν ποιοι ήταν οι Joy Division και ο Ian Curtis. Είχα μια τεράστια ενοχή μέσα μου, ένας παντρεμένος άντρας, μια αυτοκτονία, παράτησα μια πολύ καλή δουλειά στην πρεσβεία. Αποφάσισα να κρατήσω χαμηλά τους τόνους»

   «Όχι, ακόμα κι εγώ το ξέρω πως δεν υπάρχει απόλυτη αγάπη. Αυτό που ψάχνω είναι ένας άνθρωπος που θα έκανε τα πάντα για μένα. Αυτός που θα επέτρεπε να είμαι απόλυτα εγωίστρια. Θα έλεγα, ας πούμε, ότι θέλω μια τάρτα φράουλα κι εσύ θα σταματούσες ό,τι και να έκανες, θα έτρεχες, θα την έβρισκες και θα μου την αγόραζες. Ύστερα θα ερχόσουν και θα μου την έφερνες λαχανιασμένος, θα γονάτιζες μπροστά μου και θα μου την έδινες. Κι εγώ θα σου έλεγα ότι δεν την θέλω πια και θα την πετούσα έξω από το παράθυρο. Αυτό ψάχνω.»


Magnify Image

     [Φωτογραφία απο το φιλμ Control ] «Πάντοτε περιμένω την Natalie, την κόρη του Ian, να χτυπήσει την πόρτα μου. Θέλω τόσο πολύ να της πω την δική μου εκδοχή των όσων έχουν συμβεί».  

 «Δεν είμαι σίγουρος ότι όλο αυτό έχει στ΄αλήθεια σχέση με την αγάπη», είπα σαστισμένος. «Και βέβαια έχει. Απλώς εσύ δεν το καταλαβαίνεις. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός κοριτσιού που πράγματα σαν αυτό γίνονται πολύ σπουδαία.» 


Magnify Image

«Στη σκηνή ήταν σαν να ξόρκιζε όλους τους δαίμονες του. Ήταν σαν ηφαίστειο που είχε εκραγεί»





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ: "Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ"


Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, η πορεία είναι μία και πάει μπροστά

 

Η σημερινή δημοτική διοίκηση ανέτρεψε τις νοσηρές νοοτροπίες και όλα εκείνα τα φαινόμενα που επικράτησαν στο δημόσιο βίο του τόπου μας και υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενιών.

Σήμερα, αυτοί που επιθυμούν την ανατροπή μας, είναι αυτοί που διακαώς επιθυμούν να επαναφέρουν στη ζωή της Αλμωπίας όλα όσα εμείς πολεμήσαμε και νικήσαμε.

 

Η πρώτη Κυριακή των εκλογών έδωσε ένα προβάδισμα στους εκφραστές του «χθες». Σε αυτούς που λαϊκίζοντας ασύστολα υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες.

Χωρίς κανένα πρόγραμμα, χωρίς καμία υλοποιήσιμη πρόταση πορεύτηκαν στην πρώτη Κυριακή των εκλογών και έτσι συνεχίζουν προς τη δεύτερη και τελική.

Με κομματικούς μηχανισμούς και υποσχέσεις βολέματος κατάρτισαν τον συνδυασμό τους, με λαϊκισμούς και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ζητούν την ανατροπή μας.

Ανατροπή αυτών που αγωνίστηκαν να ελαφρύνουν και να απαλλάξουν τις επόμενες γενιές από βάρη για τα οποία δεν ευθύνονται.

Ανατροπή αυτών που είπαν και λένε πάντα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Ανατροπή αυτών που έκαναν τη διαφάνεια και την εντιμότητα συστατικό στοιχείο του δήμου

Ανατροπή αυτών που αποκατέστησαν την αξιοπρέπεια του δήμου μας.

Ανατροπή αυτών που έδωσαν τέλος στις διακρίσεις και στους διαχωρισμούς.

Ανατροπή αυτών που εργάστηκαν σκληρά για να στήσουν τον νέο δήμο Αλμωπίας και να μειώσουν τα χρέη κατά 75%. Τα χρέη που δημιούργησε η ανευθυνότητα και η αδιαφορία κάποιων για το μέλλον του τόπου μας. Τις παθογένειες και τις καταστροφικές νοοτροπίες που εμείς ανατρέψαμε τις δημιούργησαν οι μέντορες του σημερινού υποψηφίου δημάρχου, αυτού που υπόσχεται ανατροπή αλλά αποκρύβει ότι είναι εντολοδόχος ενός παλαιού κατεστημένου που οι πολίτες δύο φορές καταδίκασαν με τη ψήφο τους.

 

Εμείς μιλούσαμε το 2010 για την εποχή που μία δημοτική αρχή θα λέει μόνο την αλήθεια, θα νοικοκυρέψει τον δήμο και δεν θα δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες με δανεικά που θα πρέπει να πληρώσουν οι επόμενες γενιές, και αυτή τη Νέα Εποχή, σήμερα ζούμε.

Σήμερα, σας καλώ όλους να μη γυρίσουμε πίσω. Καταφέραμε με κόπο και σκληρή δουλειά να νοικοκυρέψουμε τον δήμο μας για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία πορεία ανάπτυξης και προόδου απαλλαγμένοι από χρέη, παθογένειες και νοοτροπίες καταστροφικές για την ίδια την κοινωνία μας. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω γιατί εάν κάνουμε αυτό το λάθος σε πέντε χρόνια από τώρα θα αναζητάμε και πάλι μία δημοτική αρχή που να μπορεί να νοικοκυρέψει το δήμο και να διευθετήσει τα χρέη.

Σας ζητώ με το χέρι στην καρδιά να επιλέξετε την μόνη πορεία συνέπειας, γνώσης, εμπειρίας, εντιμότητας, ευθύνης για το μέλλον και πραγματικής αγάπης για τον τόπο μας.  Την πορεία μπροστά για μία νέα εποχή για την Αλμωπία μας.

Αγωνιστήκαμε κοιτώντας μπροστά, βάλαμε όλες τις απαραίτητες βάσεις για να μπορεί να ξεκινήσει η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του δήμου,  απαλλάξαμε τις επόμενες γενιές από τα βάρη που ο λαϊκισμός και η ανικανότητα ανεύθυνων τους φόρτωσαν. Δουλέψαμε σκληρά, κάναμε λάθη αλλά δεν σας είπαμε ποτέ ψέματα,  θέλουμε και μπορούμε να πάμε, μαζί σας, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας την Αλμωπία μας μπροστά. Στο χέρι σας είναι!

 

 

 

Δημήτρης Πασόης


Δήμαρχος Αλμωπίας

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΓΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ


 Ιορδάνης Τζαμτζής: «Αναλυτικά οι περιοχές που θα πληρώσει ο ΕΛΓΑ αύριο Πέμπτη 22 Μαΐου»


 Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ενημερώνει τους αγρότες ότι ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει τις αποζημιώσεις των αγροτών αύριο Πέμπτη 22 Μαΐου που εκκρεμούν για το έτος 2013 από ζημιογόνα αίτια όπως παγετό, χαλάζι, βροχόπτωση,  ανεμοθύελλα και άλλα αίτια για τις παρακάτω περιοχές του Νομού Πέλλας:

1.     Άγιος Αθανάσιος (Χαλάζι 29-6-2013, Χαλάζι 5-6-2013)
2.     Άγιος Γεώργιος (Παγετό 17-3-2013, Χαλάζι 3-4-2013)
3.     Άγρας (Χαλάζι 11-6-2013)
4.     Αγροσυκιά (Παγετό 17-3-2013)
5.     Ακρολίμνη (Παθολογικές Καταστάσεις Τοκετού 13-2-2013 & 26-11-2013)
6.     Άλωρο (Παγετό 5-10-2013)
7.     Άνυδρο (Χαλάζι 29-6-2013)
8.     Αξό (Βροχόπτωση 11-10-2013, Χαλάζι 16-8-2013, Παγετό 17-3-2013)
9.     Αραβησσό (Παγετό 17-3-2013, Χαλάζι 16-8-2013)
10.  Άρνισσα (Ανεμοθύελλα 26-5-2013, Χαλάζι 11-6-2013, Χαλάζι 29-6-2013)
11.  Αρσένι (Παγετό 17-3-2013, Βροχόπτωση 2-6-2013, Χαλάζι 10-6-2013)
12.  Αρχάγγελος (Χαλάζι 8-6-2013, Χαλάζι 14-5-2013)
13.  Άσπρο ( Παγετός 17-3-2013, Χαλάζι 10-6-2013)
14.  Αχλαδοχώρι (Παγετό 17-3-2013, Χαλάζι 16-8-2013, Ανεμοθύελλα 26-5-2013)
15.  Βρυττά (Χαλάζι 11-6-2013)
16.  Γαλατάδες (Χαλάζι 10-8-2013, Παγετός 17-3-2013)
17.  Γιαννιτσά (Παγετό 17-3-2013 & 5-10-2013, Χαλάζι 5-6-2013, Πλημμύρα 2-3-2013)
18.  Γραμματικό (Λύκο 30-6-2013)
19.  Δάφνη (Παγετό 17-3-2013, Χαλάζι 29-6-2013)
20.  Δροσερό (Χαλάζι 18-8-2013, Παγετό 17-3-2013, Χαλάζι 29-8-2013)
21.  Έδεσσα (Παγετό 17-3-2013, Βροχόπτωση 16-8-2013, Χαλάζι 29-8-2013, Ανεμοθύελλα 28-5-2013)
22.  Εξαπλάτανο (Παγετό 17-3-2013 & 5-10-2013)
23.  Εσώβαλτα (Παγετό 5-10-2013, Χαλάζι 10-8-2013, Παγετό 17-3-2013)
24.  Καλή (Παγετό 17-3-2013, Λύκο 10-3-2013, Ανεμοθύελλα 28-5-2013 Χαλάζι 29-6-2013)
25.  Καλλίπολη (Χαλάζι 29-6-2013)
26.  Καλύβια (Χαλάζι 29-6-2013 & 10-6-2013, Παγετό 17-3-2013)
27.  Καρυδιά (Ανεμοθύελλα 26-5-2013, Χαλάζι 11-6-2013& 30-8-2013 & 22-5-2012)
28.  Καρυώτισσα (Παγετό 20-12-2013 & 30-1-2014)
29.  Κρανέα (Χαλάζι 5-6-2013)
30.  Κρύα Βρύση (Πλημμύρα 2-3-2013 & 25-2-2013)
31.  Λάκκα (Χαλάζι 16-8-2013)
32.  Λιπαρό (Χαλάζι 10-8-2013, Παγετό 4-12-2013 & 17-3-2013)
33.  Λιποχώρι (Χαλάζι 29-6-2013 & 10-6-2013)
34.  Λουτράκι (Λύκος 18-4-2013)
35.  Μάνδαλο (Παγετό 17-3-2013, Χαλάζι 29-6-2013 & 16-8-2013)
36.  Μαυροβούνι ( Χαλάζι 29-6-2013)
37.  Μεσημέρι ( Χαλάζι 27-5-2013 & 11-6-2013, Βροχόπτωση 14-5-2013)
38.  Νέο Μυλότοπο (Χαλάζι 16-8-2013, Ανεμοθύελλα 26-5-2013, Παγετό 17-3-2013, Λύκο 16-9-2013)
39.  Νέα Ζωή (Χαλάζι 5-6-2013)
40.  Νερόμυλοι ( Παγετό 17-3-2013, Ανεμοθύελλα 26-5-2013)
41.  Νησί ( Βροχόπτωση 27-5-2013, Χαλάζι 11-6-2013, Ανεμοθύελλα 30-6-2013)
42.  Νότια (Ανεμοθύελλα 01-7-2013)
43.  Ξιφιανή (Παγετό 4-10-2013)
44.  Όρμα (Ανεμοθύελλα 13-5-2013, Χαλάζι 10-6-2013, Ανεμοθύελλα 1-7-2013, Παγετό 17-3-2013)
45.  Παλιό Μυλότοπο (Παγετό 17-3-2013, Χαλάζι 18-8-2013)
46.  Παλαίφυτο (Χαλάζι 29-6-2013 & 10-6-2013)
47.  Παναγίτσα ( Χαλάζι 29-6-2013 & 11-6-2013 & 5-5-2013)
48.  Πέλλα (Χαλάζι 5-6-2013)
49.  Περαία (Επιπλοκή Τοκετού 3-5-2013, Χαλάζι 06-5-2013)
50.  Περίκλεια (Ανεμοθύελλα 01-7-2013)
51.  Πετριά (Παγετό 17-3-2013, Χαλάζι 10-6-2013)
52.  Πιπεριά (Γαγγραινώδης Μαστίτιδα Αιγοπροβάτων 31-1-2013 & 22-1-2013 & 14-5-2013 & 3-3-2013)
53.  Πλαγιάρι (Χαλάζι 16-8-2013)
54.  Πλάτανη ( Παγετό 17-3-2013)
55.  Πρόμαχοι (Ανεμοθύελλα 13-5-2013, Επιπλοκές Τοκετού 1-7-2013)
56.  Προφήτη Ηλία ( Χαλάζι 29-6-2013, Παγετό 17-3-2013)
57.  Ριζάρι (Χαλάζι 29-5-2013, Παγετό 17-3-2013)
58.  Ριζό (Παγετό 17-3-2013 & 5-10-2013, Χαλάζι 10-6-2013 & 29-6-2013)
59.  Σαρακηνοί (Χαλάζι 26-5-2013 & 29-6-2013 & 4-6-2013, Βροχόπτωση 12-7-2013)
60.  Σεβαστειανά (Χαλάζι 29-6-2013, Παγετό 17-3-2013)
61.  Σκύδρα ( Χαλάζι 29-6-2013, Παγετό 17-3-2013)
62.  Σωτήρα (Ανεμοθύελλα 26-5-2013)
63.  Τριφύλλι ( Χαλάζι 29-6-2013, Παγετό 17-3-2013)
64.  Τσάκοι (Παγετό 5-10-2013)
65.  Φιλώτεια (Βροχόπτωση 28-5-2013, Παγετό 17-3-2013)
66.  Φλαμουριά (Χαλάζι 17-5-2011 & 29-6-2013 & 11-6-2013, Ανεμοθύελλα 26-5-2013, Παγετός 17-3-2013)

67.  Χρυσή ( Παγετό 5-10-2013)

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ"


ΘΕΜΑ: «Δημοσιοποίηση της υπ. αριθμ. 9800/14-05-2014 (ΦΕΚ 1234/Β/15-05-2014) ΥΑ με θέμα :Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) ‘’2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014’’».
        
      Σύμφωνα με την αριθμ. 9800/14-05-2014 (ΦΕΚ 1234/Β/15-05-2014) ΥΑ με θέμα :Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) ‘’2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014’’ και ιδίως το άρθρο 1 ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης- φακέλων υποψηφιότητας στο Μέτρο ορίζεται η περίοδος από 18.3.2014 έως 6.6.2014.

    
                                                                                                                Ο Διευθυντής  

                                                                                                               Τρύφων Τσαντάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑΣ


       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     
   Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 28-05-2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας θα γίνει ενημέρωση για το βακτήριο της ακτινιδιάς Pseudomonas syringae pv. Actinidiae.
Η παρουσία των παραγωγών ακτινιδιάς,  των φυτωριούχων καθώς και των πωλητών γεωργικών φαρμάκων κρίνεται απαραίτητη.

                                                                         

                          Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                    ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 211 ΚΑΙ 212 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020


   ΘΕΜΑ: «Δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης για την εφαρμογή των Μέτρων 211 και 212 (Εξισωτική Αποζημίωση) του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για το έτος 2014.
        
      Σύμφωνα με την αριθμ. 1689/60690/9-5-2014 Πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους με δικαίωμα συμμετοχής να συμμετάσχουν στα Μέτρα 211 και 212 (Εξισωτική Αποζημίωση) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για το έτος 2014.
Τα Μέτρα 211 και 212 του ΠΑΑ αφορούν Προγράμματα οικονομικών ενισχύσεων για την στήριξη των γεωργών των ορεινών περιοχών και περιοχών με φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα. Το καθεστώς αποσκοπεί στην μερική αντιστάθμιση της απώλειας του εισοδήματος λόγω της παραμονής των γεωργών στις ως άνω περιοχές.
Στόχος των Μέτρων 211 – ενισχύσεις στους γεωργούς ορεινών περιοχών και 212 – ενισχύσεις στους γεωργούς, σε περιοχές με μειονεκτήματα, εκτός των ορεινών είναι
  • Η προστασία του περιβάλλοντος μέσω:
Της διατήρησης του αγροτικού τοπίου και των χαρακτηριστικών του
Της διατήρησης και παραγωγής αειφορικών συστημάτων
  • Η διατήρηση, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα, ενός ελάχιστου ορίου πληθυσμού στις περιοχές αυτές για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων και την ενθάρρυνση της συνέχισης της γεωργικής δραστηριότητας.
  • Την εξασφάλιση ενός επιπέδου εισοδήματος συγκρινόμενο με το εισόδημα των λοιπών περιοχών.
Πεδίο εφαρμογής
Τα Μέτρα εφαρμόζονται στις Ορεινές, Μειονεκτικές και με Ειδικά Προβλήματα περιοχές της Ελλάδας όπως ορίζονται στην Οδηγία 85/148/ΕΟΚ του Συμβουλίου, όπως ισχύει.
Δικαιούχοι των Μέτρων μπορούν να κριθούν φυσικά πρόσωπα, εφόσον κατά περίπτωση πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  1. Νέοι Δικαιούχοι
  • Είναι γεωργοί που κατοικούν μόνιμα σε Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες ή οικισμούς των περιοχών παρέμβασης.
Κατά παρέκκλιση δύνανται να κριθούν δικαιούχοι και κάτοικοι που κατοικούν μόνιμα σε λοιπές περιοχές, εφόσον έχουν την ιδιότητα του μετακινούμενου κτηνοτρόφου στις περιοχές παρέμβασης και μετακινούν τουλάχιστον 5ΜΜΖ για διάστημα τουλάχιστον 5 μηνών.
  • Είναι ενήλικα άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και δεν έχουν αποχωρήσει (είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω ένταξής τους στο μέτρο της Πρόωρης Συνταξιοδότησης ή για άλλους λόγους) από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα.
  • Κατέχουν νόμιμα και αξιοποιούν οικογενειακή γεωργική εκμετάλλευση εντός των ορίων των ορεινών ή των μειονεκτικών και με ειδικά προβλήματα περιοχών, μεγέθους ελάχιστης χρησιμοποιούμενης έκτασης 2 Ha, συνυπολογιζόμενης και της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης στις μειονεκτικές και με ειδικά προβλήματα περιοχές ή στις ορεινές αντίστοιχα.
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ
  • Οι νεοεισερχόμενοι αγρότες θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις (συμπεριλαμβανομένου και του εισοδήματος ) για να μπορούν να ενταχθούν στα Μέτρα 211 και 212
  1. Παλαιοί Δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι της με αριθμ. 280947/7.03.2008 ΚΥΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 της παρούσας παραγράφου 5.
Υποβολή αιτήσεων -Απαιτούμενα δικαιολογητικά
Οι αιτήσεις ενίσχυσης και πληρωμής, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014 είτε μέσω διαδικτύου , είτε μέσω των αρμοδίων φορέων συμπλήρωσης και υποβολής , κατ ́ επιλογή του δικαιούχου.
Το έντυπο της αίτησης ενίσχυσης και πληρωμής είναι διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης/πληρωμής
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται έως και τις 15 Μαΐου 2014.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες:
1.Στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
2.Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr



    
                                                                                                                  Ο Διευθυντής



                                                                                                                     Τρύφων Τσαντάκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (DEBATE)


Ο  Δημήτρης Μπίνος προκαλεί τον Δημήτρη Πασόη σε τηλεοπτική αναμέτρηση (Debate).


   Την Κυριακή στις 25 του Μάη οι συμπολίτες μας θα επιλέξουν τον καταλληλότερο Δήμαρχο . Ο κόσμος έχει την απαίτηση να ενημερωθεί σε βάθος και με λεπτομέρεια, έτσι ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα των δυο διεκδικητών. Ανταποκρινόμενος στην απαίτηση αυτή και σεβόμενος πάντα την ανάγκη του κόσμου για απευθείας ενημέρωση, καλώ τον κ. Πασόη σε τηλεοπτική αναμέτρηση (debate).

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι άθλιοι της Ευρώπης: Αρρωστοι και άποροι έχουν κάνει σπίτι τους το δίκτυο των υπονόμων -Μια πόλη κάτω από τους δρόμους [εικόνες]

Βουκουρέστι. Το «Παρίσι της Ανατολής» με τα μπαρόκ παλάτια, τα περίτεχνα κτίρια και τις δεντρόφυτες λεωφόρους. Στην επιφάνεια. Γιατί κάτω από τους δρόμους, στο δίκτυο των υπονόμων, έχει αναπτυχθεί μια άλλη πόλη. Είναι το υπόγειο βασίλειο των αποκλεισμένων, των απόρων, των αρρώστων και των ναρκομανών. Εκεί όπου ζουν οι Αθλιοι της ανατολικής Ευρώπης.
Οι «ένοικοι των υπονόμων» είναι σχεδόν όλοι τους φορείς του HIV και το ένα τέταρτο αυτών πάσχουν από φυματίωση. Ωστόσο, αφήνονται να σαπίζουν στο σκοτάδι, την υγρασία και το κρύο. Μόνες τους ασπίδες σε όλα αυτά κάποιες λάμπες και οι... αγκαλιές.
Η υπόγεια... πόλη του Βουκουρεστίου άρχισε να αναπτύσσεται το 1990. Μέχρι τότε στα ορφανοτροφεία της Ρουμανίας ζούσαν δεκάδες χιλιάδες παιδιά, τα οποία όπως αποκαλύφθηκε μετά την πτώση του Τσαουσέσκου ζούσαν υπό συνθήκες στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ετσι, το 1990, όταν το καθεστώς έπεσε, πολλά από τα παιδιά αυτά έφυγαν από το ορφανοτροφεία και βρήκαν καταφύγιο στο δίκτυο των υπονόμων, που στην πραγματικότητα δεν είναι υπόνομοι αλλά τεράστιοι σωλήνες που είχε τοποθετήσει ο Τσαουσέσκου στο πλαίσιο του σχεδίου για κεντρική θέρμανση της πόλης.

Το υπόγειο αυτό δίκτυο δεν είναι απλώς καταφύγιο για τους αστέγους και τους ανήμπορους της πόλης. Είναι μια καθόλα οργανωμένη πολιτεία με κανόνες και ιεραρχία. Επικεφαλής της ο επονομαζόμενος... Μπρους Λι. Πατέρας, μέντορας όλων αλλά και ντίλερ τους. Προσφέρει στους «ενοίκους» της υπόγειας πόλης ασφάλεια, προστασία αλλά και τη δόση τους.



Η είσοδος στο... παράλληλο αυτό σύμπαν που υπάρχει κάτω από τους δρόμους του Βουκουρεστίου δεν γίνεται από καμία πύλη αλλά από μια τρύπα στην άκρη ενός δρόμου, που μοιάζει περισσότερο με λακκούβα και αν τύχει να περάσεις από εκεί ούτε που θα διανοηθείς πού μπορεί να οδηγεί.



Μια έντονη μυρωδιά ενός μεταλλικού χρώματος (το οποίο οι ένοικοι των υπονόμων παίρνουν ως ναρκωτικό) και μια δυνατή, ενοχλητική μουσική από το βάθος. Η πρώτη μυρωδιά και ο πρώτος ήχος που μυρίζει και ακούει κανείς καθώς «γλιστράει» προς την υπόγεια πολιτεία.
Ενα καλώδιο που μπαίνει από την τρύπα - είσοδο δίνει ρεύμα στις μικρές λάμπες που υπάρχουν διάσπαρτες στην υπόγεια πολιτεία για να σπάει λίγο το σκοτάδι αλλά και στο στερεοφωνικό που παίζει ακατάπαυστα χορευτική μουσική. Αν είχαν κλαμπ στην Κόλαση, θα πρέπει να έμοιαζε κάπως έτσι.
Ανθρωποι που κάνουν ενέσεις μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, άλλοι, ημίγυμνοι με βαριές αλυσίδες και λουκέτα περασμένα σε χέρια, πόδια και λαιμό, γεμάτοι τατουάζ και ουλές από τους αυτοτραυματισμούς, γάτες, αγέλες σκύλων, διάδρομοι που οδηγούν σε άλλα δωμάτια. Αυτό είναι το σκηνικό της υπόγειας αυτής πόλης που βρίσκεται κάτω από τα παλάτια και τα αρχοντικά του Βουκουρεστίου. 

«Οι περισσότεροι από αυτούς που ζουν εδώ  προέρχονται από τα  ορφανοτροφεία. Προσπάθησα να τους οργανώσω. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε  αυτό που πιστεύουν, δεν είμαστε τα αποβράσματα της κοινωνίας, αρουραίοι, κρατούμενοι. Το σύστημα δεν τους φρόντισε. Ερχονται σε μένα, για λίγη τροφή, λίγη ζεστασιά, για μια  συμβουλή, αναζητώντας λίγη κατανόηση. Είμαστε μια οικογένεια. Αυτό είμαστε», λέει ο... Μπρους Λι.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ

Ο τερματοφύλακας με το ένα πόδι -Ο Βραζιλιάνος που δεν άφησε τίποτα να τον κρατή

Ο Αλεξάντρε Τολέδο ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Βραζιλία. Ομως, σε ένα σοβαρό ατύχημα με μηχανή το 1996 τραυμάτισε τόσο σοβαρά το αριστερό του πόδι, που οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν. Αναγκάστηκαν να το ακρωτηριάσουν. Αλλά ούτε αυτό δεν στάθηκε ικανό για να τον κρατήσει μακριά από το ποδόσφαιρο.

Ο Τολέδο δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στο γήπεδο. Σήμερα, 18 χρόνια αργότερα, παίζει ως τερματοφύλακας σε μία ερασιτεχνική ομάδα. Κάθε Σάββατο, ο 36χρονος ετοιμάζεται μαζί με τους υπόλοιπους στα αποδυτήρια και βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ο μοναδικός που κινείται με πατερίτσες, μέχρι να φτάσει στο τέρμα. Εκεί, τις αφήνει στο έδαφος και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία του.

Για να φτάσει εκεί, κατάφερε να διαψεύσει όλες τις εις βάρος του προβλέψεις. Μετά από το ατύχημα, για ένα χρόνο πάλευε να καταφέρει να χρησιμοποιήσει το πόδι του. Ομως, το 1997 το πήρε απόφαση και έδωσε στους γιατρούς τη συγκατάθεσή του για τον ακρωτηριασμό.

Δεν άργησε να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια του. Κάποια στιγμή, ένας φίλος του τον κάλεσε να παίξουν ποδόσφαιρο στην παραλία. Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Εβγαλε το προσθετικό πόδι του και μπήκε στον αγώνα. Αλλωστε, ακόμη κι αν έπεφτε, κάτω υπήρχε η άμμος. Από τότε, δεν σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο.

Για χάρη του βρέθηκε στο Σάο Πάολο το Reuters, σε ένα αφιέρωμα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Οπως καταγράφει ο δημοσιογράφος του πρακτορείου, εκεί είδε έναν τερματοφύλακα που έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης και του σεβασμού της ομάδας του. Και τα παιδιά δεν παύουν να τον πλησιάζουν και να του σφίγγουν το χέρι. Για εκείνα, ο Τολέδο είναι ένας ήρωας εφάμιλλος- ίσως και μεγαλύτερος- των μεγάλων σταρ του ποδοσφαίρου. Γιατί τους δείχνει πως όλα είναι πιθανά στη ζωή.














ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΓΓΙΓΜΑ ΑΓΑΠΗΣ: Η ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΕΑΡΗΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Αγγιγμα αγάπης -Η σπαρακτική, τελευταία φωτογραφία νεαρής με την οικογένειά της λίγο πριν πεθάνει [εικόνες]

Ενώ η οικογένειά της έχει απλώσει τα χέρια της στο πρόσωπό της για να της προσφέρει ένα ακόμη χάδι, η Κίρλι Εντγουαρντς καρφώνει το βλέμμα της στο φακό. Η φωτογραφία αυτή κέρδισε το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που έγινε στο Σίδνεϊ.
Η εικόνα ανήκει στον φωτογράφο Τζο Γουίγκνταλ και ελήφθη τον Νοέμβριο του 2012. Λίγες ημέρες αργότερα η Κίρλι πέθανε. Οταν το κορίτσι ήταν 12 ετών προσεβλήθη από μια ασθένεια που της προκάλεσε μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο. Δηλαδή χρειαζόταν 24ώρη περίθαλψη από την μητέρα της και τον πατέρα της. Στην βραβευμένη εικόνα εκτός από τα χέρια των γονιών, είναι απλωμένα στο πρόσωπό της και τα χέρια των έξι αδελφών της.


Oι υπόλοιπες φωτογραφίες που κέρδισαν βραβεία
«Η ζωή σε μια βαλίτσα». Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο Ρίτσαρντ Γουεϊνράιτ και απεικονίζει τη μοναδική βαλίτσα που μπορούσε να πάρει μαζί της μια οικογένεια από τη συριακή πόλη Χομς καθώς ξεκινούσε το ταξίδι προς την Ιορδανία. Το σπίτι και ο φούρνος που είχαν στη Συρία καταστράφηκαν και έτσι μόνη λύση που τους απέμεινε ήταν η ξενιτιά...



Το τρίτο βραβείο κέρδισε η Χέδερ Τικόσκι για τη φωτογραφία της γυναίκας που αντιμετωπίζει κατάματα το νέο της κορμί, μετά τη μαστεκτομή.



Καπνός και τέφρα βγαίνουν από το ενεργά ηφαίστεια Μάουντ Μπρόμο και Μάουν Σεμερού της Ινδονησίας... 



Το παιχνίδι με τις λάμπες υγραερίου παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Κοριτσάκι νοσηλεύεται σε ιατρείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν, τυλιγμένο με ισοθερμικές κουβέρτες, μετά τα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστη.



Διαφημιστικές πινακίδες στο Κάιρο.



Αγόρι ενάντια στον άνεμο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ελήφθη κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στην ακτή Κουγκ στην Αυστραλία.



Η εξοχή στο Κόδριγκτον της Αυστραλίας...



Ενα ζευγάρι με... διαφορετικό ντύσιμο.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...