Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ

Ο τερματοφύλακας με το ένα πόδι -Ο Βραζιλιάνος που δεν άφησε τίποτα να τον κρατή

Ο Αλεξάντρε Τολέδο ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Βραζιλία. Ομως, σε ένα σοβαρό ατύχημα με μηχανή το 1996 τραυμάτισε τόσο σοβαρά το αριστερό του πόδι, που οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν. Αναγκάστηκαν να το ακρωτηριάσουν. Αλλά ούτε αυτό δεν στάθηκε ικανό για να τον κρατήσει μακριά από το ποδόσφαιρο.

Ο Τολέδο δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στο γήπεδο. Σήμερα, 18 χρόνια αργότερα, παίζει ως τερματοφύλακας σε μία ερασιτεχνική ομάδα. Κάθε Σάββατο, ο 36χρονος ετοιμάζεται μαζί με τους υπόλοιπους στα αποδυτήρια και βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ο μοναδικός που κινείται με πατερίτσες, μέχρι να φτάσει στο τέρμα. Εκεί, τις αφήνει στο έδαφος και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία του.

Για να φτάσει εκεί, κατάφερε να διαψεύσει όλες τις εις βάρος του προβλέψεις. Μετά από το ατύχημα, για ένα χρόνο πάλευε να καταφέρει να χρησιμοποιήσει το πόδι του. Ομως, το 1997 το πήρε απόφαση και έδωσε στους γιατρούς τη συγκατάθεσή του για τον ακρωτηριασμό.

Δεν άργησε να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια του. Κάποια στιγμή, ένας φίλος του τον κάλεσε να παίξουν ποδόσφαιρο στην παραλία. Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Εβγαλε το προσθετικό πόδι του και μπήκε στον αγώνα. Αλλωστε, ακόμη κι αν έπεφτε, κάτω υπήρχε η άμμος. Από τότε, δεν σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο.

Για χάρη του βρέθηκε στο Σάο Πάολο το Reuters, σε ένα αφιέρωμα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Οπως καταγράφει ο δημοσιογράφος του πρακτορείου, εκεί είδε έναν τερματοφύλακα που έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης και του σεβασμού της ομάδας του. Και τα παιδιά δεν παύουν να τον πλησιάζουν και να του σφίγγουν το χέρι. Για εκείνα, ο Τολέδο είναι ένας ήρωας εφάμιλλος- ίσως και μεγαλύτερος- των μεγάλων σταρ του ποδοσφαίρου. Γιατί τους δείχνει πως όλα είναι πιθανά στη ζωή.














ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...