Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας με την Ομάδα Εθελοντών Προμάχων


Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Νηπιαγωγείο Προμάχων, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιώργο Γούδη και Γιώργο Χατζηγιαννίδη, είχε συνάντηση με μέλη της Ομάδας Εθελοντών του χωριού και του έγινε ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί από την ομάδα.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε για την σημερινή εξωραϊστική δράση που θα γίνει το απόγευμα στην περιοχή του παλιού Ηρώου, την οποία έχει υιοθετήσει η ομάδα και συζητήθηκαν τρόποι παρέμβασης και σε άλλες περιοχές του ιστορικού οικισμού.
Το ενδιαφέρον του Δημάρχου ήταν μεγάλο και μάλιστα συνεισέφερε στην σημερινή δράση άμεσα και με τρόπο καταλυτικό, λύνοντας έτσι κάποια  προβλήματα που δυσκόλευαν την πραγματοποίησή της.
Εκ μέρους της Ομάδας Εθελοντών, απευθύνονται θερμές ευχαριστίες τόσο στη δημοτική αρχή, όσο και στους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους για την αμέριστη συμπαράστασή τους.






Πίστωση περίπου 40.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Προμάχων


ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ

Τους Προμάχους επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Γούδη και κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη.

Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε την πρόσκληση των μαθητών του Νηπιαγωγείου του χωριού, οι οποίοι με γράμμα που του έστειλαν ζητούσαν την τοποθέτηση ειδικής πινακίδας μπροστά από το σχολείο τους που να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι από το συγκεκριμένο σημείο γίνεται διέλευση παιδιών και να μειώνουν ταχύτητα. Με άμεση παρότρυνση του Δημάρχου, συνεργείο του Δήμου τοποθέτησε την πινακίδα και μίλησε στους μικρούς μαθητές οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χαμόγελα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στις νηπιαγωγούς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής πίστωση περίπου 40.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο και το οποίο παρουσιάζει σημαντικές φθορές κυρίως από την υγρασία. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα απαλλάξουν το σχολείο από αυτό το πρόβλημα, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνουν και ευπρεπισμό του αύλειου χώρου με την κατασκευή νέας περίφραξης.









Ο Αλμωπός Αριδαίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση


ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ο Αλμωπός Αριδαίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου, στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 20:00 μμ. Τα θέματα της ημερησίας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:
Εκλογή νέου Δ.Σ.
Η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου η ομάδα να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας. Παρόντες μπορούν να είναι και όλοι οι απλοί φίλοι του Αλμωπού, οι οποίοι εάν το επιθυμούν μπορούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.

Το Δ.Σ. του Αλμωπού Αριδαίας

O Γιάννης Σηφάκης συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση του ΑΦΟΣ Αλμωπίας


Ο Γιάννης Σηφάκης στην ενημερωτική συνάντηση του ΑΦΟΣ Αλμωπίας 
Ενημέρωσε τους αγρότες για τις εξελίξεις στην επισιτιστική βοήθεια, για την διαδικασία μετάκλησης εποχιακών εργατών γης και το πέρασμα της πληρωμής του στα έξοδα του αγρότη, για τις επικείμενες αποφάσεις για τα «στέκια» και το νομοσχέδιο που μπαίνει στη Βουλή για την πληρωμή από τους εμπόρους σε δύο μήνες το αργότερο. 
Αναφέρθηκε αναλυτικά στις τελευταίες προσπάθειες και συσκέψεις με Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων ( μαζί με άλλους συναδέλφους του από άλλους γειτονικούς Νομούς) για την άμεση επίλυση του θέματος των Αλβανών εργατών γης και της διευθέτησης του θέματος με τα «στέκια» σε τρόπο που να λειτουργούν νομιμοποιημένα καθώς και την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού με τις οργανώσεις παραγωγών και τους συνεταιρισμούς.
Ακόμη απάντησε σε ερωτήματα των παρισταμένων.
Η εκδήλωση του ΑΦΟΣ ήταν σημαντική καθόσον πέραν των τρεχόντων θεμάτων οι αγρότες ενημερώθηκαν από επιστήμονες για τις δράσεις του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ που «άνοιξαν» και τα σχέδια βελτίωσης που προδημοσιεύτηκαν. 


«Του Κάμπου τα Καμώματα» από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης


ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης σας περιμένουν στις 9 – 11 Ιουνίου

Πανέτοιμοι δηλώνουν οι διοργανωτές για τα φετινά «Του Κάμπου τα Καμώματα» που διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης. Ένα διαφορετικό πολιτιστικό φεστιβάλ το τριήμερο 9, 10 και 11 Ιουνίου που πραγματοποιείται με κύριο σύνθημα «Ο Πολιτισμός Ενώνει. Μη μένεις αμέτοχος» στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης (Ελευθερίου Βενιζέλου με Μεταξά γωνία στην Κρύα Βρύση). 
Στο φεστιβάλ, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου, συμμετέχουν σχολεία και φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, παρουσιάσεις εκπαιδευτικών κι άλλων προγραμμάτων, θεατρικές παραστάσεις και άλλα happenings. Το φεστιβάλ έχει την υποστήριξη του Δήμου Πέλλας και της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας. 
Για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ παραθέτουμε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 9 Ιουνίου
19:15 Παιδική χορωδία 6ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών
19:35 Μοντέρνοι χοροί – Α.Σ. «Βιόρυθμος» Κρύας Βρύσης
19:55 Παιδική χορωδία 7ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών
20:10 Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Ιώαννης Πρόδρομος» Σκύδρας
20:30 Παραδοσιακοί χοροί – Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο Πύρρος»
20:50 Παραδοσιακοί χοροί – Σύλλογος «Αλησμόνητες Πατρίδες» Αλμωπίας
21:10 Παραδοσιακοί χοροί – Σύλλογος Ποντίων Δάφνης «Παναγία η Κίρεζλι»
21:30 Παραδοσιακοί χοροί – Σύλλογος «Αλησμόνητες Πατρίδες» Αλμωπίας
21:45 Παραδοσιακοί χοροί – Σύλλογος Ποντίων Κρύας Βρύσης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»
22:10 Ελεύθερος χορός

Σάββατο 10 Ιουνίου
19:15 Επίδειξη Tae Kwon Do - Αθλητικός Σύλλογος «Ταξιάρχη» Κρύας Βρύσης
19:45 Παραδοσιακοί χοροί – Εφηβικό τμήμα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών
20:00 Παραδοσιακοί χοροί – Α.Ε.Σ. «Αριστοτέλης Λουτροχωρίου
20:10 Παραδοσιακοί χοροί – Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης
20:25 Παιδικό Μιούζικαλ – «Ας χορέψουμε…Γιαννιτσά»
20:35 Θεατρικό δρώμενο «Τάχα μου Δήθεν»
20:45 Μοντέρνοι χοροί – Α.Σ. «Άλμπατρος» Κρύας Βρύσης
21:00 Βραβεύσεις Σχολείων για συμμετοχή στο ποδόσφαιρο, Πινγκ – Πονγκ, 3Χ3 και σκάκι – Σκακιστικός Όμιλος Γιαννιτσών & Ακαδημίας Κρύας Βρύσης
21:15 Θεατρική Παράσταση – Εταιρεία Θεάτρου Θεσσαλονίκης «Μικρός Βορράς»
22:30 Μουσική από τον D.J. Μάνος

Κυριακή 11 Ιουνίου
19:15 Παρουσίαση σχολικού προγράμματος – 3ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης
19:25 Επίδειξη Tae Kwon Do - Αθλητικός Σύλλογος «Φίλιππος» Αλεξάνδρειας (Παράρτημα Γαλατάδων)
19:35 Θεατρική παράσταση – Δημοτικό Σχολείο Πενταπλατάνου
20:15 Παρουσίαση τραγουδιών – Χορωδία Κρύας Βρύσης
20:30 Θεατρική παράσταση – Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Σωκράτης»
20:45 Παραδοσιακοί χοροί – Π.Σ. Εσωβάλτων «Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών»
21:00 Παραδοσιακοί χοροί – Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυώτισσας «Οι Ακρίτες»
21:15 Παραδοσιακοί χοροί – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατάδων «Ο Φίλιππος»
21:35 Παραδοσιακοί χοροί – Πολιτιστικός Σύλλογος Γηγενών Κρύας Βρύσης «Οι Μακεδόνες»



«ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΡΗ» από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΡΗ»

Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου για να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιούνη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Η θεατρική ομάδα έχοντας στο τιμόνι τη Θεατρολόγο κα Ηρώ Γεωργίου, παρουσιάζει τα σατιρικά μονόπρακτα του «σύγχρονου Αριστοφάνη» Γεωργίου Σουρή, «Η επιδημία», «Πατατράκας ο νεόγαμβρος» και «Δεν έχει τα προσόντα». 

Με σκηνικά και κοστούμια που παραπέμπουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με ζωντανή μουσική επί σκηνής, οι πρωταγωνιστές αυτής της σπονδυλωτής παράστασης δίνουν τον καλύτερό τους παρουσιάζοντας μέσα σε 1 ½ ώρα καταιγιστικού ρυθμού , τους ρόλους, τα μοτίβα και τη δημιουργική ευφυία του Σουρή και ταξιδεύουν το κοινό σε μια ρομαντική εποχή, που αν και τόσο μακρινή, παραμένει πάντα επίκαιρη, χάρη στη διαχρονικότητα των εξαιρετικών κειμένων του συγγραφέα-ποιητή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Καράλη Ελένη, Μαδενλίδης Γιάννης, Οτουντζίδου Δέσποινα, Παρτσανάνης Ειρηναίος, Ταραμπούσκα Έλλη, Τούσιας Λεωνίδας, Τσαβέας Κώστας Τσακίρη Ελένη, Φανιόπουλος Λάκης, Χατζής Χρήστος και Χουϊαρίδου Ντίνα..Στην αφήγηση η Ηρώ Γεωργίοι. 

Στο πιάνο η Λαρίσα, τις κομμώσεις και το μακιγιάζ επιμελείται η Μαίρη Πέτκου, την αφίσα σχεδίασε η Ελένη Στόικου  ενώ τις κονσόλες χειρίζονται ο Λάζαρος Δαλκαλίτσης (φώτα) και Τάκης Μπέλμπας (ήχοι).

Ώρα έναρξης 9 το βράδυ. 

"Παρακάθ" από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νεοχωρίου Αλμωπίας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...