Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΜΕ ΤΗ BAYER Η ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ;

Με τη Bayer ή με τις μέλισσες;

Δυστυχώς, η Ευρώπη στο ερώτημα αυτό τάσσεται ευθέως υπέρ του γερμανικού κολοσσού της φαρμακοβιομηχανίας, παρά τις δραματικές εκκλήσεις των επιστημόνων για απαγόρευση των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων που αποδεκατίζουν τον βασικό επικονιαστή του πλανήτη, τις μέλισσες.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Κομισιόν κινείται και η ελληνική κυβέρνηση που χαμένη στη μετάφραση του μεσοπρόθεσμου δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα μικρά και τα ταπεινά.
Και είναι αμφίβολο εάν τη μακαριότητά τους διέκοψε έστω για μερικά λεπτά η δράση των ακτιβιστών της Greenpeace που μπούκαραν στα κεντρικά γραφεία της Bayer στην Αθήνα και τοποθέτησαν φυτά-δολοφόνους και κρέμασαν πανό με το μήνυμα «Προσοχή! Η Bayer σκοτώνει τις μέλισσες».

Δυο έρευνες που σοκάρουν 

Η πρώτη έρευνα, που παρουσιάστηκε στις 14 Απριλίου, εντόπισε κοκτέιλ έως και 17 διαφορετικών τοξικών φυτοφαρμάκων σε περισσότερα από 2 στα 3 δείγματα γύρης που συλλέγουν οι μέλισσες από τους ευρωπαϊκούς αγρούς και μεταφέρουν στις κυψέλες για να ταΐσουν τις προνύμφες. Τα χημικά που βρέθηκαν στη γύρη που συλλέχθηκε από κυψέλες προέρχονται από διάφορες κατηγορίες φυτοφαρμάκων, όπως εντομοκτόνα, ακαρεοκτόνα, μυκητοκτόνα και ζιζανιοκτόνα που παρασκευάζονται από μεγάλες αγροχημικές εταιρείες, όπως η BASF, η Syngenta και η Bayer.
Η δεύτερη έρευνα παρουσιάστηκε στις 24 Απριλίου και αποκαλύπτει ότι το 79% των καλλωπιστικών φυτών που εξετάστηκαν σε 10 ευρωπαϊκές χώρες περιέχουν φυτοφάρμακα που βλάπτουν τις μέλισσες. Από τα φυτοφάρμακα αυτά τα 6 που ανιχνεύθηκαν είναι της Bayer.

Τα αποτελέσματα στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει η Greenpeace, στην Ελλάδα λήφθηκαν 9 δείγματα από 9 διαφορετικά φυτά. Τα φυτά αγοράστηκαν από 5 διαφορετικά φυτώρια εντός της Αττικής. Σε 8 από τα 9 δείγματα βρέθηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και σε 7 ανιχνεύθηκαν φυτοφάρμακα που βλάπτουν τις μέλισσες (Imidacloprid σε 5 δείγματα, Deltamethrin σε 2 δείγματα και Chlorpyrifos σε 1 δείγμα). Μόνο σε ένα από τα δείγματα δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων, ενώ τα υπόλοιπα 8 περιείχαν από 1 έως 7 διαφορετικά φυτοφάρμακα.
Στα ελληνικά δείγματα ανιχνεύθηκαν 3 από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πανευρωπαϊκά σε φυτοφάρμακα που βλάπτουν τις μέλισσες. Συγκεκριμένα, σε ένα δείγμα βρέθηκε Deltamethrin σε συγκέντρωση 1118 μg/kg, σε άλλο δείγμα βρέθηκε Pyridaben σε συγκέντρωση 2758 μg/kg και σε άλλο δείγμα βρέθηκε Methamidophos σε συγκέντρωση 247 μg/kg. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Methamidophos δεν είναι καταχωρημένο για χρήση στην Ε.Ε. (EU PD 2014). Είναι η μία από τις δύο δραστικές ουσίες που ανιχνεύθηκαν στα ελληνικά δείγματα και δεν είναι καταχωρημένη για χρήση στην Ε.Ε. Η δεύτερη είναι η ουσία Endosulfan που επίσης ανιχνεύθηκε σε ελληνικό δείγμα.

Ο ρόλος των µελισσών

Επικονίαση ονοµάζεται η διαδικασία στην οποία γίνεται η γονιµοποίηση στα φυτά, διαδικασία που επιτυγχάνεται κυρίως µε τη βοήθεια των εντόµων και του αέρα. Για να το πούµε πιο απλά, τα έντοµα τρέφονται από τη γύρη των ανθών και ταυτόχρονα βοηθούν στη γονιµοποίησή τους. Την ίδια στιγµή, τα φυτά επιτρέπουν στα έντοµα να τραφούν από αυτά, µε αντάλλαγµα τη βοήθεια των εντόµων στην αναπαραγωγική διαδικασία και κατ’ επέκταση στη διαιώνιση του είδους. Οι µέλισσες έχουν τον πιο ενεργό και σηµαντικό ρόλο στη γονιµοποίηση των φυτών, καθώς δρουν ως µηχανικοί µεταφορείς της γύρης. Σύµφωνα µε τους επιστήµονες, µία µέτρια αποικία µελισσών υπολογίζεται ότι έχει 20 έως 40 φορές περισσότερη αξία για την επικονίαση των φυτών, παρά για την παραγωγή µελιού. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι µέλισσες αποτελούν το 80% περίπου των επικονιαστικών εντόµων, τότε εύκολα καταλαβαίνουµε τη σηµαντική προσφορά τους στο φυτικό και ζωικό περιβάλλον, αφού τα φυτά που αναπτύσσονται αποτελούν τροφή για τα ζώα και τον άνθρωπο, παράγουν οξυγόνο και εμποδίζουν τη διάβρωση του εδάφους. Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, η μέλισσα αποτελεί τον κυρίαρχο επικονιαστή στη φύση καθώς ένα συνηθισμένο μελίσσι με 50.000 μέλισσες επικονιάζει 500.000 άνθη την ημέρα. Από τα 100 είδη φυτών που προσφέρουν το 90% της τροφής στον κόσμο, το 70% γονιμοποιείται από τις μέλισσες. Όμως και όλα τα αγριολούλουδα και τα βότανα χρειάζονται τη μέλισσα, που αποτελεί θεμέλιο λίθο του περιβάλλοντος. Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει και την οικονομική αξία που συνεπάγονται τα έντομα επικονίασης, αξία η οποία στην Ευρώπη υπολογίζεται σε 22 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Καιρός για δράση

Η Greenpeace ζητάει από την Bayer να αποσύρει άμεσα από την αγορά τα φυτοφάρμακα που βλάπτουν τις μέλισσες, καθώς και την προσφυγή που έχει καταθέσει ενάντια στη μερική απαγόρευση που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε αυτά. Παράλληλα καλεί καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΑθανάσιο Τσαυτάρη:
-Να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία σχετικά με την εφαρμογή της μερικής απαγόρευσης των ουσιών imidacloprid, thiamethoxam και clothianidin στην Ελλάδα.
-Να προβεί στην πλήρη απαγόρευση όλων των φυτοφαρμάκων που βλάπτουν τις μέλισσες και τους άλλους επικονιαστές.
-Να προωθήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Μέλισσες
-Να στρέψει τους οικονομικούς πόρους μακριά από την καταστροφική βιομηχανική γεωργία και να προωθήσει τη βιώσιμη γεωργία.





Πηγή: Με τη Bayer ή με τις μέλισσες; - RAMNOUSIA 

ΞΕΧΑΣΕΣ...

Ξέχασες

Ξέχασες το μαζί και πηγαίνεις μόνος, στηριζόμενος σε δυνάμεις 
απατηλές, που την κρίσιμη στιγμή μαγικά αποσυντίθονται και μαζί τους κι εσύ.
Ξέχασες το παρελθόν και το ζεις ξανά σε επανάληψη μόνο των λαθών σου.
Ξέχασες το βάθος και έμεινες στην επιφάνεια σαν φελλός, αφήνοντας το ρεύμα να σε παρασύρει.
Ξέχασες τις αξίες και έμεινες στο τίποτα..
Ξέχασες ιδέες που σου επιβλήθηκαν, αλλά δέθηκες μόνος σε νέα ψεύτικα είδωλα.
Ξέχασες τη χρησιμότητα του πόνου, του έκλεισες την πόρτα και έτσι ούτε η χαρά σε επισκέπτεται.
Ξέχασες τι θα πει παιδί και γέρασες. Γέμισες τη ζωή σου χάπια και σκευάσματα βιταμινών ζητώντας λίγη ενέργεια.
Ξέχασες τη φύση και τώρα σου προκαλεί αλλεργία.
Ξέχασες τι θα πει εξελίσσομαι και έδωσες νέα σημασία στη λέξη, εξελίσσομαι πλέον θα πει ελίσσομαι.
Ξέχασες την αλληλεγγύη και έγινες “φιλάνθρωπος”.
Ξέχασες τι είναι η μοναξιά και έπαθες κατάθλιψη.
Ξέχασες τι θα πει ελευθερία και δέσμευσες πράγματα, ανθρώπους, ζώα, ακόμα και αέρα.
Ξέχασες τι θα πει κατανόηση και όλα πλέον είναι παρανόηση.
Ξέχασες την αίσθηση και όλα γίνανε παραίσθηση.
Ξέχασες τι θα πει μαθαίνω και έγινες παντογνώστης του κενού.

Ξέχασες τον θάνατο και πέθανες ζωντανός.
Ξέχασες τον παράδεισο και έκανες κόλαση τη ζωή.

Ξέχασες, γιατί φοβήθηκες.
Φοβήθηκες και ξέχασες να ζεις.






ΠΗΓΗ...Angie Insomniac - Ramnousia

ΤΑ "ΑΦΟΥ" ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Τα «αφού» της ζωής μας…

Αφού ριχτήκαμε στους αλλόγλωσσους με κατάρες! Αφού μετανιώσαμε το επόμενο λεπτό της επιλογής μας! Αφού εγκαταλείψαμε τα χωράφια αλλά με μανία ψάχνουμε στις λαϊκές αγορές ντόπια εδώδιμα! 


Αφού οι ψαράδες έσπασαν τα καΐκια τους, οι γεωργοί παράτησαν τα αλέτρια τους, οι κτηνοτρόφοι υπέγραψαν δήλωση μετανοίας! Αφού δεν υπερασπιστήκαμε τα μαγαζιά μας και συναινέσαμε στην «οικονομική βιωσιμότητα»! Αφού πιστέψαμε χονδροειδή ψέματα και κυνηγήσαμε απατηλά όνειρα! Αφού σηκώσαμε ξενόφερτη σημαία, υποκλινόμενοι σε ανθρωποειδή τέρατα, αρχομανείς και τεμπέληδες! Αφού ενδώσαμε σε σαγηνευτικά, με μετοχές και χρηματιστηριακούς δείκτες, ρίσκα! Αφού μετονομάσαμε την ασχημία σε ανάπτυξη! 

Αφού όπου και αν ταξιδέψαμε πληγώσαμε το τοπίο και τον τόπο, και αγνοήσαμε ότι ο χρόνος είναι παράγωγό του που αργά ή γρήγορα θα εκδικηθεί για την απονιά μας… Αφού κοιτάξαμε το μέλλον με αναίδεια ομνύοντας στον υλικό πλούτο! Αφού λατρέψαμε τον κάλπικο και εφήμερο θεό, φορέσαμε ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα νύχια, ψεύτικα δόντια, ψεύτικα στήθια! Αφού δεν αναζητήσαμε την αφή ενός χεριού, αλλά το τηλεκοντρόλ μπροστά σε μια plasma! 

Αφού ψηφίζαμε υπέρ, ενώ ήμασταν κατά! Αφού φοβηθήκαμε να ξεστρατίσουμε από την πομπή! Αφού ξεπαστρέψαμε τα υλικά του προγόνων μας για μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας! Αφού εγκαταλείψαμε το πατρικό γιατί ήταν μικρό και χωρίς ανέσεις! Αφού τσακωθήκαμε για την κληρονομιά του πατέρα! Αφού δεν κοντοσταθήκαμε στο σκαλοπάτι για μια καλησπέρα στις μαυροφορεμένες, στους «βουβούς ίσκιους»! Αφού επικαλύψαμε την μυρωδιά του φαγητού με αποσμητικό χώρου! Αφού λερώναμε συνεχώς τις «αυλές των θαυμάτων»!

Αφού δεν σηκωθήκαμε από τον καναπέ αν και περιτριγυρισμένοι από τις φλόγες! Αφού δεν προσευχηθήκαμε, δυσαρεστώντας τους Θεούς! Αφού φορέσαμε γυαλιά ηλίου στο μειδίαμα του άλλου! Αφού αποστρέψαμε το βλέμμα μας, από το καμένο πρόσωπο της Κωνσταντίνας! Αφού στους λυγμούς κλείσαμε τ’ αυτιά μας! Αφού ευχηθήκαμε να είναι ο δρόμος εύκολος, αρχίσαμε να βαδίζουμε σε διαδρόμους γυμναστικής! Ακόμα και όταν βρήκαμε τον έρωτα τον σκοτώσαμε! «Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» κλείσαμε δια παντός τα βιβλία, αρνούμενοι «τα φάρμακα της ποιήσεως»! 

Αφού ξεράναμε τις στέρνες για να κάνουμε πισίνες! Αφού στη θέση του ξερού χώματος φυτέψαμε γκαζόν και μαζί, τις παιδικές μας σβούρες και βώλους! Αφού κρύψαμε τα δάση μας κάτω από τσιμέντα και στάχτες! Αφού εκστομίσαμε απερίσκεπτα το ναι! Αλλοίμονο όμως, δεν σκεφτήκαμε και τις συνέπειες του όχι! Αφού σνομπάραμε την φτώχεια του διπλανού και δεν μοιραστήκαμε το ψωμί, αν και βιωματικά γνωρίζαμε ότι «δεν είν’ εύκολες οι θύρες αν η χρεία τες κουρταλή»! Αφού δεχθήκαμε διαμαρτυρόμενοι το ρόλο της μαριονέττας και υποκύψαμε ακκίζοντες σε ανήθικες πιέσεις! Αφού ρουφιανέψαμε για να έχουμε μια θέση στο τρένο της προόδου! Αφού σκηνοθετήσαμε συμμαχίες και εγκαρδιότητα για να πάρουμε μια θέση στο πανεπιστήμιο, «είναι δικός μας»! και το Κόμμα; Αλλοίμονο! βλοσυρό και απόμακρο, πονηρά συγκατάνευσε!

Αφού γλείψαμε τον ανώτερο για μια επιείκεια! Αφού σπάσαμε την απεργία! Αφού σιωπήσαμε στις διεκδικήσεις, γιατί δεν μας αφορούσαν προσωπικά! Αφού ποδοπατήσαμε στρατιές βωβών προσώπων, για να βρεθούμε στο φωτισμένο μέρος της σκηνής! Αφού συμφωνήσαμε στο όλα επιτρέπονται! Αφού φτιάξαμε ξενώνα στη μεζονέτα, αλλά σκοτώσαμε τον ξένο! Αφού εξισώσαμε τον σωφρονισμό με τον φόνο! Αφού εκμεταλλευτήκαμε με κουτοπονηριά τον αδύναμο μειώνοντας το μεροκάματό του! Ηττημένοι κατά κράτος επιχειρηματολογούσαμε για τη νίκη που νομίσαμε ότι καταφέραμε, και ότι «του την φέραμε»! Και ενώ υπερασπιστήκαμε με σθένος τα δικαιώματά μας, αποπατήσαμε στα δικαιώματα των άλλων! 

Αφού δεν κλάψαμε για τους ιδανικούς αυτόχειρες του πολέμου που ζούμε, τους πήραμε για τρελούς! «ήταν η ζωή τους λένε τραγωδία…» και ποιών δεν είναι; Αφού χασκογελάσαμε πίσω από τον ανάπηρο και «την κακή σοδειά», δείχναμε με οίηση την αρτιμέλειά μας! Αφού κάναμε botox στην αμυδρή ρυτίδα, νομίζαμε ότι το τέλος θα φθαρεί και θα ξεψυχήσει πριν από εμάς!

Αφού κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό στις ιστορίες διαπόμπευσης και κακοποίησης τόσων γυναικών,

τότε γιατί μας κάνει εντύπωση «αν κάτω από τα ρούχα μας δεν χτυπά πια η παιδική μας καρδιά»;



Κασιμάτη Ρεγγίνα 

Από: Νέμεσις Ραμνουσία

ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Image

Κυριακή του Πάσχα στο Καματερό. Φωτ. Σπύρος Στάβερης. 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΠΟΜΠ ΧΟΣΚΙΝΣ

Magnify Image

Ο Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς πεθάνε χθες από πνευμονία σε ηλικία 71 ετών.
 Ο Χόσκινς ήταν γνωστός για την 30 ετών καριέρα του στον κινηματογράφο και  μέσα από τις ταινίες "Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ" και Μόνα Λίζα, για την οποία κέρδισε Bafta και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού.  

Magnify Image

Σε δήλωσή τους, η σύζυγός του Λίντα και τα παιδιά του Άλεξ, Σάρα,  Ρόζα και Τζακ ανέφεραν: 
"Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Bob. Παρακαλούμε σεβαστείτε τη στιγμή και την επιθυμία μας για διακριτικότητα"
  Ο ηθοποιός πέθανε στο νοσοκομείο χθες αργά το βράδυ με την οικογένεια στο πλευρό του μετά από μακρά νοσηλεία εξαιτίας πνευμονίας.
 Τα τελευταία χρόνια έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον και είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2012. 

ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ



Στέκονται  και  περπατούν  λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, αλλά και  οδηγούν  δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση,  όσοι χειρουργούνται  με τη νέα μη τραυματική, ανώδυνη χειρουργική τεχνική αντικατάστασης του ισχίου !
 «Άφωνοι» έμεινα πολλοί από τους συνέδρους , του London Hip Meeting,  βλέποντας την παρουσίαση των θεαματικών  αποτελεσμάτων, που έχει η εφαρμογή της ανώδυνης, ελάχιστα παρεμβατικής, χειρουργικής τεχνικής αντικατάστασης του ισχίου, σε ασθενείς που πάσχουν από τελευταίου σταδίου αρθρίτιδας.
       Σύμφωνα με  στοιχεία ,που παρουσιάστηκαν πριν από περίπου δέκα ημέρες στο London Hip Meeting, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που χειρουργούνται με την νέα τεχνική,  περπατούν (με πατερίτσες) λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, βγαίνουν σε δυο ημέρες  από το νοσοκομείο, αλλά και οδηγούν μόλις δύο εβδομάδες μετά την  επέμβαση!
      Ορθοπεδικοί Χειρουργοί από την Ευρώπη και την Αμερική που συμμετείχαν στο συνέδριο, συμφώνησαν πως η νέα μη τραυματική, ανώδυνη χειρουργική τεχνική αποτελεί «επανάσταση» στον τομέα της Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου, που έχει χειρουργική ιστορία 70 χρόνων, άσχετα με το "όνομα" (AMIS, ALMIS, ASIMIS) που δίνουν οι  εταιρείες προθετικών υλικών  στη δική τους τεχνική.
     «Τα θεαματικά αποτελέσματα της νέας μεθόδου οφείλονται κυρίως στον τρόπο προσπέλασης του ισχίου,» αναφέρει ο Δρ. Σταύρος Αλευρογιάννης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός,  εξειδικευμένος στις προηγμένες  ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές των κάτω άκρων.
     «Εκτός από το δέρμα, συμπληρώνει ο κ Αλευρογιάννης, κατά τη διάρκεια της επέμβασης ουσιαστικά δεν κόβουμε ούτε τραυματίζουμε μυς,  αιμοφόρα αγγεία και νεύρα  μέχρι να φτάσουμε στην άρθρωση του ισχίου. Απλά  τα παραμερίζουμε , χωρίς να τα τραυματίζουμε».

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΝΕΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Η νέα,  κατά του ορθοπαιδικούς χειρουργούς, επαναστατική τεχνική προσφέρει πολλά και ποικίλα  πλεονεκτήματα  σε όσους υποβάλλονται σε ολική αρθοπλαστική ισχίου. Τα κυριότερα είναι:

Ø Άμεση  κινητοποίησημε πατερίτσες,   λίγες μόνο ώρες μετά το χειρουργείο,
Ø Φυσιολογικός μετεγχειρητικός πόνος σε σύγκριση με “συμβατικές” επεμβάσεις,
Ø Μικρή ουλή στο δέρμα, καθώς η τομή  είναι 4 με 5 cm, σε αντιδιαστολή  με τα 15-20cm  της «συμβατικής» επέμβασης,
Ø Ελάχιστη απώλεια αίματοςλόγω της μικρής τομής, της διατήρησης των μυϊκών ομάδων και της προσεκτικής αιμόστασης,
Ø Μικρή παραμονή στο νοσοκομείο. Η νοσηλεία περιορίζεται στις δυο ημέρες και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο, την ίδια ημέρα,
Ø Ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Μετά από περίπου μία εβδομάδα οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους,
Ø Μετά από δυο εβδομάδες μπορούν να οδηγήσουν,
Ø Μειωμένο κόστος. Η μείωση των ημερών νοσηλείας και της φαρμακευτικής αναλγητικής αγωγής οδηγούν σε μείωση του κόστους νοσηλείας,
Ø Ελαχιστοποίηση των συνεδριών φυσιοθεραπείας μετεγχειρητικά και
Ø Ελαχιστοποίηση πιθανότητα εξάρθρωσης. Η διατήρηση των μυών και η επανασυρραφή του θυλάκου βοηθά στην μείωση του κινδύνου εξάρθρωσης
        Η τεχνική διατηρεί τη φυσιολογική ανατομία της περιοχής του ισχίου, διευκολύνει μελλοντικές επεμβάσεις  και μπορεί να  εφαρμοσθεί επίσης με την ίδια επιτυχία σε  κατάγματα  και αναθεωρητικές επεμβάσεις  με τα ίδια πλεονεκτήματα.

        Η εφαρμογή της μη τραυματικής, ανώδυνης χειρουργικής τεχνικής απαιτεί την   εξειδίκευση του χειρουργού και καμπύλη εκμάθησης της τεχνικής, αλλά και τη συνεργασία εξειδικευμένης χειρουργικής ομάδας,  ως απαραίτητες προϋποθέσεις για το βέλτιστο κλινικό και λειτουργικό αποτέλεσμα του ασθενούς.

            ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ

      Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου αποτελεί στατιστικά την κύρια αιτία που οι ασθενείς οδηγούνται στην ολική αρθροπλαστική . Ο χρόνιος πόνος αποτελεί την κύρια αιτία αποχής από την καθημερινή εργασία και μόνο στις ΗΠΑ, πάνω από 61.2 δισεκατομμύρια δολάρια χάνονται κάθε χρόνο, λόγω μείωσης της παραγωγικότητας από εργατική ανικανότητα.
      Σύμφωνα με μελέτες, το 2015 ο αριθμός των αρθροπλαστικών του ισχίου στην Αμερική θα ξεπεράσει τις 600.000, ενώ το 2030 θα πλησιάσει τις 1.85 εκατομμύρια, λόγω αύξησης του μέσου όρου ηλικίας και καθυστέρησης συνταξιοδότησης του πληθυσμού. Ο αριθμός των αρθροπλαστικών ισχίου στη χώρα μας ανέρχεται περίπου στις 12 με 13.000 το χρόνο.
            Η επιλογή  απ όλο και περισσότερο ασθενείς, της ελάχιστα παρεμβατικής ολικής αρθροπλαστικής ισχίου, αναμένεται στο μέλλον να μειώσει αισθητά το κόστος νοσηλείας, τις μετεγχειρητικές επιπλοκές και να μειώσει μεσο-μακροπρόθεσμα τις αναθεωρητικές επεμβάσεις.
www. bioorthopediki.gr Τηλ: 210 778 6868, 6945215691







ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5058795, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.    www. cosmosep. gr

FACEBOOK: Cosmos ΕπικοινωνίαTWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

STOP ΣΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ ΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ



 «Μην δίνετε ευκαιρίες στον καρκίνο του δέρματος, γιατί κάθε χρόνο σκοτώνει πάνω από 37.00 άτομα. Κλείστε έγκαιρα ραντεβού για προληπτική εξέταση σπίλων».
Αυτό είναι το φετινό μήνυμα του  AthensBeverlyHillsMedicalGroup, το οποίο συμμετέχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς στην “Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος”, που φέτος έχει οριστεί 5 με 9 Μαΐου.
«Η έγκαιρη διάγνωση σώζει από τον καρκίνο του δέρματος, καθώς το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα,  μπορούν να θεραπευτούν, τονίζει  η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Θεοδώρα Φατσέα.
«Οι ενδιαφερόμενοι, προσθέτει η Δρ. Φατσέα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού  στο 210 8949090  και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 5-9 Μαΐου θα μπορούν να εξετάσουν δωρεάν τους σπίλους (ελιές) σε πρόσωπο και σώμα για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή  καρκίνου του δέρματος».
STOP  ΣΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ ΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Για το λόγο αυτό, στους χώρους του Athens Beverly Hills Medical Group,στο ειδικό τμήμα διάγνωσης – παρακολούθησης – χειρουργικής αντιμετώπισης σπίλων, σε συνεργασία με εξειδικευμένο δερματολόγο, πλαστικό χειρουργό και ογκολόγο - χειρουργό,  έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για να δεχτεί τους ενδιαφερόμενους προς εξέταση.
Όπως αναφέρει η Δρ. Φατσέα, έχει τεράστια σημασία  η αναγνώριση των πρώιμων  σημείων  του μελανώματος τα οποία πρέπει αμέσως να αποσπούν την προσοχή του εξειδικευμένου ιατρού. Ο καρκίνος του δέρματος, αν ανιχνευθεί στα πρώτα του στάδια, είναι ένας από τους λίγους καρκίνους που θεραπεύεται πλήρως.
Για τη διάγνωση χρησιμοποιείται η μέθοδος της δερματοσκόπησης:
Καταγράφονται με ακρίβεια η θέση, το χρώμα, το μέγεθος και η μορφολογία των βλαβών. Η φωτογράφηση μπορεί να βοηθήσει σ' αυτή την καταγραφή. Επίσης, η μικροσκόπηση με φωτεινή πηγή πάνω απ' το δέρμα βοηθά στην εξακρίβωση του τρόπου κατανομής της μελανίνης μέσα στις βλάβες.
           ΜΕΛΑΝΩΜΑ Ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΚΟΘΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το μελάνωμα αποτελεί όχι μόνο τον πλέον κακοήθη δερματικό όγκο αλλά και έναν από τους πλέον κακοήθεις καρκίνους γενικώς. Μπορεί να γίνει διασπορά σε κάθε όργανο ή ιστό του σώματος και να οδηγήσει στο θάνατο μέσα σε ένα χρόνο μετά την υποτροπή του σε  απομακρυσμένα σημεία. Το μελάνωμα κάνει μετάσταση  συχνότερα στον εγκέφαλο και το νωτιαίο σωλήνα.
Όταν πρωτοεμφανιστεί το μελάνωμα ή κακοήθης σπίλος στο δέρμα ή στους βλεννογόνους, υπάρχουν αρκετές  πιθανότητες  να είναι ιάσιμο με περιορισμένης έκτασης χειρουργική επέμβαση.
Όταν όμως το μελάνωμα έχει διεισδύσει βαθιά στο δέρμα και φτάσει στα λεμφαγγεία και τα αιμοφόρα αγγεία (δηλαδή στο χόριο) συνήθως είναι αδύνατο να ιαθεί, αν και με τη χειρουργική  μπορεί να επιτευχθεί μεγάλο διάστημα ελεύθερο νόσου.
Αίτια του μελανώματος:
Ø Hεπαναλαμβανόμενη έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία που προκαλεί έγκαυμα και όχι μαύρισμα
Ø Η κληρονομικότητα
Ø Άτομα με λευκό δέρμα
Ø Χρόνιος ερεθισμός σπίλων, ανοσοκαταστολή
Οι συχνότερες ηλικίες, που εμφανίζεται το μελάνωμα. είναι ανάμεσα στα 20 και 60 και σπάνια εμφανίζεται πριν την εφηβεία. Το οζώδες κακοήθες  μελάνωμα παρατηρείται μεταξύ   20-40 χρόνων και το επιφανειακό επεκτεινόμενο που είναι  και το  συχνότερο, μεταξύ 40-60 χρόνων.
Ομάδες υψηλού κινδύνου:
Ø Άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα (φωτότυπος Ι-ΙΙ κατά Fitzpatrick)
Ø Ξανθά άτομα με γαλανά μάτια και με φακίδες
Ø Λευκά δέρματα με πολλούς μαύρους σπίλους – πάνω από 100 σε νεαρά άτομα ή 50 σε μεγαλύτερη ηλικία
Ø Άτομα με δυπλαστικούς σπίλους (μεγάλους, ακονόνιστους και με πολυχρωμία)
Ø Άτομα με οικογενειακό ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων ή μελανώματος
Ø Άτομα με σοβαρά ηλιο-εγκαύματα ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία
Το 30% των μελανωμάτων αναπτύσσεται  από προϋπάρχοντες σπίλους, ενώ το 70%  εμφανίστηκε ξαφνικά στο δέρμα.Αν ο σπίλος διαγνωστεί ως μελάνωμα, τότε η  βιοψία είναι απαραίτητη (δηλαδή η χειρουργική αφαίρεση του όγκου και η εξέταση  των μορφολογικών χαρακτήρων των ιστών και κυττάρων στο μικροσκόπιο με σκοπό την αναζήτηση και διάκριση καρκινικών κυττάρων). Να σημειωθεί ότι η αφαίρεση του όγκου  πρέπει να γίνεται με υγιή χειρουργικά όρια. Τα χαρακτηριστικά μελανοκύτταρα είναι συνήθως ευμεγέθη και περιέχουν κοκκία μελανίνης.

                    Ο  ΚΑΡΚΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Η τρύπα του όζοντος, οι περιβαλλοντικές μεταβολές και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων μελανώματος που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν από μελάνωμα.
Μάθετε περισσότερα για το: μελάνωμα
www.abh-medicalgroup.com  210 8949920 , 210 8949090








ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5058795, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.    www. cosmosep. gr

FACEBOOK: Cosmos ΕπικοινωνίαTWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ο ΥΠΟΨ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ & ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ


       Στην Πέλλα θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο 3 Μάη ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπ.Αγρ.Συλλόγων Ν.Λάρισα & μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις Ρίζος Μαρούδας.

        Στα πλαίσια της ολοήμερης παρουσίας του συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ θα συναντηθεί με αγρότες της περιοχής επισκεπτόμενος χωριά του Νομού και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ριζό – Σκύδρας.

        Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της περιοδείας του υποψήφιου Ευρωβουλευτή τους ΚΚΕ Ρίζου Μαρούδα περιλαμβάνει :

·       Στις 11 π.μ. - Επίσκεψη στους Γαλατάδες και συναντήσεις με τους αγρότες.
·       Στις  12.30’ π.μ. - Περιοδεία στην Αγορά της Σκύδρας.
·       Στις  6 μ.μ. - Επίσκεψη στη Φλαμουριά – Έδεσσας.
·       Στις  8 μ.μ. – Ομιλία σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ριζού – Σκύδρας.




                                                                                                        Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΑΘΗ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ


Θέλοντας να δώσει το στίγμα της ισόρροπης ανάπτυξης για το δήμο Πέλλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Καστερίδης, πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στην Κρύα Βρύση τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου μαζί με πλήθος κόσμου, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Κρύας Βρύσης και των τοπικών συμβουλίων.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, μίλησε για όσα δεν έγιναν τα τελευταία 3,5 χρόνια, για την εγκατάλειψη των δημοτικών ενοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας και για τον σχεδιασμό ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας σε κάθε κοινότητα του δήμου από την επομένη της νίκης του συνδυασμού του.

Αναφέρθηκε στην ανυπαρξία αντιδημάρχου στην Κρύα Βρύση και στην άρνηση του δημάρχου στο διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής. Τόνισε σημαντικά έργα που έμειναν υποσχέσεις στα χαρτιά και ότι ενώ υπήρξαν μελέτες δεν έγινε τίποτα. Συγκεκριμένα περιέγραψε δυο σημαντικά προβλήματα όπως «τον κυκλοφοριακό κόμβο στην περιοχή του περιφερειακού δρόμου. Θρηνήσαμε ακόμη και θύματα!» επισήμανε και συνέχισε «από το 2011 βρίσκεται στις μελέτες αυτό το άκρως αναγκαίο έργο, αλλά τίποτα δεν προχώρησε. Βέβαια το πιθανότερο είναι, τώρα προεκλογικά, να έρθει με δικαιολογίες, για την απραξία του ο κ. Στάμκος και να υποσχεθεί ξανά την κατασκευή αυτού του έργου για την επόμενη θητεία».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας στην διάρκεια της ομιλίας του χαρακτήρισε την περιοχή της Κρύας Βρύσης απροστάτευτη, όπως και όλα τα γύρω χωριά, από τον κίνδυνο πλημμυρών. «Δεν υπάρχει καμία αντιπλημμυρική προστασία, δεν υπάρχει ούτε καν σχεδιασμός για το μεγάλο έργο του δικτύου όμβριων υδάτων. Και κάθε φορά που βρέχει, ανησυχείτε για πλημμύρες και καταστροφές εφόσον δεν έγινε τίποτα!» τόνισε και συνέχισε «το δημοτικό στάδιο μιας μεγάλης περιοχής του δήμου εγκαταλείφθηκε. Καμία συντήρηση δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Πριν από λίγα χρόνια, το στάδιο, διέθετε δικό του πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό για την συντήρησή του. Σήμερα αυτός ο εξοπλισμός βρίσκεται στο δημοτικό γκαράζ και δεν έχει οριστεί ούτε ένας υπεύθυνος για την συντήρησή του».

Ο κ. Καστερίδης επισήμανε ότι η σημερινή δημοτική αρχή «δεν γνωρίζει τι θα πει προστασία της δημόσιας περιουσίας, αλλά έχει το θράσος να μιλάει για νοικοκύρεμα. Λες και υπάρχει νοικοκύρης που εγκαταλείπει και αδιαφορεί για την περιουσία του. Είναι πολλά τα παραδείγματα εγκατάλειψης. Το αποχετευτικό δίκτυο των  Εσωβάλτων έχει σταματήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αποδυτήρια του γηπέδου, που ρημάζουν χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για να ολοκληρωθούν. Στο Σταυροδρόμι, η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει, ούτε καν τις ασφαλτοστρώσεις. Καμία παρέμβαση δεν υπήρξε στην Ακρολίμνη. Ακόμη και στον Άγιο Λουκά δεν κατάφερε να βάλει ο δήμαρχος, έστω ένα μικρό λιθαράκι για κάποιο έργο, για να μπορέσει να δικαιολογήσει το πέρασμά του από τη διοίκηση του δήμου Πέλλας!»

Στον κατάμεστο πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης στην πρώτη επίσημη προεκλογική εκδήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Καστερίδης συνέχισε την ομιλία του δεσμευόμενος ότι οι αρχές του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη όλου του δήμου, από άκρη σε άκρη και σε όλους τους τομείς. Και ολοκλήρωσε καλώντας τους κατοίκους της περιοχής από σήμερα, μέχρι τις εκλογές και μετά από αυτές στον αγώνα: Για έναν Δήμο Πέλλας υπόδειγμα σύγχρονης διοίκησης και συλλογικής δουλειάς, για έναν δήμο Ανθρώπινο, που να φροντίζει τον συνάνθρωπό μας που έχει πραγματική ανάγκη. Για έναν δήμο εξωστρεφή και Ανοιχτό στον κόσμο, στις νέες ιδέες και στις ευκαιρίες που του δίνονται.



Γιαννιτσά 30/4/2014


ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: "Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"


«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής» αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις.», απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να δημιουργήσει συνειρμούς για σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή.

Στην ομιλία του ο κ. Τζαμτζής ανέφερε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, άκουσα όχι έναν, αλλά πολλούς και πολλές συναδέλφισσες και συναδέλφους από το ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να δημιουργήσουν συνειρμούς ή να μιλούν ευθέως για σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δημοκρατική Παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι η Παράταξη από την οποία πέρασαν άνθρωποι και του δικού σας χώρου, της Αριστεράς, όπως ο Θεοδωράκης, ο Λεντάκης, ο Κατριβάνος, είναι η δημοκρατική Παράταξη που προσφέρει από το 1974 και εντεύθεν και έχει βάλει τη σφραγίδα της σε όλα τα μεγάλα θέματα, είτε αυτό λέγεται είσοδος στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε μεγάλες αλλαγές, αλλά πάνω απ’ όλα καθιέρωση, εμπέδωση ουσιαστικά του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέσεις ούτε με φίλα προσκείμενους σε διάφορα αυτονομιστικά κινήματα, είτε αυτά είναι φιλοσκοπιανά είτε φιλοτουρκικά. Η Νέα Δημοκρατία δεν αποσύρει, όπως εσείς, υποψηφίους από τα ψηφοδέλτιά της, επειδή δεν τους θέλουν κάποιοι κύκλοι της μουσουλμανικής μειονότητας ή φοβούμενοι μήπως χάσετε κάποιες ψήφους. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν θα μιλάτε για δημοκρατία στη Νέα Δημοκρατία!»

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Α.Κ.Α. ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


Την πρώτη επίσημη δημόσια ομιλία πραγματοποίησε ο Ανδρέας Κόγιος, επικεφαλής του συνδυασμού Α.Δ.Α.Κ.Α. στο κέντρο νεότητας Προμάχων παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού.

Ο κύριος Κόγιος συνοδευόμενος από πολλά στελέχη του συνδυασμού του (Κοντάκου Δήμητρα, Ιορδάνα Μεσκίνη, Πετρούλα Τούλιου, Χρυσίδου Ειρήνη, Παντελή Κόγιο, Χάρη Πατσίδη) παρουσίασε τις βασικές αρχές και θέσεις του συνδυασμού και αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτάσεις του για την αναγέννηση της Αλμωπίας.

Επιγραμματικά αναφέρουμε την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Προμάχων, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών(σπαράγγια), την λειτουργία κέντρου προώθησης αγροτικών προϊόντων, το άνοιγμα δρόμου προς την Ευρώπη, την δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος άρδευσης-ύδρευσης με κατασκευή λιμνοδεξαμενών, κατασκευή μεγάλων υδροηλεκτρικών εργοστασίων προς όφελος των κατοίκων, λειτουργία  Τράπεζας του δήμου με κοινωνικό χαρακτήρα για ανακούφιση των αναξιοπαθούντων.
Επίσης αναφέρθηκε στην αποσάθρωση όλων των υπηρεσιών της Αλμωπίας και τόνισε με έμφαση, ότι είναι αποφασισμένος να ματώσει για την επαναλειτουργία των υπηρεσιών που έκλεισαν, αφήνοντας αιχμές κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής και των βουλευτών του νομού για την απραξία τους.
Ανακοίνωσε επεμβάσεις σε θέματα του υποβαθμισμένου κέντρου υγείας Αριδαίας και την προσπάθεια για εξεύρεση μόνιμης λύσης για προσωπικό και αγροτικούς γιατρούς στα χωριά.
Έμφαση έδωσε στο περιβάλλον και την καθαριότητα καθώς επίσης και στην περιβαλλοντική αναψυχή, ανακοινώνοντας τη δημιουργία πάρκων και κατασκηνώσεων σε πολλές περιοχές που διαθέτει ο τόπος μας.

Ακολούθησε μια μικρή ομιλία ενημέρωση από το επιτελείο του με κύριο ομιλητή τον κύριο Γρηγόρη Βαρυτιμιάδη, ο οποίος έκανε αναφορά για την συμφωνία που έχει υπογράψει ο κύριος Κόγιος με το πρόγραμμα του Ελληνικού συμβουλευτικού EI-END για τους δήμους του Αρτέμη Σώρρα, από το οποίο όπως ανέφερε, αν εκλεγεί , θα αντλήσει 6 δις ευρώ για μελέτες έργων για την Αλμωπία. Μοιράστηκε έντυπο υλικό με πληροφορίες και δράσεις για την όλη κίνηση.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι εξέφρασαν τα προβλήματα που απασχολούν το χωριό, όπως η ύδρευση(παλιό δίκτυο, αμιάντου,νερό από πομώνες), η αποχέτευση, η άρδευση, τα σκουπίδια, ο ηλεκτροφωτισμός, οι αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, τα μεγάλα προβλήματα με τα πρόστιμα στους δασικούς συνεταιρισμούς  και η μη ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών.
Ο κύριος Κόγιος αναφέρθηκε διεξοδικά στο καθένα και παρουσίασε τις προτάσεις του.

Τελειώνοντας παρουσίασε τους συνεργάτες του και προέτρεψε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον συνδυασμό του για να βγει η Αλμωπία, όπως είπε, από τον βούρκο που έχει πέσει.








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...