Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ευχές του προέδρου της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Πέλλας.

 


Παραχωρούνται 3 οικίσκοι σε υγειονομικές μονάδες της ΠΕ Πέλλας με την χορηγία της ΠΕ Πέλλας


Έδεσσα, 22 Δεκεμβρiου

Παραχωρούνται   3 οικίσκοι σε υγειονομικές μονάδες της ΠΕ Πέλλας με την χορηγία της ΠΕ Πέλλας  

 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραχωρήθηκαν 3 οικίσκοι για τις ανάγκες Μονάδων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας παραχώρησε τρεις οικίσκους στο Νοσοκομείο Έδεσσας, το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης και το Κέντρο Υγείας Αριδαίας, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές που διαθέτουν για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών τους στο πλαίσιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού COVID-19.  

 

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Παραμένουμε πάντοτε στο πλευρό των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, έχει αναλάβει μία σειρά από δράσεις έμπρακτης υποστήριξης του έργου των στελεχών της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθούμε και εμείς, με όλες τις δυνάμεις και μέσα που διαθέτουμε, να συνδράμουμε στο δύσκολο έργο τους.

Παραμένοντας αλληλέγγυοι και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των κοινωνικών μας εταίρων, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε κι αυτήν τη δύσκολη μάχη που χρειάζεται να δώσουμε ως κοινωνία, αλλά και ως ανθρωπότητα».   

Θερμές ευχές από τη ΔΕΔΑ

 


Χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης από το Δήμο Αλμωπίας



Αριδαία, 24/12/2020

Θέμα: Χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης από το Δήμο Αλμωπίας

Μπορεί τις φετινές γιορτές, τα καθίσματα και η σκηνή του Ξενιτιδείου Πνευματικού Κέντρου να ήταν άδεια, όμως παρ’ όλα αυτά, γέμισαν από πολιτισμό και αγάπη, με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πρόνοιας, καθώς και με τη συνεργασία των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου μας.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας για την προσφορά τους, όλους τους συμπολίτες μας, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς της περιοχής μας και συγκεκριμένα τους:

 

1.     Παραγωγό οπωροκηπευτικών από Υδραία

2.     Κόκκας Πασχάλης

3.     Κόκκας Γεώργιος

4.     Κόκκας Χρήστος

5.     Κόκκας Πέτρος

6.     Ταγάρης Δημήτριος

7.     Μπάτσιος Γεώργιος

8.     Τόντας Γεώργιος

9.     Τόντας Αθανάσιος

10.                        Σιώπκας Βασίλειος

11.                        Ταγάρης Στέφανος

12.                        Παμπούρης Χρήστος

13.                        Δάσιος Διονύσιος

14.                        Κόκκας Γεώργιος του Τρύφωνος

15.                        Στούρης Φάνης

16.                        Μανώλης Κων/νος

17.                        Σακίτας Πασχάλης

18.                        Σιώπκας Διονύσιος (Αρχαγγελινό τσουρέκι)


Ευχόμαστε η πράξη αγάπης τους, να γίνει παράδειγμα για όλους μας,

Τα χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης, δόθηκαν στους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου μας, οι οποίοι γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των κοινοτήτων τους.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΤΣΗΣ

Γιάννης Σηφάκης : Βόλτα του πρωθυπουργού στα Νοσοκομεία της Πέλλας ή ο ανέμελος στρουθοκαμηλισμός με μηδέν εις το πηλίκο

 


Γιάννης Σηφάκης :  Βόλτα του πρωθυπουργού στα Νοσοκομεία της Πέλλας  ή ο ανέμελος στρουθοκαμηλισμός με μηδέν εις το πηλίκο

Ούτε λέξη για τους πάνω από διακόσιους νεκρούς…

Ούτε λέξη για προσλήψεις, ΜΕΘ, ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής…

Ούτε λέξη για την οικονομική στήριξη της κοινωνίας ενός Νομού που έχει την θλιβερή πρωτιά θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό στην χώρα…

Ούτε λέξη για τα έργα υποδομής που καρκινοβατούν…

Επιβεβαιώθηκε ως ο πρωθυπουργός της αποτυχίας, του κυνισμού, της ανεμελιάς, της επικοινωνιακής φιέστας, του μηδενός…

ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Π.Σ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

 


Έδεσσα, 24 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


«Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ν. Πέλλας : Ήλθον είδον και απήλθον»


            Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα δυο δημόσια Νοσοκομεία του Ν. Πέλλας . Με την έντονη παρουσία των δυνάμεων της προσωπικής του φρουράς σε συνδυασμό με την επίβλεψη της αστυνομίας ο πρωθυπουργός συνάντησε  ελάχιστους υγειονομικούς ολοκληρώνοντας  τον «περίπατο» του.    

            Ο Ν. Πέλλας παραμένει υγειονομικά ανοχύρωτος έχοντας τα πρωτεία  σε θανάτους,  πανελλαδικά,  σε σχέση με τον πληθυσμό του . Μέσα σε αυτούς υπήρξαν και υγειονομικοί που προσβλήθηκαν από τον ιό στους χώρους εργασίας τους. 

Ο λαός της Πέλλας πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από την εγκληματική ανικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοιού.

Τόσους μήνες δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας από άποψη.  

Γι αυτό δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. 

Γι’ αυτό και προσέφυγαν στην είσοδο ιδιωτών γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας με προνομιακούς όρους. 

Είναι συνειδητή τους επιλογή. 

Γιατί να ενισχύσουν άλλωστε το ΕΣΥ με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αφού ο σχεδιασμός τους για αύριο είναι να το ιδιωτικοποιήσουν;

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας πάντοτε ήταν η υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας και η υποβοήθηση της ιδιωτικής διείσδυσης σε αυτό. Αυτό είναι πάγιο ιδεολογικό χαρακτηριστικό της σε πολλαπλές εκδοχές, το οποίο ποτέ δεν έκρυψε.



Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Ν. Πέλλας 



ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ



      Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Πέλλας, απέφυγε να αναλάβει τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης για την εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα νοσοκομεία της περιοχής. Αρνηθηκε να δεσμευτεί για τη υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, ανάπτυξη των κλινικών των δύο νοσοκομείων του Ν. Πέλλας , ενίσχυση με κλίνες και προσωπικό των ΜΕΘ του νομού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις ΤΟ.Μ.Υ, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.


     Η κυβερνητική υποκρισία ξεχειλίζει, όταν από την μια αποκαλεί ήρωες τους υγειονομικούς και από την άλλη μειώνει το κρατικό κονδύλι για την Υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, όταν μετακινεί συνεχώς υγειονομικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών και την συγκάλυψη της υποστελέχωσης. Όταν εμμένει μονότονα στην επίκληση της ατομικής ευθύνης, για να διαγράψει τις δικές της ευθύνες, όταν δεν έπαψε ούτε στιγμή να στηρίζει με κάθε μέσο τους επιχειρηματικούς ομίλους, να διώκει την συνδικαλιστική δράση, να εντείνει τη τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.    


    Ο λαός της περιοχής πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να συσπειρωθεί γύρω από τα σωματεία του, να αγωνιστεί και να διεκδικήσει ένα σύστημα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις κατακτήσεις της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες του.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...