Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 1 - 1 // ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ


Σε ένα ανιαρό και χωρίς ουσία παιχνίδι, ο Μέγας Αλέξανδρος Όρμας και ο ΑΣ Πρόμαχοι, αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν αδιάφοροι και έπαιξαν χωρίς άγχος, αλλά  η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα με αρκετά λάθη στην οργάνωσή τους. Παρά ταύτα όμως δημιούργησαν κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, που όμως δεν ευωδόθηκαν.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, είχαν την κατοχή της μπάλας σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δεν απέδωσαν το γνωστό ποιοτικό ποδόσφαιρο που τους χαρακτηρίζει. Με την επίτευξη δε του γκολ, φάνηκε ότι επαναπαύτηκαν και έκαναν απλή διαχείριση του χρόνου, μιας και χρειάζονταν μόνο τον έναν  χρυσό βαθμό, για να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές του ομίλου της Α' κατηγορίας.
Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι οι Προμαχιώτες προηγήθηκαν στο 20' με τον Αμπάρη, για να ισοφαρίσουν οι Ορμιώτες στο 35' με τον  Ζουλέκο.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κυρίου Γεωργίου με τους ικανούς βοηθούς του Μιχαηλίδη και Σλατίντση, χαρακτηρίζεται Άριστη.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Μούγιος














































ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δενδροφύτευση που έγινε σήμερα το πρωί στο χωριό.

Τα παιδάκια του χωριού, σε συνεργασία με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και των κατοίκων του χωριού , προχώρησαν στην ανάπλαση της κεντρικής οδού του χωριού. Με αυτή την κίνηση, ο τόπος μας αποκτά κι άλλο πράσινο που όχι μόνο τον ομορφαίνει, αλλά και ευνοεί την υγεία και της περιοχής και των κατοίκων της.
 Στους μικρούς μας "καλλιεργητές" της γης, μίλησε για τα περιβαλλοντολογικά οφέλη από αυτήν την κίνηση, η δασκάλα που έχει καταγωγή από το χωριό, δείχνοντας έτσι πως στο Λυκόστομο, 

ΚΑΝΕΙΣ δεν λειτουργεί σαν μονάδα, αλλά όλοι συνεργαζόμαστε. Άλλωστε, οι αναρίθμητες κοινωνικές δράσεις του χωριού και οι πάμπολλες συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα της Αλμωπίας, έχουν καταστήσει σαφή την ποιότητα των χωριανών.



















Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΠΗΓΗ...http://lykostomoaridaias.blogspot.gr/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΔΑΠμεΑ "Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΔΑΠμεΑ «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔΑΠμεΑ «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» ευχαριστεί θερμά τον Αθλητικό Σύλλογο «Παύλος Μελάς» που μαζί με τους φορείς Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου «Το Πόζαρ», τον Σύλλογο Νέων Λουτρακίου, την Ομάδα Δρομέων Σκυδραϊκού, την Ομάδα Δρομέων Σ.Ε.Β.Α.Σ. Έδεσσας και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας, διοργάνωσαν τον αγώνα Βουνού και  Ημιμαραθώνιου Δρόμου στα Λουτρά Αλμωπίας, στις 29 - 30 Νοεμβρίου 2014 και προσέφεραν στον Σύλλογό μας για τις ανάγκες της «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ», το ποσό των 200 ευρώ από τα έσοδα της διοργάνωσης.
   Ιδιαίτερα ευχαριστεί για την συνεργασία του τον κ. Παύλο Τύπο, προπονητή του Αθλητικού Συλλόγου Σκύδρας «Παύλος Μελάς».  
                                                                                             
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τραπεζανίδης Γιώργος



ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 1η ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ



Η 1η ορεινή πεζοπορία - κατασκήνωση (16-17 Απριλίου 2015) πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με τη συμμετοχή Φίλων του Παραδοσιακού Οικισμού του Γαρεφείου: μελών του Ε.Ο.Σ. Αριδαίας, μελών του Σ.Ε.Ο. Θεσνίκης και φυσικά των νέων παιδιών του χωριού.
Η ορειβατική ομάδα, αναχώρησε την Πέμπτη, ώρα 17:00 από την πλατεία του Παραδοσιακού Άνω Γαρεφείου και ακολουθώντας σηματοδοτημένα μονοπάτια διέσχισε την δυτική μεριά του ορεινού Γαρεφιώτικου όγκου μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Η 1η ορεινή πεζοπορία - κατασκήνωση κατάφερε μια σπάνια εμπειρία στους περιπατητές, προσφέροντας μια συναρπαστική διέξοδο στα καθημερινά αδιέξοδα και ταυτόχρονα, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας το περιβάλλον και τη Γαρεφιώτικη φύση!

Οι συντελεστές της Σελίδας στο facebook: ''Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας'', ευχαριστούμε ΘΕΡΜΑ τους Φίλους που στήριξαν την 1η ορεινή πεζοπορία - κατασκήνωση και ιδιαίτερα τους ορειβάτες των συλλόγων της Αριδαίας και Θεσσαλονίκης αλλά και όλους όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη εξόρμηση στη φύση.

Ραντεβού και πάλι του χρόνου, με υγεία, ώστε ξαναβιώσουμε όλοι αυτή την μοναδική εμπειρία!

Συγχαρητήρια!























Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...