Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Παραδοσιακό γλέντι λήξης χορευτικής χρονιάς με τον Ε.Ο.Γ. "Η Πέλλα"


                                                            


  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών ¨Η Πέλλα¨ σας προσκαλεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο κέντρο Λόφος (Φιλίππειο), για μια βραδιά διασκέδασης που σηματοδοτεί την λήξη της φετινής χρονιάς.

Άλλη μια ευκαιρία να περάσουμε όμορφα χορεύοντας όλα τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου μας.

Μαζί μας θα έχουμε την καταξιωμένη παραδοσιακή ορχήστρα του Παύλου Ματρακούλια.

Επίσης τους A cappella
Δημήτρη Ζημπίδη Αρμόνιο-τραγούδι,
Δημήτρη Τζανέτη κιθάρα-τραγούδι,
Παναγιώτης  Χερχελετζής – Μπουζούκι.

Οι τραγουδιστές Γιάννης Μακεδόνας και Άννα Κανσίζογλου,Τάσος Αλευρούδης.

Θα προσφέρεται ατομικό πιάτο εδεσμάτων που θα συνοδεύεται από 1 ποτό, (κρασί, μπύρα, τσίπουρο ή αναψυκτικό), για κάθε δεύτερο ποτό 1 ευρώ. Θα υπάρχει και κρασί δωρεάν από τον Όμιλο.

Η παρουσίας σας θα μας δώσει χαρά και θα μας τιμήσει.

Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ.

Επιστολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα προβλήματα σε ποικιλίες κερασιών



Επιστολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα προβλήματα σε ποικιλίες κερασιών που οδηγούν σε μειωμένη παραγωγή


Με επιστολή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, μετά και από τις αυτοψίες που διενήργησαν τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας με επιστολή της στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και στον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Φάνη Κουρεμπέ επισημαίνει το πρόβλημα που παρατηρείται με την ακαρπία στα κεράσια και οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή τους αγρότες της Πέλλας.

Αναλυτικά η επιστολή της κυρίας Αηδονά:

«Αξιότιμη Κύριε Υπουργέ και Κύριε Πρόεδρε του ΕΛ.ΓΑ.,

            Είναι σημαντικό κάθε φορά να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, με την παραγωγή φρούτων υψηλής διατροφικής και προστιθέμενης αξίας για το εισόδημα της τοπικής κοινωνίας.
            Μετά από αυτοψίες του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας στις 07/05 και στις 18/05 θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψη σας τον προβληματισμό που απορρέει από τα συμπεράσματα των γεωπόνων της υπηρεσίας μας.
            Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για μειωμένη παραγωγή στην καλλιέργεια της κερασιάς λόγω καιρικών συνθηκών στην Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας (Άρνισσα, Παναγίτσα, Ζέρβη, Άγιος Αθανάσιος) του Δήμου Έδεσσας, χωρίς αυτό να αποκλείει το γεγονός να υπάρχουν κι άλλες περιοχές της Πέλλας όπου παρατηρείται το ίδιο θέμα.
            Σύμφωνα λοιπόν με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας παρουσιάζονται προβλήματα σε όλες τις ξενικές σταυροεπικονιαζόμενες ποικιλίες (ferrovia, kordia, regina, germensdorfer, hedelfinger), οι οποίες καλύπτουν μεγάλο αριθμό φυτεύσεων στην περιοχή. Πιο αναλυτικά, εμφανίζονται πολλοί ατροφικοί καρποί πολύ μικρού μεγέθους για την εποχή, οι οποίοι σταδιακά απορρίπτονται από τα δέντρα και συνδυάζονται με την πτώση αγονιμοποίητων ανθέων. Τα ποσοστά ακαρπίας διαφοροποιούνται ανά περιοχή και ανά αγροτεμάχιο. Το φαινόμενο πιθανώς να έγινε εντονότερο και με τις έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις του Μαΐου.
            Συνεπώς, εξαιτίας της δημιουργίας και εντατικοποίησης του σύνθετου φαινομένου που περιγράψαμε παραπάνω και με δεδομένο το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τους παραγωγούς της περιοχής διότι τα κεράσια αποτελούν φρούτο – σήμα κατατεθέν της περιοχής θα θέλαμε όπως διερευνήσετε περαιτέρω μέσω των υπηρεσιών σας επιστημονικά το φαινόμενο και εξετάσετε το ενδεχόμενο αποζημίωσης των κερασοπαραγωγών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
            Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά
Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...