Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Είναι σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά, να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε! Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας



Είναι σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά, να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε!
Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας (xidaras.gr)

Είναι σημαντικό στην επικοινωνία μας με τους άλλους να μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά. Να μπορούμε να εκφραζόμαστε όπως νιώθουμε , χωρίς φυσικά να προσβάλουμε και να υποτιμούμε τους άλλους…
Η ελευθερία στην έκφραση σημαίνει αυτοσεβασμό, αξιοπρέπεια, διεκδικητικότητα… ένα σωρό αρετές, απαραίτητες για μια καλή ψυχική υγεία. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τα καταφέρουν. Αδυνατούν να μιλήσουν ανοιχτά, να εκφράσουν τη γνώμη τους, να διεκδικήσουν τα θέλω τους. Αντιθέτως παραμένουν σιωπηλοί, παραμένουν παρατηρητές της ζωής τους, συχνά στην σκιά των επιθυμιών τους κι ενίοτε των προσταγών των άλλων, επιδιώκοντας πάνω απ’ όλα την αποφυγή της σύγκρουσης.
Είναι αυτοί που προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες προκειμένου να γίνουν αποδεκτοί… Ακόμη κι αν χρειαστεί να υπομείνουν δυσάρεστες συμπεριφορές, άσχημα λόγια, υποτιμητικά σχόλια, μόνο και μόνο για να αποφύγουν το άγχος μιας επικείμενης σύγκρουσης, κάνουν στην άκρη τον εγωισμό και τις πεποιθήσεις τους, υποτάσσοντας τον εαυτό τους.
Έτσι όμως, βιώνουν την απόρριψη την οποία τόσο πολύ θέλουν εξ’ αρχής να αποφύγουν. Γιατί έτσι τελικά καταλήγουμε να είμαστε αδύναμοι, ανήμποροι να διαχειριστούμε και την παραμικρή σχέση με οποιονδήποτε άλλον… τόσο ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας όσο και στον χώρο της εργασίας, στους φίλους – ανεχόμαστε τόσα πολλά που στο τέλος χωρίς καλά-καλά να το έχουμε καταλάβει, σχηματίζουμε ένα βουνό από δυσάρεστα συναισθήματα.
Πως μπορούμε όμως να αναχαιτίσουμε μια τέτοια στάση από τον ίδιο μας τον εαυτό? Τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της δυσθυμίας και τις (αυτό)υποτίμησης? Σίγουρα δεν χρειάζεται να πάει κανείς στο άλλο άκρο. Δεν χρειάζεται να πληγώσουμε τους άλλους, ούτε να καταφύγουμε στα κλάματα ή σε κακούς τρόπους… Αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα είναι να είμαστε άμεσοι και ειλικρινείς. Να είμαστε αυθεντικοί και αυτοαναφορικοί.   Δηλαδή να μιλήσουμε για τον εαυτό μας, γι’ αυτό που νιώθουμε, γι’ αυτό που θέλουμε, γι’ αυτό που εν τέλει είμαστε! Χωρίς το φόβο ότι είναι ένας κακώς νοούμενος εγωισμός. Δεν είναι εγωιστικό να εκφράζουμε τον εαυτό μας. Εγωιστικό είναι να θέλουμε να τον επιβάλουμε.


Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή».

Η καθημερινή ζωή του καθενός: μία ολόκληρη ιστορία!



ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ…
Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας (xidaras.gr)

Η καθημερινή ζωή του καθενός: μία ολόκληρη ιστορία! Ο καθένας “κουβαλάει τον δικό του σταυρό” θα πει κανείς - αλλά και ότι ο καθένας είναι μοναδικός, ανυπέρβλητος!
Ωστόσο μπροστά στις δυσκολίες της καθημερινότητας, της ρουτίνας, συχνά, πολλοί από εμάς λυγίζουν.
Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε την διαδικασία αυτή, να μην την πάρουμε αψήφιστα, να υπενθυμίζουμε κάθε φορά στον εαυτό μας, τις ανάγκες που έχουμε και να φροντίζουμε –όσο μπορούμε- να τις ικανοποιήσουμε… Δεν μιλάμε για φοβερά πράγματα, δεν μιλάμε για σπίτια, αυτοκίνητα, πολυτέλειες ( βέβαια κι αυτά καλοδεχούμενα είναι, αλλά εδώ δεν μιλάμε γι’ αυτά!).
Πως μπορούμε λοιπόν να φροντίζουμε τον εαυτό μας μέσα στο σύμπαν της καθημερινότητας μας, Τι ελάχιστο μπορούμε να μας προσφέρουμε για να νιώσουμε πιο καλά, πιο θετικά, πιο ευχάριστα;

1.      Η ανθρώπινη συναναστροφή: Oι άνθρωποι γύρω μας, όσοι μας αγαπούν κι όσοι εμείς αγαπάμε, είναι ένα στήριγμα. Το γέλιο τους, η καλοσύνη τους, η καλημέρα τους. Ξεκινήστε με μια ζεστή καλημέρα στο/στην σύντροφο σας, στο παιδί σας, στον συνάδελφο σας…
2.      Οργανώστε τον χρόνο σας σύμφωνα με τις δυνατότητες σας. Μην αναβάλλετε για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα (έτσι και αλλιώς μπροστά σας θα το βρείτε!) αλλά και μην διστάσετε να μεταθέσετε για αύριο αυτό που δεν προλαβαίνετε να το τελειώσετε σήμερα… Με λίγα λόγια μην πιέζεστε εσείς πιέζοντας τον χρόνο σας!
3.      Φροντίστε τον εαυτό σας. Οι μικρές πράξεις καθημερινής υγιεινής έχουν δυσανάλογα μεγάλη σημασία. Ένα ζεστό μπάνιο, μία καθαρή αλλαξιά ρούχα, η αίσθηση της προσωπικής περιποίησης, αναζωογονούν και υπενθυμίζουν την σημασία του εαυτού μας… από εμάς τους ίδιους!
4.      Η αξία των γευμάτων δεν είναι μόνο διατροφική. Σημαίνει πολλά περισσότερα μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας: Oσοι έχουν φάει κρύο φαγητό σε ταπεράκι, ξέρουν! Μην τρώτε λοιπόν, κρύο φαγητό σε ταπεράκι! Τουλάχιστον ξαναζέστανε το! Σημασία δεν έχει μόνο η θερμοκρασία, σημασία έχει η απόδειξη ότι νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας, ''η ζεστασιά που θα περιβάλλουμε τον εαυτό μας'', ότι δεν τον παραμελούμε, ότι φροντίζουμε τις μικρές καθημερινές λεπτομέρειες…

Τα παραπάνω 4 σημεία δεν είναι παρά μόνο ενδεικτικά, μπορεί ο καθένας να προσθέσει δεκάδες άλλα δικά του, σε τομείς που τον αφορούν και γνωρίζει καλύτερα: Mην ξεχνάτε ότι πάνω απ’ όλα η αξία τέτοιων πράξεων είναι συμβολική και σκοπό έχει να μας υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία την σημασία της ΜΗ παραίτησης σε μία ισοπεδωτική ρουτίνα!

Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή».

«Του Κάμπου τα Καμώματα» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης




Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης διοργανώνει στην Κρύα Βρύση σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Πολιτισμός Ενώνει! Μη μένεις αμέτοχος!» ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης διοργανώνουν για 5η συνεχόμενη χρονιά ένα διαφορετικό πολιτιστικό φεστιβάλ το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης (Ελευθερίου Βενιζέλου με Μεταξά γωνία στην Κρύα Βρύση) με τον τίτλο «Του Κάμπου τα Καμώματα». 

Το φετινό πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:
Παρασκευή 8 Ιουνίου
20:00 – 20:40 «Agua Doce» ομάδα Αφροβραζιλιάνικων Κρουστών από την Έδεσσα
20:40 – 21:00 Αθλητικός Σύλλογος «Άλμπατρος» Κρύας Βρύσης
21:00 – 21:05 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης
21:05 – 21:25 Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Μεγάλου Αλεξάνδρου
21:25 – 21:40 Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατάδων «Ο Φίλιππος»
21:40 – 22:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Γηγενών Κρύας Βρύσης «Οι Μακεδόνες»

Σάββατο 9 Ιουνίου
20:15 – 20:30 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης 
20:30 – 20:50 Μ.Χ.Π.Σ. «Ο Αμύντας Καλυβίων»
20:50 – 21:10 Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο Πύρρος»
21:10 Βραβεύσεις
21:10 – 21:30 «Α.Σ. Βιορυθμός» Κρύας Βρύσης
21:30 – 21:50 Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ «Ταξιάρχης» Κρύας Βρύσης
21:50 – 22:10 Μουσικό Εργαστήρι Γιαννιτσών
22:10 – 23:30 Λαϊκή Βραδιά με Σάκη Κώστα και Βασίλη Στεργίου

Κυριακή 10 Ιουνίου
20:00 – 20:20 Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Σωκράτης»
20:20 – 20:40 Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης
20:40 – 21:00 Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης 
21:00 – 21:20 Σύλλογος Χρυσιωτών «Το Κάστρο»
21:20 – 21:40 Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυώτισσας «Οι Ακρίτες»
21:40 – 22:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Κρύας Βρύσης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»

Το Σάββατο 9/6/2018 στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τις εκδηλώσεις αγώνες σκάκι «ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ» για μικρούς και μεγάλους από το Σκακιστικό Όμιλο Γιαννιτσών
Την Κυριακή 10/6/2018 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης Stunt Xtreme Show
Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση με χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά του ΚΔΑΠ Κρύας Βρύσης

 Λάβετε θέσεις λοιπόν από αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου για να παρακολουθήσετε ένα διαφορετικό πολιτιστικό τριήμερο
Το φεστιβάλ έχει την υποστήριξη του Δήμου Πέλλας και της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας. 











Ο Γιάννης Σηφάκης με τον Πέτρο Ζέρζη και τον πρόεδρο του Τ.Δ. Μελισσίου για την γέφυρα στο Μελίσσι


O βουλευτής Γιάννης Σηφάκης με τον υπεύθυνο έργων της Αντιπεριφέρειας Πέτρο Ζέρζη στην γέφυρα του Μελισσίου 
Μαζί τους ο πρόεδρος του Τ.Δ. Σωτήρης Ζιούδας 
Απόλυτα αναγκαία η διαπλάτυνση της γέφυρας και ο καλός φωτισμός της για λόγους ασφάλειας 
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του προέδρου του Μελισσίου που χρόνια παλεύει για αυτό το έργο. 
Ο Γιάννης Σηφάκης ανέπτυξε τους λόγους που το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το Τοπικό διαμέρισμα Μελισσίου αλλά για όλους που κινούνται στην παλιά Εθνική οδό που διέρχεται  από τα χωριά στην διαδρομή από τα Γιαννιτσά προς την Σκύδρα και εξακολουθεί , παρά την κατασκευή της νέας οδού Μελίσσι- Μαυροβούνι, να έχει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αγροτικών μηχανημάτων, ΚΤΕΛ και πολλών αγροτικών και επιβατικών αυτοκινήτων.
Παρότρυνε τον Πέτρο Ζέρζη να ενταχθεί το έργο στην αναμόρφωση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και σε άλλη περίπτωση πρέπει να αναζητηθεί η χρηματοδότηση του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο Πέτρος Ζέρζης αφού αναγνώρισε την ανάγκη διαπλάτυνσης της γέφυρας, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχει ήδη εγκριθεί έργο ηλεκτροφωτισμού της γέφυρας και δεσμεύτηκε στην σύνταξη μελέτης και προσπάθειας ένταξης του έργου της διαπλάτυνσης της στην αναμόρφωση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Σε όποια περίπτωση θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Σηφάκη για την εξεύρεση χρηματοδότησης.
Ο πρόεδρος του Τ.Δ. Μελισσίου ευχαρίστησε τον βουλευτή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο για το ενδιαφέρον τους και ανέφερε τις προσπάθειες του επί σειρά ετών να αναδείξει το πρόβλημα σε πολιτικούς και υπηρεσίες.  Ακόμη ο βουλευτής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και ο πρόεδρος διαπίστωσαν την ανάγκη ο Δήμος Πέλλας να προχωρήσει σε κλείσιμο του ανεξέλεγκτου ΧΑΔΑ κοντά στην γέφυρα, σε καθαρισμό και αποκατάσταση του περιβάλλοντος και σε συντήρηση της διάβασης του χειμάρρου που χρησιμοποιείται από τους αγρότες της περιοχής

"Άντρας είναι..." Μαλβίνα Κάραλη



Εκείνος που διασφαλίζει μια γυναικεία, προστατευμένη ζωή

«ΓΙΑ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ; ΓΙΑ ΤΣΑΝΤΕΣ Ή ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ;

Μην απαντάς: Άντρες. Εσένα τι συνειρμό σού κάνει το λήμμα άντρας; Συγκεντρώνομαι. Άντρας είναι ένας, όταν είναι άντρας μου, λέω. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει.

-Υπάρχουν εν τούτοις κι άλλα, μικρά και ανάξια, δευτερεύοντα χαρακτηριστικά που ορίζουν τον άντρα, με ειρωνεύτηκε (νομίζω) η γυναίκα.

-Αυτά δεν με αφορούν, αλλά αν θες…

ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ.
Το έλεγε η γιαγιά μου, ήταν αλάνθαστη η γριά. Ύστερα δεν τον πιάνουν κότσο εκεί που πιάνουν εσένα. Σου λέει: “Άσε, θα πάω εγώ να τους μιλήσω”. Ακόμα και αν είναι ενάμισι μέτρο άντρας, πρέπει να σου δημιουργεί τη βεβαιότητα πως μπορεί και να τους δείρει στην εφορία.

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, για να συνεχίζεις εσύ να ζεις ξέγνοιαστα.
Αυτή είναι, ίσως, η πιο φεμινιστική αρχή. Κάθεσαι στο μπουντουάρ και κάνεις νύχι. Που εκείνη την ώρα τίποτε δεν θέλεις να σε διασπάσει.

Ο σωστός άντρας έρχεται με τα χαρτιά από την τράπεζα και σου λέει: “Εδώ υπόγραψε. (Γιατί ξέρει και σωστά ελληνικά, δεν τον πήραμε τυχαία). Εδώ, παιδί μου, σου λέω, πάνω από τη γραμμούλα…”

Εκείνη την ώρα -καταλαβαίνεις, δεν καταλαβαίνεις- σαν να σου δίνει ένα υποχθόνιο σήμα, ώστε να αρχίσεις να κάνεις γυναικεία: “Πού να υπογράψω, άντρα; Εδώ; Κάτσε να στεγνώσει πρώτα το νύχι, μην κάνω μουντζαλιά και δεν το παίρνουνε”.

ΤΟΤΕ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΘΑ ΠΕΙ:
“ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΓΩ”. Και θα γίνει πλαστογράφος… Το κάνει για να μη χαλάσεις το πεντικιούρ; Επειδή σε περνάει για τελείως ηλίθια; Επειδή αταβιστικά κάτι τον σπρώχνει; Το συμπέρασμα είναι ένα: αυτή η κατάσταση σε βολεύει, γυναίκα. Άρα ο άντρας είναι ο σωστός.

ΒΕΒΑΙΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΞΕΓΕΛΑΩ, όλα αυτά τα πρακτικά μπορώ, αν ασκηθώ, να τα κάνω και μόνη μου. Αλλά είναι αυτή η άχαρη διανομή, η διανομή που ονειρεύτηκα; “Πού προχωράς μέσα στο πλήθος, χλομή, γκρίζα γυναίκα, που κανείς δεν σε φροντίζει;” Σαίξπηρ, κουκλάκι μου…

“ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΕΣ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΗΠΙΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ”
Και μέσα σε αυτή την ατάκα συνόψισα τα πάντα… Διόλου πια με ενδιέφερε αν θα μου φέρει ποτέ λουλούδια και τσάντα από κροκόδειλο, το ίδιο κάνει. Μόνο εκείνο το “δεν ήπιες νερό όλη μέρα”.

Ήρθε και ακούμπησε πάνω στην άλλη του κουβέντα: “Σήμερα πρέπει να σε βγάλω στον ήλιο” -καταλήγω: Αυτά είναι τα μόνα αληθινά δώρα και άντρας είναι αυτός που δεν σ’ αφήνει να ξεραθείς. -Να μαραθείς, είπα. -Να ξεραθείς -είπε αυτή- και έχει διαφορά. Που ένα ποτήρι με νερό φτάνει για να την κάνει.

ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ,
προστατευμένη ζωή, ώστε αν χρειαστεί, να την αφηγηθείς στη μάνα σου, να μην ντραπείς, να μη σε λυπηθεί, να μην ανησυχήσει. Ιδίως να μην μπει στη λογική να σου φέρει αυτή εκείνο το ποτήρι το νερό που λέγαμε…» 




Πηγή: doctv.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...