Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΖΩΗΣ...ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.


Μόνο για δυο ώρες ζωής… λίγα λόγια στους νεκρούς αυτού του τόπου
Όταν ήμουν μικρή προτιμούσα τις πάνινες κούκλες. Εκείνες με τα μεγάλα μάτια και τις αστείες φατσούλες που τις ζούλαγες στην αγκαλιά σου και το ευχαριστιόσουν με την ψυχή σου. Οι πλαστικές με τα ωραία ρούχα και τα λαμπερά μαλλιά μου προκαλούσαν παγωμάρα. Η έμφυτη ανάγκη μου προφανώς να εκφράσω κάποια μητρικά συναισθήματα ήθελε να βγει απαραβίαστη και ανεπηρέαστη από τη μόδα της εποχής. 

Αυτή τη μόδα, που σε απομακρύνει από το δικό σου κριτήριο και εναποθέτει στη θέση του ένα φίλτρο μέσα από το οποίο θα πρέπει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Σου λέει, θα αγαπήσεις το ‘όμορφο’, το λαμπερό, το καλοντυμένο και έτσι θα γίνεις και εσύ ευτυχισμένη.
Σου αφαιρεί τη δυνατότητα να εκφραστείς ελεύθερα και να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου.
Σου βάζει όρους και προϋποθέσεις πάνω στο ίδιο το συναίσθημα. Εγώ αυτό το λέω, αρχή της ‘συναισθηματικής απονεύρωσης’. 

Αργότερα κατάλαβα που ακριβώς αποσκοπούσε όλη αυτή η ιστορία, ότι ήταν το ξεκίνημα μιας μαζικής προετοιμασίας των μελλοντικών καταναλωτριών της γενιάς μου που θα έτρεχαν να ικανοποιήσουν μια κατασκευασμένη παιδική φαντασίωση με τη βοήθεια της… πιστωτικής κάρτας.

Με τα χρόνια συνειδητοποίησα ότι όσο μεγάλωνε κανείς, τόσο περισσότερο έσφιγγε μια θηλιά γύρω του που τον έσπρωχνε να αποδεχτεί έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και συνεπώς να ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Θα μπορούσες φυσικά να προχωρήσεις και μόνος σου με το σταυρό στο χέρι αλλά το πιο πιθανό ήταν να μείνεις στην αφάνεια και στη φτώχεια.

Από μια ‘απαρατήρητη’ παρέμβαση στην τρυφερή παιδική ηλικία, η προτροπή να εξυμνείς και να θέλεις το ίδιο πράγμα με τους άλλους γινόταν όλο και πιο επιτακτική και εξελισσόταν σε ζήτημα επιβίωσης.
Ως μυημένος καταναλωτής έπρεπε τώρα να κερδίσεις τα ‘προς το ζην σου’, έπρεπε να ξεδιπλώσεις το είναι σου, να εκφραστείς. Οι ευκαιρίες που σου δίνονταν να το πετύχεις ήταν πάμπολλες και όσο πιο πολύ διάβαινες τούτο το κατώφλι, τόσο περισσότερο αναίσθητος γινόσουν.
Γιατί να μην εκμεταλλευτείς το θείο σου που έχει γνωριμίες;
Γιατί να μην κοπροσκυλιάσεις στο σωματείο του εργοστασίου που δουλεύεις; Πού ξέρεις; Μπορεί κάποια μέρα να γίνεις και πρωθυπουργός.
Γιατί να μην βρεις και ‘συ ένα παραθυράκι στο νόμο για να κάνεις γερή μπάζα όπως κάνουν κάποιοι άλλοι;
Και όσο πιο πολύ ανέβαινες, τόσο πιο πολύ έμπαινες στα κόλπα και δεν δίστασες ούτε τον συμπολίτη σου να κλέψεις, ούτε τον τίμιο, ταλαιπωρημένο Έλληνα να αδικήσεις.

Η επικρατούσα αντίληψη ήταν να βρω μια ‘καλή δουλειά’, να πάρω ένα ωραίο αμάξι και γενικώς να ‘την πιάσω από την καλή’. Όσοι κατάφεραν να βρουν μια ‘άκρη’ καλώς, όσοι έμειναν απ’ έξω ήλπιζαν ότι κάποια μέρα θα τους ‘δεήσει ο Θεός’ να δουν μια ‘άσπρη μέρα’.
Ούτως ή άλλως οι πωλητές της ελπίδας αφθονούν και όπως γνωρίζουμε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Τα πράγματα ήταν δομημένα έτσι ώστε να κυνηγάς ένα και μόνο ένα πράγμα, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, είτε για να πλουτίσεις περισσότερο είτε απλά για να επιβιώσεις

Να βρεις μια δουλειά “για να εξασφαλίσεις το μέλλον σου”. Μια ανελέητη ζούγκλα επιβίωσης όπου ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, στις αναμεταξύ τους σχέσεις, στις σχέσεις τους με τους πολιτικούς, στις σχέσεις τους με το Κράτος και την Πολιτεία γενικώς, στις αντιλήψεις τους περί ‘ευτυχίας’, στις αντιλήψεις τους περί Δημοκρατίας, στις αντιλήψεις τους περί του σκοπού της ίδιας τους της ζωής.

Ακόμα και ο ‘αντίλογος’ εστιαζόταν στο πως θα γίνει αυτό: “κάτω το κεφάλαιο, ζήτω η ταξική ισότητα”. Όλα τα άλλα μπήκαν ξαφνικά στον αυτόματο και τα ανέλαβε ο άγιος φαταούλας γιατί εσένα ΣΕ ΕΙΧΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ. 


Ποια ήταν αυτά τα άλλα;; Μα το ότι πρέπει να τα εξηγήσω σημαίνει πόσο πολύ τα αμελήσαμε. Νομίζω ότι ο Κολοκοτρώνης τα περιγράφει όλα μέσα σε 7 λέξεις: “Την Ελλάδα θέλομεν, κι ας τρώγωμεν πέτρες”. Και η λέξη ΕΛΛΑΔΑ, έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα της.
Εσένα όμως σε εκπαιδεύσανε καλά γιατί μετά από τρια χρόνια και ενώ είναι πια ξεκάθαρο ότι…
Ξεπουλάνε την Πατρίδα σου, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Σκοτώνουν το μέλλον των παιδιών σου, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Οδηγούν χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.

Παραποιούν την ιστορία σου, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Δολοφονούν τη γλώσσα σου, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Σε αφελληνίζουν, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Είναι βυθισμένοι στη διαφθορά, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Έχουν εξαγοράσει τη δικαιοσύνη, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Διώχνουν τους Έλληνες απ’ την Μάννα Πατρίδα και τη γεμίζουν με απολίτιστους, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.

ΣΒΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ, ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΜΝ ΣΟΥ ΜΙΣΘΟ.


Θα σου φτιάξω ένα παλάτι ρε ΑΛΗΤΗ μέσα σε μια έρημο να δούμε τι θα καταλάβεις.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να είσαι εσύ απόγονος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. ΑΧΡΗΣΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ την τιμή που σου έκαναν οι πρόγονοί σου να λέγεσαι ακόμα Έλληνας. Δεν αξίζει να πατάς σε τούτα τα Άγια Χώματα. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ που βλέπεις ότι εκπορνεύουν την Πατρίδα σου, ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ να κυνηγάς ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που σου τη στέρησε

Θυμήσου το ΓΑΠ με το ‘λεφτά υπάρχουν’ ΗΛΙΘΙΕ για να το εμπεδώσεις. Ο Χ βγαίνει στους δρόμους τη Δευτέρα για τα αιτήματα του κλάδου του και παρακολουθεί τον Ψ που βγαίνει για τα δικά του αιτήματα την Τρίτη και όλοι μαζί στο τέλος παρακολουθούν τον Ω που βγαίνει και αυτός μια άλλη μέρα για τα δικά του αιτήματα
ΞΥΠΝΑ ΒΟΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ. ΞΥΠΝΑ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟ ΤΟΜΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΠΙΣΩ στη γαλαρία, εκεί που του αρμόζει, γιατί τούτος ο αγώνας ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.

Βγαίνετε χώρια λιγόψυχοι για να ψωνίσετε σαν την πόρνη στη Συγγρού ένα ‘νονό’ (ντόπιο ή αλλοδαπό δεν σας νοιάζει) να σας υιοθετήσει.
Βγαίνετε χώρια γιατί τον δίπλα σας θα τον φάτε με την πρώτη ευκαιρία.
Βγαίνετε χώρια γιατί μάθατε να συμπεριφέρεστε ανταγωνιστικά σαν τις ίδιες τις αγορές, σαν τα σκυλόψαρα που θέλουν μόνο να φάνε.

ΦΑΤΕ ΖΩΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΦΑΤΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ γιατί σε λίγο έρχεται και η σειρά σας. Είστε μέρος της διατροφικής αλυσίδας των αγορών ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ και κάνετε τη βρωμοδουλειά της εκκαθάρισης. ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΑΣ με τον ατομισμό σας και διευκολύνετε τις αγορές, τους μεγάλους καρχαρίες.

ΕΙΣΤΕ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΙ όχι μόνο στα μάτια της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους αλλά και στα μάτια του Θεού

“Μέλλω έμεσαι” [ΘΑ ΣΕ ΞΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ] είπε ο Κύριος στον επίσκοπο Λαοδικείας και αυτό όχι γιατί ήταν κακός (ψυχρός) αλλά ΧΛΙΑΡΟΣ. Ο κακός έχει ελπίδες να αλλάξει γιατί γνωρίζει ότι είναι κακός. Ο χλιαρός όμως είναι ο πιο σιχαμερός όλων γιατί νομίζει ότι είναι σωστός και δεν έχει ποτέ ελπίδα να αλλάξει. Ο χλιαρός είναι αδιάφορος (δεν υπάρχουν κίνδυνοι πουθενά, όλα πάνε ρολόι) και πνευματικά στάσιμος (αφού ο εγωισμός του τον κατευθύνει και δεν του επιτρέπει να δει τα λάθη του). Ο χλιαρός άνθρωπος στην Αποκάλυψη περιγράφεται ως ταλαίπωρος, γυμνός, ελεεινός, τυφλός, φτωχός. Έχει έλλειψη από όλα αυτά που νομίζει ότι έχει. Ο ΧΛΙΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ, ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟ.

Η Πατρίδα, όπως και η Αρετή, θέλουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, όχι τις μπούρδες του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ και του Τσικρικά της ΑΔΕΔΥ. Όχι τις μεμονωμένες διαμαρτυρίες των διαφόρων κλάδων (όποτε τους θυμηθεί και τους καπνίσει) για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα. ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, χωρίς τους αδελφούς μας κοντά μας (αυτούς που αυτοκτονούν, που μεταναστεύουν, αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους), Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΩΡΩΝ ΑΝ ΟΧΙ ΛΕΠΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ. Η Πατρίδα μας είναι το χώμα που πατάμε, και όλοι εμείς. 

Μόνο που εσύ, τόσο ψυχικό απόθεμα διαθέτεις. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΩΗΣ μπορείς να παλέψεις και ΜΟΝΟ για τον εαυτούλη σου. Αυτή η Πατρίδα που σχεδιάζεις, χωράει μόνο εσένα μέσα….. ΜΙΑ ΚΑΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ.

Ας δώσει λοιπόν ο Θεός δύναμη και κουράγιο σε όλους αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, αυτούς που δεν έχουν καν την δύναμη να ακουστούν, που ήδη βρίσκονται σε στιγμές απελπισίας, να αντέξουν μέχρι να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ τούτος ο Τόπος από τις ΒΔΕΛΛΕΣ που Του πίνουν το αίμα. 

Γιατί η ελπίδα που τρέφω μέσα μου, μου λέει ότι το δικό τους ψυχικό απόθεμα θα τους κρατήσει ζωντανούς αυτή τη φορά. Γιατί ο Θεός ΣΙΧΑΘΗΚΕ να βλέπει τούτον τον Τόπο να γίνεται έρμαιο ποταπών και ηθικά πτωχευμένων ανθρώπων. ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΕΙ. Γιατί αυτό το μεταλλαγμένο γονίδιο ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ σ’ αυτόν τον ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το είχε πει με δικά του λόγια: “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους“.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ. Ένας Κολοκοτρώνης θα εμφανιστεί πάλι να βγάλει το φίδι απ΄ την τρύπα. Ένας Κολοκοτρώνης, ένας Σωκράτης που εσύ ‘έλληνα’ το έχεις στο αίμα σου να τους καταδικάζεις. Εσύ, ΧΛΙΑΡΕ ‘έλληνα’, ΕΦΙΑΛΤικH ΚΑΤΑΡΑ αυτού του Τόπου, μπορείς να γράψεις από τώρα το όνομά σου στις ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ της Ιστορίας του Έθνους και πάνω στη μαυρίλα τους θα ξεχωρίσουν (όπως πάντα) τα ΧΡΥΣΑ ονόματα των Ηρώων που θα χύσουν για άλλη μια φορά το αίμα τους για την δακρυσμένη ΕΛΛΑΔΑ.

Ένας ΝΕΚΡΟΣ να γράψεις,
που έπεσε στη μάχη για μια άθλια ‘ζωή’ δύο ωρών.


και’ μείς, θα καταλάβουμε…



ΠΗΓΗ... ΑΒΕΡΩΦ - Διαδικτυακό Θωρηκτό

"ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΓΑΛΗΝΗ".


Εγώ θέλω γαλήνη

“Ποιος καλός άνεμος σε φέρνει εδώ;” 
ρώτησε ο σοφός δάσκαλος τον οδοιπόρο που ζητούσε απεγνωσμένα να τον συναντήσει.

- “Εγώ θέλω γαλήνη
απάντησε μελαγχολικά εκείνος.


Ο δάσκαλος πήρε ένα ξύλο κι έγραψε στο χώμα :

...Εγώ θέλω γαλήνη...

“Κοίταξε τώρα πόσο απλό είναι” 
είπε στον οδοιπόρο.

Διέγραψε με μια κίνηση το «Εγώ». 

Σβήνεις πρώτα το εγώΕίναι αδύνατον να βρει γαλήνη αυτός που πιστεύει ότι είναι αποκομμένος από τον Θεό και τους συνανθρώπους του. Το εγώ πάντα νιώθει ότι απειλείται κι έτσι φοβάται και αντιστέκεται.”

Με μια δεύτερη κίνηση διέγραψε το «θέλω»

Το θέλω δηλώνει επιθυμία, ανάγκη και προσκόλληση. Όταν τρέχεις πίσω από τις επιθυμίες σου ποτέ δε θα γίνεις ευτυχισμένος. Είναι η γνωστή «επίδραση του κουνουπιού». Αν σε ένα δωμάτιο υπάρχουν δέκα κουνούπια κι εσύ σκοτώσεις τα εννιά, το δέκατο κουνούπι δε θα σε αφήσει να κοιμηθείς. Έτσι είναι και οι επιθυμίες. Όσες επιθυμίες και να ικανοποιήσεις πάντα θα υπάρχει κάποια που δε θα σε αφήνει να κοιμηθείς.”

Ο οδοιπόρος κοιτώντας την δυνατή εικόνα στο χώμα λένε πως βίωσε την πρώτη του αφύπνιση. Είχαν σβηστεί το «Εγώ» και το «θέλω» και είχε μείνει η...

...γαλήνη...


Εγώ και θέλω πάνε μαζί. Το εγώ δημιουργεί συνεχώς νέες επιθυμίες και οι επιθυμίες προέρχονται πάντα από το εγώ. Η αληθινή ελευθερία είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης του εαυτού μας από τη δύναμη του εγώ. Ο ψεύτικος εαυτός, το «εγώ» μας, μας βομβαρδίζει συνέχεια με την ιδέα ότι πρέπει να έχουμε περισσότερα για να νιώθουμε καλά. Μας ωθεί προς την εξωτερική επιβεβαίωση του εαυτού μας και απειλείται από την ιδέα ότι μπορούμε να βρούμε την γαλήνη μέσα μας. Προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μας συνεχώς προς τα έξω για να νιώσουμε επιβεβαίωση, ασφάλεια και αγάπη. Αν καταφέρναμε να συνδεθούμε με την απεριόριστη αγάπη που υπάρχει μέσα μας το «εγώ» θα ήταν αδύναμο απέναντι μας. Καθώς στρέφουμε την προσοχή μας προς τα έξω σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βρούμε γαλήνη, αποκτούμε την λανθασμένη πεποίθηση ότι τα υλικά αγαθά ή οι σχέσεις με άλλους ανθρώπους θα μας φέρουν την πολυπόθητη ικανοποίηση και ηρεμία.

Κι όμως. Δεν μπορείς να αγοράσεις την αγάπηΔεν μπορείς να αγοράσεις την προσωπική σου ηρεμία. Δεν υπάρχει γαλήνη στο κυνήγι εξωτερικών στόχων και στη συσσώρευση όλο και περισσότερων αγαθών. Η επιλογή αυτή είναι λάθος. Ο δρόμος αυτός οδηγεί μόνο σε μια ζωή μόχθου που δεν καταλήγει πουθενά.

Η αληθινή ελευθερία είναι η απελευθέρωση του εαυτού μας από τη δύναμη του εγώ. Όταν καταφέρεις να γίνεις θεατής του «εγώ» παύεις πλέον να είσαι "εαυτός εγώ". Για να συμβεί αυτό πρέπει να αποκτήσεις την ικανότητα να βλέπεις τα πάντα υπό το πρίσμα του αποστασιοποιημένου παρατηρητή. Όταν γίνεις παρατηρητής του εγώ σου, διαχωρίζεις αυτόματα τη σημασία του εαυτού σου από το αντικείμενο της παρατήρησής σου, δηλαδή το εγώ. Τότε γνωρίζεις πια καλά πως δεν είσαι το εγώ σου.

Ο νους σου επιμένει: «εγώ θέλω γαλήνη».
Χαλάρωσε και παρατήρησε από απόσταση αυτή τη σκέψη:

Είναι αυτός που παρατηρεί τον νου σου να αναζητά γαλήνη, γαλήνιος;




Ξάνθη Φιλοσοφείν





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ACTIVE MEMBER: ΜΗ Μ ΑΦΗΝΕΙΣ.




Το πρόσωπό του εκείνο το γιωμένο

που της καρδιάς του δείχνει τη σκουριά.....


το γέλιο το κρυφό και λυσσιασμένο

που η δυστυχία των άλλων τού γεννά.


Το φθονερό του μάτι το σβησμένο

που δείχνει βουλιμιά για συμφορά

μας εξηγούν γιατ' είναι διψασμένο

τ' αχείλι του και πόλεμο ζητά.


Διψάει να ιδή στα μαύρα φορεμένους

πατέρες και μανάδες που μισεί,

να τους ιδή στα δάκρυα τους πνιγμένους
θάναι δροσιά στην έρμη του ψυχή.

Για τούτο
υπέρ Πατρίδος σκούζει, κράζει

Όρνιο,
που για κουφάρια αναστενάζει!


Με λίγα λόγια κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα
απόψε θρηνώ όσα χρόνια αγαπάω.
Εδώ χτυπήσανε πρόσφυγες στο Πέραμα,
στους τάφους των δικών μου ντρέπομαι να πάω.
Πως γίναμε έτσι λασπερά ποντικοσώμματα
Και ποια κατάρα δίπλα μας φωνάζουμε να 'ρθει;
Τα κατουρήματα του χρόνου σ' αυτά τα χώματα
κάναν τη μυρωδιά μας για πάντα να χαθεί.
Ποια λύσσα κακιά και ποια της πείνας αφορμή,
κάνει τ' αλάνια τα παλιά ανθρωπόμορφα κτήνη.
Πως ξεχαστήκαν της προσφυγιάς μας οι λυγμοί;
Τι άλλο ακόμα μπορεί να γίνει;
Εδώ ήτανε το απάγκιο μας, κάναμε όλοι υπομονή,
Είχαμε ταιριάξει τις παραξενιές μας.
Ήτανε το απάγκιο μας, κάναμε υπομονή
Τα δίναμε όλα απλόχερα και τις ευχές μας.
Ξεχάσαμε όμως τα παιδιά μας και πάνω στην ανησυχιά τους
Ήρθε μια πρόταση, μια μαύρη αφήγηση.
Τρύπησε στο μυαλό τους, έσφιξε τα κορμιά τους
και τους πότισε με μίσος κι εκδίκηση.
Κι άντε μάζεψε τα κι άλλαξε τα γούστα τους,
Έχουνε δήθεν αντρέψει, βιώσαν το μαρκάρισμα.
Μη τυχόν και γινήτε σα τα μούτρα τους,
το παραμύθι αυτό δεν τελειώνει με λυντσάρισμα.
Ψάχτε τον τρόπο 'κείνο τον μαγικό της ζωής
μέσα απ' τα σχολειά και τα σαλόνια σας.
Να τους μάθετε ποιος είναι ο τόπος της φυγής,
αλλιώς πάνω στους τάφους σας θα κρεμάνε τα εγγόνια σας




Active Member






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΚΑΘΕ LIKE ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ.

Magnify Image
Ένα πανωφόρι σας σφίγγει κάθε φορά που κάποιος σας κάνει «like» στο Facebook



Magnify Image

To “like-A-Hug” είναι ένα γιλέκο, συνδεδεμένο με τα social media, που σφίγγει αυτόν που το φοράει σε μία εικονική αγκαλιά όταν οι φίλοι του κάνουν “like” σε μια φωτογραφία, σε βίντεο, ή στην κατάστασή του στο Facebook. Το σάιτ που το διαφημίζει συμπληρώνει λέγοντας ότι έτσι μας επιτρέπει να «αισθανθούμε ζεστασιά, ενθάρρυνση, υποστήριξη ή την αγάπη που νιώθουμε όταν μας αγκαλιάζουν. Δυνατότητα ανταπόδοσης της αγκαλιάς υπάρχει όταν ο χρήστης πιέσει το γιλέκο, προσπαθώντας να το ξεφουσκώσει.

Magnify Image



* Κάντε μας λιγάκι LIKE! >> http://www.facebook.com/lifo.mag

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

1
Επεισόδια δημιούργησαν οι ακραίοι εθνικιστές του αλυτρωτικού κόμματος της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Εντμόντ Παναρίτι, μπλοκάροντας του την έξοδο από το αεροδρόμιο "Μητέρα Τερέζα" μετά την άφιξή του από επίσημη επίσκεψη... στην Αθήνα και την Λευκωσία, επειδή κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα είχε τοποθετηθεί ... ανάποδα η αλβανική σημαία στον ιστό.

Εν πάση περιπτώσει τον υποδέχθηκαν με σφυρίγματα και συνθήματα εναντίον του, κατηγορώντας τον για την "ταπείνωση" των εθνικών συμβόλων και την "άτολμη" αντίδραση του Παναρίτι, η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία μπλόκαρε την έξοδο του υπουργού από τον τομέα των "VIP" του αεροδρομίου "Μητέρα Τερέζα" ανοίγοντας μάλιστα και πανό που έγραφε «Edmond Panariti – person “non grata”» στην Αλβανία. 
Σε δήλωση του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Οργανωτικός Γραμματέας της AK, Redi Ramaj, τάχθηκε κατά της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν με κάθε μέσο τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών Παναρίτι - Αβραμόπουλου.

Και όλα αυτά ενώ συνέβη το πρωτοφανές, να τεθεί δηλαδή επίσημα για πρώτη φορά θέμα επιστροφής των περιουσιών των αλβανόφωνων Τσάμηδων, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς κατά των Ελλήνων στον Β'Π.Π., εν συνεχεία φυσικά εκτοπίστηκαν, αφού πρώτα είχαν αιματοκυλίσει ολόκληρη την Ήπειρο και φέρονταν ως στρατός κατοχής στην χώρα που τους φιλοξενούσε.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

DRUNKOREXIA: Η ΝΕΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΟΔΑ.


Όταν η υγεία κονταροχτυπιέται με την ομορφιά, τη διασκέδαση και το αλκοόλ, τότε φαίνεται ότι βγαίνει… ηττημένη. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει η νέα διατροφική «μόδα» drunkorexia, η οποία θέλει τους ανθρώπους –και κυρίως τους νέους- να παραλείπουν ολόκληρα γεύματα για να μπορούν να βγουν και να μεθύσουν, χωρίς να παχύνουν!
Η «μεθυσμένη» ανορεξία έχει κάνει πλέον την εμφάνισή της και στη χώρα μας, προβληματίζοντας τους ειδικούς.
«Η drunkorexia δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ως διατροφική διαταραχή γιατί βρίσκεται στην αρχή της. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να εξισορροπήσουν με αυτό τον τρόπο την ημερήσια πρόσληψη  θερμίδων. Ουσιαστικά εξοικονομούν θερμίδες όλη την ημέρα για να τις καταναλώσουν υπό μορφή αλκοόλ στην έξοδό τους. Έτσι πιστεύουν ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις στη σιλουέτα τους» λέει στον Ε.Τ. η Σοφία Ελευθερίου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, που δεν παραλείπει να τονίσει ότι η πρακτική αυτή υιοθετείται συνήθως από φοιτήτριες.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.


Μαθητές της Λέσβου δημιούργησαν αντιρατσιστικό φιλμ
Με τίτλο «Το πορτοφόλι», η μίνι ταινία βασίζεται σε μια απλή ιστορία σχολιασμένη πολύ έξυπνα από δύο τραγούδια, ένα του Μάρκου Βαμβακάρη και ένα των Gogol Bordello.
Όπως αναφέρεται και στην εισαγωγή του βίντεο, «όλοι καταγόμαστε από μετανάστες και επαναστάτες»...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΓΙΟΑΝΙ ΣΑΝΤΣΕΣ.


Ελεύθερη η αντικαθεστωτική μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες

Κρατήθηκε από τις κουβανικές αρχές για 30 ώρες

Η κουβανή μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες ανακοίνωσε σήμερα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως αφέθηκε ελεύθερη, αφού κρατήθηκε από τις αρχές για 30 ώρες και ευχαρίστησε όλους εκείνους που ύψωσαν τις φωνές και έστειλαν μηνύματα ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σπίτι της.

Η γνωστή αντικαθεστωτική μπλόγκερ, 37 ετών, συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της δημοσιογράφο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ στο Μπαγιάμο, 750 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αβάνας, όπου είχαν μεταβεί για την δίκη ενός νεαρού ισπανού πολιτικού. 

«Μας άφησαν ελεύθερους. Τριάντα ώρες κράτησης και πολλά ανέκδοτα για να διηγηθώ», έγραψε στο Twitter η Σάντσες, η οποία έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία για το μπλογκ της.



ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ? ΜΑΘΕ ΤΟ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.


Ένα νέο μαθηματικό μοντέλο βοηθά στην πρόβλεψη των πιθανοτήτων ενός ζευγαριού να κάνει παιδί, ανάλογα με το πόσο χρόνο οι δύο υποψήφιοι γονείς προσπαθούν. Η φόρμουλα ρίχνει φως στο πόσο χρόνο θα πρέπει το ζευγάρι να περιμένει, προτού αναζητήσει βοήθεια από κάποιο γιατρό.


Για παράδειγμα, σύμφωνα με την πρωτότυπη μαθηματική - στατιστική μέθοδο, αν η γυναίκα είναι 35 ετών και προσπαθεί με τον άνδρα της επί έξι μήνες για να μείνει έγκυος, οι πιθανότητές της πλέον να πιάσει παιδί μόνη της, χωρίς ιατρική βοήθεια, είναι λιγότερο από 10%.

Η ευρέως διαδεδομένη άποψη είναι ότι ένα ζευγάρι πρέπει να προσπαθεί τουλάχιστον επί ένα χρόνο να πιάσει παιδί προτού αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Όμως η νέα φόρμουλα δείχνει ότι η ηλικία της γυναίκας παίζει καθοριστικό ρόλο για τον χρόνο αναμονής. Μια γυναίκα 25 ετών, για παράδειγμα, έχει πιθανότητες φυσιολογικής σύλληψης κάτω από 10% μετά από 13 μηνιαίους κύκλους της περιόδου, ενώ μια γυναίκα έχει τις ίδιες πιθανότητες (κάτω από 10%) μετά από δέκα κύκλους της περιόδου και μια γυναίκα 35 ετών μετά από μόνο έξι.

Όπως λένε οι επιστήμονες, «μετά από αρκετούς κύκλους χωρίς εγκυμοσύνη, γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι το ζευγάρι έχει χαμηλή γονιμότητα και αυτή είναι η κύρια αιτία που γίνεται λιγότερο πιθανό ότι η σύλληψη θα συμβεί στον αμέσως επόμενο κύκλο». Πρόσθεσε ότι «είναι σχετικά λίγα τα νεαρά ζευγάρια που έχουν χαμηλή γονιμότητα, έτσι για αυτά ο πιο πιθανός λόγος που δεν πιάνουν παιδί κατά τους πρώτες μήνες των προσπαθειών τους, είναι απλώς η κακή τύχη. Έχουν καλές πιθανότητες να καταλήξουν στην εγκυμοσύνη, αν επιμείνουν. Όμως τα πιο μεγάλης ηλικίας ζευγάρια είναι πιθανότερο ότι έχουν χαμηλότερη γονιμότητα, συνεπώς υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για αυτά, σε σχέση με τα νεαρότερα, ότι η αποτυχία τους να πιάσουν παιδί μετά από μερικούς μήνες, δεν είναι θέμα τύχης αλλά υπογονιμότητας».

Επισημαίνουν μάλιστα πως «πολλά ζευγάρια δεν έχουν επίγνωση ότι η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο στην εγκυμοσύνη. Οι άνθρωποι περιμένουν να πιάσουν παιδί όταν το θέλουν, έτσι αποτελεί σοκ για αυτούς όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Το να πάνε σε ένα γιατρό για ένα τόσο προσωπικό ζήτημα, τους αποθαρρύνει, γι’ αυτό είναι χρήσιμο να ξέρουν πότε έχει φθάσει η σωστή στιγμή να σταματήσουν τις προσπάθειες και να αρχίσουν να ψάχνουν το θέμα ιατρικά».

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, η φόρμουλα δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε ακριβώς μια γυναίκα θα μείνει έγκυος, όμως προβλέπει τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο στον επόμενο κύκλο της περιόδου. 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΣΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: "ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ".


                               
ΟΧΙ  στο  «ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ»  της  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  !
     Το «πετσόκομμα» κι αυτής ακόμα της εξευτελιστικής σύνταξης του ΟΓΑ, των 360 ευρώ/μήνα, από την αντιδραστική και αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σπρώχνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αγρότες σε πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, δεν πρέπει να περάσει.
      Η ανελέητη απανθρωπιά που προωθείται, είναι η μείωση κατά 30 ευρώ της κατώτατης αγροτι-κής σύνταξης των 360 ευρώ και, ταυτόχρονα, καταργούνται η 13η και η 14η αγροτική σύνταξη.           Η συνολική μείωση ξεπερνάει το 21% και η συνολική χρονιάτικη απώλεια ανέρχεται στα 1080 ευρώ!
     Αυτή η δραστική περικοπή στην πιο ισχνή – φιλοδώρημα- σύνταξη που υπάρχει, την αγροτική, δείχνει τη ληστεία της ζωής των φτωχών, από τρόικα - ΕΕ - τρικομματική κυβέρνηση. Δείχνει ακό-μα τη βαρβαρότητα και σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Αφού οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν θα μπορούν, πλέον, να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης, σε φαΐ, φάρμακο και ιατρικές εξετάσεις. 
      Έτσι φτιάχνουν τους σύγχρονους «Καιάδες» για την εξόντωση όσων πρόλαβαν να πάρουν σύνταξη, ακόμη και αν αυτή είναι 360 ευρώ/μήνα! που τη μειώνουν δραστικά! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!
     Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση  καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά ν' αντιδράσει αγωνιστικά, άμεσα, μαζικά και δυναμικά, στη νέα κυβερνητική επιδρομή. 
    Να συντονιστεί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους άλλους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ και τη νεολαία να μπει στον αγώνα, απαιτώντας μαζί και τα ιδιαίτερα αγροτικά αιτήματα :
►  Καμιά μείωση στις αγροτικές συντάξεις, αλλά αύξηση τους.
►  Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ το «χαράτσι» της ΔΕΗ για τ' ακίνητα, τα «εισιτήρια» στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ούτε συμμετοχή στα φάρμακα και όλα τα άλλα «χαράτσια».
►  Να καταργηθούν όλες οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις εισφορές του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ και να μπει φρένο στις νέες που ετοιμάζονται.
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ !

                                                                            Γραμματεία Ν.Πέλλας της ΠΑΣΥ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...