Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

1
Επεισόδια δημιούργησαν οι ακραίοι εθνικιστές του αλυτρωτικού κόμματος της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Εντμόντ Παναρίτι, μπλοκάροντας του την έξοδο από το αεροδρόμιο "Μητέρα Τερέζα" μετά την άφιξή του από επίσημη επίσκεψη... στην Αθήνα και την Λευκωσία, επειδή κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα είχε τοποθετηθεί ... ανάποδα η αλβανική σημαία στον ιστό.

Εν πάση περιπτώσει τον υποδέχθηκαν με σφυρίγματα και συνθήματα εναντίον του, κατηγορώντας τον για την "ταπείνωση" των εθνικών συμβόλων και την "άτολμη" αντίδραση του Παναρίτι, η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία μπλόκαρε την έξοδο του υπουργού από τον τομέα των "VIP" του αεροδρομίου "Μητέρα Τερέζα" ανοίγοντας μάλιστα και πανό που έγραφε «Edmond Panariti – person “non grata”» στην Αλβανία. 
Σε δήλωση του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Οργανωτικός Γραμματέας της AK, Redi Ramaj, τάχθηκε κατά της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν με κάθε μέσο τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών Παναρίτι - Αβραμόπουλου.

Και όλα αυτά ενώ συνέβη το πρωτοφανές, να τεθεί δηλαδή επίσημα για πρώτη φορά θέμα επιστροφής των περιουσιών των αλβανόφωνων Τσάμηδων, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς κατά των Ελλήνων στον Β'Π.Π., εν συνεχεία φυσικά εκτοπίστηκαν, αφού πρώτα είχαν αιματοκυλίσει ολόκληρη την Ήπειρο και φέρονταν ως στρατός κατοχής στην χώρα που τους φιλοξενούσε.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...