Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΗΔΗΞΕ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟ....ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Πήδηξε απο ύψος 31.200 μέτρων και προσγειώθηκε στη γή με αλεξίπτωτο! Δείτε τον απίστευτο σάλτο!

ΧΤΙΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 3.410 ΕΥΡΩ


Πώς μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι, αν έχεις μόνο 3,410 ευρώ;

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ..ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ.


ierosagon404 200x1311 141 200x15711 200x160 Επαναστατικό : Έρχονται νέα προφυλακτικά στυτικής… ανάτασης Προφυλακτικά εμποτισμένα με μία ειδική γέλη (τζελ) που βοηθούν στη στύση και τη διατήρησή της, ετοιμάζει να θέσει σε κυκλοφορία μεγάλη εταιρεία. Τα νέα προϊόντα αφορούν δύο κατηγορίες ατόμων: αυτούς που χάνουν τη στύση τους όταν το φορούν και αυτούς που δεν έχουν καλή στύση.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ BLUES.


LonelyPierot

Ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια, που πέφτουν στη μαύρη τρύπα και τους αρέσει να κάθονται με τρεμάμενα πόδια και δόντια που χτυπάνε στον πυθμένα, ενώ τους σφυροκοπάει σαν διαλείπων πυρετός το ερώτημα "τι έκανα μέχρι τώρα;". Επιλέγεις όπως στα γκάλοπ το κουτάκι "δεν ξέρω, δεν απαντώ". Ή μήπως το κουτάκι "άλλη";

ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΑΕΡΑ.



perierga.gr - Αυστραλός παρασκευάζει νερό... από τον αέρα!
Το «Airdrop» συλλέγει υγρασία από την ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε νερό.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ


Άγιος Βασίλης
Πώς κατορθώνει ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει μέσα σε μία νύχτα δώρα σε 2 δισεκατομμύρια σπίτια ανά τον πλανήτη;

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ HIP-HOP. ΤΕΛΟΣ.-



Όσα οι ΝεοΤαξίτες ανθέλληνες Ιλουμινάτι δε θέλουν να μάθουμε, σ' ένα βίντεο...

ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.


H ιστορία “A Christmas carol” του Ντίκενς συγκινεί 171 χρόνια μετά + τα πολλά πρόσωπα του Σκρουτζ στην ιστορία του κινηματογράφου




Ένας από τους πιο διάσημους μίζερους τσιγκούνηδες του βιβλίου γεννήθηκε κάποια Χριστούγεννα. Ο Σκρουτζ της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Τσαρλς Ντίκενς δεν αγαπάει κανέναν, βασανίζει τον υπάλληλό του, έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του, αδιαφορεί για τη φτώχια που τον περιβάλλει και περνάει τη ζωή του ολομόναχος παρέα με τα λεφτά του. Κάποια νύχτα θα δεχτεί επίσκεψη από το πνεύμα των Χριστουγέννων το οποίο θα του δείξει το μέλλον του – και δε θα του αρέσει καθόλου.
Σίγουρα θα ξέρετε την ιστορία, τώρα είναι η ώρα να τη διαβάσετε. Ίσως είναι λίγο απλή, λίγο παιδική, αλλά είναι και πολύ ατμοσφαιρική και αισιόδοξη και θέλεις δε θέλεις, στο τέλος, αναρωτιέσαι αν τελικά προσφέρεις όσα μπορείς στους γύρω σου ή μήπως σπαταλάς το χρόνο που σου απομένει γκρινιάζοντας. Είναι η εποχή που ξεκινούν οι νέες υποσχέσεις. Φέτος, βγάλτε τη δίαιτα από τα σχέδιά σας και βάλτε την αγάπη. Και αυτή αδυνατίζει!

Τα πολλά πρόσωπα του Σκρουτζ

Πάνω από εκατό ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τον μισητό χαρακτήρα χωρίς ψυχή. Ακολουθούν μερικοί πραγματικοί και μερικοί φανταστικοί:

Ο τότε 34 χρονος Finney, o πιο νέος Σκρουτζ που έχει εμφανιστεί ποτέ

Ο Alastair Sim, 1951

Ο Reginald Owen, 1938

Mr Magoo, 1962

Σκρουτζ Μακ Ντακ, 1983

Kelsey Grammer, 2004

Η ιστορία πίσω από την ιστορία

H αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς γεννήθηκε από την δυσχερή οικονομική κατάσταση του συγγραφέα. Το φθινόπωρο του 1843 η γυναίκα του, Κέιτ, ήταν έγκυος στο πέμπτο τους παιδί. Οι νέες ανάγκες της οικογένειας, το μεγάλο στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει για το σπίτι στο Devonshire και οι κακές αποδόσεις των μετοχών του τον έκαναν να χρειάζεται απεγνωσμένα νέα έσοδα.
Ο σπόρος της πλοκής που έγινε «μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» άνθισε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που έκανε ο Τσαρλς Ντίκενς στο Μάντσεστερ προκειμένου να παρουσιάσει το Athenaeum, μια οργάνωση η οποία παρείχε μόρφωση σε ενήλικους εργάτες. Όσο η ιδέα διαμορφωνόταν και το γράψιμο έγινε σοβαρή υπόθεση, ο Ντίκενς απορροφήθηκε από το βιβλίο. Όσο έγραφε «έκλαιγε και γελούσε, και έκλαιγε ξανά» και «περπατούσε στους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου για πολλά χιλιόμετρα όταν όλοι οι νηφάλιοι πολίτες είχαν πάει προ πολλού για ύπνο».


Λόγω διαφωνιών με τον εκδοτικό του οίκο του ο Ντίκενς αποφάσισε να καλύψει μόνος του τα έξοδα με πολυτελή έκδοση, χρυσαφί τίτλο και τέσσερις εικόνες χρωματισμένες στο χέρι. Επίσης όρισε την τιμή στα 5 σελίνια έτσι ώστε να είναι το βιβλίο προσβάσιμο σε σχεδόν όλους.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε την εβδομάδα πριν τα Χριστούγέννα του 1843 και έγινε άμεση επιτυχία, όμως αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αντιγραφή του με τον Ντίκενς να ξοδεύει περισσότερα λεφτά στα δικαστήρια με τις πειρατικές εκδόσεις. Όμως οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και η επιτυχία ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Η ιστορία εξακολουθεί να είναι δημοφιλής και σήμερα λόγω των εκατοντάδων παραλλαγών και αναδημοσιεύσεων, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στη μουσική.

lifoteam.

HANSEL ΚΑΙ GRETEL...ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.


Το τρομαχτικό παραμύθι και η ιστορία του

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΟΤΟ ΓΚΛΟΓΚΙ...ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ.

Γιορτινό ποτό γκλόγκι: Μια συνταγή κατάλληλη για ρεβεγιόν!
Υλικά
Για 6-8 άτομα:

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ.


ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνικές αστείες ταμπέλες!
Δείτε βίντεο με ταμπέλες που…

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.


ΒΙΝΤΕΟ: Μία ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ιστορία…
Όταν η αγάπη δίνει την θέση της στον εγωισμό και στην απληστία τότε παύει να υπάρχει κάθε είδους συναίσθημα…

ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ.


 
Να σταματήσουν τα καταναγκαστικά τεστ παρθενίας σε κρατούμενες στρατιωτικών φυλακών διέταξε την Τρίτη αιγυπτιακό δικαστήριο.

150.000 ΕΤΩΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.


 
Παροχή άδειας για συστηματική ανασκαφή σε παλαιολιθική θέση στην περιοχή του Λισβορίου της Λέσβου αποφασίστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Πρόκειται για χώρο της μέσης παλαιολιθικής περιόδου, αποδεικτικό της πρώτης εγκατάστασης ανθρώπου στο Αιγαίο πριν από 120.000 με 150.000 χρόνια. Ωστόσο, από την έρευνα δεν αποκλείεται να προκύψει ότι η ανθρώπινη παρουσία εμφανίστηκε στην περιοχή έως και 200.000 χρόνια πριν από σήμερα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ !!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...