Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

"Προμάχεια 2018: Εκεί που πετούν οι αετοί..." Το αφιέρωμα του metrosport.gr


Προμάχεια 2018: Εκεί που πετούν οι αετοί...

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, η συμμετοχή και η επιτυχία των αγώνων αλεξιπτώτου πλαγιάς «Προμάχεια 2018»


Πριν από τρία χρόνια, μέλη του Αεραθλητικού Συλλόγου Πέλλας  FlyPella που έχει την έδρα του στην πόλη της Έδεσσας, «ανακάλυψαν» την περιοχή Σλίσκες, στον ορεινό όγκο των Προμάχων, όπου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της (εύκολη πρόσβαση, ομαλή κλίση, ανοδικά θερμικά ρεύματα, απίστευτη θέα, ασφαλής απογείωση), της αποδίδει τον τίτλο του ιδανικού σημείου.

Έτσι, με την αμέριστη βοήθεια και συμβολή των φιλόξενων και εξυπηρετικών κατοίκων του χωριού, ξεκίνησαν μέρα με την ημέρα κάποιες βασικές παρεμβάσεις στην περιοχή, σεβόμενοι ασφαλώς το φυσικό περιβάλλον και σε λίγο καιρό η «Απογείωση» ήταν έτοιμη προς χρήση.

Τολμώντας και πιστεύοντας στην επιτυχία, διοργάνωσαν το 2017 τους πρώτους αγώνες, οι οποίοι αποτέλεσαν το έναυσμα για το ξεκίνημα του ονείρου. Οι αγώνες στέφθηκαν με επιτυχία και προσμετρούνται στην βαθμολογία του Πανελλήνιου κυπέλλου. Βασικοί συντελεστές για την άρτια διοργάνωση, εκτός των δαιμόνιων μελών του Αεραθλητικού Συλλόγου Πέλλας  FlyPella, ήταν οι κάτοικοι του οικισμού, ο Δήμος Αλμωπίας, ο Μορφωτικός Σύλλογος και η Ομάδα Εθελοντών των Προμάχων.

Δείτε την συνέχεια του αφιερώματος κάνοντας "κλικ" ΕΔΩ

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας: " Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για μια δεύτερη θητεία"



Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ»: «ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ»

«Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για μια δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να βγάλουμε τον τόπο μας μια ώρα αρχύτερα από την κρίση», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρεται στη συνέντευξή του στο χρόνο των εθνικών εκλογών, στις επιπτώσεις από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στα σενάρια για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα «δεξιά» της ΝΔ, στην υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και στο σκοπιανό ζήτημα.
Σε ερώτηση για τα σενάρια που θέλουν την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας Μαξίμου – Κώστα Καραμανλή, ο κ. Τζιτζικώστας απαντά: «Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και εκείνοι που τα διακινούν έχουν την ψευδαίσθηση ότι τους εξυπηρετούν, όμως ματαιοπονούν. Ο Κώστας Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και δεν μπορεί κανείς να τον εμπλέκει σε μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες».
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι τα εξής:
-Για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών:
Η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές ανά πάσα στιγμή και αυτό γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια ούτε με λόγια, ούτε με το έργο της. Έχουμε ήδη μπει σε μία άτυπη, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο. Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μία νέα, σταθερή κυβέρνηση που και θα θέλει και θα ξέρει να ασκήσει πολιτικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση των φόρων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των λουκέτων. Με απλά λόγια, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία βιώσιμη, ισχυρή ανάπτυξη που θα φτάσει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Γι’ αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.
-Για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές:
Ποιό από τα μεγάλα και δομικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης λύνει η απλή αναλογική; Την έλλειψη πόρων; Τη γραφειοκρατία; Την επικάλυψη αρμοδιοτήτων; Η απάντηση είναι ότι η απλή αναλογική δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα προσθέτει ακόμα περισσότερα με πρώτο τον κίνδυνο εγκλωβισμού σε μια μόνιμη ακυβερνησία που θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία των Περιφερειών και των Δήμων και κατά συνέπεια στην καθημερινότητα των πολιτών. Αντί να κοιτάξει τα ζητήματα ουσίας, η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια εξουσίας. Επικαλείται τη συνεργασία για να κρύψει τον πραγματικό της στόχο, την σκληρή κομματικοποίηση της αυτοδιοίκησης. Οι ιδεοληπτικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνονται και στη «μεταρρύθμιση» του Καλλικράτη, συνεχίζουν να κοστίζουν ακριβά, καθώς χάνεται η μεγάλη ευκαιρία της μετάβασης από την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή και Τοπική Διακυβέρνηση.
-Για την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:
Θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε κάνει σημαντικά βήματα που βελτιώνουν τις συνθήκες στην Περιφέρειά μας, όμως μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Θα ζητήσω λοιπόν, την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για μια δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να βγάλουμε τον τόπο μας μια ώρα αρχύτερα από την κρίση.
-Για το σενάριο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα «δεξιά» της ΝΔ:
Η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί «ευσεβή πόθο» του ΣΥΡΙΖΑ και όχι πραγματική ανάγκη. Είναι όμως κινήσεις πανικού μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης εκλογικής του ήττας. Η Νέα Δημοκρατία σωστά προτάσσει στο πρόγραμμά της όλα τα μείζονα ζητήματα για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να τρέξουν, για την απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από την κρατική ομηρία. Αυτό χρειάζεται ο τόπος, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και ανθρώπους που είναι και ικανοί και έτοιμοι να το υλοποιήσουν. Οι κατακερματισμοί δεν βοηθούν, ένωση δυνάμεων χρειαζόμαστε τώρα για να αφήσουμε πίσω μας οριστικά τα αδιέξοδα.
-Για το ζήτημα των Σκοπίων:
Η κυβέρνηση έκανε διαδοχικά λάθη στο Σκοπιανό ζήτημα. Δεν επεδίωξε ποτέ την εθνική συνεννόηση ή τη διαμόρφωση μίας εθνικής γραμμής για τη διαπραγμάτευση. Δεν ενημέρωσε σε κανένα στάδιο της διαπραγμάτευσης τα πολιτικά κόμματα. Δεν εκτίμησε σωστά ούτε την αντίδραση του κόσμου, ούτε τους ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς, ούτε όμως και τα δεδομένα της εποχής. Με τα Σκόπια να πιέζονται χρονικά, κοινωνικά και πολιτικά, τώρα ήταν η κατάλληλή στιγμή να φέρει μια συνολική λύση για την ονομασία, τις αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων και την εξάλειψη της προπαγάνδας και της παραχάραξης της ιστορίας. Μια λύση δηλαδή, που να διασφάλιζε πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας τώρα και στο μέλλον. Ξεκάθαρα το είπα από την αρχή. Ξεκάθαρη ήταν και η στάση της Νέας Δημοκρατίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «Να μπει άμεσα τέλος στην υποβάθμιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας»!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

«Να μπει άμεσα τέλος στην υποβάθμιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας»!

Την ανακοίνωση με την οποία η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.) καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, την ώρα που οι γιατροί Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας δίνουν καθημερινά μάχη για να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες, αντιμέτωποι με μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, υλικών και εξοπλισμού, η Πολιτεία ¨απαντά¨ με επικίνδυνα ημίμετρα στη στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων!
Μεταξύ άλλων η Ένωση καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Υγείας  με την εγκύκλιο Γ1α/Γ.Π. οικ.22823 της 16ης Μαρτίου μετατρέπει σε οικογενειακούς ιατρούς τους γιατρούς των ερημωμένων Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Και, επιχειρεί να καλύψει τα κενά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με 13 ιατρούς οπλίτες που υπηρετούν την θητεία τους, γεγονός που συνιστά εμπαιγμό για το λαό και πρόκληση για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα της Υγείας.
Με την κατάθεση της αναφοράς, ο Γιώργος Καρασμάνης καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας όπως:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες, καθώς επίσης και να μην απολυθεί κανείς επικουρικός ιατρός.

• Να σταματήσουν οι αποσπάσεις και μετακινήσεις συναδέλφων τους σε άλλες υγειονομικές μονάδες για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών και να διασφαλιστεί δωρεάν δημόσια Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.
04/05/2018

Εντυπωσίασε η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ”


Εντυπωσίασε η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ” με τίτλο «Χορών χοροκρατήματα, από την Πέλλα έως τον Έβρο»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η Πέλλα», «Χορών Χοροκρατήματα, από την Πέλλα έως τον Έβρο», με τη συμμετοχή του συνόλου των τμημάτων του, το βράδυ του Σαββάτου 21 Απριλίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Γιαννιτσών.  Την  εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Δόντσιος.
Την παρουσίαση έφερε εις πέρας κατά άριστο τρόπο η Μαρία Αβραάμ η οποία με την εξαίρετη αφηγηματική της ικανότητα εντυπωσίασε τους θεατές, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν οι ικανότατοι χοροδιδάσκαλοι του Ομίλου μας Δημήτρης Μήτσκας και Αναστασία Κεχαγιά οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν παρατεταμένα στη λήξη της παράστασης. 
Παρουσιάστηκε ένα άρτιο χορευτικό, σκηνοθετικό και ενδυματολογικό αποτέλεσμα. Οι χοροί και τα τραγούδια απέσπασαν το πολύ θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Παρουσιάστηκαν χοροί από την  Μακεδονία και  την Δυτική Θράκη. 
Το άριστο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με τις φορεσιές του Ε.Ο.Γ ΄΄Η ΠΕΛΛΑ'' καθώς και φορεσιές που πρόθυμα δάνεισαν φίλοι σύλλογοι.
 Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τους συλλόγους:
              Πολιτιστικό Σύλλογο Αραβησσού « Παύλος Μελάς»
Πολιτιστικό σύλλογο Κρωμιωτών « Άγιος Νικόλαος»
Μορφωτικό πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατάδων « Ο Φίλιππος»
Σύλλογο Ασβεσταριωτών  « Γκόνος Γιώτας» 
Πολιτιστικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης « Οι Μακεδόνες»
Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογος Νέας Πέλλας
Σύλλογο Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας « Η Στράντζα»
Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταπλατάνου « Το Πηλωρύγι»
Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρολίμνης
Και τον Χοροδιδάσκαλο κ. Δήμο Πραντσίδη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

Εκπρόσωπος Μητροπολίτου Πέλλας , Εδέσσης και Αλμωπίας Πατέρας Ι. Σπυρίδης
Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος
Εκπρόσωπος Αντιπεριφεριάρχη Πέλλας κ. Μ. Ζωγράφου-Τσαντάκη.
Αντιδήμαρχος Πέλλας κ. Α. Επιτροπάκης
Βουλευτές Ν. Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη, κ. Γ. Καρασμάνης. 
Γ. Α. Δ. Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος (ΕΑ) κ. Ν. Μπαντουβάκης
Περιφερειακός σύμβουλος κ. Ι. Ανδρίτσος
Αντιπρόεδρος Δ. Μακεδονίας ΠΟΠΣΜ κ. Δ. Γιουματζίδης
Αντιπρόεδρος Λοιπής Ελλάδος ΠΟΠΣΜ κ. Γ. Τσαμπούρης
           Πρόεδροι και αντιπροσωπείες από όλους του Συλλόγους των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής .  

Ευχαριστούμε θερμά:
Όλα τα μέλη, τους χορευτές, τους εθελοντές τους φίλους και το φιλότεχνο και φιλόμουσο κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. 
           
Τους χορηγούς μας:

- I.KTEO ΔΟΥΒΑΝΤΖΗΣ-ΠΕΝΟΓΛΟΥ 

- ΟΠΤΙΚΑ ΤΣΕΠΕΛΗΣ

- ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

- ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ

 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΣΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

-ΑΝΑΝΕΩΣΗΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΖΙΩΓΟΣ ΠΕΡΙΚ

- ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΞΕΤΑΣΙΣ 
  ΖΑΙΚΟΣ ΜΑΝΟΣ – ΖΙΩΓΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΑΦΕ ΦΥΛΛΟΝ ΜΠΟΛΟΛΗΣ

- Εuromarket ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

- ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ BIANCA ΤΣΙΒΡΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟ

- ΜΑΡΙΛΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΣΙΒΡΑΝΙΔΟΥ AMAΛIA

- ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΣΙΡΙΚΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΤΑΝΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

- CBC ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

- ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ

- ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΑΜΠΟΣ    

Τους χορηγούς επικοινωνίας που στήριξαν για μια ακόμη φορά την  προσπάθειά μας :
ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


           Το Δήμο Πέλλας υπό τον κ. Γ. Στάμκο,  τη ΔΗΚΕΠΑΠ υπό τον κ.  Α. Φάκα και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας υπό την κ. Α. Αηδονά  για τη συνδιοργάνωση και τη στήριξη της εκδήλωσης καθώς και τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Μ. Ζωγράφου-Τσαντάκη και  κ. Ι. Ανδρίτσο που πάντα στηρίζουν τις δράσεις του Ομίλου μας.

           Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους για το μουσικό κομμάτι της παράστασης που ήταν εξαιρετικό.
 Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους μουσικούς 
Ματρακούλια Παύλο (Κλαρίνο)
Ιωαννίδη Κυριάκο (Γκάιντα-Φλογέρα)
Σιταρά Θεόδωρο (Τρομπέτα)
Σαμαρά Σταμάτη (Λαούτο-τραγούδι) 
Παπαδόπουλο Παναγιώτη (Ακορντεόν) 
Παπαδόπουλο Αντώνη (Κρουστά) 

Τους εξαίρετους τραγουδιστές
Βασίλη Δόντσιο
Αναστάσιο Αλευρούδη

Ευχαριστούμε τις τοπικές εφημερίδες για την προβολή των δραστηριοτήτων του Ομίλου, όπως επίσης και τις ηλεκτρονικές πύλες για την συνεχή ενημέρωση των μελών και φίλων μας μέσω των ιστοσελίδων τους.
Λόγος της Πέλλας – (http://www.logospellas.gr/)
PellaNet Online - (http://www.pellanet.gr/index.php)
loudias.blogspot.com –( http://loudias.blogspot.com/)
ΣΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ - (http://dhmoths.blogspot.gr/)
Γιαννιτσά news -  (http://giannitsanews.blogspot.gr/)
matiespellas - (http://www.matiespellas.gr/index.jsp) 
giannitsa mou - (http://giannitsamou.blogspot.gr/)
karatzova.com – (http://www.karatzova.com/)
PellaNews.gr - (http://www.pellanews.gr/)
@PELLA - Το blog της Πέλλας – (http://a-pella.blogspot.gr/)
Πέλλα Δώθε – (http://pelladothe.blogspot.com/)
TAS TV Press - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ. - ( http://www.tastv.gr/)
www.pozarnews.gr-( http://www.pozarnews.gr/)
PELLAin - ( http://pellain-gr.blogspot.gr/)
Aridaia News (http://aridaianews.blogspot.gr/)
Πέλλα 24 (https://www.pella24.gr/)
EDESSAIKA.GR (http://www.edessaika.gr/)
Edessa news.gr (http://edessanews.gr/)
Προμαχιώτικα Νέα (http://promahi-nea.blogspot.gr/)
justpella.gr (http://justpella.gr/)

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στον Όμιλο αφιλοκερδώς από τον φωτογράφο Κώστα Παπαδόπουλο και τον ευχαριστούμε θερμά.

Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών “ Η ΠΕΛΛΑ”.
Συνδιοργανωτές: ΔΗΚΕΠΑΠ, Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 

                                                    ΜΕ ΤΙΜΗ
                                                        ΤΟ ΔΣ








Γιάννης Σηφάκης : Από βδομάδα η τελική έγκριση για την πληρωμή της επισιτιστικής στην ΟΠ Φλαμουριάς


Γιάννης Σηφάκης : Την Δευτέρα συνάντηση του βουλευτή με ΓΓ Υπουργείου και πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ για την τελική έγκριση της πληρωμής της επισιτιστικής της ΟΠ Φλαμουριάς – Το Υπουργείο εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο για την επίλυση του θέματος
Επιλύονται τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν μετά από επίμονη προσπάθεια του βουλευτή, της ΟΠ, της Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων και του ΣΕΑΣ 
Εξασφαλίστηκε διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που εστάλη προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να επιλυθεί γραφειοκρατικό πρόβλημα προκειμένου να πληρωθούν 200 περίπου αγρότες της Πέλλας που εντάχθηκαν το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στα ροδάκινα μέσω της ΟΠ Φλαμουριάς.
Πολλοί εξ αυτών είχαν πάρει ποσότητες ως μεμονωμένοι και επέλεξαν για λόγους λειτουργικούς να περάσουν τις ποσότητες τους μέσω της ΟΠ Φλαμουριάς. Αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα στην αποπληρωμή τους.
Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεχείς συναντήσεις στο Υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ επιμένει ( μαζί με την ΟΠ Φλαμουριάς και τους μεμονωμένους αγρότες που έκαναν  επισιτιστική μέσω της ΟΠ Φλαμουριάς) ότι πρέπει να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια άμεσα και να πληρωθούν οι αγρότες που αξιοποίησαν το πρόγραμμα. Ακόμη επέμεινε στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου του Υπουργείου προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κάτι που έγινε.
Μετά την έκδοση από το Υπουργείο προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ της διευκρινιστικής εγκυκλίου θα εγκριθεί στις αρχές της επόμενης βδομάδας η πληρωμή της  ΟΠ Φλαμουριάς, η οποία θα πληρώσει με την σειρά της τους αγρότες. 

Η εκκίνηση της κούρσας των 21 χιλιομέτρων στα πλαίσια του 1ου Ημιμαραθώνιου Αλμωπίας (βίντεο)


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκκίνηση της κούρσας των 21 χιλιομέτρων στα πλαίσια του 1ου Ημιμαραθώνιου Αλμωπίας, η οποία δόθηκε στους Προμάχους.



Η διαδρομή των 21 χιλιομέτρων του 1ου Ημιμαραθώνιου Αλμωπίας με αφετηρία τους Προμάχους

Η διαδρομή των 21 χιλιομέτρων του 1ου Ημιμαραθώνιου Αλμωπίας με αφετηρία τους Προμάχους


Από τους Προμάχους δόθηκε η εκκίνηση της διαδρομής των 21 χιλιομέτρων, στα πλαίσια του 1ου Ημιμαραθώνιου Αλμωπίας τον οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αλμωπίας.

Συνολικά ξεκίνησαν 180 δρομείς από όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση της γραμματείας των αγώνων και στην πλατεία του οικισμού, όπου υπήρχε η αφετηρία, εκτός από τους δεκάδες κατοίκους, παρέστησαν η πρόεδρος του χωριού Μαρία Γιουρούκη, οι αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Βέσκος, Γιώργος Γούδης και Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο οποίος μάλιστα ήταν στην εθελοντική ομάδα των αγώνων, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕ Αλμωπίας Κώστας Ζαχαριάδης,  ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Προμάχων Χρήστος Γρηγοριάδης που αγωνίστηκε κιόλας και φυσικά πολλά υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη του Συλλόγου Δρομέων.

Η διαδρομή συνολικής απόστασης 21 χιλιομέτρων θα περάσει από το Γαρέφι, τη Σωσάνδρα, το Λυκόστομο, την Πιπεριά και θα καταλήξει στην Αριδαία, όπου είναι ο επίσημος τερματισμός.

Αξιοσημείωτη και η συμμετοχή αρκετών Προμαχιωτών στην κούρσα, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το συγκεντρωμένο πλήθος.















































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...