Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ 1-1



Στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας ο ΑΣ Πρόμαχοι και ο Ηρακλής Γαρεφείου, αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.

Παίχτηκε όμορφο ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο μέρος με τους μεν γηπεδούχους να μοιάζουν μεθυσμένοι από την προηγηθείσα απονομή του κυπέλλου για το πρωτάθλημα που κατέκτησαν, τους δε φιλοξενούμενους να παίζουν με μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη, μιας και επιζητούσαν απεγνωσμένα τουλάχιστον έναν χρυσό βαθμό, για να αποφύγουν τις περιπέτειες του υποβιβασμού, πράγμα που τελικά το κατάφεραν.
Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, πραγματοποιήθηκε η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στους Προμαχιώτες πρωταθλητές,  από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας κύριο Αντωνίου και από τα μέλη της Ένωσης Τρυψιάνη και Τσαβδαρίδη.
Σε επόμενη ανάρτησή μας, θα σας παρουσιάσουμε την φαντασμαγορική γιορτή-φιέστα με όλες τις λεπτομέρειες.

Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε δυνατό και ανοιχτό ποδόσφαιρο με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν περισσότερο τα νώτα τους.
Στο 4’ ο Δ. Σέλκος σεντράρει και η κεφαλιά που πιάνει ο Ν. Νάνος εξουδετερώνεται από τον τερματοφύλακα Παρασκευά.
Ο Δ. Σέλκος χάνει σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει στο 6’ αλλά στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Στο 11’οι Γαρεφειώτες με τον Π. Μάρκου αδυνατούν να σκοράρουν , όταν το σουτ του έφυγε άουτ.
Ο ΑΣ πιέζει για να πετύχει γκολ και στο 33’, σε μια οργανωμένη επίθεση με αλλεπάλληλες κεφαλιές των παικτών του, η μπάλα καταλήγει στον Προίκο, η κεφαλιά του οποίου αστοχεί.
Το 1-0 σημείωσε στο 36’ ο Νίκος Νάνος με τεχνική κεφαλιά, ύστερα από ατομική ενέργεια του Γ. Σέλκου και σέντρα-διαβήτη.
Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή για πέναλτι, όταν ο Παρασκευάς ανέτρεψε τον Ι. Μούγιο, όμως ο διαιτητής είχε άλλη άποψη.
Το 1-1 σημειώθηκε στο 45΄ όταν  μια  ψηλοκρεμαστή μπαλιά ακριβείας του Σίσκου, βρίσκει μόνο του στην περιοχή των Προμάχων τον Μ. Μάρκου, ο οποίος πλασάρει τον τερματοφύλακα Α. Νάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής των Προμάχων χρησιμοποίησε τρεις νεαρούς παίκτες, δίνοντάς τους χρόνο μαχιμότητας, ενώ οι του Γαρεφείου ανέβασαν στροφές και πίεσαν, απειλώντας ακόμη και για να πάρουν το «διπλό».
Στο 49’ οι των Προμάχων πέτυχαν γκολ με τον Ν. Νάνο, που ο διαιτητής ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ επί του τερματοφύλακα.
Ο Σίσκος για τον Ηρακλή βγαίνει τετ α τετ με τον Α. Νάνο στο 57’ και ο τελευταίος εξουδετερώνει το πλασέ που επιχείρησε.
Στο 62’ σειρά του Μ. Μάρκου να χάσει μοναδική ευκαιρία, όταν η γυριστή κεφαλιά που έπιασε, δεν βρήκε δίχτυα.
Ο Σίσκος στο 66’ βγαίνει μόνος του τετ α τετ με τον Α. Νάνο, αλλά το πλασέ του αποκρούεται από τον έμπειρο τερματοφύλακα των Προμάχων.
Ο Ηρακλής απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος του και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για γκολ στο 75’ με τον Μ. Μάρκου, στο 80’ με κεφαλιά του Σίσκου, στο 82’ με τον Μ. Μάρκου και στο 87’ με τον Σίσκο, αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε και τελείωσε με το ισόπαλο αποτέλεσμα ‘όπως διαμορφώθηκε στο α’ μέρος.

Από τον  ΑΣ διακρίθηκαν οι Α. Νάνος, Γ. Σέλκος, Θ. Δέλλιος.
Από τον Ηρακλή ξεχώρισαν οι Α. Παρασκευάς, Θ. Σίσκος και Μ. Μάρκου.
Με αρκετά λαθάκια η διαιτησία του κυρίου Ταγκαλίδη ενώ οι δυο βοηθοί του Μίσκος και Αποστολούδας ήταν γενικά καλοί.

                                              ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Α. Νάνος
Δ. Νάνος
Σαμσούρης
Άτζος
Δέλλιος
Γ. Σέλκος
Ι. Μούγιος (Χ Καραπάνος)
Προίκος (Στελής Σατζάκης)
Δ. Σέλκος
Ν. Νάνος
Γ. Μούγιος (Γ. Τανούρης)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Σαμαράς

                                     ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ
Παρασκευάς
Π. Μάρκου
Στοικος (Αμπάρης)
Μανόγλης
Χ. Μάρκου
Γιάντσης
Χρηστίδης
Θ. Σίσκος
Μ. Μάρκου
Α. Σίσκος (Τζάκος)
Σιούπης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Κώνστας






































ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ



Πανηγυρική φιέστα ετοιμάζουν οι υπεύθυνοι του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ σήμερα στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ στον τελευταίο αγώνα της ομάδας, κόντρα στον ΗΡΑΚΛΗ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ.
Με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει τρικούβερτο γλέντι με πολλά κρέατα, κρασιά και σαμπάνιες, βεγγαλικά και καπνογόνα, ενώ έχουν τοποθετηθεί θηριώδη ηχοσυστήματα για την ανάλογη μουσική υπόκρουση.
Πριν την έναρξη του αγώνα εκπρόσωποι της ΕΠΣΠ Πέλλας θα τιμήσουν την πρωταθλήτρια ομάδα του 1ου ομίλου με την απονομή του κυπέλλου και αναμνηστικών μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή.
Η όλη εκδήλωση θα ξεκινήσει κατά τις 15.30, ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17.00.
Οι εκπρόσωποι της διοίκησης καλούν όλους τους φίλους της ομάδας να παρευρεθούν στη γιορτή και να μοιραστούν την χαρά και την επιτυχημένη πορεία της ομάδας.

FYROM: ΤΡΕΝΟ ΣΚΟΤΩΣΕ 14 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΠΓΔΜ: Τρένο σκότωσε 14 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα [εικόνες & βίντεο]

Τραγικό τέλος είχαν 14 μετανάστες, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τρένο στη σιδηροδρομική γραμμή Βέλες-Σκόπια.
Οι άτυχοι άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέλη ομάδας δεκάδων μεταναστών που περπατούσαν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.
Ο μηχανοδηγός του τρένου ανέφερε στις εισαγγελικές αρχές πως ναι μεν τους είδε και άρχισε να κορνάρει και να φρενάρει, χωρίς δε να καταφέρνει να σταματά το τρένο εξαιτίας της ταχύτητάς του.
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ είπε πως οι μετανάστες κατάγονταν από την Σομαλία και το Αφγανιστάν.
Είναι σύνηθες οι σιδηροδρομικές γραμμές να χρησιμοποιούνται ως οδηγός των μεταναστών για να περάσουν τα Σκόπια και να φτάσουν στη Σερβία, έχοντας προορισμό χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

THE SUN: "ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ" - ΟΡΓΗ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε.

Σάλος με τη Sun: «Αυτοί οι μετανάστες είναι σαν τις κατσαρίδες» - Οργή από τον ΟΗΕ
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας The Sun στο οποίο οι μετανάστες χαρακτηρίζονται «κατσαρίδες», προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.
H Υπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απηύθυνε έκκληση στο Λονδίνο να κάνει τα πάντα ώστε «να καταπνίξει εν τη γενέσει την υποκίνηση του μίσους από τις βρετανικές ταμπλόιντ».
«Με γλώσσα παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσε η εφημερίδα Kangura και ο ραδιοσταθμός Radio des Milles Collines στη Ρουάντα κατά την περίοδο που προηγήθηκε της γενοκτονίας του 1994, η αρθρογράφος της Sun (σ.σ. η Κέιτι Χόπκινς) δηλώνει: 'Μην ξεγελιέστε. Αυτοί οι μετανάστες είναι σαν τις κατσαρίδες'», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Υπατη Αρμοστεία.
Ο Υπατος Αρμοστής Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετήσουν μια «πιο σκληρή γραμμή απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία» που, όπως υποστηρίζει, «υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο δυσφήμισης, μισαλλοδοξίας και περιθωριοποίησης των μεταναστών και των ευρωπαϊκών μειονοτήτων, όπως είναι οι Ρομά».
Τη δεκαετία του 1930 «τα ναζιστικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήριζαν αρουραίους και κατσαρίδες τους ανθρώπους που ήθελαν να εξοντώσουν», πρόσθεσε.
Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου στη βρετανική εφημερίδα τιτλοφορείται «Σωστικές λέμβοι; Θα χρησιμοποιούσα αναγνωριστικά ελικόπτερα για να σταματήσω τους μετανάστες», η Κέιτι Χόπκινς γράφει: «Δείξτε μου φωτογραφίες με φέρετρα, δείξτε μου πτώματα στη θάλασσα, βάλτε τα βιολιά να παίζουν και δείξτε μου λιπόσαρκους ανθρώπους που μοιάζουν θλιμμένοι. Και πάλι δεν με νοιάζει».
Η αρθρογράφος της ταμπλόιντ ζητά να χρησιμοποιηθούν ακόμη και κανόνια για να σταματήσει η μετανάστευση ενώ δηλώνει ότι «της φαίνεται καλή ιδέα» να ανοίξουν «μερικές τρύπες στον πάτο οποιουδήποτε μέσου θυμίζει πλοίο».
«Μην ξεγελιέστε, αυτοί οι μετανάστες είναι σαν τις κατσαρίδες. Μπορεί να μοιάζουν κάπως με Αιθιοπία του Μπομπ Γκέλντοφ εν έτει 1984 (σ.σ. παραπέμπει στη δράση που είχε αναπτύξει την εποχή εκείνη ο φιλάνθρωπος μουσικός για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο λιμός στην Αιθιοπία), όμως είναι φτιαγμένοι έτσι που να επιβιώνουν και από πυρηνική έκρηξη», συνεχίζει το άρθρο.
Την περασμένη Δευτέρα μια μη κυβερνητική οργάνωση, ο «Οργανισμός Μαύρων Δικηγόρων» κατήγγειλε την εφημερίδα στη βρετανική αστυνομία και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν το άρθρο αυτό θα μπορούσε να συνιστά υποκίνηση σε ρατσιστικό μίσος, με βάση έναν νόμο του 1986.
«Οι ύπουλες φραστικές επιθέσεις εναντίον των μεταναστών και όσων ζητούν άσυλο από τις βρετανικές ταμπλόιντ συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό χωρίς να αμφισβητούνται σε νομικό επίπεδο. Είμαι σταθερός υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, την οποία εγγυάται το άρθρο 19 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, όμως αυτή η ελευθερία δεν είναι απόλυτη», πρόσθεσε ο Ζέιντ.
«Οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες συνδέονταν επί χρόνια με βιασμούς, φόνους, ασθένειες όπως το HIV και η φυματίωση, με κλοπές και με όποιο κακούργημα ή πλημμέλημα μπορούσε να φανταστεί κανείς σε πρωτοσέλιδα άρθρα, σε σαλόνια εφημερίδων, σε γελοιογραφίες, σε άρθρα γνώμης, ακόμη και στις αθλητικές σελίδες σχεδόν όλων των εφημερίδων ταμπλόιντ της Βρετανίας», συνέχισε «Ομως πολλές από αυτές τις ιστορίες αποδείχτηκε τελικά ότι είχαν 'διαστρεβλωθεί' ή ότι ήταν ακόμη και εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες».
«Η ιστορία μας έχει δείξει, ξανά και ξανά, τους κινδύνους που ενέχει η δαιμονοποίηση των ξένων και των μειονοτήτων και είναι πραγματικά ασυνήθιστο και βαθύτατα σκανδαλώδες να βλέπουμε αυτού του είδους την τακτική να χρησιμοποιείται απλώς και μόνο επειδή είναι πολύ εύκολο να ξυπνήσουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να κερδίσουμε ψήφους ή να πουλήσουμε εφημερίδες», κατέληξε ο Υπατος Αρμοστής.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ 80 ΕΙΔΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ. ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ"

Πρώην υπουργός Αμυνας Καναδά: Υπάρχουν 80 είδη εξωγήινων,τους κρύβουν οι κυβερνήσεις [βίντεο]

Όχι μόνο υπάρχουν εξωγήινοι αλλά οι κυβερνήσεις κρύβουν τις αποδείξεις γι' αυτούς, υποστηρίζει ο 91χρονος, πρώην υπουργός Αμυνας του Καναδά, Paul Hellyer.
Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, στο Disclosure Canada Tour, ο κ. Hellyer – ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας από το 1963 έως το 1967 - κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να δώσουν στη δημοσιότητα τα έγγραφα σχετικά με τα UFO.
«Ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης δεν θα τα αγγίξει. Το κοινό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα πει <πρόεδρε ή πρωθυπουργέ θέλουμε την αλήθεια και τη θέλουμε τώρα διότι επηρεάζει τις ζωές μας>» είπε ο 91 ετών σήμερα πολιτικός. Οπως αναφέρει η Daily Mail είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος πολιτικός που μιλά δημόσια για την ύπαρξη εξωγήινων.
Ο Hellyer δεν τα λέει τώρα αυτά, αλλά από το 2005. Εχει ισχυριστεί ότι:
  • Οι εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν εντυπωσιαστεί με τον τρόπο ζωής μας.
  • Οι εξωγήινοι περπατούν ανάμεσά μας, αλλά αρνούνται να μοιραστούν τις προηγμένες τεχνολογίες τους.
  • Υπάρχουν 80 διαφορετικά είδη εξωγήινων, με μερικούς να μοιάζουν ακριβώς όπως εμείς και να είναι δύσκολο να τους αντιληφθούμε.
  • Μεταξύ αυτών είναι οι «Tall Whites» που συνεργάζονται με την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ στη Νεβάδα, οι «Short Grey's» που έχουν πολύ λεπτά χέρια και είναι πολύ ψηλοί με μεγάλα κεφάλια και οι «Nordic Blondes».
  • Σχεδόν όλοι είναι καλοπροαίρετοι και φιλάνθρωποι και θέλουν να μας βοηθήσουν. Μόνο 1 με 2 είδη δεν είναι φιλικοί.
  • Έχουμε μια μακρά ιστορία με ΑΤΙΑ και φυσικά υπήρξε πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες ειδικά από τότε που εφευρέθηκε η ατομική βόμβα.
  • Είναι πολύ φοβισμένοι ότι ίσως να είμαστε τόσο ανόητοι που να θελήσουμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τέτοια όπλα ξανά.
  • Οι εξωγήινοι είναι υπεύθυνοι για τη σύγχρονη τεχνολογία μας, συμπεριλαμβανομένων των μικροτσίπ, των LED και του Kevlar.
  • Δεν έχει συναντήσει ποτέ κάποιον εξωγήινο, αλλά έχει δει UFO κοντά στο σπίτι του στο Lake Muskoka.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΕ 19 ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Πράσινο φως σε 19 μεταλλαγμένους σπόρους από την ΕΕ
Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην αγορά 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.
Ενδεκα προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto --πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού-- βρίσκονται μεταξύ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που εγκρίθηκαν, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Οι υπόλοιπα οκτώ είναι προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF.
Δεκαεπτά από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς προορίζονται για την ανθρώπινη και την ζωική διατροφή, ενώ δύο είναι δρεπτά άνθη.
Η έγκριση αυτών των οργανισμών «τελούσε υπό αναστολή», καθώς τα κράτη μέλη δεν είχαν επιτύχει να συμπήξουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Η έγκρισή τους ισχύει άμεσα και για δέκα χρόνια.
Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγκρίνουν την μεταρρύθμιση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, θα μπορούν να απαγορεύουν την χρήση των γενετικά τροποποιημένων αυτών οργανισμών στο έδαφός τους.
Στην αντίθετη περίπτωση, οι κανόνες που θα εφαρμόζονται θα είναι αυτοί που οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει την κυκλοφορία στο σύνολο της ΕΕ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που έχει διαπιστώσει ότι δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία των ζώων και των ανθρώπων-- πρόκειται για τη λύση που ζητούσαν οι μεγάλοι όμιλοι.
Η Greenpeace κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι «δεν έχει την πρόθεση να προσεγγίσει την Ευρώπη των πολιτών, όπως έχει δεσμευτεί, και δρα υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Monsanto».

ΟΙ 10 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

Μήπως από μόνοι σας έχετε βάλει τον εαυτό σας σε μια διαδικασία αυτολύπησης και γκρίνιας; Μήπως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε και κυρίως πολύ πιο απλά; Δείτε, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αν θέλετε να ζήσετε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
Η ευτυχία θέλει κόπο και δεν είναι κάτι που πηγάζει φυσικά από μέσα μας. Είναι αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς, σειράς εμπειριών, συνηθειών, απόψεων και αποφάσεων που λαμβάνουμε στην πορεία της ζωής μας. Οι λόγοι για να βυθιστούμε στη μελαγχολία, τη μεμψιμοιρία και τη βαθιά δυστυχία είναι πολλοί στις μέρες μας και ο αγώνας να μην πέσουμε στην παγίδα τους είναι πιο σκληρός από ποτέ.
Όλα όσα σας κάνουν ευτυχισμένους τα γνωρίζετε μονάχα εσείς. Όσα όμως ενισχύουν τη δυστυχία σας δεν τα αντιλαμβάνεστε συνειδητά και τα συνεχίζετε ρίχνοντας τους εαυτούς σας ακόμα πιο βαθιά στα τάρταρα δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη διάθεσή σας να ανακάμψει.
Αν η καθημερινότητά σας χαρακτηρίζεται από μια, ή παραπάνω από τις ακόλουθες συνήθειες, δράστε ανάλογα, αλλάξτε τις τακτικές σας και πετάξτε από το παράθυρο την κακή ενέργεια.
Διαρκής γκρίνια
Μην μπερδεύετε το περιστασιακό παράπονο με την χρόνια κατάσταση γκρίνιας. Όλοι έχουμε την ανάγκη να παραπονεθούμε όταν κάτι δεν πάει όπως θα θέλαμε, αλλά το να γκρινιάζουμε για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας είναι μια πολύ κακή συνήθεια που το μόνο που καταφέρνει είναι να φέρνει ακόμα περισσότερη δυστυχία. Ο γκρινιάρης, επιπλέον, εξαντλεί όλη του την ενέργεια στο να παραπονεθεί και για το παραμικρό και δεν δείχνει καμία διάθεση ούτε να βελτιώσει τη ζωή του ούτε καν να ακούσει τη γκρίνια κάποιου άλλου.
Όσοι «πάσχουν» από μακροχρόνια γκρίνια αναλώνουν τις ζωές τους στο να εντοπίζουν πάντα τα αρνητικά και ξεχνάνε πως αυτό είναι το πιο εύκολο να κάνει κανείς. Όλοι έχουν πολλούς λόγους για να γκρινιάξουν αλλά δεν το κάνουν για τον απλό λόγο ότι η μεμψιμοιρία δεν προσέφερε ποτέ σε κανέναν τίποτα.
psonia
Shopping therapy
Όσοι επιμένουν στη χαρά που προσφέρει ένα καινούριο smart phone ή ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια, έχουν μάλλον χάσει τον προσανατολισμό τους, θεωρώντας πως τα υλικά αγαθά θα τους φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία. Η απόκτηση ενός νέου αντικειμένου θα σας χαροποιήσει ομολογουμένως, αλλά αυτή η χαρά θα διαρκέσει μερικές μονάχα ώρες, ενώ η απόκτηση νέων εμπειριών, οι νέες προκλήσεις, ακόμα και η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου θα σας προσφέρουν πολλά περισσότερα και με μεγαλύτερη διάρκεια από το νέο tablet.
Κατανάλωση αλκοόλ
Το γνωρίζετε ήδη, πως οι μακροχρόνιες συνέπειες εκτεταμμένης κατανάλωσης αλκοόλ κάνουν περισσότερο κακό στη διάθεσή σας παρά καλό. Μπορεί παροδικά να σας ανεβάζει τη διάθεση, η καθημερινή όμως κατάχρηση αλκοόλ καταλήγει να ρίχνει περισσότερο την ψυχολογία. Ένα γερό  μεθύσι, καταλήξει σε μια κακή επόμενη μέρα, που όχι μόνο πάει χαμένη, αλλά σας οδηγεί στη λήψη κακών αποφάσεων που απλά φέρνουν και άλλη δυστυχία.
Η έλλειψη χόμπυ
Όσο και να σας αρέσει η δουλειά σας δεν εμπίπτει στην κατηγορία χόμπυ. Το χόμπυ είναι κάτι που δεν το επιβαρύνει το άγχος της δουλειάς και είναι κάτι με το οποίο παθιάζεστε και στο οποιο αφιερώνεστε ολόψυχα. Όσοι έχουν χόμπυ, είτε αυτό είναι το παίξιμο της κιθάρας, είτε το πλέξιμο, είτε το kick boxing είναι πιο ευτυχισμένοι, καθώς αφιερώνοντας χρόνο στο χόμπυ τους, επενδύουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές του, αναγνωρίζουν οι ίδιοι τις δυνάμεις τους, χωρίς να περιμένουν την επιβεβαίωση, που δεν θα έρθει ποτέ, από κάποιον τρίτο.
yperfagia
Κακή διατροφή
Η λαιμαργία και οι κακές διατροφικές συνήθειες δεν κάνουν μόνο κακό στην φυσική σας υγεία αλλα και την ψυχολογική. Η υπερφαγία μας οδηγεί σε συναισθήματα απογοήτευσης που συχνά είναι και η αφορμή, αφού καταλήγουμε πάντα να παίρνουμε βάρος από αυτή τη συνήθεια, κάτι που οδηγεί σε ακόμα χειρότερη εικόνα του εαυτού μας.
Η ψυχολογική ανακούφιση που λαμβάνουμε από μια τροφή γεμάτη ζάχαρη κρατάει μονάχα όσο την καταναλώνουμε, ενώ στο τέλος της ημέρας βρισκόμαστε στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε. Θυμηθείτε, πως η καλή και υγιεινή διατροφή αυξάνει την ενέργεια σας, κάτι που φτιάχνει τη διάθεση και ένα σώμα του οποίου η φυσική κατάσταση είναι σχετικά καλή είναι μια καλή βάση για την ευτυχία.
Μιλάτε άσχημα για τρίτους
Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε τους φίλους σας, παρατηρήστε ποια είναι τα κύρια θέματα συζήτησης και αν αυτά αφορούν περισσότερο κουτσομπολιά, τότε μάλλον κάνετε παρέα με άτομα δυστυχή και είστε κι εσείς ένα από αυτά. Εκείνοι που αναλώνονται σχολιάζοντας τις ζωές των άλλων δεν έχουν δικές τους και αναλώνονται στις ξένες. Όσοι μάλιστα δεν νιώθουν ευτυχισμένοι στη ζωή τους έχουν την τάση να κρίνουν με ευκολία και ελαφρά τη καρδία τις ζωές των άλλων. Σταματήστε την κακή συνήθεια να βγάζετε μόνο κακία απέναντι στους άλλους, αφού αυτό που ουσιαστικά κάνετε είναι να καμουφλάρετε έτσι τις δικές σας ανασφάλειες. Αν μη τι άλλο η ανταλλαγή μιας καλής κουβέντας, όχι μόνο δείχνει θετική διάθεση αλλά θα σας κάνει και πιο αγαπητούς.
monaksia-2
Μοναχικότητα
Μια από τις συνηθέστερες αιτίες της δυστυχίας ενός ατόμου είναι η μοναξιά και μην θεωρείτε πως εξαιρούνται του κανόνα όσοι έχουν σύντροφο. Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση, νιώθουν μόνοι και αυτό οφείλεται στην απουσία κοινωνικής συναναστροφής, σαν αποτέλεσμα της εποχής των ψηφιακών κοινωνικών δικτύων. Όλο και περισσότεροι επιλέγουν τις ψηφιακές σχέσεις, ξεχνώντας έτσι σταδιακά την τέχνη της ανθρώπινης επαφής και όλα τα θετικά που φέρνει αυτή. Αντί να γράψετε ακόμα ένα σχόλιο σε ένα από τα δεκάδες κοινωνικά δίκτυα στα οποία είστε συνδεδεμένος, δοκιμάστε ένα βράδυ να βγείτε βόλτα με ένα φίλο και να απολαύσετε την φυσική παρέα κάποιου, όντας ανοιχτοί στις προκλήσεις της βραδιάς.
Απουσία στόχου
Είτε είναι βραχυπρόθεσμος, είτε μακροπρόθεσμος ο στόχος, αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι, όσο ασήμαντοι και να μοιάζουν, όταν εκπληρωθούν, βοηθούν στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησής σας και σας δίνουν ώθηση και ενέργεια για να πετύχετε μεγαλύτερους και περισσότερο φιλόδοξους στόχους.
Η έλλειψη στοχοθέτησης οδηγεί στη μετριότητα της στασιμότητας, ενώ οι ανέφικτοι στόχοι έχουν επίσης αρνητικά αποτελέσματα. Μην βάζετε λοιπόν υπερβολικούς στόχους, η μη εκπλήρωση των οποίων θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα χειρότερα απ’ ότι νιώθατε αρχικά. Ξεκινήστε ταπεινά και χτίστε σταδιακά την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για τα μεγάλα σχέδια.
Σας απασχολεί η γνώμη των άλλων
Οι δυστυχέστεροι όλων είναι εκείνοι που αναλώνονται καθημερινά και με πάθος στο να ευχαριστήσουν τους άλλους και όχι τους εαυτούς τους. Η ανασφάλεια ότι μας κρίνουν οι άλλοι μας ωθεί στο να χάνουμε ώρες από τη ζωή μας υιοθετώντας ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ώστε να γινόμαστε αρεστοί απο εκείνους που εν τέλει θα μας κρίνουν και σχολιάσουν ασχέτως, αν τους αρέσουμε ή όχι.
Οι φίλοι όμως, μόνο των οποίων η γνώμη θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, δεν ασχολούνται με τα ρούχα που φοράμε και με τη μουσική που ακούμε, καθώς μας αγαπάνε γι’ αυτό που πραγματικά είμαστε, χωρίς περιστροφές.
Οι άγνωστοι επηρεάζουν τη διάθεσή σας
Μην αφήνετε σε καμία περίπτωση την κακή διάθεση των ξένων να χαλάσει και τη δική σας μέρα. Κυκλοφορούν πολλοί γκρινιάρηδες, τρελοί και κακεντρεχείς εκεί έξω που έχουν στόχο να μεταδώσουν την κακή τους διάθεση σε όλο τον κόσμο. Μην τους το επιτρέψετε, ακόμα και αν σας φερθούν εχθρικά χωρίς προφανή λόγο. Απαντήστε με ένα χαμόγελο και επιστρέψτε τους έτσι την κακή τους ενέργεια…
_____
   Πηγή: clickatlife.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...