Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Συγχαίρω τη Βουλευτή Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων στο Υπουργείο που θα είναι αρμόδιο για τον τομέα της Βιομηχανίας.
Εκ μέρους του Δήμου Αλμωπίας, της εύχομαι να είναι παραγωγική και την καλώ να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την ακριτική περιοχή μας.
Ευελπιστώ σε μία ουσιαστική συνεργασία, σαν κι αυτή που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό                                             των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το γενικό σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «Βία και ανεκτικότητα», Ζήτημα διαχρονικό, πολυδιάστατο και οδυνηρά επίκαιρο, είτε αφορά την ιδεολογία, είτε την πράξη.
Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, συζητήσεις, αλλά και μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός, να παρουσιαστεί ο ρόλος της ανεκτικότητας ως καθοριστικού παράγοντα του πολιτικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα.
 
Στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου, θα φωτιστεί μία ομάδα μνημείων που είναι ελάχιστα γνωστή στο κοινό και μαρτυρεί για την παρουσία και την αποδοχή των μεταναστών κατά τους χρόνους της ακμής της.
Την Παρασκευή 25/9 από τις 08:30 και κάθε ώρα μέχρι τις 12:30 θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις (διάρκειας 45 λεπτών) σχολικών ομάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον πολυθάλαμο λαξευτό τάφο της Πέλλας, τόπο ταφής της Νικοστράτης από τη Βοιωτία. Θα διανεμηθεί εκπαιδευτικό φυλλάδιο και θα συζητηθεί το θέμα της μετανάστευσης, σήμερα και στο παρελθόν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης, όριο οι 35 μαθητές.     

Το Σαββατοκύριακο 26-27/9 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 08:00 ως τις 20:00. Στο Μουσείο οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν ελεύθερη θεματική διαδρομή με την καθοδήγηση εκπαιδευτικού φυλλαδίου, όπου επισημαίνονται εκθέματα σχετικά με τη μετανάστευση. Ο πολυθάλαμος λαξευτός τάφος θα είναι επισκέψιμος με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο από τις 10:00 ως τις 13:00 και την Κυριακή από τις 12:00 ως τις 15:00.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ            Σας καλούμε να έρθετε στις  23 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00΄μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τεύχος Α’), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την παρ.6 εδ. γ΄ του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010), για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο
Τροποποίηση της με αριθ.155/2015 απόφασης Ο.Ε. που αφορά την ‘’Εισηγητική έκθεση Α’ τριμήνου του έτους 2015 προς την οικονομική επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού’’.

ΘΕΜΑ 2ο
Τροποποίηση της με αριθ.202/2015 απόφασης Ο.Ε. που αφορά την ‘’Εισηγητική έκθεση Β’ τριμήνου του έτους 2015 προς την οικονομική επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού’’.

 Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι:

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών κρίνονται αναγκαίες οι τροποποιήσεις της με αριθ. 155/2015 απόφ.Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: ‘’Εισηγητική έκθεση Α’ τριμήνου του έτους 2015 προς την οικονομική επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού’’ και της με αριθ. 202/2015 απόφ.Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Εισηγητική έκθεση B’ τριμήνου του έτους 2015 προς την οικονομική επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού», διότι είναι απαραίτητες για την ορθή υλοποίηση του προϋπολογισμού.Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...