Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Δύο νέα έργα υλοποιούνται από την Π.Ε. Πέλλας συνολικού προϋπολογισμού 275.000,00 €



Δύο νέα έργα υλοποιούνται από την Π.Ε. Πέλλας συνολικού προϋπολογισμού 275.000,00 €


Η κα. Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην υπογραφή δύο νέων προγραμματικών συμβάσεων, οι οποίες αφορούν έργα που υλοποιούνται σε περιοχές των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας, αντίστοιχα.
Τα έργα αφορούν:
1. «Αποκατάσταση αύλειου χώρου Κέντρου Υγείας Άρνισσας», συνολικού προϋπολογισμού 20.000,00 € και
2. «Ασφαλτόστρωση οδού στην Τ.Κ Ριζού», συνολικού προϋπολογισμού 255.000,00 €.
Αμφότερα τα έργα υλοποιούνται μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το Δήμο Σκύδρας αντίστοιχα, με χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, που είναι ο φορέας κατασκευής.
 «Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και συνδράμουμε από την πλευρά μας τα μέγιστα, για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην Πέλλα. Χωρίς διαχωρισμούς και προτιμήσεις, είμαστε δίπλα στα αιτήματα των Δήμων και φορέων για να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας. Ειδικά στον τομέα της υγείας, αξίζουμε καλύτερες υπηρεσίες που θα έρθουν μέσα από καλύτερες υποδομές, την αποκατάσταση των οποίων έμπρακτα υποστηρίζουμε. Ακόμη, συνεχίζουμε τις βελτιώσεις τμημάτων του οδικού δικτύου που σηκώνουν μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος σε καθημερινή βάση. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας κινείται με αλληλεγγύη, γνώση, συνέπεια και εμπειρία στην προώθηση ρεαλιστικών λύσεων» ανέφερε σε δήλωση της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
Οι παρεμβάσεις στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας περιλαμβάνουν την αποξήλωση κατεστραμμένων πεζοδρομίων και την κατασκευή νέου περιμετρικού πεζοδρομίου, αποκατάσταση μαρμαρικών, χρωματισμούς και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων. Από την άλλη, στο έργο της ασφαλτόστρωσης οδού στην Τ.Κ. Ριζού, οι εργασίες αφορούν αποκατάσταση αγροτικών οδών σε περίπου 1,9 km και αγροτικών συνδέσεων, όπως, επίσης, κατασκευή αποχέτευσης όπου απαιτείται.

Πολιτιστικό Αντάμωμα 2019 του Μ. Χ. Σ. Προμάχων


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική

Σαράντα μηχανήματα έργου και περισσότερα από 100 άτομα προσωπικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν από χτες να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και των Δήμων, ώστε να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα στη Χαλκιδική, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή.
Σχεδόν στο σύνολο του οδικού δικτύου αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και τις επόμενες ώρες θα αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και στην περιοχή της Ποτίδαιας, όπου έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ στο κεντρικό οδικό δίκτυο.
Επίσης, τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε αποκαταστάσεις κατεστραμμένων δικτύων, ενώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης των πολιτών (λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να γίνει διανομή νερού από ιδιώτες στους Δήμους όπου υπάρχει πρόβλημα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενέκρινε άμεσα το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κήρυξε το νομό Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα 15 συνεργεία μηχανικών της Περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές ειδικά στη Χαλκιδική, προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να γίνει η αποκατάστασή τους και η αποζημίωση των πληγέντων.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε σε συσκέψεις με τους φορείς της Χαλκιδικής και όλα τα κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν στην περιοχή (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς) και ενημέρωσε προσωπικά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η κακοκαιρία ήταν πραγματικά πρωτοφανής. Περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα και είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως με ανακοινώσεις της Περιφέρειας. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή πριν καν αρχίσει το φαινόμενο και η επέμβασή του ήταν άμεση. Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε όλο τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεχίζουμε χωρίς διακοπή, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες, αλλά και τους φορείς που δίνουν τη μεγάλη μάχη της επόμενης μέρας. Για να δώσω την εικόνα της σφοδρότητας του φαινομένου αρκεί να πω ότι σε Σιθωνία και Κασσάνδρα έπεσαν πάνω από 5.000 κεραυνοί, οι άνεμοι έπνεαν με ένταση άνω των 11 Μποφόρ και η ταχύτητά τους ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν ήταν αποτέλεσμα πλημμυρικών φαινομένων, αλλά προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, τον ανεμοστρόβιλο και την απίστευτη ένταση του φαινομένου. Δυστυχώς θρηνούμε θύματα και η σκέψη μας είναι στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές. Η Περιφέρεια, η Αυτοδιοίκηση, η Πολιτική Προστασία, οι Αρχές και η Πολιτεία κινητοποιήθηκαν άμεσα και είναι διαρκώς σε συνεργασία και συνεννόηση, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Χαλκιδική. Επισήμανα και στη νέα κυβέρνηση ότι απαιτείται να συνεργαστούμε ώστε από μηδενική βάση να δημιουργήσουμε ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας για να μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμη και στα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς ολοένα και πιο συχνά ερχόμαστε πλέον αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παραλαβή Αξονικού Τομογράφου από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών



ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ  

      Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής ότι, στις 09.07.2019 είχαμε την παράδοση του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο μας . Ήδη συνεχίζεται η διαδικασία συναρμολόγησης - σύνδεσης του Αξονικού Τομογράφου.
      Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα ακολουθήσει έλεγχος ασφαλούς εγκατάστασης και λειτουργίας από την υπεύθυνη  ακτινοφυσικό, προκειμένου να δοθεί άδεια λειτουργίας. Με την περάτωση του ελέγχου, ειδικός εκπαιδευτής της εταιρείας, θα αρχίσει την εκπαίδευση  των Τεχνολόγων - Χειριστών του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, η οποία θα διαρκέσει επί ένα μήνα τουλάχιστον, σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση.
     Μετά τις πρώτες ημέρες, θα αρχίσει σταδιακά η υποβολή ασθενών των κλινικών, σε επιλεγμένα ελαφρύτερα περιστατικά, πάντα με την παρουσία  εκπαιδευτή. Σταδιακά, θα επεκταθεί η λειτουργία του και σε σοβαρότερα περιστατικά νοσηλευομένων.
     Η πλήρης λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου θα αρχίσει όταν είναι έτοιμο το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα να παρέχει πλήρες και άρτιες επιστημονικά απεικονίσεις.
  
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Γιαννιτσά  11/07/2019

                        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                     

3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

             ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

                         Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 




                                                                                       Ο  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
                                                                                  της Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ
                                                                                                                                             

                        ΣΜΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...