Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...


Η κορυφαία λέξη στον κόσμο είναι ελληνική!
Μπορεί στους περισσότερους να μην προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς η πλούσια ελληνική γλώσσα έχει δώσει τόσα σε άλλες γλώσσες, ωστόσο πρόκειται για μια ακόμα διεθνή αναγνώριση για τον ελληνικό πολιτισμό...
Εδώ και 2 χρόνια περίπου ο blogger Ted McCagg διεξήγαγε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό, αναζητώντας την ''καλύτερη λέξη στον κόσμο''.
Πολύς κόσμος παρακολούθησε σιγά-σιγά με πολύ ενδιαφέρον τη διαδικασία αυτή, καθώς ο McCagg έκανε τις επιλογές του με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, δίχως συγκεκριμένους κανόνες, επιλέγοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις που ανακάλυπτε σε διάφορα λεξικά...
Ξεκίνησε επιλέγοντας λέξεις ανά γράμμα και σταδιακά έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου αναμετρήθηκαν η λέξη ''Gherkin'' (είδος πίκλας) με την ελληνική λέξη ''Dipthong'' (δίφθογγος).
Και φυσικά η ελληνική λέξη επικράτησε κερδίζοντας τον τίτλο της ''καλύτερης λέξης στον κόσμο'', σύμφωνα με τον blogger, ο οποίος απασχόλησε και το περιοδικό Economist, το οποίο παρουσίασε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Ο συντάκτης μάλιστα του περιοδικού, αναρωτήθηκε στο άρθρο του για το ποιά είναι η γνώμη των αναγνωστών, ενώ και ο ίδιος ξεχώρισε σαν ''αγαπημένες'' του, διάφορες άλλες ελληνικές λέξεις...



ΣΠΑΓΓΕΤΙNI ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Συστατικά
• 1 πακέτο Σπαγγετίνι Νο 10 Stella
• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
• 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
• 1 κουταλάκι σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα τριμμένα
• 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
• 80 γραμ. μπέϊκον ψιλοκομμένο
• 200 γραμ. κιμά
• ½ ποτηράκι άσπρο κρασί
• 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να βράσει για 10’. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσει 20’-25’. Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέϊκον, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο την  κρέμα.
Χρόνος προετοιμασίας:   20’
Χρόνος μαγειρέματος : 35’
Μερίδες: 6

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΑΒΛΟΦ!


Ο Ρώσος φυσιολόγος Ιβάν Πέτροβιτς Παβλόφ (Ivan Petrovich Pavlov) γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1849 κι έμεινε στην ιστορία της επιστήμης για την περιγραφή του φαινομένου των εξαρτημένων αντανακλαστικών με τα πειράματα που έκανε σε σκύλους.
Σχημάτισε δύο ομάδες από σκύλους, που λάμβαναν το γεύμα τους καθημερινά την ίδια ώρα. Λίγα λεπτά πριν από τη χορήγηση της τροφής, η μία ομάδα άκουγε τον χτύπο ενός κουδουνιού. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, ο Παβλόφ άρχισε να χτυπά το κουδούνι σε άσχετες ώρες χωρίς να προσφέρει τροφή και είδε ότι οι σκύλοι ανταποκρίθηκαν: άρχισαν να τους τρέχουν τα σάλια, όπως ακριβώς όταν του παρέθετε τροφή. Αντιθέτως, στην άλλη ομάδα δεν υπήρχε καμία αντίδραση.

Συνεπώς, αφού δεν ήταν έμφυτη, η αντίδραση αυτή αποτελούσε ένα αντανακλαστικό που δημιουργήθηκε τεχνητά, συσχετίζοντας ένα τεχνητό ερέθισμα (το κουδούνισμα) με μία συγκεκριμένη αντίδραση (την τροφή). Αυτό που ανακάλυψε ο Παβλόφ είναι ένας γενικός νόμος, που ισχύει σε όλο το ζωικό βασίλειο, από το ποντίκι μέχρι τον άνθρωπο. Για την εργασία του αυτή, το 1904 του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

Σε αντίθεση με άλλους επιστήμονες, ο Παβλόφ παρέμεινε στη χώρα του μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης το 1917, παρότι δεν ήταν κομμουνιστής, και συνέχισε τις έρευνές του μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το κομουνιστικό καθεστώς, εκτιμώντας το έργο του, του παρείχε κάθε διευκόλυνση στα πειράματά του και τον χρηματοδότησε αφειδώς.

Μετά το θάνατό του, στις 27 Φεβρουαρίου 1936, το εργαστήριό του στη Μόσχα διατηρήθηκε με μεγάλη προσοχή κι έγινε αξιοθέατο.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ!


Θέλεις τέλεια νύχια μακριά που να μπορείς να τα βάψεις από γαλλικό μέχρι ότι χρώμα μπορείς να φανταστείς;
Τότε δεν έχεις παρά να φροντίσεις να μακρύνουν τα νύχια σου πιο γρήγορα για πιο τέλειο αποτέλεσμα και να τα ευχαριστηθείς με το όποιο μανικιούρ σου κάνει κέφι!


Δώσε σχήμα: το να δώσεις σχήμα στα νύχια σου είναι βασικό γιατί έτσι τους δίνεις την απαραίτητη ώθηση να ακολουθήσουν αυτό το σχήμα μεγαλώνοντας και όχι μόνο. Δίνοντας σχήμα με την λίμα σου καταφέρνεις να εξαφανίσεις την επιφάνεια εκείνη του νυχιού που δείχνει παράταιρη και περιττή και να αφήσεις το «καλό» νύχι να μεγαλώσει και άλλο για να εντυπωσιάσει!

Καθαρισμός και Άγιος ο Θεός: το αν καθαρίζεις τα νυχάκια σου και να τα περιποιείσαι και να τα κόβεις αλλά και να τα λιμάρεις είναι το βασικό για να τα δεις να μακραίνουν πιο γρήγορα. Τα νύχια που είναι απεριποίητα με πετσάκια και παρανυχίδες, χωρίς να τους έχεις απλώσει σκληρυντικό για να δυναμώσουν και να μην σπάνε δεν είναι δυνατόν να μακρύνουν και μάλιστα. Μαλάκωσε τις παρανυχίδες αφού τα μουλιάσεις στο νερό και καθάρισε τις και θα δεις και την επιφάνεια του νυχιού σου να μεγαλώνει και τα νυχάκια σου να μεγαλώνουν με γοργούς ρυθμούς. 
Νύχια που δεν σπάνε: για να μακρύνουν ένα είναι το βασικό: να μην σπάνε, γιατί αν σπάνε καταστράφηκες και αρχίζεις πάλι από το μηδέν! Αν σου τη... σπάει που σπάνε τα νύχια σου τότε δεν έχεις παρά να φροντίσεις να φτιάξεις μόνη σου την τέλεια λοσιόν για να μην σπάνε καθόλου.

Θα χρειαστείς:
2 κουταλιές βάμμα εκουιζέτου.
1 κουταλιά λανολίνη.
10 σταγ. αιθέριο έλαιο μύρου.

Ξεκίνησε μουλιάζοντας τα χέρια για τουλάχιστον 5΄στο βάμμα εκουιζέτου. Στη συνέχεια ανάμειξε τη λανολίνη με το μύρο και με ένα βαμβάκι πέρασε καλά τα νύχια.


ΠΗΓΗ...http://www.womenonly.gr


Ο ΛΟΧΙΑΣ ΠΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑ!!!


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ 1912-13
Ο Λοχίας Θεόδωρος Γκούτας υπηρετούσε στο 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων (Διοικητής Συνταγματάρχης Παπαδόπουλος Διον) και ήταν γιός παλαιού οπλαρχηγού του Ολύμπου και ...
μυθικού ήρωος της περιοχής.
Διακρίθηκε για πρώτη φορά στη μάχη των Γιαννιτσών, όταν αιχμαλώτισε μία ολόκληρη Τουρκική πυροβολαρχία. Η πυροβολαρχία αυτή που αμυνόταν στο χωριό Πυλωρύγι (τότε Πύλορικ) μετά την έφοδο των Ευζώνων κατόρθωσε να φορτώσει το υλικό της και να υποχωρήσει "δρομέως" προς ανατολάς. Κατά την κίνησή της όμως προσέκρουσε στο Ευζωνικό τμήμα που διοικούσε ο Λοχίας Γκούτας, ο οποίος την συνέλαβε και προς γενική κατάπληξη πάντων την οδήγησε σε φάλαγγα στον Διοικητή της Μεραρχίας Συνταγματάρχη Μηλιώτη Κομνηνό. Με την έγκριση του Συνταγματάρχου Παπαδόπουλου είχε σχηματίσει Διμοιρία (25-30 ανδρών) από εκλεκτούς Ευζώνους που αποτελούσε είδος τιμητικής φρουράς του Συνταγματάρχου.

Κατά την (αποτυχούσα τελικά) επίθεση της 7ης Ιανουαρίου κατά του Μπιζανίου το Σύνταγμα των Ευζώνων έχει καθηλωθεί σε μια χαράδρα από δύο εχθρικά πολυβόλα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει την επίθεση του.
"... Ο Παπαδόπουλος, κατέρυθρος εξ οργής, φωνάζει προς τον υπασπιστή του Δημητρακόπουλο "Βρε Γιάννη φώναξέ μου τον Σύνδεσμον του Τάγματος" ... Προσελθόντος του Συνδέσμου, ο Συνταγματάρχης του λέγει: "Τρέξε να μου φέρεις τον Γκούτα" και ο θαυμάσιος δεκανεύς Εύζωνος εξηφανίσθη ταχέως καλυπτόμενος από τον πυκνό θάμνο προς τα αριστερά. Μετ' ολίγον χρόνον δια της αυτής οδού επανήλθεν ακολουθούμενος από τον περιβόητο Λοχία Θεόδωρο Γκούτα. 'Ητο μετρίου αναστήματος, ισχνός με μικρούς μέλανας οφθαλμούς και μικρόν αγκιστροειδώς εστριμμένο μύστακα. Μόλις προσήλθεν ενώπιον του Συνταγματάρχου ο τελευταίος τον διέταξεν: "Αυτά τα πολυβόλα εκεί πάνω μας γίνανε τσιμπούρι. Να τους βάλεις χέρι". Και ο Λοχίας Γκούτας φέρων την δεξιά στο φεσάκι του απαντά: "Μάλιστα κύριε Συνταγματάρχα" και εξαφανίζεται έρπων σχεδόν δια μέσου των βάτων. "Θα τα πάρη αυτός" απεφάνθη μετά πεποιθήσεως ο Παπαδόπουλος.
Εν τη ακμή της μάχης, ο Διοικητής του Συντάγματος διατάσσει αφελέστατα ένα απλούν Λοχία να του κυριεύσει τα πολυβόλα του εχθρού. Το έτι καταπληκτικώτερον είναι ότι ο Γκούτας μετ' ολίγον είχε κυριεύσει τα δύο εχθρικά πολυβόλα, των οποίων το πυρ διεκόπη αιφνιδίως.
Ο Λοχίας Γκούτας τον οποίον εσεβάσθησαν αι εχθρικαί σφαίρες κατά τας μάχας, έπεσε την εσπέρα της ιδίας ημέρας δολοφονηθείς ανάνδρως υπο φανατικού Τούρκου τραυματίου. Μεγαλόψυχος, όπως όλοι οι γενναίοι, επλησίασεν Τούρκο τραυματία εις τον οποίον έδωκε να πίη εκ του υδροδοχείου του, και τότε ο άθλιος εκείνος υψώσας το παρακείμενο όπλο του επυροβόλησε, τραυματίσας καιρίως τον Λοχία στην βουβωνική χώρα. Ο αετός του Ολύμπου πριν αποθάνει εξεδικήθη, διότι αναρπάσας την ξιφολόγχην του κατέσφαξε τον άθλιον δολοφόνο. Μέ έρανο μεταξύ των αξιωματικών ανηγέρθη μαρμάρινος σταυρός στον τάφο του Λοχία Γκούτα στη Λάζαινα Ιωαννίνων ..."




ΠΗΓΕΣ
onalert.gr

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!


Καζαντζάκης Νίκος. Συνεπής στον Εαυτό του
Δεν φοβάμαι τίποτα
Δεν ελπίζω τίποτα
Είμαι Ελεύθερος
Ν.Κ.


Αν ενωθώ με τους άλλους θα χάσω την ελευθερία μου.


Ένας πνευματικός άνθρωπος μόνος του μπορεί να δουλέψει καλύτερα,

Ελεύθερος άνθρωπος παλεύει για την Ελευθερία.


Δέκα ελεύθεροι άνθρωποι, ενωμένοι, χάνουν την ελευθερία τους.


Εκείνο που χρειάζεται είναι ν’ ακολουθήσεις τον δρόμο σου ως την άκρη.


Η αξία του δρόμου είναι να μη σταματήσεις ποτέ!


Ν.Κ.


Αιρετικός, ούτε λόγος ! Φασίστας; Ναι! Κομμουνιστής; Σίγουρα! Εθνικιστής; Δεν υπάρχει αμφιβολία! Θρησκευόμενος; Μέχρι τα μπούνια! Άθεος; Ε, καλά τώρα! Όλα αυτά ένα μονάχα άτομο; …και βέβαια, όταν μιλάμε για τον Νίκο Καζαντζάκη.


Ο Νίκος Καζαντζάκης δεν ανήκει στη λογοτεχνική ιστορία της Ελλάδας αλλά στην ευρύτερη ιστορία της Παιδείας. Ο αιρετικός λογοτέχνης και διανοητής κατάφερνε να μπερδεύει κάθε φορά εκείνους που μόνιμα αναζητούν κρυφά νοήματα πίσω από τις γραμμές και τις λέξεις αλλά ήταν απλά ο εαυτός του. Ο Έλληνας Πικάσο της πέννας.


Ο Ισπανός ζωγράφος έκανε πλάκα με τους τεχνοκριτικούς που έψαχναν για κομμουνιστικά μηνύματα στους πίνακές του, επειδή είχαν κόκκινο χρώμα ή απεικόνιζαν κάποιο σφυρί και κάποιο δρεπάνι: «Είναι απλά ένα σφυρί κι ένα δρεπάνι», τους εξηγούσε. Ο Καζαντζάκης δε δίσταζε να εξομολογηθεί:


«Από τη νεότητά μου, η θεμελιακή αγωνία μου, απ’ όπου πήγασαν όλες μου οι χαρές κι όλες οι πίκρες, ήταν τούτη: η ακατάπαυστη, ανήλεη εντός μου πάλη ανάμεσα στο πνεύμα και τη σάρκα».


Ακόμα κι αν γνώριζε αυτά τα λόγια ο κάθε σκοταδιστής, πάλι τίποτα δε θα καταλάβαινε. Το έχουν σύστημα οι θρησκόληπτοι ν’ ανατριχιάζουν με το άκουσμα της λέξης «σάρκα», με μόνη εξαίρεση το αντίδωρο με το οποίο προσπαθούν να κορέσουν την πείνα τους.


Γεννημένος το 1883 στην Κρήτη, ο Νίκος Καζαντζάκης έγραφε αρχικά με το ψευδώνυμο Πέτρος Ψηλορείτης: Μια ακόρεστη πνευματική λαιμαργία βρίσκει το όριό της στον Καζαντζάκη. Εξαιρετικά δεκτικός, έτοιμος να συλλάβει κάθε δόνηση της ξένης πνευματικής ζωής, εκδηλώθηκε με ανάλογα ποικίλους τρόπους: Μεταφράσεις, ποιήματα, φιλοσοφικά έργα, τραγωδίες, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, ως το μακρό φιλοσοφικό ποίημά του Οδύσσεια κι ως το μυθιστόρημα, που τον απασχόλησε στην ωριμότητά του, κι όπου γνώρισε την επιτυχία σε επίπεδα διεθνή. Έτσι κι ο κόσμος του είναι καμωμένος από ετερόκλητα υλικά, από τον πιο πρωτόγονο μυστικισμό ως τις πιο εξελιγμένες ρεαλιστικές εκδηλώσεις.


Ήταν μαθητής του Νίτσε; Ναι, λένε οι αναλυτές και τον κατατάσσουν στους συνοδοιπόρους του Αγγέλου Σικελιανού. Μόνο που ο Σικελιανός ήταν οπαδός του δελφικού Απόλλωνα κι ο Νίτσε του ζωικού Διονύσου. Ψιλά γράμματα. Το ότι κάποιος καημένος θεολόγος της Λάρισας τον κατέταξε στους σατανιστές, μάλλον ο ίδιος ο συγγραφέας θα το θεωρούσε “αστείο” . Πρόλαβαν άλλοι κατακαημένοι, να τον τοποθετήσουν σε πιο αλλοπρόσαλλα βάθρα.


Στα 1927, κυκλοφόρησε το φιλοσοφικό του έργο «Ασκητική». Οι ειδικοί της τότε Αριστεράς έσπευσαν να τον κατακεραυνώσουν: «Είναι κήρυκας ενός ιδιότυπου μετακομμουνισμού αλλά το έργο του αποτελεί άθροισμα ασυνεπειών και ασαφών ιδεαλιστικών σχηματισμών».


Στα 1928, εκδόθηκε το δίτομο ταξιδιωτικό έργο του «Τι είδα στη Ρουσσία». Οι εθνικόφρονες άρχισαν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: «Είναι θαυμαστής του σοβιετικού καθεστώτος».


Το πράγμα έμπλεξε λίγο, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Ταξιδεύοντας». Τον είπαν «θιασώτη του ιταλικού φασισμού» και, το 1931, με αφορμή ένα κείμενό του στο γαλλικό «Cahier Bleu» («Γαλάζιο τετράδιο»), οι εχθροί του τον βάφτισαν «οπαδό της αντίδρασης». Έντεκα χρόνια πριν, στα 1920, όταν οι φιλελεύθεροι έχασαν τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Νίκος Καζαντζάκης απολύθηκε από γραμματέας του υπουργείου Περίθαλψης με την κατηγορία ότι ήταν βενιζελικός.


Τι ήταν εν τέλη ο Νίκος Καζαντζάκης και γιατί πρέπει να βάλουμε ετικέτα σε έναν άνθρωπο;


“Μια σύζευξη θεωρητικών αναζητήσεων και δημιουργικών προσπαθειών”, κατά τους θαυμαστές του.


Κάποιος που “διαμορφώθηκε βασικά με τις κυρίαρχες αξίες των αρχών του αιώνα μας: εθνικιστική έξαρση, γλωσσική ορθοδοξία, ηθογραφία, ηρωολατρικός λαϊκισμός”, κατά τους “αντικειμενικούς”.


Ο ίδιος πίστευε ότι η ενότητα του κόσμου προκύπτει όχι από την ανύπαρκτη οργανική ομοιογένεια των υλικών αλλά από τον παλμό του δημιουργού.


Ξεκίνησε μεταφράζοντας Νίτσε και Δαρβίνο στα ελληνικά μπας και ξεστραβωθούν οι συμπατριώτες του, που μέχρι σήμερα στραβάδια εξακολουθούν να είναι. Προχώρησε με τον μυστικιστή φιλόσοφο Μπέρξον, που πίστευε ότι πηγή του παντός είναι η ζωτική ορμή από την οποία εκπορεύονται το ένστικτο και η νόηση. Συνέχισε με τον Ριμπό και κατέληξε σε μια απ’ την αρχή ως το τέλος έμμετρη μετάφραση της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη (1931). Τα δικά του «Όφις και κρίνο» (1906) και «Πρωτομάστορας» (1910) τον καθιέρωσαν στα ελληνικά γράμματα. Το δεύτερο έλκυσε τον Μανόλη Καλομοίρη να συνθέσει το ομώνυμο έργο. Ακολούθησαν δεκάδες κείμενα με αποκορύφωμα την ποιητική και φιλοσοφική του «Οδύσσεια» (1928).


Είχε φτάσει πια στην ωριμότητα, όταν καταπιάστηκε με το μυθιστόρημα κι έγραψε αριστουργήματα. «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» αποτύπωσε τις αντιθέσεις των τάξεων κι αγαπήθηκε από ολόκληρο τον ελληνικό λαό καθώς ευτύχησε και στην τηλεοπτική του διασκευή. Ο «Καπετάν Μιχάλης» έδρεψε δάφνες και στη θεατρική του εκδοχή. Ο «Αλέξης Ζορμπάς» μετουσιώθηκε από τον Μιχάλη Κακογιάννη σε κινηματογραφική ταινία με εμπνευσμένη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη κι έγινε πρεσβευτής της Ελλάδας ανά τον κόσμο και διαβατήριο για λεπτές ενδοβαλκανικές προσεγγίσεις.


«Ο τελευταίος πειρασμός» πολεμήθηκε από τους γνωστούς ανεγκέφαλους συνάδελφους του καημένου σκοταδιστή της Λάρισας κι ίσως ακριβώς γι’ αυτό γνώρισε τεράστια επιτυχία. Μετά τον Λασκαράτο και τον Ροΐδη, ήρθε η σειρά του Νίκου Καζαντζάκη να βρεθεί αντιμέτωπος με την εκκλησία. Μάλλον έπαινος ήταν, γιατί για σκεφτείτε να τον επαινούσε η εκκλησία !! ..τι κατάντια.


Τον είπαν αιρετικό. Όμως, όπως θα έλεγε κι ο Όσκαρ Ουάιλντ ήταν ένας συγγραφέας συνεπής στον εαυτό του.


Το 1945 ήταν υφυπουργός Παιδείας. Μετά, ανώτερος υπάλληλος της UNESCO.


Πέθανε το 1957 αφήνοντας ένα τεράστιο πνευματικό έργο, γεμάτο φως κι ελπίδα για τον άνθρωπο.


Στο σταυροδρόμι των ρευμάτων, μπορεί ν’ αποτελέσει την αφετηρία

για ποικίλες αναζητήσεις μέσα στον πνευματικό κόσμο.
Αν οι άνθρωποι έκαναν τον κόπο ν’ ασχοληθούν με τον πνευματικό τους κόσμο.



Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ.


Αποφάσισα να διατυπώσω με αυτό τον τρόπο τις σκέψεις μου διότι ειλικρινά από παιδί μου φαίνονταν παράλογη η λογική σας και δυστυχώς ή ευτυχώς το ίδιο παράλογη την θεωρώ και σήμερα. 

Ο άνθρωπος λοιπόν, όπως λέγεται από την στιγμή που έρχεται στον κόσμο κουβαλά εκτός από το σώμα του και τα ανθρώπινα δικαιώματα του τα οποία είναι το δικαίωμα στην ζωή και στην ελευθερία,το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης ,την ισότητα ενώπιον του νόμου. Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται, επίσης, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό, το δικαίωμα στην τροφή, την εργασία και την εκπαίδευση.

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

1ο Άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ο.Η.Ε

Γιατί λοιπόν ο κόσμος στον οποίο ζω είναι δομημένος τελείως διαφορετικά?Μήπως το είδος άνθρωπος βρίσκεται υπό εξαφάνιση; Μήπως όλοι εμείς έχουμε τα συμπτώματα ανθρώπου δηλαδή πεινάμε, διψάμε, σκεφτόμαστε, δημιουργούμε, ερωτευόμαστε αλλά δεν είμαστε άνθρωποι; Με συγχωρείτε μα αλλιώς μου είναι αδύνατο να κατανοήσω πως συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μου... ή καλύτερα πως επιτρέπουμε να συμβούν.

Επιτρέψαμε μια σέσουλα χαρτιά να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις μας και να τις καταστρέψουν. Βιάζουν καθημερινώς τις ψυχές όλων μας μέσω των ΜΜΕ κι εμείς εκστασιασμένοι από τα ανθρώπινα δημιουργήματα (λεφτά, σπίτια, αυτοκίνητα και όλων των ειδών τα προϊόντα και τις συμπεριφορές) παλεύουμε μια ζωή να γίνουμε σαν κι αυτούς αδιαφορώντας για το ουσιαστικό νόημα της ζωής, γυρεύοντας ευτυχία μέσα από υλικά αγαθά,σπέρνοντας στην ψυχή μας το μικρόβιο της καχυποψίας σε όποιον άνθρωπο κάνει κάτι καλό για μας ή για τους γύρω του και χαρακτηρίζοντας τον πολλές φορές απλά και δίχως ντροπή τρελό.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτή η λογική είναι τρέλα, πως τούτη η σχιζοφρενική ανάγκη για δόξα και χρήμα είναι ασθένεια και χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

Πριν τρία χρόνια πέταξα την τηλεόραση μου για να σώσω λίγο από τον εαυτό μου. Εκτός από την πλύση εγκεφάλου την οποία δεχόμουν σε ότι αφορά σε προϊόντα και κοινωνικά αποδεκτές ή μη συμπεριφορές, άκουγα όλη μέρα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και ξανά μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.... Εκπομπές ψυχολογίας και ανάλυσης της συμπεριφοράς, τόνωση της αυτοεκτίμησης που σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα δημιούργησαν τον σημερινό «υπεράνθρωπο» ο οποίος πρέπει να είναι όμορφος, έξυπνος μορφωμένος και να ακολουθεί πιστά τη μόδα και τα πρότυπα που του πασάρουν. Πουθενά δεν άκουσα μάθετε να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας γιατί μέσα από αυτό θα αισθανθείτε σημαντικοί,μέσα από αυτό θα νιώσετε το συναίσθημα της προσφοράς κι έτσι θα αποκτήσετε αυτοεκτίμηση και θα πάψετε να αγοράζετε και να αγοράζετε για να ικανοποιήσετε το εγώ σας,την αρρωστημένη προσκόλληση μας στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι. Όπως λέει κι ένας φίλος μου πουθενά η λέξη «αγάπη».....

Κι έτσι πήγαμε όλοι και στους ψυχολόγους μας,το κρατήσαμε βέβαια κρυφό από το γείτονα και φτάσαμε να παίρνουμε όλοι αγχολυτικά για να γίνουμε ακόμη πιο μαλθακοί ακόμη πιο υπνωτισμένοι. Δεν τα λέω όλα αυτά για να πετάξουμε όλοι τις τηλεοράσεις αλλά για να μάθουμε να κοιτάμε λίγο κι από το παράθυρο μας.

Πέσαμε θύματα ενός καλά οργανωμένου πειράματος και το πήραμε είδηση εκ των υστέρων ή μάλλον μας βόλεψε να το πάρουμε είδηση τώρα. Ζήσαμε τη μεγάλη ζωή, καυχηθήκαμε για το αμάξι και το εξοχικό μας και νιώσαμε ανέλπιστη χαρά την ίδια στιγμή που κάποιος δεν είχε να φάει... Η πιο συχνή απάντηση βέβαια είναι κι εγώ τι φταίω; Ας πρόσεχε... εγώ εργάζομαι και τα έχω, δεν τα έκλεψα από κανένα και τέτοιες απενοχοποιητικές μπούρδες.

Και βέβαια φταίμε!!!!! Γιατί το ανεχόμαστε !!!!!!!!Γιατί δεν έχουμε τύψεις και δε συνειδητοποιούμε ότι το σύστημα που υπηρετούμε πιστά, εξευτελίζει το είδος μας και μας στερεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του ίδιου μας του εαυτού. Γίνεται να υπάρξει άνθρωπος χωρίς φαγητό και νερό; Όχι βέβαια. Εμείς με ποιό δικαίωμα κοστολογήσαμε το δικαίωμα μας; Αστείο δε φαίνεται; Η ίδια η ύπαρξη μας στρέφεται εναντίον μας...

Θα ήθελα να μην διαδηλώνουμε τώρα μόνο που μας κόβουν τους μισθούς αλλά για τη θέσπιση νόμου,αφού από ότι φαίνεται μας αρέσουν οι νόμοι,κατώτατου ορίου φτώχειας. Ας γίνει πλούσιος όποιος θέλει αφού το ΄χει καημό αλλά ας βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την αρρώστια απαιτώντας ως απαραίτητα για κάθε άνθρωπο την τροφή,τη στέγη,την υγεία. Δηλαδή τί; Όποιος δεν εργάζεται δε θα έχει να φάει?;Είναι λογική αυτή;

Θα ήθελα να βάλουμε ένα όριο σε αυτή την τρέλα. Να αντιδράσουμε στο χάος με πράξεις κι αυτό θα γίνει φτιάχνοντας μόνοι μας τις συνθήκες στις οποίες θέλουμε να ζήσουμε συνειδητοποιώντας ότι όλα αυτά είναι ανθρώπινα δημιουργήματα και μπορούμε απλά να τα αλλάξουμε.

Θα ήθελα να μην αποτελεί αξιοσημείωτο ιστορικό γεγονός ο πόλεμος αλλά ντροπή και σφάλμα. Εμείς βέβαια αντίθετα πάμε στο στρατό και είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας άρα επί της ουσίας είμαστε συνένοχοι στον πόλεμο. Βέβαια όποιον και να ρωτήσεις φυσικά! είναι υπέρ της ειρήνης.

Θα ήθελα να πάψει να μας σοκάρει η διαφορετικότητα.

Θα ήθελα να νιώσουμε ισχυρή ευθύνη όλων όσων συμβαίνουν στο περιβάλλον μας.

Η φύση μας έδωσε το σώμα μας με τις ανάγκες του αλλά και απλοχέρα τον αέρα για να αναπνεύσουμε,το νερό για να πίνουμε,τη γη και τα ζώα για τη σίτιση μας. Η φύση μας έδωσε τη ψυχή για να αισθανόμαστε,να αγαπάμε και να προσφέρουμε. Η φύση μας έδωσε το νου και τη μνήμη για να σκεφτόμαστε και να θυμόμαστε. Κι εμείς τι κάναμε; Σαν καλοί έμποροι βάλαμε μια τιμή στη φύση και την πουλάμε ο ένας στον άλλον...

Η Φένια Χρήστου είναι μουσικός





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ.....I PHONE 10 !!!

Magnify Image
Μια εικόνα χίλιες λέξεις




Magnify Image

ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΟΥ ΖΩΗΦΟΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

15
Ο Τίμιος Σταυρός, γνωστόν εκ των εκκλησιαστικών συγγραφέων Σωκράτους, Θεοδωρήτου, Σωζομένου, Ρουφίνου, Ιερωνύμου, Σουπληκίου, Αμβροσίου, εξιστορούντων απαραλλάκτως πάσας τάς λεπτομερείας, ότε άνεκαλύφθη τω 325 μ. Χ. υπό της αυτοκράτειρας του Βυζαντίου Αγίας Ελένης μετά την αναγραφήν του Τιμίου Σταυρού επί του αυτοκρατορικού Λαβάρου ο τε μεταβάσα εις Ιεροσόλυμα κατεδάφισε τον Ναόν της Αφροδίτης καί απεκάθηρε τας ακαθαρσίας καί τας των πετρών σωρείας, ως και το είδωλον του Διός το επί Αδριανού του Αιλίου (117-138 μ.Χ.) ανεγερθέν, ίδρυσε δε εκ βάθρων αυτόθι τον ιερόν Ναόν της Θείας του Χριστού Αναστάσεως, εν ω εύρε τον τε Σταυρόν καί τον Τάφον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εντολή του υιού αυτής Κωνσταντίνου, εις όν ευθύς ανήγγειλε την αποκάλυψιν ταύτην. Τότε Επίσκοπος ην Ιεροσολύμων ο Άγιος Μακάριος, όν μετά 25 έτη από της ευρέσεως του Σταυρού διεδέχθη ό Κύριλλος.

Μετά την εύρεσιν ταύτην του Σταυρού μέρος μεν του Τιμίου Ξύλου ηνέχθη εις Κωνσταντινούπολη χάριν ευλογίας, το δε λοιπόν καταλειφθέν εν Ιεροσολύμοις υπό της βασιλομήτορος εν αργυρή πυξίδι παρά τω Επισκοπώ, διετηρήθη εκεί άχρι του 614, ότε λεηλατήσαντες οι Πέρσαι την Παλαιστίνην συναπήγαγον αυτό εις την ιδίαν πατρίδα τη 22α Ιανουαρίου διαταγή Πέρσου τινός στρατηγού.

Πασίγνωστος ωσαύτως τυγχάνει η κατά την 14ην Σεπτεμβρίου τελούμενη τελετή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού προς ανάμνησιν της ευρέσεως αυτού επί του άνωτερω Επισκόπου Ιεροσολύμων, όστις, επειδή το συρρεύσαν μέγα πλήθος δεν ηδύνατο να πλησίαση, όπως ίδη και προσκυνήση τον Ζωοποιόν Σταυρόν, ύψωσεν αυτόν εφ' ύψηλού και περιβλέπτου τόπου, ον ιδών ο λαός εβόησε «Κύριε ελέησον».

Γνωστόν ωσαύτως εκ της Ιστορίας ότι ο αυτοκράτωρ Ηράκλειος εξεστράτευσε τω 624 κατά του βασιλέως των Περσών, του νεωτέρου Χοσρόη, τω δε 628 επανέκαμψεν εις Κωνσταντινούπολιν νικηφόρος επί θριαμβικού άρματος, συρομένου υπό τετράδος ελεφάντων, ενώ άνδρες προπορευόμενοι εκράτουν τον Τίμιον Σταυρόν, τον όποιον ανέσωσεν από της περσικής βεβηλώσεως και τον όποιον βεβαίως εθεώρει ως το ενδοξότατον τρόπαιον. 

Η δε μετά την δοξολογίαν του όρθρου τελουμένη λιτανεία αναμιμνήσκει ημάς εκείνην την υπό του Ηρακλείου τελεσθείσαν, ότε το έαρ του 629 εκ Κωνσταντινουπόλεως μετέβη εις Συρίαν συνεπαγόμενος τον Τίμιον Σταυρόν, τον οποίον προ τεσσάρων καί δέκα ετών είχον, ως ελέχθη, συλήσει οί βάρβαροι και ον ανυπόδητος και πενιχρά ένδεδυμένος ο ευσεβής βασιλεύς εισήγαγεν εις τον πάνσεπτον Ναόν της Αναστάσεως. Τότε άποκατέστησεν εις τον θρόνον και τον Πατριάρχην Ζαχαρίαν, όστις ειχεν απαχθή αιχμάλωτος υπό των πολεμίων Περσών προ δεκατεσσάρων ωσαύτως ετών, καί παρέδωκεν αυτώ το τιμιώτατον σύμβολον και αλύμαντον, ουδεμίαν των βαρβάρων επενεγκόντων αύτω βλάβην.

Το μέγεθος του Τιμίου Σταυρού κατά την ευσεβή παράδοσιν ην το μεν μήκος πεντεκαίδεκα ποδών, το δε πλάτος, ήτοι το εγκάρσιον ξύλον, οκτώ ποδών. Κατά τον θείον Κύριλλον (444) ο Τίμιος Σταυρός είχε μερισθή εις τμήματα: «Δια του Σταυρικού Ξύλου της Γης άπας ο κόσμος εις τμήματα μερισθέντος διαπεπλήρωται». Ομοίως και ο θείος Χρυσόστομος (407) γράφει: «Αυτό δε το Ξύλον έκείνο, ένθα τό Αγιον ετάθη Σώμα και ανεσκολοπίσθη, πως εστί περιμάχητον άπασι; Καί μικρόν τίνα κόκκον λαμβάνοντες εξ εκείνου πολλοί και χρυσώ περικλείοντες και άνδρες και γυναίκες των τραχήλων εξαρτώσι των εαυτών καλλωπιζόμενοι, καίτοι καταδίκης το Ξύλον και τιμωρίας».

Επομένως εκ των δύο εκείνων τμημάτων του Τιμίου Σταυρού του εν Ιεροσολύμοις και του εν Κωνσταντινουπόλει απεκόπτοντο τμήματα ή άτομα, χορηγούμενα τοις πιστοίς προς αγιασμόν.

Από του 636, ως αναφέρει Αγγλος τις, ο Τίμιος Σταυρός εκ φόβου μη συληθή αύθις υπό των απίστων ή διαφθαρή, διηρέθησαν τα εν ταις ανωτέρω πόλεσι δυο μεγάλα τμήματα του Τιμίου Ξύλου εις εννέα καί δεκα, εκ των οποίων τρία μεν ελαβον η Κωνσταντινούπολις, δύο η Κύπρος, τρία η Αντιόχεια, εν η Κρήτη, εν η Έδεσσα, τέσσαρα η Ιερουσαλήμ, δυο η Γεωργία, εν η Αλεξάνδρεια, εν η Ασκάλων (της εν Παλαιστίνη ανωτερας Ίδουμαίας) καί εν η Δαμασκός.

Ο Rebault de Flery υπελόγισε τον υλικόν όγκον του Τιμίου Ξύλου είς 178.000.000 ως έγγιστα κυβικών χιλιοστομέτρων. Ποιησάμενος δε ακριβή καταμέτρησιν όλων των λειψάνων του Τιμίου Σταυρού του γνωστού και παρά τοις χριστιανοίς υπάρχοντος κατά τας παρούσας ήμερας, εύρεν ότι ο όγκος του μεχρι σήμερον σωζομένου Τιμίου Ξύλου είναι περίπου 3.942.000 κυβικών χιλιοστομέτρων.

Ώστε εκ του υπολογισμού τούτου συμπεραίνωμεν ότι το πλείστον μέρος άπώλετο κατά διαφόρους καιρικάς περιστάσεις. Ο μνημονευθείς Rebault είχε την ύπομονήν να υποβάλη εις μικροσκοπικήν έξετασιν τα διάφορα λείψανα του Ζωοποιού Σταυρού, εξ ης συνεπερανεν ότι ούτος κατεσκευάσθη ή εκ πεύκης ή εξ έτερου τινός παραπλησίου αύτη ξύλου. Κατά την ευσεβή ημών παράδοσιν καί τάς Ιεράς Γραφάς, ο Τίμιος Σταυρός ην εκ πεύκης, κέδρου καί κυπαρισσιού, διό καί ο Προφήτης Ησαΐας αναφωνεί: «Εν κυπαρίσσω και πεύκη και κέδρω άμα δοξάσαι τον τόπον τον άγιόν μου».

Των μέχρι σήμερον διασωζομένων εν τη υφηλίω τμημάτων του Τιμίου Ξύλου είρηνται εν μεν τω Αγίω Όρει, όπερ κατέχει το μείζον μέρος, περί τάς 870.760 κυβικών χιλιοστομέτρων, εν δε τη Ρώμη περί τάς 537.587, εν δε ταις Βρυξέλλαις περί τας 516.090, εν δε τη Ενετία περί τας 445.582, εν δε τη Γάνδη (Φλαμανδιστί Gent, πόλει του Βελγίου εν τη Ανατολική Φλάνδρα) 436.456 και εν Παρισίοις 237.731 κυβικών χιλιοστομέτρων. Εν δέ τη Αγγλία ελάχιστον ποσόν υπάρχει και τούτο εν ταις χερσί των μελών της Ρωμαϊκής Εκκλησίας.

(Από το βιβλίο:
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
του Γερασίμου Σμυρνάκη
ιερομόναχου Έσφιγμενίτου,
εν Αθήναις, 1903).







ΠΗΓΗ...agioritikesmnimes

ΛΙΒΥΗ: ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ Η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (VIDEO)

15
Ο Λίβυος πρεσβευτής Omar Brebesh διπλωμάτης καριέρας ο οποίος αρχικά ήταν πολιτιστικός ακόλουθος και στη συνέχεια πρεσβευτής της Λιβύης στη Γαλλία μεταξύ 2004 και 2008, ειδοποιήθηκε λίγο μετά την πτώση του Καντάφι από τις λιβυκές «αρχές» να προσέλθει στην Τρίπολη για ανάκριση σχετικά με την εμπλοκή του στο πρώην καθεστώς της χώρας.

Το πτώμα του βρέθηκε λίγο αργότερα άγρια κακοποιημένο σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Zintan, όπως ακριβώς το βλέπετε στις ανωτέρω φωτογραφίες. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν χρειάζονται.

Η δεύτερη φωτογραφία ανήκει στον άτυχο πρεσβευτή των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς ο οποίος βρήκε τόσο τραγικό θάνατο στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το περίφημο βίντεο στο τέλος του κειμένου είναι της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον η οποία δεν μπορεί να συγκρατήσει το γέλιο της όταν την πληροφορούν ότι ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός. «Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε» ήταν τα λόγια της που κατέγραψε η κάμερα ενώ ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη.

Είναι άξιο απορίας πως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στηρίζεται σε τόσο επιπόλαιες θέσεις, που δεν μπορούσαν τότε να διαγνώσουν το τι έρχεται. Το γέλιο της αυταρέσκειας ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον θριάμβευσε εναντίον ενός, αρχικά εχθρού, αλλά τα τελευταία χρόνια, στενού σύμμαχου των ΗΠΑ, δείχνει με τον πιο περίτρανο τρόπο την έλλειψη σοβαρότητας αλλά και την έλλειψη πολιτικού ειδικού βάρους που απαιτείται για αυτές τις θέσεις.

Και αν η Κλίντον ήταν η υπουργός Εξωτερικών μιας άλλης χώρας, του Λουξεμβούργου για παράδειγμα μικρό το κακό. Δυστυχώς ηγείται του υπουργείου Εξωτερικών της μοναδικής πλέον υπερδύναμης του κόσμου και αυτό λέει πολλά.

Και λέει πολλά καθώς οι αποφάσεις της επηρεάζουν όχι μόνο τη χώρα της αλλά ολόκληρου του κόσμου.Σίγουρα όταν γέλαγε η Κλίντον δεν φανταζόταν ότι ύστερα από κάποιους μήνες ο δικός της άνθρωπος, η προσωπική της επιλογή θα κείτονταν νεκρός και περιφερόταν ως τρόπαιο από αυτούς με τους οποίους είχε συνάψει συμμαχία εναντίον του Καντάφι.

Δεν γνώριζε, ότι καταστάσεις όπως αυτή στη Λιβύη απελευθερώνουν τυφλές δυνάμεις, και οι δυνάμεις αυτές ως τυφλές που είναι μπορούν να βλάψουν τα συμφέροντα του οποιουδήποτε και τα δικά της; Όσο για τον πρώην πρέσβη της Λιβύης στη Γαλλία, αλλά και εκατοντάδες, χιλιάδες άλλους Λίβυους που βρήκαν τέτοιο ίσως και χειρότερο θάνατο στα χέρια των «σκοτεινών» συμμάχων της Ουάσιγκτον στη Λιβύη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Άλλωστε δεν όλοι οι πρεσβευτές του ίδιου ειδικού βάρους.

Και τώρα τις προτίθεται να πράξει η Χ. Κλίντον; Η δολοφονία ενός πρεσβευτή από άλλη χώρα είναι σε διπλωματικό επίπεδο ένα από τα σοβαρά εγκλήματα, και σίγουρα όχι μόνο σε άλλες εποχές αλλά και σήμερα αποτελεί αιτία πολέμου. Αλλά τι θα κάνουν τώρα οι ΗΠΑ; Θα κηρύξουν τον πόλεμο σε μια χώρα που μόλις «απελευθέρωσαν»;





ΠΗΓΗ...defencenet.gr

ΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ...


Κι όμως η είδηση είναι υπαρκτή. Άντρας από την Bursa, επαρχία στην Τουρκία, κατηγορείται ότι βίασε μια πάπια!
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον άντρα, έπειτα από καταγγελίες για το «βασανισμό» του άτυχου ζώου.
Μάλιστα, οι καταγγελίες έγιναν από τα πεθερικά του, οι οποίοι έπιασαν τον γαμπρό τους στα πράσα με την πάπια!
Ο 50χρονος γαμπρός αρνείται τις κατηγορίες ενώ το θύμα παραμένει για τις πρώτες βοήθειες στον κτηνίατρο.



ΤΡΕΛΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΟΠΑΔΩΝ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ.


Βίντεο: Το Top 10 των εισβολών οπαδών σε γήπεδα
Η... τρέλα που κουβαλάνε αρκετοί οπαδοί σε όλο τον κόσμο, τους οδηγεί σε εισβολές σε γήπεδα, προκειμένου για λίγα δευτερόλεπτα να γίνουν το πρόσωπο των αγώνων.
Οπαδοί που τα... βγάζουν και βολτάρουν στον αγωνιστικό χώρο, άλλοι που εκτελούν πέναλτι και κλέβουν μπάλα του ράγκμπι, πρωταγωνιστούν στο Top 10 που καταγράφεται στο βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές εισβολών σε γήπεδα, το οποίο ακολουθεί.
Καλή σας διασκέδαση και αν ποτέ σκεφτείτε να πράξετε κάτι ανάλογο στα ελληνικά γήπεδα, σκεφτείτε το καλά...

ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ!


Ηλιακός φούρνος παράγει πόσιμο νερό από θαλασσινό

Το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 50 δολάρια!

Η τεχνολογία δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, αφού ορισμένες φορές τα απλούστερα υλικά και ιδέες φέρνουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Αυτή είναι η περίπτωση του Eliodomestico, το οποίο είναι ένας ηλιακός αποστακτήρας που φιλοδοξεί να διευκολύνει τη ζωή κατοίκων παράκτιων περιοχών όπου το θαλασσινό νερό αφθονεί αλλά το πόσιμο είναι δυσεύρετο.

Το Eliodomestico λειτουργεί ως ανεστραμμένος διηθητήρας καφέ (κοινώς καφετιέρα) που επιτυγχάνει την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.

Πώς λειτουργεί

Το νερό της θάλασσας τοποθετείται σε ένα δοχείο στην κορυφή του συστήματος.

Ο ήλιος θερμαίνει το θαλασσινό νερό και παράγει ατμό. Η πίεση που δημιουργείται οδηγεί τον ατμό στη μέση του συστήματος. Εκεί, το συμπυκνωμένος ατμός υγροποιείται και συλλέγεται στη βάση. Ο ηλιακός φούρνος μπορεί να παράξει πέντε λίτρα πόσιμου νερού ημερησίως.

Το κόστος κατασκευής του ηλιακού φούρνου ανέρχεται στα 50 δολάρια. Ο σχεδιαστής της τεχνολογίας, Γκαμπριέλε Ντιαμάντι, χρησιμοποίησε ψημένο πηλό (τερακότα) ωστόσο υποστηρίζει πως ο φούρνος μπορεί να φτιαχτεί από πληθώρα υλικών που υπάρχουν σε αφθονία στον τόπο κατασκευής.

Η δεξαμενή συλλογής του νερού είναι σχεδιασμένη με τρόπο ώστε να μεταφέρεται στο κεφάλι, όπως συμβαίνει στην υποσαχάρια Αφρική και άλλα μέρη του κόσμου.

Η τεχνολογία της διήθησης του νερού με τη βοήθεια του ήλιου δεν είναι άγνωστη στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αν και συναντάται σε μεγαλύτερες κλίμακες, όπως νοσοκομεία και μονάδες αφαλάτωσης.

Στόχος του Ντιαμάντι ήταν η ανάπτυξη ενός τεχνολογικού σχεδίου εύκολου στην υλοποίηση το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μεμονωμένων οικογενειών.

Solvatten

Αξίζει να σημειωθεί πως μια συσκευή καθαρισμού του νερού με τη βοήθεια του ήλιου είχε αναπτύξει η Σουηδή επιστήμονας Πέτρα Γουάντστρομ.

Η συσκευή που ακούει στο όνομα Solvatten (σσ Ηλιακό νερό) βασίζεται σε μια απλούστατη τεχνολογία: δέκα λίτρα νερού στις δύο δεξαμενές του, μερικές ώρες έκθεσης στον ήλιο και οι υπεριώδεις ακτίνες εξοντώνουν τους ανεπιθύμητους οργανισμούς καθιστώντας το νερό πόσιμο



Πηγή: econews.gr

SHISHA : Η ΚΟΚΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.


Η κόκα των φτωχών έχει κατακλύσει τις πιάτσες του θανάτου

Μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα

Σκηνές που προκαλούν τρόμο και κόβουν την ανάσα διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο με τη λέξη «ζόμπι» θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς τους χρήστες του ναρκωτικού shisha, το οποίο κάνει θραύση στη χώρα μας.

Την «κοκαΐνη των φτωχών», όπως αποκαλείται το νέο παραισθησιογόνο ναρκωτικό που έχει κατακλύσεις τις πιάτσες του θανάτου, μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί με τρία ευρώ τη δόση. Δημιουργείται σε αυτοσχέδια εργαστήρια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε άλση της πρωτεύουσας.
Βασικά συστατικά για την παρασκευή του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι τα υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου, η χλωρίνη και ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. 

Το δυνατό παραισθησιογόνο μετατρέπει τον χρήστη για τουλάχιστον 20 ώρες σε ένα πολύ επιθετικό άτομο, με τεράστια δύναμη και υπερκινητικότητα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κάθε φορά ρισκάρουν τη ζωή τους όταν έρχονται σε επαφή με τους χρήστες της συγκεκριμένης ουσίας, είναι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που περιγράφουν στην Espresso τις σκηνές που αντικρίζουν κατά καιρούς.
«Πριν από ένα μήνα συναντήσαμε στην Ομόνοια έναν άντρα που είχε κόψει και τα δύο του χέρια. Το αίμα έτρεχε ποτάμι αλλά εκείνος δεν καταλάβαινε τίποτα. Αν και έχανε αίμα δεν έδειχνε σημάδια αδυναμίας, ήταν στην τσίτα και άρχισε να μας βρίζει» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αλέξης Κιτσόπουλος.

Ο υπεύθυνος τμήματος μοτοσικλετιστών του ΕΚΑΒ Κυριάκος Σιδηρόπουλος εξηγεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έκαναν ηρωίνη και πέρασαν στο shisha και σήμερα δεν τους αναγνωρίζει καθώς έχουν μείνει μισοί.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ οι χρήστες του shisha γερνούν σε διάστημα έξι μηνών. Τις ζημιές που προκαλεί στον οργανισμό τους η ηρωίνη σε 20 χρόνια, το shisha τις προκαλε’ι σε ελάχιστο διάστημα.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...