Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Κανονικά θα διεξαχθεί το 6ο Φράγμα Πάρτι


Από τους διοργανωτές του 6ου Φράγμα Πάρτι ανακοινώνεται ότι το πάρτι θα διεξαχθεί κανονικά ως έχει το πρόγραμμα, μιας και οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν άρδην.

Σας περιμένουμε όλους.

"Ώρα Μηδέν" για το 6ο Φράγμα Πάρτι


Η μεγάλη στιγμή της έναρξης του 6ου Φράγμα Πάρτι έφτασε και οι διοργανωτές ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για να ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα το μεγαλύτερο καλοκαιρινό event της Αλμωπίας.

Τα αναψυκτικά, οι χυμοί και τα ποτά παγώνουν στους καταψύκτες, τα bars είναι εξοπλισμένα, ο ήχος βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών, οι dj's ετοιμάζουν τις λίστες τους, τα φουτουριστικά φώτα έχουν κρεμαστεί στα αιωνόβια πλατάνια, οι τεχνητές λιμνούλες με το γάργαρο τρεχούμενο νερό είναι γεμάτες περιμένοντας τους τολμηρούς για το παραδοσιακό μπουγέλο.

Χρέος όλων μας, να περάσουμε το διήμερο μια βόλτα από την απείρου κάλλους τοποθεσία και να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τον αγώνα των παιδιών του ΑΣ Πρόμαχοι για αξιοπρεπή αγωνιστική παρουσία στο επερχόμενο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πέλλας.

Καλή διασκέδαση.
Καλή επιτυχία. 




























ΜΟΥΣΙΚΕΣ - ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15 & 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

                                                                                                                                                                    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
           ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΠΕΛΛΑΣ                                          
                “ ΟΙ  ΓΗΓΕΝΕΙΣ
___________________________________________
ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ - ΠΕΛΛΑΣ  - Τ.Κ. 583 00
Επικοινωνία :
-        Σταυρίδης Διονύσης - τηλ. 6977-272139                                                                                                      

                                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


       Μαζί με το Πανηγύρι της Παναγιάς γιορτάζουμε και τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1997.


Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σταυροδρομίου “Οι Γηγενείς”

καλεί όλους,

       για να γιορτάσουμε μαζί σ'ένα διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
        την Τρίτη 15 & Τετάρτη 16 Αυγούστου από τις 8.30' μ.μ.
στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

      Καλεσμένοι μας όλοι οι Χορευτικοί Σύλλογοι της περιοχής, σ'ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσική & χορούς από Μακεδονία, Κρήτη, Θράκη, Ήπειρο.

      Συμμετέχουν καλεσμένα Χορευτικά Συγκροτήματα από το Εξωτερικό.

      Συντροφιά μας οι Ορχήστρες : “Μακεδονικό Μεράκι& “Παραδοσιακό Μεράκι

      Ελάτε όλοι στο Σταυροδρόμι το διήμερο 15 & 16 Αυγούστου !

                                                   
     Με εκτίμηση
 Το Δ.Σ.  Του ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας Πολυκάρπης – Ξιφιανής


ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ – ΞΙΦΙΑΝΗ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου ασφαλτόστρωσης που αφορά στη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Πολυκάρπης – Ξιφιανής. Ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 (μέτρο 321) και εξασφαλίσθηκε έπειτα από συνεργασία της σημερινής Δημοτικής Αρχής με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή κ. Γιώργο Καρασμάνη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, «πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα και θα βοηθήσει τους αγρότες μας στο δύσκολο έργο που επιτελούν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και αυτό, διότι θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση στο αγρόκτημα. Το παραδίδουμε στους συμπολίτες μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε ανάλογα προγράμματα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας». Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Βουλευτή Γιώργο Καρασμάνη, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην εξασφάλιση αυτού του προγράμματος ως Υπουργός, πάντοτε με τη διακριτικότητα και την συνέπεια που τον διακρίνει. Επίσης, συγχαίρω τον συνεργάτη μου Αντιδήμαρχο Χρήστο Γεωργίου αλλά και τον προκάτοχό του Γιάννη Κετικίδη, καθώς επίσης και την Τεχνική μας Υπηρεσία που εργάστηκαν για την υλοποίηση του παραπάνω έργου».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 325.070,86 ευρώ.





Ένα πεφταστέρι κάθε 1,5 λεπτό το βράδυ του Σαββάτου


Το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Κυριακής, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.

Όσοι μείνουν ξύπνιοι, θα έχουν την ευκαιρία -εάν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα- να δουν το φαινόμενο. Όμως η λάμψη από το 19 ημερών φεγγάρι, που θα είναι φωτεινό κατά περίπου 80%, θα εμποδίσει σε ένα βαθμό την παρατήρηση των μετεώρων, με συνέπεια να γίνουν ορατά μόνο τα πιο φωτεινά από αυτά.

Η NASA διέψευσε φήμες στο διαδίκτυο ότι οι φετινές Περσείδες «θα είναι οι πιο φωτεινές στην ιστορία», ενώ εκτιμά ότι μπορεί να φθάσουν τα 150 μετέωρα την ώρα, αλλά δεν θα είναι όλα ορατά λόγω της λάμψης του φεγγαριού. Ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ιωάννης Σειραδάκης δήλωσε προ ημερών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αναμένει περίπου έναν ορατό διάττοντα αστέρα κάθε ενάμισι έως δύο λεπτά, άρα 30 έως 40 την ώρα.

Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες «ουρές». Σύμφωνα με τη NASA, το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα, ενώ και πέρυσι έφθασαν κατά τόπους έως τα 200 μετέωρα την ώρα.

Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι φαίνεται να προέρχονται κυρίως από τα βόρεια-βορειοανατολικά, από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...