Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ Μ.Σ. "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 2015

Με την αφορμή της εθνικής επετείου της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821, ο Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" θα παρουσιάσει χορούς με όλα τα τμήματα του την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 και ώρα 16:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού με την ορχήστρα Μακεδονικός Ήχος.







ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΙΙας Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στην ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία

Απένειμε τιμητική πλακέτα στον παραδίδων Διοικητή Δημήτριο Αλεβίζο

Με επισημότητα και σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της ιστορικής ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Έδεσσα. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο παραδίδων Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Δημήτριος Αλεβίζος παρέδωσε την πολεμική σημαία της Μεραρχίας στον παραλαμβάνων Διοικητή Υποστράτηγο Χρήστο Καρυώτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των στελεχών της Μεραρχίας, παρουσία του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Λεοντάρη Ηλία, των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτριου Γιάννου, του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόριου Στάμκου και του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτριου Μπίνου, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και συλλόγων και εφεδροπολεμικών οργανώσεων, αποστράτων αξιωματικών και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘ Κύπρου κ. Τσαλικίδης Πέτρος και ο πρώην Διοικητής της Μεραρχίας κ. Πέτρος Γεωργίου.

Η τελετή ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και ακολούθησε η παράδοση της πολεμικής σημαίας, η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων της Μεραρχίας από τον Υποστράτηγο Δημήτριο Αλεβίζο, η τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ηρώων και θυμάτων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Μεραρχίας, στην ειρήνη και στους αγώνες του Έθνους και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Ο παραδίδων Διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Αλεβίζος ευχαρίστησε θερμά τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και πολιτικό προσωπικό της Μεραρχίας για την συνεργασία που είχαν και το δύσκολο έργο το οποίο ολοκλήρωσαν μαζί, κατά τη διάρκεια των έντεκα μηνών της θητείας του. Ο κ. Αλεβίζος με Απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου θα συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό στράτευμα, αναλαμβάνοντας Επιτελάρχης στην 1η Στρατιά. Τόνισε ότι η αποστολή της Μεραρχίας υπερβαίνει τα όρια της ελληνικής επικράτειας. Η πατρίδα έχει αναθέσει στους στρατιωτικούς έναν υπέροχο ρόλο τον οποίον μπορούν να εκπληρώνουν επιτυχώς με την καλλιέργεια των στρατιωτικών αρετών, αφοσίωση στο έργο τους και πίστη. Ο παραλαμβάνων Διοικητής Χρήστος Καρυώτης, τόνισε ότι αποτελεί σημαντική τιμή για τον ίδιο η ανάθεση της διοίκησης της ιστορικής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, εξήρε το σημαντικό έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον προκάτοχό του και δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε το δύσκολο και επίμονο έργο για τη συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μεραρχίας, με βασικά ιδανικά την δικαιοσύνη, την αμοιβαιότητα και την άριστη γνώση του αντικειμένου.

Ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Ηλίας Λεοντάρης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο των δύο Διοικητών και τόνισε ότι ο στρατός αποτελεί συστατικό στοιχείο του κράτους. «Χρειάζεται να έχουμε το κεφάλι ψηλά και το μυαλό στη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη διατήρηση της επιχειρηματικής ετοιμότητας των στρατιωτικών σχηματισμών.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, εκτιμώντας την άριστη συνεργασία και την υλοποίηση πολλών κοινών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με τον Υποστράτηγο Δημήτριο Αλεβίζο, του επέδωσε τιμητική πλακέτα. Με την ευκαιρία, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στην 1η Στρατιά και τόνισε ότι οι πολίτες της Πέλλας θα τον θυμούνται πάντοτε για τη θετική συμβολή του στην τοπική κοινωνία. 

ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ



Οι διακοπές του Πάσχα για τα σχολεία αρχίζουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015. Μετά τις διακοπές, τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015.

   Επίσης έγινε γνωστό μέσω εγκυκλίου ότι προωθεί νομοθετική ρύθμιση όπου δεν θα επιτρέπει την αναπλήρωση των μαθημάτων απο καταλήψεις μέσα στις εορτές του Πάσχα. 

  Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε στα σχολεία ενημερώνει τους Διευθυντές τους ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο όπου καταργείται για στην περίπτωση των καταλήψεων.   Ειδικότερα η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωση τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους: 

α) Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
 β) Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών 
και γ) Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
 Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, ο Διευθυντής συγκαλεί ανά βδομάδα το Σχολικό Συμβούλιο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την προσήκουσα διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί.   Μόλις ομαλοποιηθεί η λειτουργία του σχολείου, ο Διευθυντής συγκαλεί αμέσως και εκτάκτως το σχολικό συμβούλιο.

   Το σχολικό συμβούλιο υποβάλει πρόταση στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, σχετικά με την διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί, με γνώμονα την όσο το δυνατόν αρτιότερη ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης.   Η διαδικασία αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τρίμηνο/τετράμηνο από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγείται τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

   Την απόφαση για την αναπλήρωση λαμβάνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης». Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της διδακτέας ύλης με τους τρόπους που προβλέπονται στην παρ.10 του άρθρου 1 του Π.Δ. 104/1979 (Α' 23) όπως αυτή αντικαθίσταται με την παρ. 1 του παρόντος, παρέχεται επιπρόσθετα η δυνατότητα αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας με αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος.


 www.dikaiologitika.gr 

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ; - ΜΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΙΑ

Γιατί η Ανοιξη μικραίνει κάθε χρόνο; Μία αστρονομική ιδιορρυθμία
Η Ανοιξη είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές χάνεται, αφού μειώνεται κατά περίπου 30 δευτερόλεπτα κάθε χρόνο.
Φέτος, η άνοιξη ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή – η εαρινή ισημερία για το βόρειο ημισφαίριο- ο άξονας της Γης φτάνει σε ένα σημείο της πορείας του όπου ούτε πλησιάζει στον ήλιο (όπως κάνει στο θερινό ηλιοστάσιο), αλλά ούτε απομακρύνεται από αυτόν (όπως κάνει στο χειμερινό ηλιοστάσιο).
Στο ημερολόγιο, η αλλαγή των εποχών φαίνεται σταθερή: μετάβαση από μια ισημερία το Μάρτιο σε ένα ηλιοστάσιο του Ιουνίου, στην ισημερία του Σεπτέμβρη και στο ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου και πάλι ξανά.
Αλλά αστρονομικά μιλώντας, η άνοιξη χάνει χρόνο στο Βόρειο Ημισφαίριο εδώ και χιλιάδες χρόνια. «Φέτος, το καλοκαίρι είναι η μεγαλύτερη σεζόν, με 93,65 ημέρες, ακολουθούμενη από την άνοιξη με 92,76 ημέρες, το φθινόπωρο με 89,84 ημέρες και το χειμώνα με 88,99 ημέρες» εξηγεί ο Λάρι Γκέρστμαν, ερασιτέχνης αστρονόμος στη Νέα Υόρκη.
Καθώς περνούν τα χρόνια, η άνοιξη θα συνεχίσει να χάνει χρόνο από το καλοκαίρι, και ο χειμώνας θα χάνει χρόνο από το φθινόπωρο. Το Καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο θα είναι δύο ημέρες μεγαλύτερο από την άνοιξη και περίπου πέντε ημέρες από το το χειμώνα το έτος 3000.
Οι εποχές της Γης προκαλούνται από την κλίση της Γης γύρω από τον άξονά της, όχι από το πόσο κοντά είναι ο πλανήτης στον ήλιο. Η κλίση 23,5 μοιρών από την όρθια θέση πάνω-κάτω σημαίνει ότι για έξι μήνες του έτους, το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης κλίνει ελαφρώς προς τον ήλιο, ενώ κατά τη διάρκεια των άλλων έξι μηνών, το νότιο ημισφαίριο κλίνει προς τον ήλιο.
Ο κύριος λόγος που η Ανοιξη γίνεται όλο και μικρότερη είναι ότι ο ίδιος ο άξονας της Γης κινείται, σαν μια κορυφαία ταλάντευση, σε έναν τύπο κίνησης που ονομάζεται μετάπτωση. Η Ανοιξη τελειώνει με το θερινό ηλιοστάσιο, και εξαιτίας της μετάπτωσης, το σημείο κατά μήκος της τροχιάς της Γης, όπου ο πλανήτης φτάνει το θερινό ηλιοστάσιο μετατοπίζεται ελαφρώς. Τον επόμενο χρόνο, ο πλανήτης θα φτάσει στο σημείο της τροχιάς του που θεωρείται ηλιοστάσιο λίγο νωρίτερα. Έτσι, η άνοιξη θα τελειώσει και το καλοκαίρι θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα.
Η μετάπτωση είναι ένα κυκλικό φαινόμενο: η άνοιξη θα είναι συντομότερη περίπου το έτος 8680, που θα μετρά περίπου 88,5 ημέρες, ή περίπου τέσσερις ημέρες μικρότερη από ότι την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Μετά από εκείνη τη χρονιά θα αρχίσει να μεγαλώνει και πάλι.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ"

Μετά την έκλειψη Ηλίου έρχεται το «Ματωμένο Φεγγάρι» -Οι ημερομηνίες που ο ουρανός θα προσφέρει θέαμα [λίστα]
Χιλιάδες λάτρεις και μη των αστρονομικών φαινομένων θαύμασαν την έκλειψη ηλίου και πλέον αναμένουν τα υπόλοιπα ουράνια γεγονότα.
Στον απόηχο, λοιπόν, της έκλειψης ηλίου, το επόμενο μεγάλο αστρονομικό φαινόμενο, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είναι το «Ματωμένο φεγγάρι».
Αν σας αρέσουν, ωστόσο, τέτοιου είδους φαινόμενα, δείτε τη λίστα με εκείνα που θα φωτίσουν τους ουρανούς μέσα στο έτος.
13- 18 Απριλίου: International Dark Sky Week είναι η μέρα που θα δείτε όλα τα φώτα να κλείνουν και να παρατηρείται ο ουρανός και τα αστέρια του χωρίς φωτορύπανση.
21-22 Μαΐου: Η βροχή των Lyrids. Είναι οι μετεωρίτες που δημιουργούν φωτεινά «μονοπάτια» δευτερόλεπτα μετά το πέρασμά τους.
23 Μαΐου: Συνηθίζεται να λέγεται ως ημέρα «Κρόνος σε αντίθεση». Ο πλανήτης με τους δακτυλίους θα βρίσκεται πλησιέστερα στη γη, η οποία θα φωτίζεται πλήρως από τον ήλιο. Θα είναι η πιο φωτεινή στιγμή από όλες και θα είναι ορατή όλη τη νύχτα. Αυτή θα είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε τον Κρόνο και τα φεγγάρια του, μέσα από ένα τηλεσκόπιο μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους.
12- 13 Αυγούστου: Είναι η εποχή των Περσείδων και αυτές οι δυο μέρες αποτελούν το πικ τους. Η βροχή Περσείδων ξεκινά βέβαια από τις 17 Ιουλίου και τελειώνει στις 24 Αυγούστου. Είναι μια από τις καλύτερες «βροχές», καθώς η παραγωγή είναι περίπου 50 με 100 μετέωρα την ώρα.
28 Σεπτεμβρίου: Ολική έκλειψη σελήνης. Αυτό συμβαίνει όταν η γη έρχεται ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι. Κατά την διάρκεια του φαινομένου, η γη θα πάρει πιο σκούρα μορφή, που σταδιακά θα μοιάζει με το κόκκινο του αίματος. Θα είναι ορατό στις 4 τα ξημερώματα. Είναι ασφαλές να δούμε την έκλειψη με γυμνό μάτι αλλά και με τηλεσκόπια.
20 Οκτωβρίου: Η βροχή των Orionids. Η ημερομηνία αυτή αποτελεί το πικ του φαινομένου, που πραγματοποιείται όλο τον μήνα. Οι άνθρωποι μπορούν να δουν περίπου 20 μετέωρα την ώρα.


Πηγή: Μ http://www.iefimerida.gr/

ΚΗΛΗ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ



Άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους προσφέρει στους αθλητές η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τοποθέτηση πλέγματος!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών,  τα οποία παρουσιάστηκαν στο  22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, που έγινε στο Παρίσι, η επέμβαση είναι απόλυτα ασφαλής και έχει  μόνιμο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα δε  το 95% των χειρουργημένων αθλητών επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μέσα σε 40 ημέρες!
Αντίθετα η αντιμετώπιση της κήλης με ανοιχτό χειρουργείο κρατά τοναθλητή 3 με 4 μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων!
Τα πλεονεκτήματατης λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης της κήλης των αθλητών είναι πολλά, καθώς στο παρελθόν η μη σωστή αντιμετώπιση της κήλης ήταν η αιτία εκατοντάδες  λαμπροί αθλητές να διακόψουν την καριέρα τους.
«Η λαπαροσκοπική εξωπεριτοναική αποκατάσταση με τοποθέτηση πλέγματος (T.E.P), πραγματοποιείται μέσα από 3 τομές των 5 χιλιοστών στο δέρμα, χωρίς διατομή περιτονιών , απονευρώσεων ή μυών και προσφέρει ταχύτατη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους»αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου ( www.axiarchos.gr).

 «Το σημαντικότερο, προσθέτει ο Δρ Ξιάρχος , είναι το γεγονός ότι η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο περιορίζεται σε λίγες μόνον ώρες, μέχρι  το πολύ μία μέρα. Ο αθλητής μετά το χειρουργείο μπορεί να περπατήσει και να καθίσει την ίδια μέρα, ενώ η επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες όπως είναι το μπάνιο, το ανέβασμα μιας σκάλας, η οδήγηση, το σήκωμα βάρους μέχρι πέντε κιλά, ακόμα και οι σεξουαλικές δραστηριότητες, αποκαθίστανται μέσα σε διάστημα 3 με 5 ημερών».
Η λαπαροσκοπική επέμβαση, εγγυάται ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα μια και δεν υπάρχει ουλή, ενώ από ιατρικής πλευράς, επισημαίνεται η μη δημιουργία φλεγμονών αλλά , ούτε και μετεγχειρητικών λοιμώξεων.
 Οι τραυματισμοί της βουβωνικής χώρας αποτελούν το 2 με 5% όλων των αθλητικών τραυματισμών. Η πρώιμη διάγνωση και σωστή θεραπεία έχουν μεγάλη σημασία προκειμένου να μη γίνουν αυτές οι ενοχλήσεις χρόνιες, με καταστροφικές συνέπειες στην καριέρα των αθλητών.
                     
              ΚΗΛΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ -ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Το Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ή αλλιώς κήλη των αθλητών, είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αθλητές  σε ολόκληρο τον κόσμο κυρίως ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες , αρσιβαρίστες και αθλητές του στίβου.
Κι αυτό γιατί οι  σημερινοί  παίκτες  είναι  πιο  «επιθετικοί» , οι απαιτήσεις περισσότερες , οι  δυνάμεις  που  ασκούνται  είναι  μεγαλύτερες, οι  προπονήσεις  σαφώς  πιο  έντονες  και  τα  διαστήματα  ξεκούρασης  στους  επαγγελματίες  πολύ  μικρά. Οι  παράγοντες  αυτοί  κάνουν  τους  τραυματισμούς  στην  περιοχή  που  προαναφέραμε  πολύ  πιο  συχνούς.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ,άλγος στην περιοχή της βουβωνικής χώραςκαι στην ηβική σύμφυση, που μερικές φορές είναι τόσο έντονο που ο επαγγελματίας αθλητής μπορεί να εγκαταλείψει ακόμη και μια λαμπρή καριέρα. Ο πόνος αντανακλά στον προσαγωγό ή στους όρχεις, και γίνεται εντονότερος με το βήχα ή το φτέρνισμαή κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Παθήσεις που περιλαμβάνονται στο σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών είναι:
  • Τενοντοπάθεια των προσαγωγών, του λαγονοψοίτου, του ορθού κοιλιακού
  • Κατάγματα εκ κοπώσεως ηβικού οστού, του αυχένα του μηριαίου.
  • Τραυματική ηβική οστείτης
  • Παγίδευση του θυρεοειδούς νεύρου.
Οι παθήσεις αυτές μπορεί να είναι αποτέλεσμα:
Χαλάρωσης του έξω βουβωνικού στομίου.
  • Ρήξη της απονεύρωσης του έξω λοξού, του κοινού καταφυτικού τένοντα, του εγκάρσιου κοιλιακού
  • Διαχωρισμός βουβωνικού συνδέσμου.
                          
                                  ΔΙΑΓΝΩΣΗ 
Κλινικά είναι δύσκολο να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στην κήλη των αθλητών και στα άλλα αίτια βουβωβικού άλγους. Για την διαφοροδιάγνωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακτινογραφίες, υπέρηχους ,κοιλογραφίες ,μαγνητική τομογραφία ώστε να αποκλείσουμε της άλλες αιτίες.
 Η διάγνωση του βουβωνικού άλγους στους αθλητές είναι δύσκολη για δύο λόγους: 1) η ανατομία της περιοχής είναι πολύπλοκη και 2) συνήθως συνυπάρχουν 2 με 3 διαφορετικοί τραυματισμοί.
 

www.axiarchos.gr  Τηλ. 2107296584, 6938340082

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕ Αλμωπίας - ΚΔΑΠ με Α΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕ Αλμωπίας -  ΚΔΑΠ με Α΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄

Η ΔΗΚΕ Αλμωπίας το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΄΄ ευχαριστούν ολόψυχα το το Σύλλογο γονέων & Κηδεμόνων Περίκλειας, για την προσφορά λαμπάδων εν όψει του Πάσχα. 

      Ευχαριστούμε θερμά

              Με εκτίμηση


            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ                         

                    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ                       


     Η   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ    ΤΟΥ ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’

                                       ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ







ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ήταν μια φορά ένας πολύ χοντρός τύπος και το είχε καημό να αδυνατίσει.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ



Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ΠΡΩΤΗ εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά. 
Τελέσθηκε Τρισάγιο από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμο στο μνημείο του Μακεδόνα αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821 Εμμανουήλ Παππά, που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της νεοσύστατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Τάτσιο στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Ακολούθησε διάλεξη από τον κ. Σπυρίδωνα Σφέτα, Καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα «Ο Εμμανουήλ Παππάς και το Βαλκανικό περιβάλλον». 

Εκτός από την Υφυπουργό κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμο, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Παύλος Τσότσος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Δημήτριος Μπίνος, αντιδήμαρχοι από διάφορους Δήμους της Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Σωματείων Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Νούλης, η Ομάδα 21, εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και ο Διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Βασίλειος Νικόλτσιος.

 Τέλος στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας για τη σύστασή της και ευχήθηκαν καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/3 Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Λόγω της επαιτείου της 25ης Μαρτίου, η λαϊκή αγορά των Προμάχων, διεξάγεται σήμερα Δευτέρα 23/3 στην πλατεία του χωριού.
Σπεύσατε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ



24η αγωνιστική)

ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ 2 3 ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ
ΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΝΟΥ                 0 3 ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ                 3 4 ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ Λ.         1 0 ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
ΜΑΚ.ΙΔΑΣ                         5 2 ΑΝΑΓ.ΔΩΡΟΘΕΑΣ
Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΝΙΣΣΑΣ         0 2 Μ.ΑΛΕΞ.ΟΡΜΑΣ


                                        Βαθμολογία

Ο Μ.Χ.Σ.Π. "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" ΣΤΟ 23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ


Ο Μ.Χ.Σ.Π. ΟΙ Πρόμαχοι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, συμμετείχε  στο «23ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Συγκροτημάτων» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών στην Θεσσαλονίκη.
Οι μικροί χορευτές συνοδευόμενοι από τους γονείς και τα μέλη του συλλόγου Πολυξένη Νάνου και Παύλο Γιουρούκη, έδωσαν μια όμορφη παράσταση, όπου καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Πλανητάριο.

Φωτό: Πολυξένη Νάνου.





















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...