Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Καρασμάνης : Εγκληματική η περικοπή 32,4% στα κονδύλια για τα Σχέδια Βελτίωσης.


Γ. Καρασμάνης : Εγκληματική η περικοπή 32,4% στα κονδύλια για τα Σχέδια Βελτίωσης.
         Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :
           «Τον τίτλο του χείριστου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από συστάσεως ελληνικού κράτους, διεκδικεί με πολύ μεγάλες πιθανότητες ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Βαγγέλης Αποστόλου.
       Αφού με απαράδεκτη καθυστέρηση και απραξία τριών ολόκληρων χρόνων εδέησε τελικά να υπογράψει την πολυπόθητη υπουργική απόφαση – αλλά όχι ακόμη την προκήρυξη – για τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, προέβη ταυτόχρονα και σε μια κυριολεκτικά εγκληματική ενέργεια, πετσοκόβοντας κατά ένα τρίτο σχεδόν (-32,4%) τον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου μέτρου, στερώντας από τους Έλληνες αγρότες 151 εκατ. ευρώ για έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εκμεταλλεύσεών τους.
      Αντί του αρχικού κονδυλίου των 466 εκατ. ευρώ, που του παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση για τα Σχέδια Βελτίωσης και τα οποία είχαν εγκριθεί και με τη δήθεν «τροποποίηση» του ΠΑΑ που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Αποστόλου χωρίς κανένα δισταγμό και με περισσό θράσος περιέκοψε στα 315 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του εν λόγω προγράμματος, που κατά τα άλλα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του ΠΑΑ για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
      Επειδή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν πρόκειται ποτέ να πει την αλήθεια για τα χαμένα 151 εκατ. κοινοτικών και εθνικών πόρων, κάνω γνωστό στους Έλληνες αγρότες πως για την απώλειά τους ευθύνεται κατά 100% ο ίδιος ο κ. Αποστόλου, που από το 2015 αδράνησε πλήρως να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια ύψους 1,3 δις ευρώ του προηγούμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, τα οποία αναγκάστηκε να «φορτώσει» στο καινούργιο Πρόγραμμα 2014-2020, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα κονδύλια του νέου Προγράμματος να περικοπούν κατά 23%, ανάμεσα στα οποία και τα 151 εκατ. ευρώ για τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Αυτό είναι το «κατόρθωμα» του κ. Αποστόλου, που ενώ χάνονται εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών πόρων εξακολουθεί να μιλά για εκσυγχρονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών μας προϊόντων.
      Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μόλις προ πενθημέρου και πάλι με χρονική υστέρηση 3 ολόκληρων ετών ο κ. Αποστόλου προχώρησε στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης για το πρόγραμμα ενίσχυσης της Σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών, περικόπτοντας και εδώ άλλα 2,3 εκατ. ευρώ (από τα παραδοθέντα από την προηγούμενη κυβέρνησή, αλλά και εγκριθέντα, 27,3 εκατ. στα 25 εκατ. ευρώ), ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να αδρανεί και να μην προκηρύσσει το μέτρο (Μ19) για τα συνεργατικά αγροτικά σχήματα προϋπολογισμού 97 εκατ. ευρώ, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνησή του στην ενίσχυση των συνεταιριστικών οργανώσεων των αγροτών και των Ομάδων Παραγωγών.
      Αυτή είναι λοιπόν η συμβολή του κ. Αποστόλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη πολυθρύλητη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της υπαίθρου, πέραν της επιβολής ολοένα και υψηλότερων άμεσων και έμμεσων φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και ειδικών φόρων κατανάλωσης, σε συνδυασμό με τις μειώσεις συντάξεων και μισθών. Με αυτή τη συμβολή ο κ. Αποστόλου διεκδικεί το «βραβείο» του χείριστου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ την ίδια στιγμή η ύπαιθρός χώρα και η ελληνική αγροτική οικονομία βιώνουν τάσεις εγκατάλειψης και μαρασμού και η αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνονται διαρκώς».

04/12/2017

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά παρέα με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ»!

Στην αίθουσα δεξιώσεων «Οδός Ανθέων» στην Κρύα Βρύση, θα σας καλωσορίσουμε με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά μας τμήματα και τραγούδια από τους Βαγγέλη Τόρη, Φώτη Τράσια και Κώστα Τσότσο. Στο κλαρίνο ο Σταύρος Τσίκος με την ορχήστρα του.

Σας περιμένουμε όλους!

Επικαιροποίηση κανόνων αλιείας για την λίμνη Βεγορίτιδα και τα εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Πέλλας.

    
        Το Γραφείο αλιείας της Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι:
1.    Σύμφωνα με το Β.Δ. 142/1971 άρθρο 1 παρ. 5 (ΦΕΚ 49/τ΄Α/12-3-1971) «απαγορεύεται απολύτως σε όλες τις λίμνες και ποταμούς της Επικράτειας η αλιεία των υδροβίων ζώων

 α) πέστροφας κατά το από 1η Νοεμβρίου έκαστου έτους μέχρι της 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους χρονικό διάστημα 

β)  κορέγονου κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους».

2.    Επίσης σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 36/1977 (ΦΕΚ 16 τ΄ Α/19-1-1977) απαγορεύεται η αλιεία με δίκτυα στη λίμνη Βεγορίτιδα, τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους.   
      Στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία.
        Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                       


                                                                                                               ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

Αλμωπός - Κιλκισιακός . 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.


Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας και ώρα 15:00, η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον Κιλκισιακό για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

 Σας περιμένουμε όλους να δημιουργήσουμε μια φανταστική ατμόσφαιρα!

Με εκτίμηση 

το Δ.Σ. 

Ανακοίνωση από την ποδοσφαιρική Ακαδημία του Α Σ Πρόμαχοι


Από την ποδοσφαιρική Ακαδημία του Α Σ Πρόμαχοι ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, οι προπονήσεις των δυο τμημάτων θα πραγματοποιηθούν κανονικά κατά το  ισχύον πρόγραμμα.

Α Τμήμα: 3.00 μ.μ. - 4.00 μ.μ.
Β Τμήμα: 4.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...