Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΠΟΣΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;

Φωτοεπικαιρότητα:

Τη φωτογραφία του 15χρονου Αφγανού που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του παιδιού, μια ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και το χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

«Ο μόνος λόγος δημοσίευσης της φωτογραφίας είναι για να προκληθεί, έστω και καθυστερημένα, η αντίδραση της πολιτείας αλλά και η αντίδραση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο της ακραίας ρατσιστικής βίας», αναφέρει στο σχετικό άρθρο της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αφού νομιμοποιήσαμε την πολιτική διαφθορά και αγκαλιάσαμε το φασισμό, αυτόματα νομιμοποιήσαμε την τυφλή βία, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό. Για ακόμη μια φορά, το αίμα είναι στα δικά μας χέρια. Σύντομα θα είναι και το δικό μας.


Η ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΟΥΚΟΦΣΚΙ.

Η Ιδιοφυΐα του πλήθους, του Τσαρλς Μπουκόφσκι

Υπάρχει αρκετή πανουργία, μίσος, βία και παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο που αρκεί για να προμηθεύσει οποιονδήποτε στρατό μια οποιαδήποτε μέρα,
και οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του,
και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη,
και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη...



Eκείνοι που κηρύττουν Θεό, χρειάζονται Θεό.
Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη.
Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες.
Προσοχή στους γνώστες.
Προσοχή σ' εκείνους που όλο διαβάζουν βιβλία.
Προσοχή σ' εκείνους που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια,
είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν.
Προσοχή σ' εκείνους που βιάζονται να επαινέσουν
γιατί θα θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα.
Προσοχή σ' εκείνους που βιάζονται να κρίνουν,
φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν.

Προσοχή σ' εκείνους που αναζητούν τα πλήθη,
γιατί είναι ένα τίποτα μόνοι τους.
Προσοχή στο μέσο άντρα. Τη μέση γυναίκα.
Προσοχή στην αγάπη τους, η αγάπη τους είναι μέτρια
αναζητά το μέτριο.
Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους,
υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει,
να σκοτώσει τον καθένα.

Δεν αντέχουν τη μοναξιά,
δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά.
Θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε...
Oτιδήποτε διαφοροποιείται απ τα δικά τους μέτρα.
Ανίκανοι όπως είναι να δημιουργήσουν Τέχνη
ανίκανοι είναι και να την καταλάβουν
θα εκλάβουν την αποτυχία τους ως δημιουργών μόνο ως αποτυχία του κόσμου συνολικά.

Ανίκανοι όπως ειναι να αγαπήσουν πλήρως
θα θεωρήσουν και τη δική σας αγάπη ελλειπή
και θα σας μισήσουν γι' αυτό
και το μίσος τους θα είναι τέλειο
Όπως ένα αστραφτερό διαμάντι
όπως ένα μαχαίρι,
όπως ένα βουνό,
όπως μια τίγρη,
όπως το δηλητηριο...
Η πιο τελειοποιημένη Τέχνη τους.

Η Διάνοια της Μάζας, του Τσαρλς Μπουκόφσκι




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΡΕΙΑ: Η ΣΙΩΠΗΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.


Ανάστροφη πορεία: Η σιωπηρή επανάσταση

Σε λίγο καιρό όποιος κατέχει αυτόν τον σπόρο της ολόγλυκιας ντομάτας Βόρειας Χίου, θα συλλαμβάνεται ως τρομοκράτης ενάντια στη δημόσια υγεία. Αυτoύς τους νόμους θεσπίζουν οι πολυεθνικές μέσω των κυβερνήσεων. Με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας ποινικοποιούν κάθε σπόρο που έθρεψε για χιλιάδες χρόνια την ανθρωπότητα και της αφαιρούν το δικαίωμα της κοινοκτημοσύνης των σπόρων. Νομίζουν ότι θα υποτάξουν τη φύση και ότι θα ταϊζουν τους ανθρώπους με ό,τι βγάζει το εργαστήριο της ανήθικης κερδοσκοπικής τους μανίας.


Όλα αυτά δεν είναι μια θεωρεία συνωμοσίας την οποίαν πλέκουν άλλοι εις βάρος μας. Όλα αυτά τα μεθοδεύουμε εμείς οι ίδιοι, ο καθένας προσωπικά, με τον καθημερινό του τρόπο ζωής. Αφήσαμε την τροφή μας στα χέρια εταιριών. Αφήσαμε τους σπόρους ακαλλιέργητους. Πέσαμε με τα μούτρα στην αστική βολική (;) ζωή ξεχνώντας ότι τίποτα δεν κερδίζεις δίχως να χάσεις κάτι άλλο. Δώσαμε τον εαυτό μας, την υγεία μας, τη ζωή μας ενέχυρο στο ανήθικο σύστημά μας, με αντάλλαγμα μηνιαίο μισθό σε χαρτιά ευτελή, που αγοράζουν ευτελή προϊόντα.

Φτιάξαμε μέσα σε λίγες δεκαετίες έναν πλανήτη αστών που δεν έχουν δει ντομάτα πάνω σε φυτό, που δεν έχουν γευτεί ποτέ πραγματική ντομάτα. Έναν πλανήτη με κατοίκους που τρώνε τις σάρκες του(ς) καθημερινά. Τον απομυζούν για να ζήσουν και παρ’ όλα αυτά δεν ζουν.

Ανάστροφη πορεία η μόνη πρόταση. Αποσυμπίεση της αστυφιλίας των περασμένων δεκαετιών, της οποίας τις τραγικές συνέπειες ζούμε τώρα και τις τρομακτικές στο μέλλον το άμεσο. Διότι, είναι τελείως απλό και εύκολο να το καταλάβει και να το νιώσει ο καθένας: Ως πότε θα παίρνουμε μόνο από τη γη και το οικοσύστημα δίχως να κουνάμε ούτε το δαχτυλάκι μας για να δώσουμε κάτι τις πίσω; Ακόμα και τα περιττώματά μας που κάποτε γινόταν κοπριά και ζωή, τώρα είναι μόλυνση και καταστρέφουν το σύστημα που μας κρατά στη ζωντανούς, το οικοσύστημα. Ούτε αυτό το θυμόμαστε όμως πια. Νομίζουμε πως μας κρατά ζωντανούς το χρηματοοικονομικό σύστημα με το μηνιάτικο, ας είναι και άθλιο.

Όποιος πάρει τη χαρά τού να δει την ντοματιά του να δένει καρπό κι ύστερα, αφού ωριμάσει, να την κόψει και να την γευτεί, δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει αστός καταναλωτής. Δεν έχει επιστροφή η ανάστροφη αυτή πορεία από το σύστημα προς το οικοσύστημα. Μια κι έξω γίνεται. Και ευτυχώς στην Ελλάδα σήμερα γίνεται. Καθημερινά και σε περισσότερους.

Αυτή είναι η σιωπηρή μας επανάσταση. Επαναστήνουμε τις αξίες στην κορυφή και αφήνουμε το χρήμα στην ευτέλειά του.


ΥΓ:
Όποιος αφήνει το χρηματοοικονομικό σύστημα και την πόλη και επιστρέφει στο οικοσύστημα και την παραγωγή δεν ιδιωτεύει. Γίνεται ένας υπερασπιστής της κοινοκτημοσύνης των σπόρων και των φυσικών πόρων, που οι αστοί με τον γιγαντισμό και την αλαζονεία τους απειλούν να αφανίσουν. Και μαζί τους όλη τη ζωή στον πλανήτη. Ανθρώπους, φυτά και ζώα


Πηγή: yiannismakridakis.gr


Η ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ.

Η ΟΛΜΕ και οι Νεφελίμ

Γράφει η Βάλια Μπαζού

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ας πούμε την αλήθεια για τους καθηγητές και την πολιτική επιστράτευσή τους. Για να κατανοήσουμε την κυβερνητική απόφαση πρέπει να πούμε ορισμένες αλήθειες για τους Νεφελίμ.

Την προκατακλυσμιαία φυλή, που λέγεται ότι προέκυψε από τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις «κόρες των ανθρώπων», και τους «Υιούς του Θεού».

Φυσική καταστροφή

Οι Νεφελίμ – και αυτό κρατήστε το- αναφέρονται στα παλαιά κείμενα σχεδόν ταυτόχρονα με τη δήλωση του Θεού ότι θα κατάστρεφε τη γη με πλημμύρα και φαίνεται ότι η επίδρασή τους στο ανθρώπινο γένος ήταν μια απ’ τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή.

Συμπέρασμα 1ο : Η ΟΛΜΕ έχει καταληφθεί από τους Νεφελίμ που ελέγχουν το μυαλό του Δ.Σ και τους «πέρασαν» τεχνηέντως τη σκέψη για απεργία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Κίνηση που μπορεί να προκαλέσει την οργή του Θεού και άρα καταστροφική πλημμύρα. Έτσι εξηγείται η επιστάτευσή τους η οποία επιβάλλεται και από το Σύνταγμα εν όψει της επαπειλούμενης φυσικής καταστροφής.

Δημόσια τάξη και ασφάλεια 

Ο πλούτος των υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα αλλά και ο ορυκτός πλούτος, όπως ο χρυσός που κρύβεται στην ελληνική γη, έχουν μπει στο στόχαστρο της Μαύρης και της Λευκής Αδελφότητας που έχουν κυριευθεί από τους Νεφελίμ. Στόχος τους να μην επωφεληθεί η χώρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολεμούν λυσσαλέα την οριοθέτηση και την ανακήρυξη της ΑΟΖ και ότι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μην ολοκληρωθούν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζουν ότι οι Νεφελίμ μέσω της ΟΛΜΕ ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Συμπέρασμα 2ο: Η ΟΛΜΕ με την σκέψη της για απεργία διαρκείας στις εξετάσεις στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τις αρχές οι οποίες θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων στο Αιγαίο και το Ιόνιο μια και οι ξένοι δυνάμεις θα φροντίσουν να επωφεληθούν πρώτες από τον πλούτο των υδρογονανθράκων. Έτσι εξηγείται η επιστάτευσή τους η οποία επιβάλλεται και από το Σύνταγμα αφού θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Υγειονομική «βόμβα»

Σύμφωνα με πηγές, οι Νεφελίμ έχουν εκτροφεία κλωνοποιημένων ανθρώπων που τους χρησιμοποιούν σαν δούλους και σαν τροφή. Για τους Νεφελίμ οι άνθρωποι δεν είναι τίποτα άλλο από εκτρεφόμενα ζώα και στην γλώσσα τους μας λένε Γκοϊμ, που σημαίνει καταναλώσιμος.

Συμπέρασμα 3ο: Οι Νεφελίμ έχουν κυριαρχήσει στην ΟΛΜΕ και σύμφωνα με το σχέδιό τους κατά τη διάρκεια της απεργίας διαρκείας και ενώ οι μαθητές και οι γονείς τους θα είναι «όμηροι» θα τους χρησιμοποιήσουν για τροφή ή για να κάνουν τη λάντζα. Το αδιανόητο αυτό γεγονός θα προκαλέσει εθνική κρίση πανικού με αποτέλεσμα εκατομμύρια πολίτες να οδηγηθούν στα νοσοκομεία και τα ψυχιατρεία. Έτσι εξηγείται η επιστάτευσή τους η οποία επιβάλλεται και από το Σύνταγμα αφού οι πράξεις τους μπορεί να οδηγήσουν σε «έκρηξη» υγειονομικής «βόμβας».





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!!


1Στην αυλή του ορφανοτροφείου ζωγράφισε τη μητέρα της με κιμωλία και κουλουριάστηκε στην αγκαλιά της, όπως όταν ήταν έμβρυο

Η ιστορία αυτής της φωτογραφίας πονά και συγκλονίζει. Είναι η απώλεια της μητέρας, είναι ο πόνος του αποχωρισμού. Είναι μια πραγματική ιστορία μέσα από τα μάτια ενός παιδιού...   

Το κοριτσάκι αυτό έχασε τη μητέρα του στον πόλεμο. Πήγε στο ορφανοτροφείο για να μπορέσει να επιβιώσει.   
Στην αυλή του ορφανοτροφείου ζωγράφισε τη μητέρα της με κιμωλία και κουλουριάστηκε στην αγκαλιά της, όπως όταν ήταν έμβρυο.       Έβγαλε τα παπούτσια της, σαν να πατούσε κάτι ιερό, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη είναι ο πιο ιερός μας τόπος...........
Το μήνυμα που περνάει η φωτογραφία σε όλο τον κόσμο: Κανένα παιδί να μη βιώσει τον πόλεμο και τις απώλειες του από εδώ και πέρα.
1

























ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.


  
 Ο Αντιδήμαρχος κ. Τραπεζανίδης Γεώργιος στην σύσκεψη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων.

   Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κου Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και εκπροσώπων από περίπου 70 Δήμους, που έχουν αιτηθεί και λάβει χρηματοδότηση προκειμένου να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους. Ανάμεσα στους Δήμους που έχουν αιτηθεί χρηματοδότησης βρίσκεται και ο Δήμος Αλμωπίας.
  
   Στην σύσκεψη παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αλμωπίας κ. Τραπεζανίδης Γεώργιος συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος οικονομικών υπηρεσιών κα Κοροσίδου Ευαγγελία, προκειμένου να ενημερωθούν για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία και να καταθέσουν τα αιτήματά τους και τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν και πρέπει να προσπεραστούν ούτως ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες .

   Πάνω από 900 εκατ. ευρώ είναι η συνολική οφειλή των Δήμων προς τις τοπικές αγορές. Ήδη, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει τα αιτήματα χρηματοδότησης 167 Δήμων προς το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν εγκριθεί και έχει αρχίσει να προχωρά η υλοποίησή τους.


Από το Δήμο Αλμωπίας

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ.



Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) στο Δήμο Αλμωπίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο Αριδαίας, το σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) από το Δήμο Αλμωπίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Νοσηλευτών Νομού Πέλλας & Νομού Γρεβενών και τo EKAB Θεσσαλονίκης.

Ο προγραμματισμένος αριθμός συμμετεχόντων (24 άτομα), που είχε καθοριστεί από το ΕΚΑΒ, καλύφθηκε απόλυτα, ενώ παρόντες στο σεμινάριο ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστου Αναστάσιος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ν. Πέλλας κα Ταουσάνη Μαργαρίτα.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υπεύθυνος του σεμιναρίου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των πρώτων βοηθειών στην καθημερινή μας ζωή, αφού μέσω της εκπαίδευσης μπορούμε να βοηθήσουμε και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές οποιαδήποτε στιγμή εμφανιστεί ανάγκη.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστου Αναστάσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συλλόγους Νοσηλευτών Ν. Πέλλας και Γρεβενών και το ΕΚΑΒ και τόνισε ότι ο Δήμος Αλμωπίας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική αλληλεγγύη και στη συνεργασία των φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται δύσκολες και έκτακτες καταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για την ενημέρωση απλών πολιτών και νοσηλευτών σε ζητήματα παροχής πρώτων βοηθειών.


Παράλληλα με τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν οι εκπαιδευόμενοι έγινε και παρουσίαση και επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από τους  Διασώστες του ΕΚΑΒ και νοσηλευτές του Νομού Πέλλας. Οι εκπαιδευόμενοι χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες έλαβαν σημαντικές οδηγίες και χρήσιμες πρακτικές για έκτακτες περιπτώσεις παροχής βοήθειας.

Μετά το τέλος των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν τα μέλη του ΕΚΑΒ και έλαβαν τις πιστοποιήσεις από το ERC (Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Τέλος, να σημειωθεί ότι λόγω των πολλών αιτήσεων θα πραγματοποιηθούν και άλλα σεμινάρια, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους να ενημερωθούν γύρω από την παροχή πρώτων βοηθειών.


                        Από το Δήμο Αλμωπίας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.


ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Εγγραφές νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλμωπίας

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλμωπίας δέχονται αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων, για το σχολικό έτος 2013 – 2014, από 25 Μαΐου έως 25 Ιουνίου 2013, για τα νήπια που έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2011.
Προϋποθέσεις για την εγγραφή
α) Η μητέρα να εργάζεται (σε οποιαδήποτε εργασία).
β) Η ηλικία του νηπίου να είναι πάνω από 2,5 ετών.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1) Αίτηση (υπάρχει στο σταθμό).
2)Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο να προκύπτει η ηλικία του παιδιού.
3) Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού καθώς και φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης πρόσφατα αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης (Mantoux)
4) Αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης τελευταίου έτους ή το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας (σε περίπτωση που δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση θα προσκομίζεται βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ.)
5) Βεβαίωση εργοδότη για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή βεβαίωση υπηρεσίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.
6) Απόδειξη λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ για την ακριβή διεύθυνση κατοικίας.
7) Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (υπάρχει στον Παιδικό Σταθμό) του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία να δηλώνει:
α. Τη γνησιότητα του αντιγράφου της φορολογικής δήλωσης.
β. Τη συμμετοχή τροφείων.
8) Κάθε άλλο στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο από το Δ.Σ., για τη διευκόλυνση της επιλογής.
Για την εγγραφή παιδιού, στο Σταθμό, αλλοδαπών γονέων εκτός από τα παραπάνω δικαιολογητικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.
Για την επανεγγραφή απαιτούνται όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πλην της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς.

Πληροφορίες:
  Δ/νση ΚΕ.Κ.Π.-Α  Τότσα Βασιλική, στο τηλέφωνο 23840-21442

                                                                            
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.


Αικατερίνη Μπαγκή

ΚΛΟΠΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΧΑΛΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.



Σχετικά με τα νέα φαινόμενα κλοπής καλωδίων χαλκού από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού που σημειώθηκαν σε οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης,  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους για την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί επιτέλους αποτελεσματικά και η αστυνομία να λάβει πιο δραστικά μέτρα. Σε ένα δρόμο, που οι εργασίες συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ολοκληρώθηκαν μόλις πριν  ένα μήνα, παρατηρήθηκαν εκ νέου  κλοπές  καλωδίων με άμεση συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει το δίκτυο. Η Αστυνομία οφείλει να αντιληφθεί την σοβαρότητα του ζητήματος και να προστατέψει την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.»
Να σημειωθεί ότι οι πρόσφατες κλοπές καλωδίων χαλκού 2 χιλιομέτρων εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Περαίας, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί μερικώς το δίκτυο φωτισμού της συγκεκριμένης οδού, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών κατά τις νυχτερινές ώρες. 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.


                                                       
   ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ΘΕΜΑ: « Σχετικά με ζητήματα προσλήψεων πυροσβεστών   ».

          Με την υπ’ αριθ. 908/21-08-2012 ερώτησή μου επεσήμαινα ότι από το σύνολο  των 5.500 εποχικών πυροσβεστών που κάθε χρόνο με συμβάσεις προσφέρουν σ’ όλη τη χώρα τις υπηρεσίες τους, τελικά ( παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης ) με την υπ’ αριθ. 34671οικ. Φ 300.2/28-07-2011 προκήρυξη προσλήφθηκαν μόνο οι 3.400 εξ αυτών. Και τούτο διότι 1000 περίπου κρίθηκαν επιλαχόντες, ενώ άλλοι τόσοι, δεν μπόρεσαν καν να συμμετάσχουν στην εν λόγω προκήρυξη εξαιτίας των αυθαίρετων περιορισμών που τίθονταν σ’ αυτήν.
Επειδή όσον αφορά τους 1000 περίπου επιλαχόντες, στην απάντηση που μου δόθηκε αναφέρεται ότι: «…οι υποψήφιοι αυτοί καλούνται για κατάταξη ανάλογα με τον αριθμό των κενών θέσεων που παρουσιάζονται είτε από παραιτήσεις είτε από διαγραφές επιτυχόντων υποψηφίων, για τους οποίους στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών τους, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα προς κάλυψη των θέσεων αυτών..».
Επειδή όσον αφορά τους 1000 περίπου εποχικούς πυροσβέστες που αποκλείστηκαν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, στην ίδια απάντηση αναφέρεται ότι «εξετάζεται η νομική δυνατότητα ικανοποίησής τους».
Επειδή ακόμη, μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τους 725 επιτυχόντες στην Πυροσβεστική από την υπ’ αριθ. 57659 οικ. Φ. 300.2 προκήρυξη, οι οποίοι αν και είδαν τα ονόματά τους να δημοσιεύονται σε ΦΕΚ Διορισμού τον περασμένο Γενάρη, μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να παραμένουν αδιόριστοι, γεγονός που επιτείνει τη δικαιολογημένη αγωνία τους και δημιουργεί πρωτοφανή αναστάτωση και αγανάκτηση στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Επειδή  ήδη η νέα αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.
          ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου όλων των επιτυχόντων της υπ’ αριθ. 34671οικ. Φ 300.2/28-07-2011 προκήρυξης; Αν ναι, πόσοι από τους επιλαχόντες έχουν προσληφθεί, και τι προγραμματισμός υπάρχει για τους υπόλοιπους;
Κατέστη τελικά δυνατόν να  εξευρεθεί λύση για τους 1000 περίπου εποχικούς πυροσβέστες που αποκλείστηκαν από την προκήρυξη αυτή;
Πότε θα προχωρήσει στην πρόσληψη των 725 επιτυχόντων της υπ’ αριθ. 57659 οικ. Φ. 300.2 προκήρυξης;
Πώς θ’ αντιμετωπισθούν τα κενά κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η οποία, όπως προανέφερα, έχει ήδη ξεκινήσει;

Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΩΝ.


            
 Το  Υπουργείο Υγείας προκήρυξε την φοίτηση είκοσι πέντε (25) σπουδαστών (σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να αυξάνει σε τριάντα (30) με έγκριση του Υπουργού Υγείας) στη Σχολή Απολυμαντών.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :

1.Αίτηση συμμετοχής με την σχετική έγκριση της υπηρεσίας τους, στην περίπτωση που υπηρετούν σε 
   Δημόσιο Φορέα.
2.Απολυτήριο Γυμνασίου ή ενδεικτικό Γ’ τάξης Γυμνασίου παλαιού τύπου ή άλλης ισότιμης Σχολής.
3.Πιστοποιητικο Υγείας από Κρατικό Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό, στο οποίο να βεβαιώνεται ότι δεν    
   πάσχει ο ενδιαφερόμενος από νόσημα που παρακωλύει την τέχνη του απολυμαντή [ Β.Δ. 18/1914  
   (Φ.Ε.Κ. 140/Α/1914) «Περί απολυμαντών», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Π.Δ.
   100/1988 (Φ.Ε.Κ. 45/Α/1988)].   
4.Αποδεικτικό ηλικίας (δεκτοί από 18 – 50 ετών)

Η φοίτηση είναι εξάμηνη, κατόπιν επιλογής (χωρίς εξετάσεις) από Επιτροπή που ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας.
Μετά την φοίτηση και την επιτυχή εξέταση από την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χορηγείται πιστοποιητικό απολυμαντή.

Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται παραπάνω δεν θα γίνονται δεκτές  ή θεωρούνται ως μη υποβληθείσες.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται η περίοδος από 30-04-2013 μέχρι και 30-05-2013
Πληροφορίες: Π. Μωραїτου, Τηλέφωνο: 2105239689, 2105221089,  2105230991, FAX : 2105233563,
                       e-mail:ddy@yyka.gov.gr
Παρακαλούμε η παραπάνω ανακοίνωση να δημοσιοποιηθεί άμεσα με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι. 

                                                                                                                               Μ.Ε.Π.
                                                                                                                       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                                                                                           κ.α.α

                                                                                                                  ΕΛΕΝΗ Α. ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ

ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΚΜ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ 2013


Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι λήγει τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 η παράταση που είχε δοθεί για τον υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο των δικύκλων που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
           Να σημειωθεί ότι  η 20/5/2013 είναι η τελική ημερομηνία υποχρεωτικού τεχνικού ελέγχου των δικύκλων και δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της ημερομηνίας αυτής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.


Ανάρτηση Aρχικής Κατάστασης Κατάταξης της Δράσης 1.4 "Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές" .

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη  15-05-2013 αναρτήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας Αρχική Κατάσταση  Κατάταξης Δικαιούχων της Δράσης 1.4 " Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές " της υπ΄ αριθμ. 4542/02-04-2012 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες εντάξεις.
          
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 4 του αρθρ. 11 της αρ 12194/07-11-2011  ΚΥΑ η υποβολή ενστάσεων πραγματοποιείται εντός επτά  (7) εργάσιμων ημερών. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Πλατεία ΠΙΚΠΑ, 58100 Γιαννιτσά. τηλ. 2382084404)

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 23/5/2013 και ώρα 08:00 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:
«Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών στη Ρωσία και φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της συγκεκριμένης αγοράς».
Η ενημέρωση αφορά παραγωγούς, πωλητές γεωργικών φαρμάκων και εξαγωγείς.



Πληροφορίες:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ: ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΧΟΥ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
Ταχ.  Δ/νση : Μ. Αλεξάνδρου 2
  Ταχ.  Κώδικας : 585 00, Σκύδρα
Πληροφορίες : Γ. Γαϊτάνης, Ι. Περδικοπούλου
Τηλέφωνο : 2381089324

Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.


   

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαΐου 2013 στην Έδεσσα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας (περιοχές των δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας), με μοναδικό θέμα την έγκριση της εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις εντός της περιόδου των πανελλαδικών εξετάσεων, ως αντίδραση για τα μέτρα της κυβέρνησης που υποβαθμίζουν την δημόσια εκπαίδευση και θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων καθηγητών.
   Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση προσήλθαν μαζικά δεκάδες καθηγητές, καταδεικνύοντας πως ο κλάδος, συναισθανόμενος το βάρος των ευθυνών του, είναι αποφασισμένος να κινητοποιηθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία κρίνεται το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης στην χώρα μας.
   Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη μια ζωντανή, εποικοδομητική, γεμάτη επιχειρήματα, ανοιχτή και δημοκρατική συζήτηση. Εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων αλλά και απλά μέλη, έδειξαν την ανησυχία τους για τις επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος των καθηγητών από την κυβέρνηση, ενώ έγιναν προτάσεις και για πολλές άλλες δράσεις, πέρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
   Μετά από ψηφοφορία, η Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας ενέκρινε κατά πλειοψηφία (105 υπέρ, 84 κατά, 7 λευκά) την εισήγηση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από 20 Μαΐου έως 24 Μαΐου.
   Αυθόρμητα, μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, οι καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Έδεσσας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας παιδείας και κατά του αντιδημοκρατικού μέτρου της επίταξής τους, ενώ θα επαναλάβουν την πορεία, αυτή την φορά οργανωμένα, την Παρασκευή 17 Μαΐου, μετά την λήξη της εξεταστικής διαδικασίας.



Έδεσσα, 14 Μαΐου 2013

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...