Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ.



Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) στο Δήμο Αλμωπίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο Αριδαίας, το σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) από το Δήμο Αλμωπίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Νοσηλευτών Νομού Πέλλας & Νομού Γρεβενών και τo EKAB Θεσσαλονίκης.

Ο προγραμματισμένος αριθμός συμμετεχόντων (24 άτομα), που είχε καθοριστεί από το ΕΚΑΒ, καλύφθηκε απόλυτα, ενώ παρόντες στο σεμινάριο ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστου Αναστάσιος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ν. Πέλλας κα Ταουσάνη Μαργαρίτα.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υπεύθυνος του σεμιναρίου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των πρώτων βοηθειών στην καθημερινή μας ζωή, αφού μέσω της εκπαίδευσης μπορούμε να βοηθήσουμε και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές οποιαδήποτε στιγμή εμφανιστεί ανάγκη.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστου Αναστάσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συλλόγους Νοσηλευτών Ν. Πέλλας και Γρεβενών και το ΕΚΑΒ και τόνισε ότι ο Δήμος Αλμωπίας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική αλληλεγγύη και στη συνεργασία των φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται δύσκολες και έκτακτες καταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για την ενημέρωση απλών πολιτών και νοσηλευτών σε ζητήματα παροχής πρώτων βοηθειών.


Παράλληλα με τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν οι εκπαιδευόμενοι έγινε και παρουσίαση και επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από τους  Διασώστες του ΕΚΑΒ και νοσηλευτές του Νομού Πέλλας. Οι εκπαιδευόμενοι χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες έλαβαν σημαντικές οδηγίες και χρήσιμες πρακτικές για έκτακτες περιπτώσεις παροχής βοήθειας.

Μετά το τέλος των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν τα μέλη του ΕΚΑΒ και έλαβαν τις πιστοποιήσεις από το ERC (Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Τέλος, να σημειωθεί ότι λόγω των πολλών αιτήσεων θα πραγματοποιηθούν και άλλα σεμινάρια, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους να ενημερωθούν γύρω από την παροχή πρώτων βοηθειών.


                        Από το Δήμο Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...