Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.


   

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαΐου 2013 στην Έδεσσα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας (περιοχές των δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας), με μοναδικό θέμα την έγκριση της εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις εντός της περιόδου των πανελλαδικών εξετάσεων, ως αντίδραση για τα μέτρα της κυβέρνησης που υποβαθμίζουν την δημόσια εκπαίδευση και θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων καθηγητών.
   Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση προσήλθαν μαζικά δεκάδες καθηγητές, καταδεικνύοντας πως ο κλάδος, συναισθανόμενος το βάρος των ευθυνών του, είναι αποφασισμένος να κινητοποιηθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία κρίνεται το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης στην χώρα μας.
   Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη μια ζωντανή, εποικοδομητική, γεμάτη επιχειρήματα, ανοιχτή και δημοκρατική συζήτηση. Εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων αλλά και απλά μέλη, έδειξαν την ανησυχία τους για τις επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος των καθηγητών από την κυβέρνηση, ενώ έγιναν προτάσεις και για πολλές άλλες δράσεις, πέρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
   Μετά από ψηφοφορία, η Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας ενέκρινε κατά πλειοψηφία (105 υπέρ, 84 κατά, 7 λευκά) την εισήγηση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από 20 Μαΐου έως 24 Μαΐου.
   Αυθόρμητα, μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, οι καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Έδεσσας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας παιδείας και κατά του αντιδημοκρατικού μέτρου της επίταξής τους, ενώ θα επαναλάβουν την πορεία, αυτή την φορά οργανωμένα, την Παρασκευή 17 Μαΐου, μετά την λήξη της εξεταστικής διαδικασίας.



Έδεσσα, 14 Μαΐου 2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...