Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ
Χθές Δευτέρα 27/6 πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας η 3η Συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ. Όπως είχε προαποφασιστεί οι συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ θα γίνονται σε όλες τις πρωτεύουσες των Καλλικρατικών Δήμων του νομού μας και όχι μόνο στα κεντρικά γραφεία της ΝΟΔΕ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχουν πιο ενεργά και οι ΔΗΜΤΟ του εκάστοτε Δήμου.Επίσης με εαυτό τον τρόπο η ΝΟΔΕ θέλει να στείλει και ένα μήνυμα εξωστρέφειας.
Σε αυτή τη Συνεδρίαση έγινε μια αποτίμηση της ΝΟΣ που διοργανώθηκε στην Σκύδρα με κεντρικό ομιλήτη τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασαπίδη.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα Τουρισμού, θέματα που είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την περιοχή ειδικά της Αλμωπίας, αλλά και ευρύτερα του Νομού μας.
Επιπρόσθετα στάλθηκαν στην Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ οι παρακάτω προτεινόμενες θέσεις για την στελέχωση και οργάνωση της ΝΟΔΕ:

Γεν.Γραμματέας :                                           ΑΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ
Υπ.Στρατηγικού Σχεδιασμού:                         ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υπ.Οργάνωσης:                                              ΡΕΜΠΕΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Υπ.Γυναικείων Θεμάτων:                                ΦΑΡΣΑΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Υπ.Εκλογικής Κινητοποίησης & Ετοιμότητας: ΜΠΑΤΣΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Υπ.Τοπικής Αυτοδιοίκησης:                            ΟΥΡΑΗΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Υπ.Συνδικαλισμού:                                         ΣΕΞΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Υπ.Εθελοντισμού:                                          ΛΙΑΤΣΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Οικονομική Επιτροπή : ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (πρόεδρος)
                                    ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ        (μέλος)
                                    ΚΟΥΡΟΥΚΤΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ     (μέλος)

Επιτροπή Δεοντολογίας: ΦΩΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ            (πρόεδρος)
                                       ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ   ( μέλος)
                                       ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (μέλος)

τοποθετήθηκαν επίσης τα εξής άτομα για την καλύτερη στελέχωση του σώματος
ΧΡΥΣΑΝΘΗ-ΣΑΝΙΑ ΠΕΓΙΟΥ : Υπεύθυνη Τουρισμού (τομέας πολιτισμού)
ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας της Αλμωπίας, με πολύπλευρες δραστηριότητες και γνώση των τουριστικών θεμάτων του Νομού μας

ΜΑΡΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ              : Υπεύθυνος Κτηνοτροφικού (τομέας αγροτικού)
ενεργό μέλος της κτηνοτροφίας του νομού μας, με διάθεση για συνεισφορά στην βελτίωση του κλάδου

​Για την ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ​


​ΓΙΔΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                         ΑΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ
Πρόεδρος                                                               Γεν.Γραμματέας


«Παράταση τουλάχιστον 1 μήνα για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του β΄ εξαμήνου του 2015»Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, μετά από πρόσφατη επαφή που είχε με τον Διοικητή του ΟΓΑ, κ. Μπακαλέξη Αλέξη αιτήθηκε την «παράταση τουλάχιστον 1 μήνα για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του β΄ εξαμήνου του 2015».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αρχικά έθεσε το ζήτημα στον Διοικητή της επείγουσας και επιβεβλημένης ανάγκης να δοθεί παράταση τουλάχιστον 1 μήνα για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών για το β΄ εξάμηνο του 2015, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στις πληρωμές των παραγωγών από: υπόλοιπα επιδοτήσεων, εξισωτικών ενισχύσεων, αποζημιώσεων για ζημιές που κατεγράφησαν το 2015, από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) Πετρελαίου κ.λ.π.».

Ο Διοικητής του ΟΓΑ ενημέρωσε τον κ. Τζελέπη ότι θα δοθεί παράταση στους αγρότες, καθώς «είναι δίκαια τα αιτήματα των αγροτών», η οποία θα κοινοποιηθεί την Πέμπτη (30/6/2016).

πηγή...http://www.agrotypos.gr/i

Κοινωνικό μήνυμα για την αντιπυρική περίοδο 2016 από την Πυροσβεστική ΥπηρεσίαΝέο κοινωνικό μήνυμα για την αντιπυρική περίοδο 2016 σχετικά με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (youtube, facebook) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) 

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Αλμωπού Αριδαίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 20:30 μμ. Τα θέματα της ημερησίας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:
·       Απολογισμός πεπραγμένων
·       Οικονομικός απολογισμός
·       Εκλογή νέου Δ.Σ.
Η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου η ομάδα να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας. Παρόντες μπορούν να είναι και όλοι οι απλοί φίλοι του Αλμωπού, οι οποίοι εάν το επιθυμούν μπορούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.


Το Δ.Σ. του Αλμωπού Αριδαίας

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΡΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣΘεόδωρος Θεοδωρίδης: Ενισχύουμε με 160.000,00 € επιπλέον την αντιπλημμυρική προστασία της Πέλλας

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον καθαρισμό ρεμάτων αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας


Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον ανάδοχο η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Καθαρισμός ρεμάτων αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας» το οποίο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 160.000,00 € και η χρηματοδότηση γίνεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους Π.Ε. Πέλλας.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφών στην κοίτη και αποκατάστασης αναχωμάτων των ρεμάτων αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, όπου απαιτείται θα γίνει καθαρισμός από βλάστηση και φερτά υλικά με στόχο την επαναφορά της υδραυλικής διατομής στην αρχική κατάσταση για την παροχετευτικότητα των ρεμάτων. 

Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και, ενισχύουν ουσιαστικά την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας. Στην ίδια κατεύθυνση προετοιμάζονται κι άλλες μελέτες και παρεμβάσεις με γνώμονα την πρόληψη στα θέματα πολιτικής προστασίας.
                                                                              

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...