Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 31/2017), το οποίο ισχύει από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 μέχρι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017:
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί αύριο Σάββατο 28-10-2017 και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. 
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
1.      Το Σάββατο 28  Οκτωβρίου 2017:
Α) Το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα.
Β) Μέχρι το βράδυ η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως η Βόρεια).
Γ) Από τις μεσημβρινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το Βορειοανατολικό Αιγαίο, η υπόλοιπη Στερεά και η Εύβοια.
Δ) Από τις βραδινές ώρες τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και πιθανόν η Κρήτη.

2.  Τις πρωινές ώρες της Κυριακής (29-10-2017)            :
Τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Κρήτη και σταδιακά θα σταματήσουν.
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:
-         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
-         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
-         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία κ.λπ.
-         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-         Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Μ. Χ. Σ. "Οι Πρόμαχοι": Χορευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου του χωριού τον Άγιο Δημήτριο


Ο μορφωτικός & χορευτικός σύλλογος Προμάχων   «Οι Πρόμαχοι» θα πραγματοποιήσει χορευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου του χωριού τον Άγιο  Δημήτριο, τη Παρασκευή  27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 στην κεντρική πλατεία του χωριού.

  Προσκαλεί όλο τον κόσμο να έρθει να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή.

Θα εμφανιστούν τμήματα του συλλόγου και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους της ορχήστρας «Μακεδονικός Ήχος».

Εδεσσαϊκό Θέατρο: Πρεμιέρα από την Κεντρική Σκηνή


ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

38 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της πόλης, κινητοποιώντας δυνάμεις απλών καθημερινών ανθρώπων, που βρίσκουν διέξοδο στην καλλιτεχνική δημιουργία, προσφέρει το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Με δράση και παραγωγές που έχουν ως κύριο άξονα την κατάθεση ψυχής. Με αγάπη και πολύ μεράκι, εργάστηκαν οι συντελεστές της νέας παραγωγής που ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή, έχοντας στο τιμόνι την Δέσποινα Οτουντζίδου. Η Θεατρική ομάδα που αποτελείται από έμπειρους αλλά και νέους πρωταγωνιστές, είναι καθ’ όλα έτοιμη να παρουσιάσει την εκρηκτική κωμωδία του Ντίνου Κατσουρίδη «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ».
 Το θεατρόφιλο κοινό, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη θεατρική μεταφορά της γνωστής αγαπημένης ταινίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από την Κυριακή 29 Οκτώβρη ως και την Κυριακή 5 Νοέμβρη, με ώρα έναρξης 9.15 μμ. Πρωταγωνιστούν οι : Αγανάνη Ελένη, Αζέπη Ελένη, Γκόγλης Βασίλης, Δαδιώτη Βάλια, Δουρβάνης Δημήτρης, Καράλη Ελένη, Κιοσές Παντελής, Νανόπουλος Παναγιώτης, Τοπαλίδης Νίκος, Τσακίρη Ελένη, Φανιόπουλος Λάκης και Χατζής Χρήστος

«Οι παλιές ελληνικές κωμωδίες εξακολουθούν να κρατούν τη θέση τους στην καρδιά μας, αποπνέοντας κάτι που έχει χαθεί για πάντα, την αθωότητα. Ένα όμορφο Θεατρικό ταξίδι, φτάνει στον προορισμό του, μετά από εντατικές πρόβες περίπου 2 μηνών. Τα συναισθήματα πολλά-αγωνία, λαχτάρα, χαρά-ως τη στιγμή που οι μαύρες κουκίδες στο λευκό χαρτί, θα ζωντανέψουν στη σκηνή για να πάρουν τη σκυτάλη νέα συναισθήματα και εμπειρίες.
 Με συνοδοιπόρους εκλεκτούς συνεργάτες, πολύτιμους, πορευτήκαμε, μοιραστήκαμε, νιώσαμε, γελάσαμε, μαλώσαμε και πάλι από την αρχή…..Δουλέψαμε με κοινό στόχο, να πετύχουμε το ζητούμενο, την αποδοχή και την επιβράβευση του Θεατρόφιλου κοινού. Ελπίζουμε να κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα» Δέσποινα Οτουντζίδου



Ανάρτηση Καταστάσεων της 2ης & 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού >


 «Ανάρτηση Καταστάσεων της 2ης & 3ης Πρόσκλησης της  Δράσης 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού > του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 Ανειλημμένες Υποχρεώσεις του Μέτρου  214 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος εφαρμογής 2015».
        
      Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 25-10-2017 αναρτήθηκαν στον χώρο ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πέλλας (2ος όροφος, Διοικητήριο, Έδεσσας) Καταστάσεις Πληρωμής της 2ης  και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού > του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 Ανειλημμένες Υποχρεώσεις του Μέτρου  214 του ΠΑΑ 2007-2013  για το έτος εφαρμογής 2015, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι και κάθε τρίτος που έχει έννομο συμφέρον να μπορούν να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή ενστάσεων πραγματοποιείται εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης, σύμφωνα με το αριθμ. 53118/13-7-2017 εγχειρίδιο διαδικασίας ελέγχου – έγκρισης πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ. Για οποιαδήποτε  πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Πέλλας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Έδεσσας (Διοικητήριο, Έδεσσα, 2ος όροφος, γραφείο 210, τηλ. 2381351328).


                                                                                                                           Ο Διευθυντής



                                                                                                                     Τρύφων Τσαντάκης

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας '' ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΡΗΣ '' στο μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ


Αίτηση καταχώρισης   της  ονομασίας  '' ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  ΜΑΚΡΗΣ '' στο μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ

Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ & άλλων Συστημάτων Ποιότητας  της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων  του ΥπΑΑΤ έγινε γνωστό ότι η Ομάδα  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΚΡΗΣ  , με έδρα την Μάκρη Αλεξανδρούπολης υπέβαλε αίτηση  καταχώρισης  της ονομασίας '' ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΡΗΣ ''  στο Ενωσιακό μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).  Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 3 της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β) όπως έχει τροποποιηθεί  και ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης  έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 18/12/2017 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος V της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και υποβάλλονται στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων , Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ -ΕΠΙΠ & άλλων Συστημάτων Ποιότητας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα τροποποίησης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : .http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis-gia-proionta-pop-pge


Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο, μετά από σχετική αίτησή τους.

                                                                                                                        Ο Δ/ΝΤΗΣ

                                               

                                                                                                            ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

Νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων από την ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων και έχει ως εξής:

ΕΜΠΟΡΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         9:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          9:00 – 14:00 & 17:00 – 20:30  

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ*- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ 
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         8:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          8:00 – 14:00 & 17:00 – 20:30  

ΚΟΥΡΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         9:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          9:00 – 14:00 & 17:00 – 20:30  

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 1/11/2017 ΕΩΣ 31/3/2018

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΡΕΙΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ
*ΤΑ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ

Το Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                     ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ.                                  ΠΕΡΤΣΜΠΛΗΣ Ν.

O Γιάννης Σηφάκης με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στα λιγνιτορυχεία και τους ΑΗΣ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας


Ο Γιάννης Σηφάκης ως μέλος της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την προστασία του Περιβάλλοντος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας : 
Καταρτίζεται άμεσα ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας με σημαντική συμμετοχή του λιγνίτη που θα είναι σταδιακά μειούμενη και παράλληλη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας 
Η λίμνη Βεγορίτιδα πρέπει να προστατευτεί και θα προστατευτεί. Απαιτείται για την διαχείριση της η ίδρυση δημόσιου φορέα διαχείρισης
Η μόνιμη επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον πραγματοποίησε επίσκεψη στα λιγνιτικά πεδία και τους Ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας και συνεδρίασε από κοινού με το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. 
Στην επιτροπή συμμετείχαν 13 βουλευτές από διάφορες περιοχές της χώρας μετά από πρόσκληση της προέδρου της επιτροπής Κατερίνας Ιγγλέση. 
Την επιτροπή ξενάγησαν οι διευθυντές της ΔΕΗ του Νότιου πεδίου, του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου καθώς και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης καθώς και οι Δήμαρχοι της περιοχής. Μαζί με την επιτροπή ήταν παρών σε όλη την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.
Οι βουλευτές διαπίστωσαν την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής από την λειτουργία των ΑΗΣ και τα λιγνιτορυχεία, την σημαντικότατη συμβολή της στην ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, την ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων που προσφέρουν σημαντικά στους κατοίκους της περιοχής. Ακόμη επισκέφτηκαν τους Αναργύρους για να έχουν προσωπική άποψη για την κατολίσθηση. 
Στην συνέχεια η επιτροπή συνεδρίασε από κοινού με το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Εορδαίας, οι Διευθυντές της ΔΕΗ, φορείς της περιοχής και κάτοικοι. 
Στην παρέμβαση του ο Γιάννης Σηφάκης, βουλευτής Πέλλας αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή της Δυτικής Μακεδονίας στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, στον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό που, επιτέλους, θα έχει πολύ σύντομα η χώρα με συμμετοχή του εθνικού καυσίμου ( λιγνίτη) που θα βαίνει συνεχώς αλλά σταδιακά μειούμενη, με αυξημένη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, στην ανάγκη τα ΝΟΜΕ να διατίθενται στην εγχώρια αγορά και όχι σε εξαγωγές, στην προσπάθεια της ΔΕΗ να εξασφαλίσει την μακροχρόνια βιωσιμότητας της μέσω της εξωστρέφειας, του αναπροσανατολισμού της και σε άλλες μορφές ενέργειας, την ουσιαστική ενίσχυση της θέσης της στις ΑΠΕ, την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πελατών της, την προσδοκία σημαντικών εσόδων από την αναγκαστικά, μετά την απόφαση του ευρωδικαστηρίου, μεταβίβαση του 40% των λιγνιτικών μονάδων, την προσδοκία σημαντικών εσόδων από την μεταβίβαση πελατολογίου και την σταδιακή , με ορίζοντα πενταετίας, είσπραξη των οφειλών προς αυτή από τα ΥΚΩ. 
Ακόμη επισήμανε ότι πρέπει να επιδιωχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαϊδας με την συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς ως μονάδων συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης τουλάχιστον μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΑΗΣ «Προλεμαϊδα 5» για να μην υπάρξει ταλαιπωρία στους κατοίκους και να μην απαξιωθεί η σημαντική δημόσια υποδομή των δικτύων τηλεθέρμανσης.  
Όσον αφορά την περιβαλλοντική αποκατάσταση των «τελειωμένων» λιγνιτορυχείων ζήτησε η αποκατάσταση να γίνει με αναπτυξιακή λογική και δημιουργία θέσεων εργασίας. 
Όσον αφορά την προστασία των υδατικών πόρων της Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάγκη προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας αναφέροντας την μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει η κυβέρνηση για την σωτηρία της λίμνης που προσπαθεί να «επανέλθει» μετά την καταστροφή της πριν κάποιες δεκαετίες και επεσήμανε ότι στα πλαίσια της τροποποίησης της μελέτης διαχείρισης των υδατικών λεκανών που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους, της ολοκλήρωσης της μελέτης πλημμυρών και του καθορισμού της κατώτερης στάθμης, θα ολοκληρωθεί η προστασία της. 
Επισήμανε ότι η αντιμετώπιση των πλημμυρών πρέπει να γίνει με αναπτυξιακό τρόπο με την δημιουργία υποδομών άρδευσης που θα αναπτύξουν περαιτέρω την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. 
Ακόμη υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει  την ίδρυση φορέα διαχείρισης της λίμνης και καθορισμό των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων γύρω από αυτήν προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής Πέλλας – Φλώρινας - Κοζάνης. 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...