Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ.


Όταν σκοτώνουν τους δράκους
Η Χάρπερ Λη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλαμπάμα, στην καρδιά της ρατσιστικής Αμερικής. Είκοσι τεσσάρων χρονών ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» (To kill a mockingbird). Το τέλειωσε δέκα χρόνια μετά και δεν ξανάγραψε ποτέ τίποτα άλλο. Το βιβλίο πήρε το βραβείο Πούλιτζερ και από το 1960 το έχουν διαβάσει τουλάχιστον 30.000.000 άνθρωποι.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΚΕΦΑΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑΣ.


γυμνα
ΑΛΚΗΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

 Η ανατριχιαστική ευλυγισία των αθλητριών της ρυθμικής γυμναστικής!

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.


 ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ.

Σήκωσε το λάβαρο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός; Υπήρξε ή δεν υπήρξε το κρυφό σχολειό; Συνοψισμένο στα χείλη του Παυλόπουλου, σύνολο το Έθνος διερωτάται και αναμένει απάντηση για να δει τι θα κάνει. (2007)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: «ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ»

15
Ανακοίνωση - χαστούκι στο σύστημα υγείας εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος μέσω της οποίας κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» που αντιμετωπίζουν κάποιοι ανασφάλιστοι πολίτες στη χώρα μας.
«Δεκάδες καρκινοπαθείς περιμένουν να πεθάνουν ενώ μπορούν να ζήσουν, επειδή δεν έχουν λεφτά» ενώ «δεκάδες έγκυοι γεννούν στο δρόμο, με το ρίσκο να πεθάνουν ή να έχουν μια ζωή ένα ανάπηρο παιδί, επειδή δεν έχουν 800 ευρώ για να γεννήσουν»...

ΦΡΙΚΗ! - ΟΤΑΝ ΟΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» - ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ - ΚΡΕΜΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ...

15
Λίβυοι μισθοφόροι που διακρίνονται για την αγριότητά τους και ισλαμιστές αντάρτες κρέμασαν στην Δαμασκό ένα μικρό παιδί μιας οικογένειας Σιιτών αφού πρώτα σκότωσαν όλα τα μέλη της, αναφέρουν ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ, όπως δημοσιεύει το ιρακινό πρακτορείο FNA. Αυτοί οι δολοφόνοι μικρών παιδιών χθες σε επίσημη ανακοίνωσή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίστηκαν "δημοκράτες"! Ζητούμε συγγνώμη για την κακή ποιότητα της φωτογραφίας της α' σελίδας, αλλά αυτό που μετράει είναι το ντοκουμέντο, πιστεύουμε...

ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες, κυρίως Βοριοελλαδίτες που λόγω οικονομικής κρίσης αφήνουν πίσω τους την Χαλκιδική και Αιγαίο και περνούν τα σύνορα των Σκοπίων για να κάνουν διακοπές στην Γευγελή.

COSMOTE : ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ.


Την προσοχή των συνδρομητών της να μην υποπέσουν σε παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα και να αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες, εφιστά η Cosmote.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι υπέπεσε στην αντίληψή της πως μη σχετιζόμενος με την εταιρεία αποστολέας, αγνώστου ταυτότητας, αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) τα οποία εμφανίζουν την Cosmote ως αποστολέα και ζητούν από τους χρήστες, με πρόσχημα την ασφάλεια των online συναλλαγών τους, να ακολουθήσουν παραπλανητικό σύνδεσμο στο Διαδίκτυο και να αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα.

Η Cosmote συνιστά στο κοινό να αγνοήσει τα συγκεκριμένα μηνύματα καθώς δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία ή τις υπηρεσίες της, προέρχονται από κακόβουλους τρίτους και αποσκοπούν στην πρόκληση ζημίας στους αποδέκτες τους.

Για την Cosmote, καταλήγει η ανακοίνωση, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών της αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της για την προάσπιση του ονόματος, της φήμης της, αλλά και του κοινού έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές για κακόβουλες και παράνομες πράξεις.


Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!


Απολαύστε τις "καλύτερες" στιγμές των "πορτιέρο"...



" ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ".


Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες του 6ου δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας ζητούν από τη Διεθνή Αμνηστία να μην ασχολείται με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» άλλα με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στις χώρες τους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Πριν ακόμη ξεκινήσει καλά καλά η επιχείρηση Ξένιος Ζευς σε ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να την σταματήσει μιλώντας για ρατσιστικές διακρίσεις και κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την ελληνική κοινωνία για ρατσιστική βία και ξενοφοβία.  

Είναι προφανές πως κάποιοι έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ που η Ελλάδα προσπαθεί να ελέγξει το δουλεμπόριο, το οποίο έχει μεγαλύτερο τζίρο και από αυτό των ναρκωτικών. Είναι προφανές πως αυτοί οι οργανισμοί δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία και πως ουδόλως ενδιαφέρονται για την Ευρώπη, τις κοινωνίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για παρέμβαση στα εσωτερικά μίας χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για εξύβριση της ελληνικής κοινωνίας, γνωστής στα πέρατα της οικουμένης για την φιλοξενία της, ως ρατσιστική, ξενοφοβική και φασιστική. Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για συκοφάντηση και λασπολογία. Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε βίαια επεισόδια και προβοκάτσιες οργανωμένες από αυτούς που υποστηρίζει. Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για ρατσιστική συμπεριφορά, καθώς προβαίνει μονίμως σε ανακοινώσεις υπέρ των αλλοδαπών εθελοτυφλώντας μπροστά στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων αυτής της χώρας ή άλλων ευρωπαϊκών χωρών που βιώνουν τα ίδια προβλήματα.

Η Διεθνής Αμνηστία αντί να ασχολείται με ανύπαρκτα δικαιώματα ελεύθερης εισόδου και παραμονής λαθρομεταναστών, θα ήταν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό να ασχοληθεί με τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων στις χώρες τους, τα οποία, όπως γνωρίζει, καταπατούνται βίαια. Θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των γυναικών στις χώρες αυτές. Οι γυναίκες εκεί γίνονται χαρέμια, λιθοβολούνται, βιάζονται, δολοφονούνται από κουλτούρες και θρησκείες, που η Διεθνής Αμνηστία ως φαίνεται θέλει να επιβάλει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη  Ευρώπη. Θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των παιδιών στις χώρες τους, που πωλούνται, παντρεύονται παιδεραστές, ακρωτηριάζονται, πεινάνε, βιάζονται, ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου. Θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τους δουλέμπορους, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους εμπόρους λευκής σαρκός που έχουν γεμίσει όλο τον πλανήτη.

Προτίμησε ωστόσο να ασχοληθεί με μία ανέξοδη, ανεύθυνη και προβοκατόρικη επίθεση κατασυκοφάντησης, στηρίζοντας τον μύθο για ρατσισμό, ξενοφοβία και φασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Φασίστες, ξενοφοβικοί και ρατσιστές είναι όλοι αυτοί που με ανεξήγητο μίσος έχουν στραφεί κατά των λαών της Ευρώπης και προσπαθούν με μένος να τους αντικαταστήσουν με εξαθλιωμένους και ως εκ τούτου πιο ελεγχόμενους πληθυσμούς. Φασίστες, ξενοφοβικοί και ρατσιστές είναι όλοι αυτοί που με έξωθεν παρεμβάσεις, με προπαγάνδα και με προβοκάτσιες προσπαθούν να καταλύσουν την δημοκρατία στρεφόμενοι επιλεκτικά ενάντια σε συγκεκριμένες κοινωνίες, γνωστές μέσα στην ιστορία για την συμβολή τους στον πολιτισμό. Φασίστες, ξενοφοβικοί και ρατσιστές είναι όλοι όσοι υποστηρίζουν απροκάλυπτα τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών από κυκλώματα δουλεμπόρων, τον ξεριζωμό ανθρώπων από τον τόπο τους, την εκμετάλλευση τους από επιτήδειους και όλο αυτό το βαφτίζουν «μεταναστευτικές ροές».
Για μία ακόμη φορά ανακοινώνουμε προς όλους και σε όλους τους τόνους, Ελληνες και ξένους επαγγελματίες αλληλέγγυους,  πως στηρίζουμε την Πολιτεία στον αγώνα της, πως θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να ελεγχθεί η παράνομη λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα και ο εποικισμός ολόκληρων περιοχών και πως εάν συνεχιστούν αυτές οι δηλώσεις που μας προσβάλλουν ως ανθρώπους και ως πολίτες θα προσφύγουμε στα δικαστήρια .

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία να συνεχίσει την προσπάθεια της, να κωφεύσει στις κάθε είδους δήθεν «καταγγελίες», προβοκατόρικες δηλώσεις και μυθεύματα και να απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης.

Καλούμε την Διεθνή Αμνηστία να δείξει την αλληλεγγύη της στους «παράτυπους μετανάστες» παραχωρώντας τους τα πολυτελή της γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προκειμένου να φιλοξενηθούν μέχρι να πάρουν άσυλο. Καλούμε την Διεθνή Αμνηστία να παραχωρήσει το προσωπικό της, το οποίο θα πληρώνει η ίδια, προκειμένου να διεκπεραιώσει υποθέσεις των «παράτυπων μεταναστών», ώστε να μην επιβαρύνεται η ρημαγμένη ελληνική οικονομία.
Καλούμε την κ. Τιγκάνι να τους πάρει σπίτι της και να μας καλέσει να διαπιστώσουμε εάν οι συνθήκες κράτησης είναι οι πρέπουσες. Καλούμε την κα Τιγκάνι να ζητήσει στην χώρα της να δώσει άσυλο σε όλους όσους το χρειάζονται, γιατί εμείς εδώ καθυστερούμε και είμαστε και ρατσιστές.

Τέλος καλούμε όσους έγραψαν αυτή την ανακοίνωση να πάνε να κάνουν ένα κρύο ντους μήπως και συνέλθουν, γιατί ο καύσωνας φαίνεται να δημιουργεί παραισθήσεις.
Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου δημοτικού διαμερίσματος»


ΠΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ Η ΙΣΠΑΝΙΑ.


Προς κατάργηση οι αμβλώσεις στην Ισπανία

Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί ο νέος νόμος

ΚΑΤΙ ΑΓΟΡΙΑ....ΣΑΝ ΤΑ ΚΡΥΑ ΤΑ ΝΕΡΑ!!!


Κάτι αγόρια... σαν τα κρύα τα νερά

Μοναδικά κομμάτια...

12ΧΡΟΝΟΣ ΔΩΡΙΣΕ 5.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ!!!


Ένα αγόρι 12 ετών από τη Σλοβακία προσέφερε όλα τα χρήματα που είχε μαζέψει από το χαρτζιλίκι του για να σώσει τα δέντρα που έχουν φαγωθεί από ξυλοφάγα έντομα στο Βίσοκε Τάτρι, μια οροσειρά αλπικού τύπου στα σύνορα της χώρας με την Πολωνία.

"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΙΑ" ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΑΓΡΑΣ -ΜΙΓΚΑΣ".

Πανοραμική άποψη της Καρυδιάς.



Στα πλαίσια της "Πολιτιστικής Καρυδιάς", ο πολιτιστικός σύλλογος ΑΓΡΑΣ- ΜΙΓΚΑΣ ...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...