Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Γ. Καρασμάνης για ΠΑΑ : ο Αποστόλου παραπλανά και τον Πρωθυπουργό


Γ. Καρασμάνης για ΠΑΑ : ο Αποστόλου παραπλανά και τον Πρωθυπουργό 

Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :

«Για πολλοστή φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, επιχείρησε μέσω του Πρωθυπουργού να οικειοποιηθεί ως δήθεν έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας (ΠΑΑ 2014-2020).
Με την «υπεύθυνη» πληροφόρηση που παρέχει στο πρωθυπουργικό γραφείο, ανάγκασε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να κάνει λόγο από το βήμα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης περί δήθεν αναθεωρημένου Προγράμματος που «τώρα περιλαμβάνει κοινοτικούς και εθνικούς πόρους της τάξης των 6 δις ευρώ».
Δυστυχώς, τόσο για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και για τον Πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ούτε αναθεωρημένο Πρόγραμμα, ούτε τώρα οι πόροι του με την αναθεώρηση έγιναν 6 δις ευρώ. Γιατί απλούστατα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που εφαρμόζεται τώρα είναι το ίδιο και απαράλλακτο με εκείνο που κατάρτισε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η προηγούμενη κυβέρνηση στις 17 Ιουλίου του 2014 επί υπουργίας μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Και οι πόροι του είναι ίδιοι και απαράλλακτοι με εκείνους που η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου διασφάλισε από το 2014. Δηλαδή, 4,7 δις κοινοτική συμμετοχή και 1,3 δις εθνική. Ήτοι σύνολο 6 δις ευρώ, επιπλέον των 14 δις ευρώ άμεσων ενισχύσεων στους αγρότες που πετύχαμε με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αύξησε ούτε κατά 1 ευρώ την κοινοτική συμμετοχή στη χρηματοδότηση του Προγράμματος, ενώ αντιθέτως προέβη σε αναγκαστική ανακατανομή– αυξομειώσεις των κονδυλίων του, εξαιτίας της τραγικής απώλειας 1 δις ευρώ από το προηγούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2014, λόγω των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων και παλινωδιών στην εφαρμογή του στη διάρκεια του 2015.
Το τραγικότερο όλων – που μάλλον δεν το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, αφού η «υπεύθυνη» ενημέρωση του κ. Αποστόλου το αποκρύπτει συστηματικά – είναι πως στις τσέπες των Ελλήνων αγροτών δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ από τα μέτρα του Προγράμματος, πλην των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις (που με υπαιτιότητα της κυβέρνησης δεν καταβλήθηκαν νωρίτερα) και την πρόσφατη καταβολή της ενίσχυσης στους νέους αγρότες, που και αυτή ήταν κουτσουρεμένη, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί με ευθύνη του κ. Αποστόλου η αξιολόγηση των εν δυνάμει δικαιούχων, αλλά και των επιλαχόντων. Και μάλιστα όταν το Πρόγραμμα «τρέχει» εδώ και δυόμιση χρόνια !
Για τούτο λοιπόν καλό θα ήταν κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 να αναζητά τα πραγματικά στοιχεία, ώστε να αποφεύγει τους σκοπέλους που τον οδηγεί η «υπεύθυνη» πληροφόρηση του κ. Αποστόλου, όπως για παράδειγμα τα περί «δέσμευσης περισσοτέρων των 3 δις ευρώ δημόσιας δαπάνης σε προκηρύξεις και συνεχιζόμενα έργα». Γιατί σε απλά ελληνικά δέσμευση δαπάνης δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση χορήγηση-καταβολή ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες.
Ας προστατευτεί τουλάχιστον ο Πρωθυπουργός ως θεσμός από τις ανευθυνότητες, αστοχίες και επιπολαιότητες του υπουργού του, για να μην αναγκαστεί και για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας να παραδεχθεί ότι και με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επέβαλε η κυβέρνησή του στο κρασί, που ομολόγησε πως τελικά ήταν ένας «μη αποδοτικός φόρος, που μόνο προβλήματα προκάλεσε» στους αμπελουργούς και τους οινοποιούς.

14/09/2017

"Το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών – Χαλκηδόνας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης "


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών – Χαλκηδόνας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης – Ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Πέλλας»


Μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση εξασφάλισε τη διάθεση πιστώσεων ύψους 10.000.000,00 € που ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο αναπληρωτής Υπουργός, για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης και, συγκεκριμένα, για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων, του έργου της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας η οποία περιλαμβάνει τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.


«Μετά από προσωπικές προσπάθειες του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος έχει αναγάγει την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θες/νίκης – Έδεσσας σε έργο πρώτης προτεραιότητας για ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το έργο αυτό μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μπαίνει σε μια άλλη εποχή. Εξάλλου το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών – Χαλκηδόνας είναι μελετητικά ώριμο και η πρώτη αυτή φάση είναι σημαντική, ώστε, να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην υλοποίηση. Η σημασία του έργου μεγάλη, πρωτίστως για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, δημιουργώντας, παράλληλα, σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές όπως η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή, η γρήγορη και ασφαλής μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από και προς την Πέλλα και το εντονότερο ενδιαφέρον για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στην περιοχή. Είναι ένας δρόμος εθνικής σημασίας, ένα διεθνές – διευρωπαϊκό δίκτυο που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, την Π.Ε. Φλώρινας και την Π.Γ.Δ.Μ. Ο τομέας των υποδομών είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για την Π.Ε. Πέλλας που είναι μια περιοχή με έντονη παραγωγικότητα, αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια και ο εκσυγχρονισμός τους ανεβάζει πρώτα απ’ όλα το επίπεδο ζωής. Αυτός είναι και ο στόχος των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε και των έργων που πραγματοποιούμε. Από την πλευρά μας ως Π.Ε. Πέλλας θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί, ώστε οι παρακάμψεις να υλοποιηθούν και να δημιουργήσουμε στην Πέλλα ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Προμάχων.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Προμάχων.
Η δράση διεξήχθη στο Κέντρο Νεότητας του χωριού και υπήρξε μεγάλη προσέλευση των εθελοντών-μελών, όπου κύλησαν όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Παρατηρήθηκε  μια ομαλή  και συνεχής ροή των αιμοδοτών,  πράγμα που διευκόλυνε το διμελές (μια γιατρός και μια νοσηλεύτρια-αιμολήπτρια) ευγενέστατο και υπομονετικότατο προσωπικό του Νοσοκομείου Έδεσσας, ενώ ενθαρρυντικό ήταν το φαινόμενο της προσέλευσης νέων αιμοδοτών, δίνοντας έτσι το μήνυμα,  ότι η προσπάθεια επέκτασης της δράσης σε περισσότερο πληθυσμό, αποδίδει καρπούς και τα αποθεματικά της  συνεχώς αυξάνονται.
Αξιολογότατη προσπάθεια της Τράπεζας, η οποία έχει καθιερωθεί στην συνείδηση της τοπικής μας κοινωνίας, αποτελώντας τον  καταλυτικότατο παράγοντα και το αποκούμπι για όποιον χρειαστεί την συνδρομή της, έχοντας στήσει μια ομπρέλα ασφαλείας για την υγεία όλων.










































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...