Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ "ROCK IN ATHENS"(26-27/7/1985)



Το Rock in Athens ήταν η πρώτη συναυλία μεγάλης διάρκειας, με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής που πρωταγωνιστούσαν εκείνη την εποχή. Σπάνιο πράγμα για τα σημερινά δεδομένα που συνήθως οι μεγάλες συναυλίες γίνονται από ονόματα άλλων εποχών.
Δεν ήταν η πρώτη μεγάλη συναυλία. Είχαν προηγηθεί οι συναυλίες των Police και του Rory Gallagher. Επίσης είχαν συμβεί αξιοσημείωτες συναυλίες στο Σπόρτινγκ και στο Λυκαβηττό, με πιό σημαντικές των Dr.Feellgood, Steppenwolf, Mike Oldfield, Paco de Lucia/Al di Meola/John McLaughlin, Oscar Peterson, BB King, Dizzy Gillespie. Σε αυτές θα προσθέσω και την επανένωση των Poll που έδωσαν δύο συναυλίες στο Λυκαβηττό.
Εκείνο το φοβερό τριήμερο στο Σπόρτινγκ με τους Birthday Party (το πρώτο συγκρότημα του Nick Cave) / Fall / New Order, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Ian Curtis. Έπαιξαν μερικά κομμάτια από τους Joy Division, ένα χρόνο πριν την έκδοση του Blue Monday.
Το καλοκαίρι είχαμε τους Talking Heads και Roxy Music (με όλα τα μέλη).
Για τους λίγους και τυχερούς η συναυλία των Bauhaus τον Μάιο του 1983.
Eric Clapton πάλι στο Σπόρτινγκ (ο χειρότερος συναυλιακός χώρος ever) και οι Dire Straits με πολύ κόσμο στο ΣΕΦ.


Το Rock in Athens ήταν η πρώτη συναυλία με σεκιουριτάδες. Μέχρι τότε έξω και μέσα στους συναυλιακούς χώρους, είχε μόνο αστυνομικούς. Χαμός από σκηνές έξω από το Καλλιμάρμαρο, από νεαρόκοσμο ελληνικό και ξένο, πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Εμείς αμύητοι από τέτοια events είχαμε πάει απροετοίμαστοι. Η συναυλία άρχιζε στις 6. Είχαμε πάει μια ώρα πριν. Νερά περνούσες, αλλά δεν μπορούσες να περάσεις μπύρες και γενικά οινοπνευματώδη. Μετά από λίγη ώρα μας είχε νταουλιάσει η ήλιος, έπεσε δίψα και πιο αργά, πείνα.
Έπρεπε να περιμένεις σε μια ατελείωτη ουρά σε μια "κρύπτη" του σταδίου, που μέσα εκεί πουλούσαν μπύρες και σάντουιτς σε αλμυρές τιμές. Ευτυχώς υπήρχε μια σειρά από βρύσες που επισκεφτόμασταν συχνά.
Βγαίνουν οι Telephone, μια replica των Rolling Stones. Η υποδοχή από το κοινό θερμή. Στη συνέχεια λόγω των βαρετών και επαναλαμβανόμενων τραγουδιών τους, είχαν μείνει κάποιοι μπροστά στη σκηνή για το χειροκρότημα και οι περισσότεροι στις ουρές για τις μπύρες.
Μεγάλο κενό, με άσχετες ηχητικές υποκρούσεις. Κάπου εκεί ξεκινάνε και τα επεισόδια. Βλέπουμε οι μέσα έντονους μαύρους καπνούς να ξεχύνονται από το δεξιό μέρος του σταδίου, όπως το κοιτάμε εξωτερικά. Μαζεύτηκε κόσμος στις κερκίδες να δει, ανάμεσά τους κι εγώ. Καιγόταν ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο. Μέσα έφεραν ματωμένους αστυνομικούς. Τους δώσαμε νερά και τους βοηθήσαμε να συνέρθουν. Νεαρά παιδιά ήταν σαν κι εμάς.
Μετά από λίγο γίνεται ένα ντου, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει να παίζουν οι Stranglers.
Ηρεμούν τα πνεύματα και δίνουμε όλη την προσοχή μας στη συναυλία.
Κορυφαία σκηνή: Οι Stranglers παίζουν το Midnight Summer Dream, ο ήλιος δύει πίσω από την Ακρόπολη. Στο κέντρο υπήρχε μια οθόνη και όλοι βλέπαμε αυτό το θέαμα.
Μετά εμφανίζεται ένα group σε πολλούς άγνωστο. Ακόμα δεν είχαν έρθει οι μεγάλες επιτυχίες. Είχα ένα δίσκο τους το A Broken Frame.
Ήταν η μεγάλη έκπληξη της ημέρας. Το κοινό είχε κατενθουσιαστεί, ο ήχος απίστευτος (έπαιζαν με 3 synths). Ένα προοίμιο για το τι θα επακολουθούσε από αυτό το τεράστιο group.
Η ημέρα έκλεινε με τον Boy George. Ήταν από τα μεγάλα ονόματα της pop, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε, που λέει και ο Νιόνιος.
Το κοινό τότε ακόμα το ακολουθούσε το σύνδρομο ροκάς-καρεκλάς. Η disco είχε σβήσει. Πλέον είχαμε το New Wave, ό,τι και να ήταν αυτό. Όλα τότε ήταν new wave. Από τα σκληροπυρηνικά συγκροτήματα μέχρι τις πιο light εκδοχές της pop.
Απ όλο το καστ των συγκροτημάτων που παρέλασαν στο Rock in Athens, αν ρωτούσες τους νέους θα σου απαντούσαν ότι είναι rock, ακόμα και οι Depeche Mode (καλά αυτοί συγχωρούνται γιατί δεν τους ξέραμε). Και τους Cure, rock δεν τους λες, αλλά πέφτουν κιθαριές που πάνε σύννεφο, οπότε έχουν στοιχεία rock (αναλύσεις της εποχής).
Απ όλη αυτή τη ροκιά, ο Boy George ήταν σαν ο λάθος καλεσμένος.
Άσχετα αν όλα τα αγοράκια θα είχαν χορέψει στις εναπομείνασες ντίσκο, το do you really what to hurt me. Δεν νομίζω ότι τους ξύνισε τόσο το female look του Boy George, γιατί και ο κιθαρίστας των Cure βγήκε ντυμένος με φούστα και όλοι είμασταν fans του David Bowie.
Αυτό που μένει είναι το μπουκαλομάνι που έφαγε.

Την επόμενη ημέρα (αν είχες αγοράσει εισιτήριο για 2 ημέρες ήταν φθηνότερο), πήγαμε οργανωμένοι. Η μάνα μου από το πρωί ετοίμασε καμμιά 20αριά σάντουιτς, λύσαμε και το θέμα του αλκοόλ. Πήραμε μαζί 3 μπουκάλες Sprite, που η μια περιείχε βότκα. Οι άλλες δύο ήταν για να φτιάξουμε τα cocktails. Ναι, είχαμε πάρει και πλαστικά ποτήρια.
Πρώτοι βγήκαν οι Talk Talk. Το Such a Shame το είπε τρεις φορές. Ωραίοι.
Μετά οι αγαπημένοι Cure. Δεν υπάρχουν λόγια.
Βγαίνει η τιτανοτεράστια Nina Hagen. Με ένα μεταλλικό σουτιέν, με κόκκινα λαμπάκια στα επίμαχα σημεία. Κάθε φορά που έκανε την εισαγωγή για το επόμενο κομμάτι το έλεγε σε στυλ όπερα. Την είδαμε καθισμένοι στις μαρμάρινες κερκίδες. Ανακτούσαμε δυνάμεις για τους Clash.
Από εκεί και πέρα όποιος δεν έζησε την συναυλία των Clash, μόνο ένα δικαιολογητικό μπορεί να έχει. Ότι δεν είχε γεννηθεί. Μια συναυλία που κράτησε 3 ώρες, τελείωσε κατά τις μια και μισή το πρωί, με... με... 4 encore!
Είπαν κατ' απαίτηση του κοινού 4 φορές το Brand New Cadillac.
Τρομερή ένεργεια στη σκηνή. Αν και είμασταν από το απόγευμα στο στάδιο, ήταν σαν να είχαμε πάει εκείνη τη στιγμή. Όλο το στάδιο στον αέρα.
Ήταν το group που όλοι περιμέναμε. Εμείς που είχαμε ζήσει τις punk εποχές της Ελλαδίτσας, κυρίως στην Πλάκα στο Trip, μετέπειτα Mad. Για εμάς τα πανκιά οι Clash ήταν ό,τι σημαίνει punk rock. Πολιτικοποιημένο συγκρότημα, ανατρεπτικό, με ήχους και στίχους που σφάζουν.
Αν και δεν είχαμε κινητά τότε για να παρακολουθούμε τη συναυλία μέσα από μια οθονίτσα, ζήσαμε την ένταση και τον παλμό, που καταγράφηκαν για πάντα στη μνήμη. 
Και αυτή η μνήμη δεν πρόκειται ποτέ να διαγραφεί.

axinos 





ΠΗΓΗ...http://news247.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ο Γιωρίκας μέσα στο λεωφορείο έχει καρφωμένα τα μάτια του στον απέναντί του.

ROCK IN ATHENS: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ



Για πρώτη φορά η Αθήνα άνοιγε τις πόρτες της σε μία συναυλία παγκοσμίου κλάσεως, δεν κατάφερε όμως να σταθεί αντάξια του μεγέθους της

Κωστής Χριστοδούλου

Μέχρι τότε στην Αθήνα είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες συναυλίες μόνο «αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης» στον δοκιμαζόμενο λαό της Χιλής και συμπαράστασης στην Κύπρο. Το «Rock in Athens» που έλαβε χώρα πριν από τριάντα χρόνια ακριβώς στις 26 και 27 Ιουλίου 1985 στο Καλλιμάρμαρο ήρθε να βάλει την ελληνική πρωτεύουσα στον χάρτη των μεγάλων διεθνών συναυλιών.
Φυσικά δεν ήταν όλα ρόδινα – μάλλον το αντίθετο – στην πρώτη αυτή προσπάθεια η οποία εντάχθηκε στον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης που ξεκίνησε εκείνη την χρονιά από την Αθήνα σε ένα σχέδιο που είχε η τότε Υπουργός Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη. Όπως σε πολλές άλλες περιστάσεις, η προετοιμασία και η οργάνωση ήταν κατά πολύ κατώτερη από το μέγεθος του γεγονότος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήδη από τις αρχές του χρόνου τα μεγάλα ονόματα που θα συμμετείχαν (Τhe Stranglers, Depeche Mode, The Cure, Nina Hangen, The Clash, Talk Talk, Culture Club κ.α.) διαφημίζονταν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε ένα γεγονός που φιλοδοξούσε να γίνει το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Το σκεπτικό του Υπουργείου Πολιτισμού εκείνης της εποχής παραπέμπει σε κομουνιστικό κράτος που κάνει ανοίγματα στον δυτικό πολιτισμό.
 Σε ανακοίνωση του ανέφερε: “Η μεγάλη εκδήλωση συναυλίας 'Ροκ' στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανταποκρίνεται έμπρακτα στο δικαίωμα της ελληνικής νεολαίας να γνωρίσει νέα ρεύματα στη σύγχρονη μουσική”.
Το ελληνικό νεανικό κοινό είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τους καλλιτέχνες που θαύμαζε μέσα από τις σελίδες του “Ποπ & Ροκ” και από το “Μουσικόραμα” και οι Ευρωπαίοι θαυμαστές τους να συνδυάσουν τον τερπνόν με διακοπές στα ελληνικά νησιά. Το εισιτήριο των 1200 δραχμών (περίπου 3,5 ευρώ) μπορεί να ακούγεται σήμερα ως ευκαιρία αλλά για την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων εκείνης της εποχής ήταν τουλάχιστον “αλμυρό”.
Παρασκευή 26 Ιουλίου 1985: Η Αθήνα γνωρίζει μία από τις πλέον θερμές της ημέρες του καλοκαιριού. Τίποτα όμως δεν σταμάτησε μουσικόφιλους να μαζευτούν από τις 3 το μεσημέρι στα εκτυφλωτικά, εκείνη τη ώρα, μάρμαρα του ειδικά διαμορφωμένου για την συναυλία, Παναθηναϊκού Σταδίου. 
Λίγο πριν εμφανισθεί το support, οι Γάλλοι “Téléphone” (σ.σ. διαλύθηκαν λίγους μήνες αργότερα, μετά από 10 χρόνια πορείας) το μεγαλύτερο μέρος του σταδίου ήταν ήδη γεμάτο. Οι διοργανωτές με μία αυτοσχέδια μάνικα προσπαθούσαν να δροσίσουν όσους βρίσκονταν στην πλατεία την ίδια ώρα που τα αναψυκτικά δεν τιμούσαν το όνομα τους καθώς ήταν ζεστά και πανάκριβα.
Το διάλειμμα που ακολούθησε για να εισέλθουν στην σκηνή οι Stranglers, τα πράγματα πήραν μία παράξενη τροπή. Τριακόσιοι περίπου νεαροί, τους οποίους οι εφημερίδες ανάλογα με την “προοδευτικότητα τους” τους χαρακτηρίζουν “αναρχοπάνκ”, “φρικιά”, “ταραξίες” επιχειρούν να “κάνουν ντου” και να εισέλθουν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρή και απαγόρευε στους εισερχόμενους να περάσουν ακόμη και μπουκάλια με νερό για να αποφευχθούν εκσφενδονισμοί προς την σκηνή ή ανάμεσα σε διαφορετικές “μουσικές ταξιαρχίες”.
 Καθώς λοιπόν οι υπεύθυνοι της συναυλίας δεν δείχνουν την αναμενόμενη κατανόηση, οι νεαροί αρχίζουν να εκτοξεύουν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ προς την είσοδο. 

Έντρομοι οι αστυνομικοί υποχωρούν τρέχοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, ενώ την ίδια ώρα ένα αυτοκίνητο καίγονταν στον εξωτερικό χώρο δημιουργώντας ένα μάγκωμα σε όσους ήταν μέσα και δεν ήξεραν τι πραγματικά συνέβαινε. Οι μνήμες των γεγονότων του Χέιζελ που είχαν συμβεί ελάχιστες εβδομάδες νωρίτερα ήταν νωπές. Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε ορκιστεί υφυπουργός Πολιτισμού. Κατεύνασε τα πνεύματα και βοήθησε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Το πρόγραμμα συνέχισε κανονικά και μάλλον υποτονικά με μεγάλα διαλείμματα ανάμεσα στις μπάντες και τα πνεύματα άναψαν πάλι όταν ανέβηκε στην σκηνή με ένα λαμέ κιμονό ο Boy George. Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής: η εμφάνιση του Μπόυ Τζώρτζ και του συγκροτήματος του, των “Κάλτσουρ Κλαμπ” έσωσε την συναυλία.
Ο ήχος, η εμφάνιση του, ακόμη και ο διάλογος που άνοιξε με το κοινό, έδωσε μια άλλη όψη στην συναυλία , αφού κατάφερε στην κυριολεξία να ξεσηκώσει το πλήθος. Τότε ήταν που άρχισε το “πανηγύρι”. Με το γνωστό εκκεντρικό του ντύσιμο και τις άνετες κινήσεις του έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ που θα μείνει αξέχαστο σε όσους το παρακολούθησαν.
Κι ενώ οι κερκίδες αποθέωσαν τον Μπόυ Τζώρτζ, ο κόσμος που είχε μαζευτεί μπροστά στη σκηνή τον αποδοκίμασε έντονα, ενώ του πέταγε πλαστικά μπουκάλια γεμάτα άμμο και του έκανε διάφορες όχι και τόσο αθώες, χειρονομίες.
Κι ο εκκεντρικός καλλιτέχνης δείχνοντας αξιοθαύμαστη ψυχραιμία μπροστά στα ιπτάμενα μπουκάλια “διάνθισε” την εμφάνιση του με χυδαιολογίες, κοροϊδευτικά γέλια και χειρονομίες. Απόδειξη ότι έμαθε πολύ γρήγορα ελληνικά είναι το “είσαι μαλακ...” που είπε κάποια στιγμή.
Οι διοργανωτές, για να τον προστατέψουν, ύψωσαν μπροστά του, προστατευτικά κόντρα πλακέ όμως τόσο ο Τζώρτζ όσο και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος δέχτηκαν αρκετά μπουκάλια στο κεφάλι.
To Rock in Athens πέρασε στην ιστορία πριν από ακριβώς τριάντα χρόνια με την δεύτερη ημέρα να κυλλά πιο ήρεμα και πιο οργανωμένα με την Nina Hangen να κερδίζει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Οι βάσεις για να περάσουν στις επόμενες δεκαετίες μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής από την χώρα μας μόλις είχαν μπει.






ΠΗΓΗ...http://news247.gr

Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛΣ

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Διευκολύνσεις στα εμβάσματα για τις επιχειρήσεις αλλά όχι για τις επιταγές, έχει η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει κάποια από τα προβλήματα, που ανέκυψαν από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, το θέμα των επιταγών θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως, δηλαδή πριν εκπνεύσει το 8ήμερο που προβλέπεται για τη σφράγιση τους, με ειδική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί το αργότερο ως τη Δευτέρα.
Όσον αφορά στην Απόφαση με ΦΕΚ 1561, ρυθμίζει τεχνικές και ουσιαστικές ατέλειες της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένα:
  1. Απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών στο εσωτερικό και εξωτερικό με πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες αλλά μόνο εφόσον αυτές έχουν εκδοθεί από ελληνικές τράπεζες
  2. Επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών ως 2.000 ευρώ. Ο περιορισμός αυτός αντικαθιστά τη γενική απαγόρευση που δημιουργούσε προβλήματα στα ταξίδια στο εξωτερικό
  3. Δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς από και προς ξένη τράπεζα αλλά με δυνατότητα και ανάληψης ως 50.000 ευρώ την ημέρα για ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Παρέχεται, δε, η σχετική δυνατότητα και σε άλλους κλάδους επιχειρήσεων, εφόσον υπάρχει έγκριση από την Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Η τεκμηρίωση αυτού του κύκλου συναλλαγών, δηλαδή πίστωση από το εξωτερικό, εκροή και ανάληψη, είναι ευθύνη της κάθε τράπεζας
  4. Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σύνταξης και προνοιακών επιδομάτων στο εξωτερικό, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, εφόσον ο δικαιούχος εισέπραττε με τον ίδιο τρόπο και πριν από την τραπεζική αργία
Δείτε σε PDF την απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ: ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ

Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας: Προσευχηθείτε για να βρέξει!
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας κάλεσε τους ιερείς και τους πιστούς να προσευχηθούν για να βρέξει καθώς η χώρα αντιμετωπίζει παρατεταμένη ξηρασία, σε συνδυασμό με ένα κύμα καύσωνα και θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς.
«Σ΄αυτήν την περίοδο της ξηρασίας που επηρεάζει σοβαρά τις αγροτικές καλλιέργειες σε όλη τη χώρα και έχει σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων, το Πατριαρχείο της Ρουμανίας απευθύνει έκκληση στους ιεράρχες, στους ιερείς και στους ορθόδοξους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους για να βρέξει», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου της Εκκλησίας.
«Εχουμε πίστη στο έλεος του Θεού και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί στις προσευχές μας» προστίθεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει 18 εκατομμύρια πιστούς στη Ρουμανία --δηλαδή το 86% του συνολικού πληθυσμού-- και είναι ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους θεσμούς της χώρας.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Αναγκάστηκε να αλλάξει την υπογραφή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τα όσα άκουσε για το περίεργο σχήμα που είχε η προηγούμενη!
Λίγο πριν τις 21:00 ώρα Ελλάδος (14:00 ώρα ΗΠΑ) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή που ζητούσε το ΔΝΤ με την οποία ζητεί νέο δάνειο από το Ταμείο.
Η υπογραφή του σε αυτό το επίσημο έγγραφο δεν είναι πια η ίδια. Αυτή είναι η τωρινή:
Αυτή είναι η προηγούμενη για την οποία ο κ. Τσακαλώτος άκουσε ποικίλα σχόλια:
Οπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος υπογράφει την επιστολή, η Ελλάδα ζητά νέο δάνειο από το ΔΝΤ και δηλώνει ότι προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2016

Και με τη «βούλα» της Πολιτικής Επιτροπής ο Μεϊμαράκης πρόεδρος της ΝΔ έως την άνοιξη του 2016
Η συνεδρίαση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με εξουσιοδότηση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος μέχρι την άνοιξη του 2016.
Με χειροκροτήματα προς το πρόσωπο του Μεϊμαράκη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με τον πρόεδρο του κόμματος να τονίζει ότι «το 3ο μνημόνιο έχει υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».
Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του τόνισε πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους 6 μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα.
«Η πατρίδα μας διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις. Αυτές τις μερες εξαρτάται αν θα προχωρήσει μπροστά. Χάθηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες. Με τεράστιο κόστος. Οι 6 μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. Ημασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.
«Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας. Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά. Η αλήθεια είναι γνωστή πλέον. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας τον πρωθυπουργό να υπογράψει τη συμφωνία με τους εταίρους.
«Τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα. Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Κοστίζει η σύγκρουση με την λογική και την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην φανούν τα οφέλη των θυσιών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει ισοδύναμα μέτρα. «Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνησης», είπε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. «Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί θα πάει σε εκλογές. Για να λύσει τα εσωτερικά τους προβλήματα; Πρέπει να τους πείσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουμε να είναι δυναμικά παρόντες», ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως απεργάζεται σχέδια πόλωσης.
Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκης η ΝΔ δεν θα συμβιβαστεί με τον νοσηρό κρατισμό. «Δεν θέλουμε να παίρνουμε φόρους από τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσουμε ένα μεγάλο κράτος. Είναι ανάγκη η χώρα να αφήσει πίσω της το κλίμα αβεβαιότητας. Σχεδιάζουμε πολιτικές για την ανάταση της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και προσδιόρισε και πάλι το πολιτικό στίγμα του κόμματος. «Η ΝΔ ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο, του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, της σύνθεσης δυνάμεων. Πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις. Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ να συνδιαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα. Τους απλώνουμε το χέρι να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε, προτάσσοντας την ανάγκη της εθνικής ενότητας.
«Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται. Εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Είναι η παράταξη της γνήσιας κοινωνικής ευαισθησίας. Η παράταξη που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παραγωγή, τη δημιουργία με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕSM ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ 86 ΔΙΣ ΕΥΡΩ;

Τι είναι ο ESM, το ευρωπαϊκό ταμείο που θα δανείσει την Ελλάδα 86 δισ. φρέσκο χρήμα [εικόνες]
Αν η Ελλάδα κατορθώσει να υπογράψει νέα συμφωνία με τους εταίρους θα λάβει φρέσκο χρήμα 86 δισ. ευρώ από το ταμείο με την ονομασία ESM. Τι είναι, ποιός πληρώνει, πού βρίσκεται, τι ζητάει ως αντάλλαγμα.
Ενα νεογέννητο πρόγραμμα δανειοδότησης στην Ευρώπη
To πρόγραμμα αυτό μπορεί να δανειστεί κεφάλαια από τις αγορές ως 700 δις ευρώ ώστε να βοηθήσει οικονομικά χώρες σε δυσκολία. Μπορεί επίσης να συμμετάσχει σε προγράμματα σωτηρίας ιδιωτικών τραπεζών.
Το πρόγραμμα αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2010, με αφορμή την ελληνική κρίση και τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2013. Επικεφαλής του Ταμείου αυτού είναι ο γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, από τις 8 Οκτωβρίου 2012.

Τα δύο προηγούμενα προγράμματα, το EFSF και το EFSM είχαν χρόνο ζωής ως το τέλος του 2013 και για αυτό το λόγο αντικαταστάθηκαν από το ESM. Ας σημειωθεί εδώ ότι η Γερμανία επέμενε να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός χρηματοδότησης στην Ευρώπη αλλά απαιτούνταν αλλαγή του Συμφώνου της Λισσαβόνας και η Μεγάλη Βρετανία αντέδρασε.
Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες από τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι για να νομιμοποιηθεί αυτό το ευρωπαϊκό ταμείο. Στις 11 Μαρτίου 2011, στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, βρέθηκε η φόρμουλα για να υπογραφεί από τους ηγέτες ένα ξεχωριστό σύμφωνο που προβλέπει ότι το ταμείο ESM θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός.
Το ευρωπαϊκό ταμείο μπορεί να παρέχει δάνεια ή να αγοράζει χρέος από τα κράτη με τον όρο να υπάρχει συμφωνία και των άλλων χωρών της ευρωζώνης και με τον δεύτερο όρο να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα –Μνημόνιο.
Η δημιουργία του ταμείου ψηφίστηκε από όλα τα κοινοβούλια της ευρωζώνης, και από το ελληνικό. Στις 8 Οκτωβρίου 2012 συνεδρίασε το ESM για πρώτη φορά, με παρόντες όλους τους διοικητές του και επικεφαλής τον Κλάους Ρέγκλινγκ.
Εδρα το Λουξεμβούργο
Η έδρα του ESM είναι στο Λουξεμβρούργο. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι ο υπουργός οικονομικών του κάθε κράτους μέλους της ευρωζώνης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με τα 2/3 των μελών ενώ οι ψήφοι που έχουν τα κράτη-μέλη είναι ανάλογες με τα ποσά που διαθέτουν στο ταμείο. Το ταμείο έχει και γενικό διευθυντή για 5 χρόνια, ενώ το κεφάλαιό του είναι 700 δις ευρώ εκ των οποίων τα 80 δις καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα σε 5 χρόνια. 

Τι ανταλλάγματα ζητάει
Υπό αυστηρούς όρους παραχωρεί δάνεια ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ESM. Κάθε χώρα που καταθέτει αίτηση για να ενταχθεί σε αυτόν θα είναι υποχρεωμένη να υπογράφει μνημόνιο, όπως αυτό θα ορίζεται από το συμβούλιο των διοικητών του ταμείου και θα κρίνεται με βάση τη βιωσιμότητα του χρέους.
Ο ΕΜΣ ενεργοποιείται με αμοιβαία συμφωνία, εφόσον απαιτείται για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ευρωζώνης ως συνόλου.
Η πρόσβαση στη χρηματοδοτική συνδρομή από τον ΕΜΣ θα παρέχεται με βάση αυστηρούς όρους πολιτικής, σύμφωνα με πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής και εμπεριστατωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, που θα διενεργεί η Επιτροπή από κοινού με το ΔΝΤ και σε συνεργασία με την ΕΚΤ.

Ο ΕΜΣ συνεργάζεται πολύ στενά με το ΔΝΤ κατά την παροχή χρηματοδοτικής συνδρομής. Σε κάθε περίπτωση, θα επιδιώκεται η ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ τόσο σε τεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους θα διενεργείται από κοινού από την Επιτροπή και το ΔΝΤ, σε συνεργασία με την ΕΚΤ. Οι όροι πολιτικής που θα συνοδεύουν την κοινή συνδρομή ΕΜΣ – ΔΝΤ θα αποτελέσουν αντικείμενο κοινής διαπραγμάτευσης της Επιτροπής και του ΔΝΤ, σε συνεργασία με την ΕΚΤ.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ: ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ



Εκατοντάδες παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια πρόκειται να στερηθούν ίσως τη μοναδική ευκαιρία μιας ασφαλούς θεραπείας του καρκίνου. Το μοναδικό στη χώρα ακτινοθεραπευτικό τμήμα για παιδιά με καρκίνο, που στεγάζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, απειλείται με λουκέτο, καθώς δεν υπάρχει γιατρός να αναλάβει το τμήμα.
   Τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Twitter, καθώς χρήστες, κάνουν αναρτήσεις με το hashtag #Save_Ακτινοθεραπευτικό_Παίδων, ώστε να πιέσουν για την άμεση κάλυψη της θέσης. 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Η Φλόγα - Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, τονίζει ότι ζητείται η άμεση προκήρυξη και κάλυψη 2 θέσεων εξειδικευμένων Ακτινοθεραπευτών ιατρών και δύο θέσεων Ακτινοφυσικών.

    «Οι μέρες, ακόμα και οι ώρες είναι πολύτιμες για κάποιους ανθρώπους. Για κάποιους, αύριο μπορεί να είναι αργά. Σήμερα, τα περισσότερα παιδιά με καρκίνο μπορούν να ιαθούν. Για να γίνει αυτό χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, διαγνωστικό και ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

   Μετά τον κεραυνό της διάγνωσης και αφού διαχειριστούμε τα πρώτα συγκλονιστικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν, επικεντρώνουμε την προσοχή μας σ' αυτό το ένα παιδί μας που νοσεί.
 Ζούμε τον καρκίνο μας, βλέπουμε, ακούμε, μαθαίνουμε, διασταυρώνουμε πληροφορίες και απόψεις και κρίνουμε, όσο μπορούμε πιο δίκαια.
 Είμαστε κάθε μέρα στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, προκειμένου να κερδίσουμε τη ζωή των παιδιών μας. 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Διαπιστώσαμε λοιπόν, ότι η ακτινοθεραπεία γινόταν σε κέντρα που δεν ήταν σχεδιασμένα και εξειδικευμένα για παιδιά. Έτσι σχεδόν από την ίδρυσή της, η Φλόγα των γονιών, έθεσε βασικό στόχο τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά. Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για να το αναλάβουμε μόνοι μας και εμείς μια χούφτα γονείς, χωρίς διαφημιστικά γραφεία και μεγάλες γνωριμίες. 
  Με τα χρόνια, η ανάγκη για την ίδρυση εξειδικευμένου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου γινόταν όλο και πιο επιτακτική, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός στα δημόσια νοσοκομεία ενηλίκων, δεν ακολουθούσε την εξέλιξη της τεχνολογίας όπως θα έπρεπε.   Τελικά, με τον αγώνα και την επιμονή της Φλόγας, το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα έγινε πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα που έχει γίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.
 Μια τεράστια επένδυση χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ (3 εκατ. ευρώ) και της Φλόγας (1/2 εκατ. ευρώ). Το τμήμα στη πλήρη του ανάπτυξη έχει δυνατότητα να καλύψει με ασφάλεια, εκτός από τα παιδιά και τους έφηβους όλης της χώρας. 
  Το τμήμα μας υποχρεώνεται να σταματήσει τη λειτουργία του γιατί δεν υπάρχει ιατρός του ΕΣΥ να αναλάβει την άδεια λειτουργίας από τον Δημόκριτο. Ζητούμε το ελάχιστο.
 Την πρόσληψη δύο ιατρών ΕΣΥ και δύο ακτινοφυσικών και μάλιστα προτείναμε να αναλάβουμε την οικονομική δαπάνη».



 Πηγή: www.lifo.gr

ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΤΗΒΕΝ ΧΩΚΙΝΓΚ Ο,ΤΙ ΘΕΣ



Εάν ονειρευόσασταν να ρωτήσετε οτιδήποτε τον διάσημο αστροφυσικό και έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή επιστήμονες του κόσμου, Στήβεν Χώκινγκ, αρχίστε να προετοιμάζετε τις ερωτήσεις σας.

   Όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το The Vegre, o 73 χρονος Χώκινγκ θα παραχωρήσει το πρώτο του Reddit 'AMA', το δημόσιο διάλογο με το κοινό του Internet, στο οποίο έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πολλές προσωπικότητες από όλους τους τομείς της δημόσιας σφαίρας.

   Όμως, το εν λόγω 'Ask Me Anything' θα διαφέρει από τα συνηθισμένα 'AMA' που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα το δημοφιλές σάιτ. Αντί να συμμετάσχει για μιά ώρα και κάτι στο 'AMA' απαντώντας εγγράφως σε ερωτήσεις, ο Στήβεν Χώκινγκ θα λαμβάνει τα ερωτήματα του κοινού για μια εβδομάδα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου κι έως την Τρίτη 4 Αυγούστου. Ο καθηγητής, στη συνέχεια, θα απαντήσει στα ερωτήματα που θα συγκεντρώσει το Reddit, τις επερχόμενες εβδομάδες καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου.

    Με αυτό τη μέθοδο ο Χώκινγκ θα μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ερωτήσεων του κοινού που θα απαντήσει, αντί να χρησιμοποιήσει το σύστημα επικοινωνίας, που χρησιμοποιεί σήμερα, αναφέρει το δημοσίευμα.

   Το εν λόγω AMA, θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της NOKIA και του Wired, ενώ έχει διαρρεύσει ότι ο Στήβεν Χώκινγκ έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους κινδύνους της και να συζητήσει τις θέσεις του επί του θέματος, όπως αναπτύσσονται στην ομαδική επιστολή που συνυπέγραψε με τον Elon Musk και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες από το χώρο της τεχνολογίας. 

   Ο διάλογος με τον καθηγητή θα πραγματοποιηθεί στην ενότητα του Reddit για τις Φυσικές Επιστήμες, που βρίσκεται σε ΑΥΤΟ το σύνδεσμο  


Πηγή: www.lifo.gr

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΦΑΛΑΙΝΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (18+)



Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί για ακόμη μια χρονιά η μαζική σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόε στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

   Το ετήσιο παραδοσιακό κυνήγι φαλαινών που εξελίσσεται σε λουτρό αίματος για τα θηλαστικά κινηματογραφήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 23 Ιουλίου από ακτιβιστές οι οποίοι προσπάθησαν α εμποδίσουν τους δεκάδες ντόπιους από την πράξη.

   Οι ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Shepherd αναφέρουν ότι πάνω από 150 φάλαινες πιλότοι εγκλωβίστηκαν από τα σκάφη στον κόλπο και όταν οδηγήθηκαν στα ρηχά, δέχτηκαν την επίθεση του πλήθους και σφαγιάστηκαν με λόγχες, βάφοντας το νερό κόκκινο. 

Πέντε από τους ακτιβιστές που προσπάθησαν να εμποδίσουν το κυνήγι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς και ντόπιους.
 Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν και δύο τέθηκαν υπό περιορισμό.

   Οργανώσεις από όλο τον κόσμο απευθύνουν έκκληση εδώ και χρόνια για διακοπή του βάρβαρου αυτού εθίμου και ζητούν από την κυβέρνηση της Δανίας να επέμβει, αίτημα που όμως δεν έχει γίνει δεκτό.

   Το βίντεο από την καταγραφή του περιστατικού και την παρέμβαση των ακτιβιστών περιέχει σκληρές εικόνες:




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...