Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Αναβολή του 2ου ΛαΪκού Δρόμου Αλμωπίας "Αγγελής Γάτσος"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 2ου ΛΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ <<ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ>>

Αγαπητοί φίλοι δρομείς
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την αναβολή του 2ου ΛαΪκού Δρόμου Αλμωπίας <<Αγγελής Γάτσος>> που ήταν προγραμματισμένος την Κυριακή 12 Μαϊου.
Η Ο/Ε της διοργάνωσης ήταν έτοιμη σε όλους τους τομείς, αλλά δυστυχώς ο νέος νόμος
N.4603/19 καθιστά απαγορευτική την ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ που είναι απαραίτητη για να μπορέσει η Ελληνική Αστυνομία να λάβει τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας.
Οδηγούμαστε στην ΑΝΑΒΟΛΗ και όχι στην ΜΑΤΑΙΩΣΗ , γιατί σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη εκδήλωση,που με τόσο κόπο και αγάπη ξεκίνησε πέρυσι ο Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας.Προχωράμε στην άμεση πιστοποίηση των διαδρομών με πιστοποιημένο μετρητή εγχώριο ή ξένο. 
Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής.
Θα θέλαμε να ζητήσουμε ένα τεράστιο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από όλους τους φίλους,φίλες και παιδιά που μας τίμησαν με την εγγραφή τους αλλά και σε όσους σκέφτονταν να εγγραφούν τις επόμενες ημέρες.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συνάντηση της Αν. Αντιπ/ρχη Πέλλας με πολιτιστικούς συλλόγους για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου



Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με εκπροσώπους συλλόγων για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Στην επέτειο 100 χρόνων μνήμης οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες»


                   Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με Συλλόγους για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
                   Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά καλωσόρισε τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των συλλόγων, τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου και τους κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Γιάννη Ανδρίτσο οι οποίοι παρέστησαν στη συνάντηση. Ευχήθηκε σε όλους Χριστός Ανέστη, εξήρε το έργο των συλλόγων και τις δράσεις τους και προσκάλεσε όλο τον κόσμο να παραβρεθεί και να στηρίξει τις εκδηλώσεις.
                   Μετά από συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν προτάσεις, γνώμες και ιδέες για τις εκδηλώσεις μνήμης καταρτίστηκε το τελικό πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό, ενώ, απομένουν κάποιες οργανωτικές λεπτομέρειες.
                   Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί παντού το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που φέτος θα πραγματοποιηθούν στην Έδεσσα, την Κυριακή 19 Μαϊου σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας και των πολιτιστικών συλλόγων.
                   Η κα. Αηδονά δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πολύ θετική η καταγραφή προτάσεων και ιδεών για τις εκδηλώσεις από όλους τους παριστάμενους και τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους και τη συνδρομή τους στο διάλογο. Είμαι βέβαιη ότι με τη συμμετοχή φορέων, πολιτών και των συλλόγων που θα δώσουν στο περιεχόμενο της εκδήλωσης μνήμης ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση θα έχουμε μία κεντρική εκδήλωση αντάξια της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να στείλουμε σε όλους το μήνυμα της ημέρας αυτής».

"Ζωοδόχεια 2019". Μια Ιστορική Γιορτή στο βουνό του Γαρεφείου


Μια Ιστορική Γιορτή στο βουνό του Γαρεφείου κάθε πρώτη παρασκευή μετά την Κυριακή του Πάσχα.
Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής ξεκίνησε από την Οικογένεια Μπινου Τραΐανού και τους κατοίκους του χωριού μετά από ένα όραμα.
Ένα θεόπνευστο όραμα έδειξε τον δρόμο για έναν πιστό ώστε να κτίσει ένα εκκλησάκι, προς τιμή των νεκρών που χάθηκαν στην μάχη.
Έτσι λοιπόν στις 11 Μαΐου του 1956 κτίστηκε το Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής από τον Μπίνο Τραϊανό και εγκαινιάστηκε από τον Ιερέα Παπαχρήστου Μιλτιάδη του οποίου η Προτομή υπάρχει στην Κεντρική Πλατεία του Άνω Γαρεφείου.

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια η απόγονοι της οικογένειας Μπίνου, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαρεφείου ''Κώστας Γαρέφης'' και εκπροσώπους του Δήμου συνεχίζει να διατηρεί το έθιμο.
Στο Ιστορικό αυτό σημείο, εκεί που η Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη συναντάται με το απέραντο πράσινο και την μαγική θέα της φύσης του βουνού του Γαρεφείου θα τελεστεί μνημόσυνο την Παρασκευή στις 11:00 πμ. και στην συνέχεια με τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής από την Ορχήστρα ''ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ'' και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου καθώς και πλήθος κόσμου από όλη την Αλμωπία θα γίνει παντρευτεί η Ιστορία με την παράδοση και η Πίστη με την φύση δίνουν το πιο όμορφο συναίσθημα για έναν επισκέπτη στο υπέροχο αυτό σημείο.
Σας περιμένουμε… 

https://www.facebook.com/events/319221245420600/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...