Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 0 - 2

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας η «Δάφνη» Παναγίτσας ηττήθηκε στο γήπεδό της από τον ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 0-2.
Η ομάδα της Παναγίτσας που ιδρύθηκε το 1972, προέρχεται από την Β΄κατηγορία  όπου αγωνιζόταν για χρόνια και στοχεύει στην παραμονή στην κατηγορία. Η επάνοδος του Λάκη Κολυμάνη , αλλά και οι μεταγραφές των Κολυμάνη, Σφύρτση και Λαμπρίδη, δίνουν μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της ομάδας και ο προπονητής Κώστας Τσογγίδης το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι οι απουσίες παικτών, λόγω της συγκομιδής των μήλων της περιόδου που διανύουμε.
Ο ΑΣ Πρόμαχοι εμφανίζεται με μεγάλο βάθος στο ρόστερ του και έχοντας ολοκληρώσει σχεδόν την επίπονη προετοιμασία του, έχει  θέσει υψηλούς στόχους για το φετινό πρωτάθλημα και με την πρώτη του αυτή νίκη,  αναπτερώνει το ηθικό και κοιτάζει αισιόδοξα το επόμενο παιχνίδι.
Τις ημέρες αυτές συμπίπτουν οι επέτειοι δυο θλιβερών θανάτων  μια για κάθε ομάδα.
Για την ομάδα της «Δάφνης» ο θάνατος του ποδοσφαιριστή της Ιγνάτιου Μυρίδη, γνωστού «Τάκη» που πριν ένα χρόνο πέθανε από τσίμπημα μέλισσας και για την ομάδα των Προμάχων ο θάνατος του Χρήστου Τζιβάνη, γνωστού «Σαργκάνη» που εξέπνευσε στο γήπεδο της Παναγίτσας, αγωνιζόμενος ως τερματοφύλακας.
Οι διοικήσεις των δυο συλλόγων λοιπόν, οργάνωσαν ένα κοινό ποδοσφαιρικό μνημόσυνο και στην περιοχή πίσω από την βόρεια εστία του γηπέδου, κρέμασαν τις φανέλες των δυο αδικοχαμένων ποδοσφαιριστών, ενώ  στην μέση κυμάτιζε η γαλανόλευκη.
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια, οι αρχηγοί των δυο ομάδων κατέθεσαν ανθοδέσμες μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.
Εντύπωση και θετικότατα σχόλια προκάλεσε η άψογη φιλοξενία της διοίκησης προς όλους τους παρευρισκόμενους, αφού εκτός από τετρασέλιδο ενημερωτικό έντυπο που διανεμήθηκε, μοιράστηκε δωρεάν καφές και κρύο τσάι προς όλους, παίκτες και φιλάθλους. Πρωτόγνωρη κίνηση που προάγει τον πολιτισμό και την ευγενή άμιλλα και φιλοξενία.
Στο καθαρά αθλητικό σκέλος, η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια των 90’ λεπτών, ενώ οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν ασύνδετοι.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Προμάχων, οι οποίοι έκαναν πολλές ευκαιρίες, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.
Μοναδικές ευκαιρίες χάθηκαν στο 6’ με τον Γ. Νάνο, στο 9’ με τον ίδιο παίκτη, στο 25΄με τον Ν. Νάνο και στο 30’ με τον Ι. Μούγιο.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο πλούσιο σε φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να επιζητούν το γκολ και τους γηπεδούχους να αμύνονται σθεναρά.
Το 0-1 σημείωσε στο 65’ ο Γ. Νάνος με κεφαλιά ύστερα από σέντρα ακριβείας του διακριθέντα σήμερα Γ. Σέλκου-Μπέιλη.
Οι της «Δάφνης» προσπάθησαν να ανταποδώσουν και χάνουν καλές ευκαιρίες στο 70’ με τον Κ. Κωνσταντινίδη και στο 85’ με τον ίδιο παίκτη.
Το 0-2 σημείωσε ο Ν. Νάνος στο 88’ όταν βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Α. Ντάρσι και τον πλάσαρε.
Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο γιατί η ομάδα των Προμάχων έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και οι προσανατολισμοί της ήταν καθαρά επιθετικοί και οι παίκτες, έπαιξαν συγκεντρωμένα και με πλήρη πειθαρχία στις εντολές του προπονητή Β. Σαμαρά.
Η ομάδα των γηπεδούχων έχοντας ελλείψεις στη σύνθεσή της, προσπάθησε φιλότιμα, αλλά δεν τα κατάφερε.
Διακρίθηκαν από τη «Δάφνη» οι Κ. Κωνσταντινίδης, Σέξτος και Φανόπουλος.
Κορυφαίος των Προμάχων ο Γ. Σέλκος και ξεχώρισαν οι Γ. Νάνος, Ν. Νάνος ενώ δεν υστέρησε κανείς από τους υπόλοιπους.
Η διαιτησία του κυρίου Τετραγώνη ήταν άψογη και ακριβοδίκαιη ενώ οι δυο βοηθοί του Τρυψιάνης και Σιώνης ήταν αλάνθαστοι.

ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ
Ντάρσι Α.
Χριστομάνης
Κλιτσινίκος
Σφύρτσης
Παπαδόπουλος
Φανόπουλος
Ντάρσι Δ.
Κωνσταντινίδης Κ.
Ταρασίδης – Χαραλάμπους
Κωνσταντινίδης Σ.
Σέξτος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Τσογγίδης Κ.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Σέλκος
Σαμσούρης – Μούγιος Γ.
Σέλκος Γ.
Σέλκος Δ.
Άτζος – Ευγενίου
Νάνος Ν.
Νάνος Γ.
Καλογιάννης
Μούγιος Ι.
Αμπάρης – Προίκος
Ρατσίτσκας Δ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Σαμαράς Β.






























































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...