Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ".

Απολύσεις στο Αλ Τσαντίρι
Όταν στις 11/6 έπεσαν πολύχρωμες μπάρες στην ΕΡΤ, οι πέντε ταξιθέτες/ ταξιθέτριες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αποφασίσαμε συλλογικά και ομόφωνα να συμμετάσχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ η ΠΟΕΣΥ και η ΕΤΙΤΑ («Η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ αποφασίσαμε να κηρύξουμε από τις 19:00 έως τις 01:00, στάση εργασίας σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας»).

Γνωρίζαμε πως δεν καλυπτόμασταν θεσμικά, μιας και ανήκουμε στο πλήθος των χιλιάδων ανασφάλιστων-αφανών εργατών στα μίντια αλλά και σε πολλούς άλλους κλάδους ανά τον ελλαδικό χώρο. Ακόμα κι έτσι όμως, αποφασίσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι-ες όχι μόνο λόγω πεποίθησης αλλά και λόγω θέσης.
Ειδοποιήσαμε την παραγωγή του Αλ Τσαντίρι Νιουζ πως θα κάνουμε στάση εργασίας, παρ’ όλο που η εκπομπή μέχρι την τελευταία στιγμή επρόκειτο να βγει κανονικά, και κατευθυνθήκαμε στο κατειλημμένο ραδιομέγαρο της Μεσογείων, σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης των απολυμένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Την Τρίτη 18/6 επικοινωνήσαμε με την παραγωγή για να μάθουμε αν θα βγει η εκπομπή και ενημερωθήκαμε πως μετά τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, δεν θα χρειαζόταν να πάμε στην τελευταία εκπομπή της σεζόν διότι απολυθήκαμε. Η ενημέρωση αυτή φυσικά δεν ήρθε από κάποιο επίσημο στόμα εκπροσώπου της εταιρείας παραγωγής αλλά από συνάδελφους που επιφορτίστηκαν με τον άχαρο αυτό ρόλο. Εξάλλου πως μπορείς να επιδόσεις επίσημα απόλυση σε αυτούς που επίσημα δεν υπάρχουν; Η στάση των αφεντικών του Τύπου δεν μας κάνει καμία εντύπωση καθώς πέντε απολύσεις φαίνονται απλώς σαν μία μικρή κουκίδα σε έναν πολύμορφο χάρτη χιλιάδων απολυμένων στα εγχώρια ΜΜΕ τα τελευταία 3 χρόνια. …

Η απόλυσή μας φυσικά δεν αποτέλεσε καμιά έκπληξη, καθώς ήρθε ως κορωνίδα στην επισφάλεια και την εκμετάλλευση που βιώνουν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας παραγωγής.
  • Για εμάς τις ταξιθέτριες και τους ταξιθέτες του Αλ Τσαντίρι Νιουζ, τα παραδείγματα είναι πολλά. Δεχθήκαμε απειλές για απόλυση και στο παρελθόν με την πρόφαση ότι η παραγωγή δεν βγαίνει οικονομικά και συμβιβαστήκαμε σε μείωση του μεροκάματου προκειμένου να μην απολυθεί κανείς μας. 
  • Το σενάριο επαναλήφθηκε όταν ζητήσαμε να λύσει η παραγωγή το πρόβλημα της μετακίνησής μας στην Κάντζα. 
  • Ο χώρος εργασίας μας ήταν μια αποθήκη. 
  • Η στάση της παραγωγής απέναντι στα ζητήματα που μας αφορούσαν απαξιωτική και προσβλητική. 
  • Η εργασία μας ανασφάλιστη και μαύρη. 


Σε όλα αυτά συναινούσε και ο Λάκης Λαζόπουλος, αφού αποδέχτηκε την συγκεκριμένη εταιρία παραγωγής ως διαχειριστή, και όποιος ισχυριστεί το αντίθετο θα είναι τουλάχιστον υποκριτής.

Παρακολουθήσαμε χτες (Τρίτη 18/6) με μεγάλη προσοχή την τελευταία παράσταση της σαιζόν. Προσέξαμε ότι ο κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

Αυτό που συνέβη σε μας συμβαίνει παντού. Από τα αλ τσαντίρια έως τους εργάτες γης και από τις μητροπόλεις έως τα ξεχασμένα χωριά της επαρχίας, σχέσεις εκμετάλλευσης που αποκαλούνται σχέσεις εργασίας, ορίζουν την καθημερινότητα όλων μας. Μισθοί και μεροκάματα ξεφτίλα, ανασφάλιστη/ αδήλωτη εργασία, επισφάλεια, φόβος, ψυχολογική βία, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, μέχρι το σώμα και το μυαλό να μην αντέχουν πια.

Πριν εκχυδαϊστεί εντελώς το γύρω και το μέσα μας να σηκώσουμε κεφάλι και να τα βάλουμε στα ίσα μ’ αυτό που συμβαίνει. Εμείς οι απολυμένοι ταξιθέτες και ταξιθέτριες του Αλ Τσαντίρι Νιουζ, θα διεκδικήσουμε και θα απαιτήσουμε ό,τι προκύπτει από το χρονικό διάστημα της «μαύρης» εργασίας μας.

Ας είναι λοιπόν αυτό το κείμενο μια μικρή προτροπή – γιατί μικρή είναι η φωνή μας, δεν έχουμε αυταπάτες – να μην αποστρέφεται άλλο πια το βλέμμα από κει που οφείλει να είναι καρφωμένο. Στα μικρά ή μεγάλα «τσαντίρια» του καθενός και της καθεμιάς μας.

Απολυμένοι ταξιθέτες/ ταξιθέτριες του Αλ Τσαντίρι News


 



ΠΗΓΗ...Risinggalaxy.wordpress.com

ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: "ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ".

«Η διαφωνία του ονόματος μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας, η οποία διαρκεί περισσότερο από είκοσι χρόνια, έχει γίνει τόσο σοβαρή και πρακτικά περιττή και παράλογη! Όσο περισσότερο δουλεύω με τα Βαλκάνια, τόσο περισσότερο είμαι πεπεισμένος ότι είναι παραλογισμός και ψυχοπαθολογικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Ένα πρόβλημα το οποίο είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους Δυτικούς.
»Όταν συζητώ για το όνομα των Σκοπίων, μου δίνεται η ευκαιρία ότι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την Ελλάδα ως «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας», δήλωσε αργά τη Δευτέρα ο Shramajer σε ομιλία του για την ελληνο-σκοπιανή διαφορά 1991-2013, στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.
O Klaus Shramayer, -γνωστός φίλος των νοτιοσλάβων- υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά τα Σκόπια λέγοντας ότι από το 1992 τα Σκόπια έχουν υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις της Ελλάδας και δεν έλαβαν τίποτε.
Άλλαξαν το άρθρο 49 του συντάγματος τους, για να μην παρεμβαίνουν στις υποθέσεις γειτονικών κρατών, άλλαξαν τη σημαία. Επιχείρημα της Ελλάδας είναι ότι τα Σκόπια έχουν επιθετικές τάσεις αν και το ίδιο το όνομα δεν αποτελεί επιθετικότητα, υποστήριξε ο Shramayer.
Υπενθύμισε ότι το 1995, τα Σκόπια εκβιάστηκαν και έπρεπε να αποδεχθούν την ονομασία «FYROM» και οι πολίτες της χώρας αυτής δεν έχουν βιώσει ποτέ άλλοτε τέτοια χτυπήματα. Τα Σκόπια το 1999 είχαν συμβάλει στην επίλυση της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου, υποδέχθηκαν πάνω από 220 χιλιάδες στρατιώτες και 300 χιλιάδες πρόσφυγες. Αλλά η βοήθεια αυτή δεν εκτιμήθηκε με την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε και οι πραγματικές ζημιές που υπέστησαν.
Αντίθετα, η Ελλάδα το 2008, παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, όπως επιβεβαιώθηκε από το Δικαστήριο της Χάγης, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχουν εμπόδια για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν εφαρμόζεται και δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες για την παράβασή της, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Shramayer, σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα.
ΑΠΟΔΟΣΗ Βαλκανικό περισκόπιο





ΠΗΓΗ...www.newsbomb.gr

ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΡΕΣΟ.

Ο καφές που φτιάχνεται σε μηχάνημα με κάψουλες, περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση από φουράνιο –ένα τοξικό, καρκινογόνο συστατικό- από αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις κάψουλες του εσπρέσο. Η μελέτη έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Food Chemistry» και στο site του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ισπανίας.
«Τα χημικά συστατικά που παράγονται φτιάχνοντας καφέ φίλτρου, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται από μία μηχανή εσπρέσο με κάψουλα, καθώς κατά τη διαδικασία υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απελευθέρωση φουρανίου», εξηγεί ο υπεύθυνος της μελέτης Javier Santos, καθηγητής του τμήματος Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη μελέτη του εν λόγω συστατικού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε αποδειχθεί η τοξικότητα και οι καρκινογόνες ιδιότητες που είχε στα ζώα, όπως και επίσης επειδή η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο το περιέλαβε στη λίστα τροφίμων που δυνητικά προκαλούν ογκογενέσεις.
Οι ειδικοί κατέγραψαν τις συγκεντρώσεις φουρανίου σε διάφορα είδη καφέ και βρήκαν πως:
*Ο καφές φίλτρου περιέχει από 20 έως 78 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/ml)
*Ο στιγμιαίος καφές περιέχει από 12 έως 35 ng/ml
*Ο εσπρέσο απλής μηχανής από 43 έως 146 ng/ml
*Ο εσπρέσο από κάψουλα περιέχει 117 έως 244ng/ml
«Τα αυξημένα επίπεδα οφείλονται στις ερμητικά κλειστές κάψουλες, οι οποίες εμποδίζουν το φουράνιο, που είναι ιδιαίτερα πτητικό, να απελευθερωθεί όταν με την πίεση και το καυτό νερό το συστατικό εισέρχεται στο ρόφημα» εξηγεί ο Santos.
Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, «όσο περισσότερο παραμένει ο καφές στο φλιτζάνι, τόσο περισσότερο εξατμίζεται το φουράνιο».
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι εντός των τιμών που θεωρούνται ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Για να ξεπεράσει κάποιος τα ανώτατα εγκεκριμένα όρια το φουράνιο στον καφέ, θα πρέπει να καταναλώσει τουλάχιστον 20 κάψουλες καφέ την ημέρα ή 200 στιγμιαίους καφέδες.
Ωστόσο, το φουράνιο περιέχεται σε διάφορα τρόφιμα, από παιδικές τροφές, χυμούς, προϊόντα σε βάζα και κονσέρβες που δεν ζεσταίνονται για να καταναλωθούν και είναι δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος τα ασφαλή όρια.
Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί και καταμετρά την ουσία σε διάφορα τρόφιμα προκειμένου να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία.
Στην ίδια μελέτη φάνηκε πως η συγκέντρωση φουρανίου είναι χαμηλότερη σε καφέ που έχει καβουρδιστεί αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, από αυτόν που καβουρδίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και γρήγορα.
Το φουράνιο, όπως και το ακρυλαμίδιο, ανήκει στην κατηγορία των καρκινογόνων συστατικών που εμφανίζονται όταν το τρόφιμο ή το ποτό εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία.





ΠΗΓΗ...http://www.staparaskinia.gr

ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Έχουν γίνει πολλά περίεργα περιστατικά μέσα στη Βουλή τον τελευταίο καιρό. Αλλά μάλλον αυτό ανήκει στην κατηγορία του απίστευτου. Κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε παρατηρήσει ότι ακριβώς έξω από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλήυπάρχει ένα τετράγωνο μάρμαρο που επάνω του έχει χαραγμένο έναν… σταυρό! Κάτι που δεν είχε προσέξει κανείς, ούτε καν ο πρώην Πρωθυπουργός, το γραφείο του οποίου είναι δίπλα από του Ευ. Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά.
Ο … παρατηρητικός (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου διεγράφη, κατόπιν ΔΗΜΑΡ και νυν ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννης Μιχελογιαννάκης περνώντας έξω από το γραφείο του Παπανδρέου πρόσεξε όμως το σύμβολο, ακριβώς δίπλα στην πόρτα.
Ο κ. Μιχελογιαννάκης πήγε λοιπόν στην αντιπρόεδρο της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και διαμαρτυρήθηκε ζητώντας να ξηλωθεί το μάρμαρο. Η κυρία Τσαρουχά επικοινώνησε με την τεχνική υπηρεσία της Βουλής και τους ενημέρωσε για το περιστατικό για να γίνει η σχετική… αυτοψία.
Πως βρέθηκε ο σταυρός το μάρμαρο; Μια εξήγηση που δόθηκε είναι ότι ο εργολάβος που ανέλαβε την ανακαίνιση της Βουλής θα είχε… στοκ από νεκροταφεία




ΠΗΓΗ,,,http://www.staparaskinia.gr

ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!



Η τραγωδία στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Τσερνομπίλ έγινε με σκοπό την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να γίνει ο διαχωρισμός της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Αυτά είναι τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης φυσικά έρευνας που διενεργήθηκε από έναν πυρηνικό φυσικό τον Nikolai Kravchuk (αποφοίτησε από το τμήμα πυρηνικής θεωρίας Τμήμα Φυσικής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.)

Τα αποτελέσματα της μελέτης που περιγράφονται στην εργασία του «Τα μυστικά της καταστροφής του Τσερνομπίλ," που δημοσιεύθηκε το 2011 στη Μόσχα, έλαβε μια κάποια απήχηση.

Πριν ακόμη από τη δημοσίευση του βιβλίου, μετά την πρώτη διαρροή στο ουκρανικό Τύπο, ο Kravchuk αμέσως απολύθηκε από τη δουλειά του στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής, στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών.

Ο επιστήμονας βεβαιώνει ότι η έκρηξη του αντιδραστήρα ήταν προ-σχεδιασμένη και εκτελέστηκε υπό την ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής του Γκορμπατσόφ.

Από 1 έως 23 Απρ. 1986 "η κατάσταση του αντιδραστήρα έχει αλλάξει. Τέτοιες αλλαγές δεν συμβαίνουν τυχαία, αλλά ως αποτέλεσμα των καλά-προγραμματισμένων,προ-εφαρμοσμένων ενεργειών ", γράφει ο Kravchuk.

Στην τέταρτη μονάδα περιείχε την υψηλότερη ποσότητα ραδιενεργού υλικού σε 1.500 MCI. Μέχρι τη στιγμή της δοκιμής ο αντιδραστήρας ήταν εξαιρετικά ασταθής με πτώση της παραγωγής.

Επιπλέον, σε ορισμένα στοιχεία του αντιδραστήρα ήταν ενα άκρως εμπλουτισμένο καύσιμο από πυρηνικά υποβρύχια (πλουτώνιο-239), με αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και της ισχύος στον πυρήνα.

Εκπαιδευμένοι επαγγελματίες του Τσερνομπίλ δεν είχαν την άδεια να εργαστούν την ημέρα των δοκιμών, και εκείνοι που ήταν τότε στο σταθμό, "ζήτησαν να πείσουν τον υπεύθυνο δοκιμών της Α. Dyatlov να σταματήσει αμέσως τη δοκιμή, και να κλείσει τον αντιδραστήρα." Χωρίς αποτέλεσμα, βέβαια καθώς ο ίδιος πήρε αντίθετες οδηγίες.






ΠΗΓΗ...http://atheatignosi.blogspot.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ ΖΕΣΤΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΣΕ...ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ!!!



Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό.


Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε μέσα 2 φλιτζάνια αλάτι. Ανακατέψτε για να διαλυθεί και βάλτε το στην κατάψυξη για 3 λεπτά.


Απολαύστε τώρα τα παγωμένα αναψυκτικά σας!




ΠΗΓΗ...http://www.neadiatrofis.gr

 

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ : Καταρρίπτεται η υπερθέρμανση του πλανήτη μας!!!
Σχεδόν όλα όσα έχουν ειπωθεί από την επικρατούσα επιστημονική κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα μειονεκτήματα των αερίων του θερμοκηπίου και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, πως αυξάνουν τη θερμοκρασία του πλανήτη μας, καταρρίπτονται, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA.

Όπως αποδεικνύεται, όλα αυτά τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου, ψύχουν αντί να θερμαίνουν τη γη. Αυτό αποδεικνύουν τόσο έρευνες της NASA όσο και έρευνες Ρώσων επιστημόνων, για τους οποίους σας είχαμε ενημερώσει ότι πιστεύουν κάτι τέτοιο από δικές τους ξεχωριστές έρευνες.

Όπως αναφέρθηκε από το Principia Scientific International (PSI), ο Martin Mlynczak και οι συνεργάτες του στη NASA, παρακολούθησαν τις υπέρυθρες εκπομπές από την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης κατά τη διάρκεια και μετά από μια πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 - 10 Μαρτίου. Αυτό που βρήκαν ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ενέργειας που απελευθερώνεται από τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της τεράστιας στεφανιαίας μαζικής εκτίναξης (CME) αντανακλάται πίσω στο διάστημα και όχι στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης.

Το αποτέλεσμα από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA, ήταν μια συνολική επίδραση ψύξης, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς που γίνονται από το τμήμα κλιματολογίας της NASA, ότι τα αέρια θερμοκηπίων είναι μια αιτία της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου. Τα επόμενα χρόνια λοιπόν θα λέγαμε, πως θα δείξουν ποιες έρευνες είναι σωστές και ποιες όχι.

ΤΟ PROJECT ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


15Έριξε μια ματιά από το παράθυρο… Σούρουπο… Ακόμα ένα σούρουπο…Ακόμα ένας χειμώνας….Ακόμα ένας χειμώνας ερχόταν και οι παλιές θλιβερές αναμνήσεις σε εκείνη την μικρή επαρχιακή πόλη ζωντάνευαν και πάλι στο μυαλό της.

Επέστρεψε στο σπίτι σχεδόν τρέχοντας έχοντας λάβει ακόμα μια αρνητική απάντηση από μιά αίτηση για δουλειά στην πρωτεύουσα.

Ήταν στο τμήμα πωλήσεων που πήγαινε αρκετά καλά. Δεν το ήξερε βέβαια αλλά είχε καλές γνώσεις στο αντικείμενο μια και ήταν για πολλά χρόνια υπεύθυνη ποιότητας.

Θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία. … Μια ευκαιρία να ανοίξει επιτέλους τα φτερά της και να πετάξει μακριά σπάζοντας το πέπλο της λύπης….

Είχε κάνει 14 αιτήσεις μέσα σε λίγους μήνες και ενώ στις συνεντεύξεις όλα φαινόταν καλά έπαιρνε στο τέλος αρνητικές απαντήσεις…

Ακόμα μια αρνητική απάντηση…. Ακόμα ένας μήνας και ίσως (ποιος ξέρει) ακόμα ένας χρόνος; ..μέσα σε θλίψη και απέραντη μοναξιά…

Γιατί Θεέ μου ψιθύρισε μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της…

Γιατί δεν με βοηθάς…;…Γιατί με ξέχασες;

Έστρωσε το κρεβάτι της μηχανικά…..Μια παρέα αστέρια την κοιτούσαν από το παράθυρο λυπημένα…

Το επόμενο πρωί κόπασε κάπως η θλίψη και αποφάσισε να συνεχίσει των αγώνα των αιτήσεων…

Ακριβώς ένα μήνα αργότερα μετά από ένα κουραστικό σεμινάριο βρέθηκε τυχαία στο καφέ της εταιρίας μαζί με τον υπεύθυνο εκείνου του σεμιναρίου….

«Θα θέλατε να συνεχίσετε αυτό που κάνετε τώρα στην πρωτεύουσα?» την ρώτησε κάποια στιγμή….

Η καρδιά της χτύπησε δυνατά…. Δεν ήταν δυνατόν να άκουγε καλά…

Ο υπεύθυνος συνέχισε ρωτώντας περισσότερες πληροφορίες για την ως τώρα σταδιοδρομία της…

Ακριβώς 3 μήνες αργότερα (αφού μετακόμισε στην πρωτεύουσα) την προσέλαβαν σε ένα πολύ όμορφο τμήμα στο οποίο ανέλαβε αρμοδιότητες που γνώριζε καλά.

Κάποια φορά βρέθηκε εντελώς τυχαία στην καντίνα του εστιατορίου της εταιρίας με άτομα από το τμήμα πωλήσεων, στο οποίο τόσο ήθελε στο παρελθόν να μπει…

Οι υπάλληλοι του τμήματος πωλήσεων συζητούσαν καθισμένοι στο διπλανό τραπέζι και κάναν πάρα πολλά παράπονα για τον ανώτερο προϊστάμενό τους.

Ένας πολύ δύστροπος και κακός άνθρωπος που έβλεπε τους υπάλληλους σαν αριθμούς…Με το παραμικρό έδιωχνε άτομα χωρίς πολύ σκέψη…

Σηκώθηκε και περπάτησε έξω προφασιζόμενη ότι ήθελε να πάρει κάπου τηλέφωνο….

Έξω από το εστιατόριο κοίταξε στον ουρανό και ψιθύρισε ….

«Σε ευχαριστώ»…

Συχνά ο Θεός αφήνει να μην πετύχουν κάποια Project, απλά και μόνο για να μην «κλείσει» ο δρόμος για άλλα καλύτερα και μεγαλύτερα… 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ "ΡΟΚΑΡΕΙ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!

26 IOYNIOY(Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών)

Ο Δήμος Αλμωπίας και το Κέντρο Πρόληψης Όραμα διοργανώνει ροκ συναυλία, την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 9.30 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας, με τη συμμετοχή των μαθητών του δημοτικού ωδείου Αλμωπίας.

ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΗ ΖΩΗ - ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ
ΟΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ - ΟΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΙΣΩΠΟΣ! ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ-Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013


«ΑΙΣΩΠΟΣ! ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ...» Θεατρική παράσταση
Κάρμεν Ρουγγέρη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 
Ώρα έναρξης: 21:00

“Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα με τους μύθους του Αισώπου. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά.
Γι’ αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…». Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους που διαλέξαμε. Αναφέρουμε κάποιους από αυτούς: Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας, ο λαγός και η χελώνα, η κότα και το χρυσό αυγό, το λιοντάρι και το ποντίκι, η Μαριγώ και το σταμνί της, ο ψεύτης βοσκός, και άλλοι”
Κάρμεν Ρουγγέρη

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικό-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Κίνηση-Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χριστίνα Κουλουμπή, Κοραλία Τσόγκα
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη

Τιμή Εισιτηρίου: 10€ (γενική είσοδος)
Προπώληση: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήρια ΚΟΘ (Αριστοτέλους)

Μονής Λαζαριστών 2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...