Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: "ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ".

«Η διαφωνία του ονόματος μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας, η οποία διαρκεί περισσότερο από είκοσι χρόνια, έχει γίνει τόσο σοβαρή και πρακτικά περιττή και παράλογη! Όσο περισσότερο δουλεύω με τα Βαλκάνια, τόσο περισσότερο είμαι πεπεισμένος ότι είναι παραλογισμός και ψυχοπαθολογικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Ένα πρόβλημα το οποίο είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους Δυτικούς.
»Όταν συζητώ για το όνομα των Σκοπίων, μου δίνεται η ευκαιρία ότι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την Ελλάδα ως «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας», δήλωσε αργά τη Δευτέρα ο Shramajer σε ομιλία του για την ελληνο-σκοπιανή διαφορά 1991-2013, στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.
O Klaus Shramayer, -γνωστός φίλος των νοτιοσλάβων- υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά τα Σκόπια λέγοντας ότι από το 1992 τα Σκόπια έχουν υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις της Ελλάδας και δεν έλαβαν τίποτε.
Άλλαξαν το άρθρο 49 του συντάγματος τους, για να μην παρεμβαίνουν στις υποθέσεις γειτονικών κρατών, άλλαξαν τη σημαία. Επιχείρημα της Ελλάδας είναι ότι τα Σκόπια έχουν επιθετικές τάσεις αν και το ίδιο το όνομα δεν αποτελεί επιθετικότητα, υποστήριξε ο Shramayer.
Υπενθύμισε ότι το 1995, τα Σκόπια εκβιάστηκαν και έπρεπε να αποδεχθούν την ονομασία «FYROM» και οι πολίτες της χώρας αυτής δεν έχουν βιώσει ποτέ άλλοτε τέτοια χτυπήματα. Τα Σκόπια το 1999 είχαν συμβάλει στην επίλυση της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου, υποδέχθηκαν πάνω από 220 χιλιάδες στρατιώτες και 300 χιλιάδες πρόσφυγες. Αλλά η βοήθεια αυτή δεν εκτιμήθηκε με την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε και οι πραγματικές ζημιές που υπέστησαν.
Αντίθετα, η Ελλάδα το 2008, παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, όπως επιβεβαιώθηκε από το Δικαστήριο της Χάγης, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχουν εμπόδια για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν εφαρμόζεται και δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες για την παράβασή της, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Shramayer, σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα.
ΑΠΟΔΟΣΗ Βαλκανικό περισκόπιο





ΠΗΓΗ...www.newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...