Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΠΑΡΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ "ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ".Την Πέμπτη 13/2 στο καφε ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ
 ο πασίγνωστος "γητευτής" των πλήκτρων και βιρτουόζος του είδους, Χρήστος Τσιπάρης, σας περιμένει για μια βραδιά χωρίς ενδοιασμούς και όρια.
Ζωντανή λαϊκή και όχι μόνο εμφάνιση από τον πλέον καταρτισμένο καλλιτέχνη της περιοχής μας, και σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό και αισθητικά ζεστό χώρο του Αστεροσκοπείου, συνθέτουν την εγγύηση για μια αλησμόνητη έξοδο και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει κατά τις 11.00 μ.μ. και ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό του Αστεροσκοπείου, σας επιφυλάσσουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

"ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Να αξιοποιηθούν τάχιστα οι διαδικασίες πλήρους αξιοποίησης Καϊμακτσαλάν και Βεγορίτιδας»

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν η Διοίκηση της ΕΤΑΒ αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ παρέστη ο Γιώργος Καρασμάνης ο οποίος και είχε μαζί τους εκτενή συζήτηση για την πλήρη αξιοποίηση του Κέντρου.
Ο βουλευτής τόνισε ότι έχει γίνει ήδη μία πραγματικά πολύ καλή, επαγγελματική δουλειά και, παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους κατάφεραν να το επαναλειτουργήσουν έγκαιρα. Επανέλαβε, ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊματσαλάν αποτελεί έργο πολύ μεγάλης σημασίας για τον νομό μας, γι’ αυτό άλλωστε τα τελευταία 3-4 χρόνια ο ίδιος είχε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τόσο στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όσο και με τους υπευθύνους του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα, από τις πρώτες επαφές είχε ζητήσει την αξιοποίηση του Κέντρου με διαδικασίες απόλυτα διαφανείς, υπό άπλετο φώς, χωρίς την επανάληψη των λαθών από την κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Ακόμη, τόνισε στα στελέχη ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΒ ότι η αξιοποίηση του Κέντρου θα γίνει πόλος έλξης για τουρισμό υψηλού επιπέδου. Επίσης, ότι και η αξιοποίηση της περιοχής της λίμνης Βεγορίτιδας, θα δημιουργήσει ένα ενιαίο χώρο που θα αλληλοσυμπληρώνεται τουριστικά ώστε να επιμηκύνεται για τον νομό μας η τουριστική περίοδος. Γεγονός που βέβαια, θα συντελέσει και στην δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας.

Ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τους υπευθύνους- αφ’ ης στιγμής έχει διενεργηθεί ο τεχνικός και νομικός έλεγχος- να προχωρήσουν τάχιστα στην διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος –εγχωρίως και διεθνώς- προκειμένου να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό μοντέλο αξιοποίησης από ιδιώτη επενδυτή.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Στις κινητοποιήσεις των αγροτών βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εχθές το βράδυ. Μάλιστα σε ένα από τα σημεία των κινητοποιήσεων, συγκεκριμένα στο Μεσημέρι, στο ύψος των φαναριών με την Έδεσσα, ο κ. Θεοδωρίδης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους παριστάμενους αγρότες, άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης προέβη σε δήλωση αναφέροντας ότι: «Βρίσκομαι εδώ κοντά στους αγρότες συμπολίτες μου για να ακούσω τα αιτήματά τους, να συζητήσω μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συμπαρασταθώ στον αγώνα τους, που πρέπει να είναι ειρηνικός και χωρίς ακρότητες. H Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει όλες τις προϋποθέσεις να  πρωταγωνιστήσει στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής με στόχο την εξωστρέφεια και την καινοτομία με σχέδιο, πρόγραμμα και αξιοποιώντας τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο αγροτικός κόσμος της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας αξίζει πάνω απ’ όλα σεβασμό και ισότιμη αντιμετώπιση. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών για άλλη μια φορά αναδεικνύουν τη σημασία της ανάγκης χάραξης και υλοποίησης ολοκληρωμένης αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό η αγροτική οικονομία αποτελεί τον έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Π.Ε. Πέλλας και η Π.Κ.Μ στοχεύουν στην εξεύρεση οριστικών λύσεων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας για μια βιώσιμη ανάπτυξη με επενδύσεις, ανταποδοτικότητα και με στόχο την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».Ακόμη, σήμερα, 10/2, ο κ. Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τους αγρότες στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου στην Έδεσσα, οι οποίοι προέβησαν σε μια συμβολική κατάληψη των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας για λίγες ώρες. Στη μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε,  για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή του προς τους αγρότες της Πέλλας, τονίζοντας ότι η Π.Κ.Μ. προωθεί την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας και, κατ’ επέκταση την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος δίνοντας έμφαση στην οργάνωση των αγροτικών συνεταιρισμών και στην ποιότητα των προϊόντων. Άλλωστε αυτές οι δύο προϋποθέσεις θα οδηγήσουν στην εξωστρέφεια της παραγωγής και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, συνθήκες αναγκαίες για την αναχαίτιση των επιπτώσεων της κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας. 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή το υπόμνημα του Επιμελητηρίου Πέλλας, σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στις μεταβιβάσεις των ακινήτων με καταστροφική επίπτωση σε όλους τους κλάδους της οικοδομικής δραστηριότητας.  
Ο Βουλευτής με την αναφορά του επισημαίνει ότι ο κλάδος της οικοδομής, ο οποίος στηρίζει πάνω από 160 επαγγέλματα, έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο πλήγμα από όλους τους κλάδους της οικονομίας.
Επιπλέον, ο Γιώργος Καρασμάνης ζητάει με την αναφορά του από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την επανεκκίνηση του κλάδου της οικοδομής, με την κατάργηση του φόρου υπεραξίας των ακινήτων και την κατάργηση του πόθεν έσχες στην απόκτηση πρώτης κατοικίας, όπως ακριβώς προτείνει και το Επιμελητήριο Πέλλας στο υπόμνημα του.    
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης ήδη στο Νομοσχέδιο για την φορολόγηση ακινήτων είχε καταθέσει πρόταση για μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο 3%, η οποία μάλιστα έγινε αποδεκτή και συμπεριλήφθηκε στον Νόμο και θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων.  

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: ΝΕΚΡΟΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ.

Θρίλερ στη Ρωσία: Νεκρός ο υπεύθυνος για τo ατύχημα με τα «ολυμπιακά δαχτυλίδια»

Ένα θρίλερ φαίνεται να ξεκινά λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας.


Ο άνθρωπος που φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για το λάθος της λειτουργίας των πέντε γνωστών δαχτυλιδιών των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Σύμφωνα με τις τοπικές εκθέσεις στο σώμα του άτυχου Borris Avdeyevο, βρέθηκαν πολλαπλές μαχαιριές.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος άνδρας, που ήταν υπάλληλος της τεχνικής Avdeyev, δέχθηκε τα «πυρά» έπειτα από τη βλάβη που στάθηκε ικανή το βράδυ της Παρασκευής να «εκθέσει» ολόκληρη τη Ρωσία με τις πέντε νιφάδες χιονιού που ενώ έπρεπε να μετατραπούν στους πέντε γνώριμους Ολυμπιακούς κύκλους, δεν έγινε, παρά μόνο στα πρώτα τέσσερα. 

Αν και το σώμα του ήταν άσχημα παραμορφωμένο, μέχρι στιγμής αξιωματούχοι αναφέρουν πως δεν υπάρχει υποψία που να οδηγεί κάπου. «Σίγουρα υπήρχαν πληγές και μώλωπες σε όλο το σώμα, αλλά ποιος ξέρει πώς προκλήθηκαν. Ίσως σκόνταψε και έπεσε σε ένα σύνολο μαχαίρια», σχολιάζει ο αξιωματούχος. 

«Είναι τρομερό όταν ατυχήματα όπως αυτό συμβαίνουν. Αλλά και πάλι, ίσως ο κ. Avdeyev θα πρέπει να το είχε σκεφτεί πριν τα κάνει μαντάρα με τους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΑτυχήματα τείνουν να συμβαίνουν σε ανθρώπους που προδίδουν Ρωσία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ EMAIL.

Προσοχή: Διαγράψτε αμέσως αυτό το email!
Ερευνητές ασφάλειας της Malwarebytes έχουν εντοπίσει μια νέα καμπάνια spam, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να παρασύρει ανυποψίαστους χρήστες σε ιστότοπους που φιλοξενούν ψεύτικες έρευνες και ανεπιθύμητα προγράμματα...
Τα πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τίτλο “RE: Your Job Application” ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με την έγκριση μιας υποτιθέμενης αίτησης εργασίας που έχουν υποβάλλει και αναφέρουν:

“Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη αίτησή εργασίας σας, η οποία έχει εγκριθεί έπειτα από σχετική αξιολόγηση.

Επιθυμούμε να προχωρήσουμε άμεσα σε πρόσληψη, και να σας παρέχουμε αμειβόμενη εκπαίδευση, σχετικά με τη συγκεκριμένη θέση.

Εάν αναζητάτε ακόμη απασχόληση, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να συμπληρώσετε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου.”

Η ιστοσελίδα στην οποία ανακατευθύνονται οι χρήστες διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία τους.

Ωστόσο, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τα θύματα μεταφέρονται σε μια ιστοσελίδα, όπου παροτρύνονται σε εγκατάσταση των iLivid (γραμμή εργαλείων), Ask Toolbar και Torch Browser .

Σε άλλες περιπτώσεις, τα θύματα μεταφέρονται σε ιστότοπους, όπου τους ζητείται να ολοκληρώσουν ορισμένες έρευνες, προκειμένου να κερδίσουν χρηματικά βραβεία.

Αν συναντήσετε τέτοια emails, απλά διαγράψτε τα.

Αν έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης, αφαιρέστε όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και σαρώστε τον υπολογιστή σας με λογισμικό προστασίας από ιούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μολυνθεί με επικίνδυνο λογισμικό.ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΤΑ ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

Οι άνθρωποι έχουν μόνο τέσσερα συναισθήματα -Τα ξαναμέτρησαν και βγήκαν λιγότερα

Η γενική άποψη θέλει τον άνθρωπο να είναι ένα περίπλοκο πλάσμα, με πληθώρα συναισθημάτων. Μάλλον... υπερτιμημένοι είμαστε, καθώς όπως αποδεικνύει μία νέα έρευνα, ο άνθρωπος έχει μόνο τέσσερα συναισθήματα.
Το κοινώς αποδεκτό επιστημονικό συμπέρασμα, έως τώρα, έκανε λόγο για έξι συναισθήματα: χαρά, έκπληξη, φόβος, αηδία, θυμός και λύπη. Ομως, η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης έχει αντίθετη άποψη. Τα συναισθήματα με βιολογική βάση είναι μόνο τέσσερα, καθώς η έκπληξη με το φόβο και η αηδία με το θυμό ερμηνεύονται ως ένα.
Οι επιστήμονες έδειξαν στους μετέχοντες στην έρευνα φωτογραφίες με διάφορες εκφράσεις προσώπου, ζητώντας τους να αναγνωρίσουν το συναίσθημα που καθρεφτίζουν, επιλέγοντας από τα έξι που είναι «επίσημα» αναγνωρισμένα. Στην αρχή, οι ερωτηθέντες μπέρδευαν τους θυμωμένους με τους αηδιασμένους, όπως και τους φοβισμένους με τους έκπληκτους. Ο λόγος είναι απλός, καθώς πρόκειται για συναισθήματα με παρόμοιες εκφράσεις προσώπου, όπως για παράδειγμα στη δεύτερη περίπτωση οι κινήσεις των φρυδιών.
Οταν τα συναισθήματα εξελίσσονταν, οι μετέχοντες μπορούσαν να τα διαχωρίσουν με ευκολία. Κάτι που, όπως λένε οι επιστήμονες, δείχνει ότι οι διαφορές τους δεν είναι βιολογικές, αλλά πρόκειται για αποτέλεσμα κοινωνικής εξέλιξης όπως αναφέρει το Time.
ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟ ΜΑΛΛΙΑΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ. ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Διώχνοντας το πνεύμα του χειμώνα: Το μαλλιαρό καρναβάλι της Σλοβενίας [εικόνες]

Ο Φλεβάρης στη Σλοβενία χαρακτηρίζεται από μια παράδοση πιο παλιά κι από τα ιστορικά κτίρια, στην πρωτεύουσα της Λιουμπλιάνα. Λέγεται Kurentovanje και πρόκειται για ένα ειδωλολατρικό λαογραφικό φεστιβάλ που έχει ως στόχο να εξορίσει το χειμώνα και να φέρει την άνοιξη.
Η φωτογράφος του National Geographic, Ρίλεϊ Αρθουρ, ακολούθησε τους μαλλιαρούς καρναβαλιστές στη Σλοβενία και απαθανάτισε την ετήσια γιορτή τους, καλωσορίζοντας μαζί τους την άνοιξη.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Kurentovanje ξεκίνησε με το Φεστιβάλ του Δράκου στην Πλατεία Κογκρέσου, στο κέντρο της Λιουμπλιάνα, όπου παιδιά από διάφορα σχολεία παρέλασαν με πολύχρωμα κοστούμια. Η παρέλαση έκλεισε με μια θορυβώδη ομάδα από Kurents .
Οι Kurents είναι τουλάχιστον 2 μέτρα ψηλοί και καλυμμένοι από τα δάχτυλα μέχρι το κεφάλι με δέρμα προβάτου μαύρο ή άσπρο. Γύρω από τη μέση τους είναι δεμένα κουδούνια αγελάδας και στα χέρια τους κρατούν ρόπαλα, ενώ τα πρόσωπα τους είναι καλυμμένα με μάσκες σε έντονα χρώματα. Υπάρχουν δύο κύριες παραλλαγές σχετικά με το σχεδιασμό της μάσκας. Η μία είναι με φτερά που προεξέχουν από κάθε πλευρά του κεφαλιού και η άλλη γίνεται με μακριά ραβδιά διακοσμημένα με μια σειρά από κορδέλες. Κάθε ομάδα από Kurents έχει ένα ή δύο αρχηγούς οι οποίοι είναι ντυμένοι με αραιή γούνα με ένα κόκκινο κοστούμι και μια μάσκα με κέρατα.
Οι Kurents είναι ένα ανδροκρατούμενο έθιμο και καθώς προχωρουν, παίρνουν από τις γυναίκες τα κασκόλ στους και τα δένουν στα κοντάρια που κρατούν. Καθώς η μέρα συνεχίζεται, όλο και πιο πολλά πολύχρωμα μαντήλια κρέμονται από τα ξύλα τους, με σαφή αναφορά σε έθιμα γονιμότητας. Μάλιστα, θεωρείται καλή τύχη για τις γυναίκες να δώσουν το κασκόλ τους στους Kurents. Η παρέλαση των Kurents χορεύει με μία ηχηρή κίνηση και τεράστιες κουδούνες που χτυπούν αρκετά δυνατά, ώστε να διώξουν το χειμώνα μακριά.
Το φεστιβάλ Kurentovanje κρατάει περίπου ένα μήνα, περιλαμβάνει παραδοσιακά συμπόσια και τελειώνει με μια εβδομάδα καθημερινών παρελάσεων. Φέτος στην παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από 40.000 μαλλιαροί Kurents.
ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο "ΦΟΡΟΣ ΛΙΠΟΥΣ" ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ.

Πρόταση για φόρο λίπους στα τρόφιμα -Σε ποια θα επιβληθεί και πόσο θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές
Την επιβολή φόρου λίπους, δηλαδή την αύξηση της φορολογίας από  8% έως 10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά φέρεται να ζήτησει το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα σε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών να υπολογίσει πόσα έσοδα θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία αν επιβληθεί ο φόρος λίπους σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών (βούτυρο, κρέμες, γάλα, τυρί, πίτσα, κρέας, σοκολάτες, σνακ, κέτσαπ, μαγιονέζα).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από την επιβολή του φόρου το δημόσιο μπορεί να εισπράξει από 640 έως 800 εκ.€ το χρόνο.

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΣ, ΤΟΥ ΚΛΙΜΤ, ΤΟΥ ΓΚΟΓΚΕΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ.

Εργα του Ματίς, του Κλιμτ, του Γκογκέν πάνω στα χαλάσματα της Δαμασκού στη Συρία [εικόνα]
΄Οταν βρήκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα αυτές οι εικόνες, προκλήθηκαν ερωτηματικά, τεράστιο ενδιαφέρον, κάνοντας τις viral. Αλήθεια, ζωγράφισε κάποιος αντίγραφα σπουδαίων έργων τέχνης πάνω στα χαλάσματα των κτιρίων στη ρημαγμένη Δαμασκό. Η αλήθεια είναι πως όχι, όμως η πραγματική ιστορία και το μήνυμά της συγκινεί παγκοσμίως.Ενα πρωί, μια εικόνα ερειπωμένης από τις επιθέσεις πολυκατοικίας στη Δαμασκό με επάνω της το γνωστό έργο «Το φιλί» του Κλιμτ προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση. Ακολούθησε «Ο χορός» το Ματίς και το «Γυναίκες της Ταϊτής στην παραλία» του Πολ Γκογκέν. Επρόκειτο για παρεμβάσεις με επεξεργασία πάνω σε φωτογραφία που έκανε ο Σύρος καλλιτέχνης Τammam Azzam, για ένα είδος photoshop δηλαδή που επιχειρεί να μιλήσει για τη δύναμη της τέχνης και ταυτόχρονα την τραγωδία το πολέμου.Ο ίδιος δήλωσε ως ήθελε να δείξει πως ολόκληρος κόσμος μπορεί να ενδιαφέρεται για την τέχνη και ταυτόχρονα να διατρανώσει πως καθημερινά 200 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στη Συρία. «Ο Γκόγια», συμπλήρωσε«δημιύργησε ένα έργο για να κάνει αθάνατο το φόνο χιλιάδων αθώων Ισπανών στις 3 Μαϊου του 1808. Πόσες 3 του Μάη έχουμε στη Συρία σήμερα;»Οπως παρατήρησε ο Guardian αναφερόμενος στη χρήση του έργου του Κλιμτ, ο Αzzam χρησιμοποίησε ένα έργο που μιλάει για τον έρωτα για να αναδείξει τον πόνο και τα δεινά της χώρας του.

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

«ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ» ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ!


Έκπληκτοι οι κάτοικοι της πόλης Ομσκ, στη δυτική Σιβηρία αντίκρισαν ένα χιονισμένο πλην γκριζόμαυρο τοπίο χθες το πρωί!
Ήδη βρίσκεται δείγμα στα εργαστήρια των περιβαλλοντολόγων για να εξακριβώσουν την ακριβή σύσταση του χιονιού, όπως αναφέρει η κρατική υπηρεσία Εθνικών Πόρων και Οικολογίας Rosprirodnadzor.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή σκεπάζεται με «γκριζόμαυρο» χιόνι. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο σημειώθηκε δύο φορές χιονόπτωση γκρι χρώματος. Όπως είχαν δηλώσει οι ειδικοί, το φαινόμενο οφείλεται σε μόλυνση της ατμόσφαιρας από στάχτη, λόγω υπερφόρτωσης του τοπικού θερμοηλεκτρικού σταθμού TPP – 5. 


«Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη» λέει εκπρόσωπος του Rosprirodnadzor. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκθέσεις, πρόκειται πάλι για σωματίδια τέφρας που οφείλονται στην υπερθέρμανση του σταθμού ΤΠΠ-5. Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης θα είναι έτοιμα σήμερα Δευτέρα.
Εν τω μεταξύ το εργοστάσιο έχει ανακοινώσει πως θα προβεί σε αντικατάσταση συγκεκριμένου φίλτρου που προφανώς προκαλεί τη ζημιά στο περιβάλλον και το οποίο κοστίζει περίπου 150 εκατομμύρια ρούβλια ( 4,3 εκατομμύρια δολάρια)

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 2012 η πόλη Ομσκ είχε καλυφθεί από μια λευκή σκόνη, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν αργιλοπυρίτιδα, προερχόμενη από τα διυλιστήρια πετρελαίου της Gazpromneft. Oι εμπειρογνώμονες είχαν αποφανθεί πως δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους πολίτες.


1
ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Δεν κλείνει το Κέντρο Υγείας Άρνισσας, ούτε φυσικά κανένα άλλο Κέντρο Υγείας»

«Δεν κλείνει το Κέντρο Υγείας Άρνισσας, ούτε φυσικά κανένα άλλο Κέντρο Υγείας», την διαβεβαίωση αυτή έδωσαν στον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ.Επαμεινώνδας Καλλίρης, όσο και ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημοσθένης Ανδριόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Ηλίας Τσιαμήτρος.
Αιτία της παρέμβασης αυτής, ήταν οι φήμες οι οποίες αναφέρονταν σε κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Άρνισσας και δημιούργησαν αναταραχή και ξεσηκωμό στους κατοίκους.
Να σημειωθεί, ότι παρόμοιες φήμες, είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα για το Κέντρο Υγείας Σκύδρας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ξεκαθάρισε δια στόματος του κ. Καλλίρη, ότι κανένα Κέντρο Υγείας δεν θα κλείσει, ούτε φυσικά της Άρνισσας και σύμφωνα με το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, θα ενισχυθούν ώστε να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...